Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Jazz si poezie româneasca la Bari, de Ziua Limbii Române


Reamintim ca pe 27 si 28 august 2014, la Bari, in Italia, vor avea loc o serie de evenimente muzicale si literare sub genericul Jazz si poezie romaneasca la Bari. Proiectul, organizat de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romanii din Afara Granitelor si Limba Romana, marcheaza Ziua Limbii Romane, sarbatorita, incepand din 2013, la finele lunii august.
Astfel, miercuri, 27 august, Adrian Naidin (violoncel si voce), Irina Sarbu (voce) si Ciprian Parghel (contrabass si voce), reuniti sub titulatura Tri, vor sustine un recital de jazz cu piese de Zavaidoc si Anton Pann, melodii din Ardeal si muzica lautareasca romaneasca in interpretare moderna, alaturi de piese de inspiratie folclorica semnate de Adrian Naidin.
Joi, 28 august, va avea loc un concert de jazz sustinut de Paolo Profeti Quintet si un recital de poezie romaneasca. Din ansamblul instrumental italo-roman fac parte Paolo Profeti, saxofonist si compozitor Italian stabilit in Romania, Florian Radu (trombon), Michael Acker (contrabas), Octavian Scurtu (baterie) si Sorin Romanescu (chitara). Intre piesele lui Paolo Profeti vor fi intercalate texte de Mariana Marin, Virgil Mazilescu, Mircea Ivanescu, Leonid Dimov si Razvan ?upa, in lectura actritei Anda Saltelechi (in original) si a traducatoarei Clara Mitola (in italiana). Programul a fost conceput special pentru acest eveniment, compozitiile interpretate fiind armonizate cu sonoritatile textelor recitate.
Publicul va avea la dispozitie un pliant bilingv cuprinzand poemele prezentate, in traducere si in original.
Sursa: Romanian Global News
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page