Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

MAE: Corlatean va participa la deschiderea celei de-a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU


Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, va participa, in perioada 22-26 septembrie, la dezbaterile de politica generala ale celei de-a 69-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, ca membru al delegatiei Romaniei.
 Foto: (c) SIMION MECHNO/AGERPRES FLUX
Potrivit unui comunicat MAE transmis, luni, AGERPRES, seful diplomatiei romane va lua parte la Summit-ul Consiliului de Securitate al ONU privind amenintarile la adresa pacii si securitatii internationale cauzate de luptatorii teroristi straini, prezidata de presedintele SUA, Barack Obama si la reuniunea ministeriala a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) pe tema crizei securitatii europene, prezidata de Elvetia, in calitate de presedinte-in-exercitiu al OSCE.
Totodata, ministrul Corlatean va participa la reuniunea ministrilor afacerilor externe UE 28, reuniunea ministrilor afacerilor externe UE-SUA, alte reuniuni ministeriale (Organizatia pentru Cooperare Economica la Marea Neagra — OCEMN si Procesul de cooperare in Europa de sud-est — SEECP).
"Seful diplomatiei romane va avea un program dens si consistent, care combina dimensiunea multilaterala si cea bilaterala a diplomatiei. Agenda cuprinde, pe langa reuniunile ONU de nivel inalt, alte reuniuni ministeriale, o serie de intrevederi bilaterale cu omologi din alte state si intalnirea cu reprezentanti ai principalelor organizatii evreiesti din SUA", se arata in comunicatul citat.
Sesiunea a 69-a a Adunarii Generale a ONU va debuta cu un segment la nivel inalt, oferind sefilor de stat si de guvern, ministrilor de externe, prilejul de a prezenta, in interventiile lor, principalele evaluari legate de activitatea ONU in ultimul an, precum si prioritatile pentru perioada urmatoare, precizeaza MAE.
AGERPRES/(AS — autor: Catalin Alexandru, editor :Cristina Tatu)Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page