Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (857)

* Pentru cei care in necunostinta de cauza, rea credinta sau infantilism politic, il considera pe Franklin Delano Roosevelt, singurul presedinte al SUA castigator a patru mandate prezidentiale, drept un ”Great President” le recomand cartea “The Venona Secrets”, scrisa de Herb Romerstein si Eric Breindel si care descrie, in coroborare cu arhivele secrete sovietice, faptul ca administratia F.D. Roosevelt a fost infestata cu agenti sovietici, unii dintre ei ocupand functii de conducere la Treasury Department, minister care are in subordine Serviciul Secret al SUA. Cel mai prolific dintre agentii sovietici infiltrati, Harry Dexter White, a detinut functia de assistant secretary- ministru adjunct- si a fost consilier special al presedintelui in cadrul programului New Deal, care viza relansarea economiei americane, dupa perioada de criza generala a anilor 1929-1933 !!! Foarte probabil, intr-un numar viitor va voi reda o lista impresionanta de "factori de decizie" americani, aflati in slujba….. Moscovei. Este o realitate suparatoare care trebuie acceptata !!! Realitatea este uneori mai ciudata decat fictiunea. Probabil, acesta este motivul ca atunci cand ne confruntam cu realitati din domeniul absurdului, le consideram fictiuni. Istoria demonstreaza ca tot ceea ce parea la un moment dat aberant, a devenit ulterior realitate. Ceea ce a fost de domeniul stiintifico-fantastic in secolul 19, a devenit realitate in secolul 20 si foarte probabil, ceea ce a fost stiintifico-fantastic in secolul 20, va deveni realitatea secolului in care traim.

Cu permisiunea d.voastra am sa va redau cateva fictiuni ale secolului 19, ramanand la latitudinea d.voastra sa stabiliti daca au devenit realitatile secolului 20. Intr-o scrisoare datata 15 August 1871, Albert Pike, fondatorul de mai tarziu al Klu-Kluks-Klanului, ii scria lui Giuseppe Mazzini despre planul pentru cucerirea lumii in trei razboaie mondiale si calea pentru construirea unei noi ordini mondiale (Novus Ordum Seculorum). Primul razboi mondial va fi inscenat pentru a schimba forma de guvernamant in Rusia tarista. Noul stat creat il vom tine pe post de sperietoare a lumii !!! Al doilea razboi mondial se va baza pe manipularea divergentelor de opinie existente in cadrul societatii germane. De aici va rezulta extinderea sferei de influenta ruseasca si fondarea Statului Israel (14 Mai 1948). Al treilea razboi mondial se va naste din divergentele existente intre statul Israel si lumea araba, conflict care va cuprinde toata omenirea.

Va fi o conflagratie care va duce la prabusire sociala prin brutalitate si bestialitate nemaivazuta. Retineti, scrisoarea dateaza de 137 de ani si, cel putin pana acum, a anticipat cu exactitate maxima primele doua conflagratii mondiale cat si premizele care vor duce la cea de-a treia conflagratie mondiala. Sa ne rugam Divinitatii, ca predictia referitoare la cel de-al treilea razboi mondial sa ramana la nivel de fictiune. Nu trebuie sa fi Einstein,Tweistein sau chiar Dreistein sa realizezi ca razboiul a fost obiect de studii atat al filosofilor cat si al pacifistilor, care au descoperit ca toate vietatile pamantului s-au razboit din timp in timp pentru hrana si teritorii. Ar fi absurd, ca sa nu zic totalmente nepotrivit, sa transferam omului comportamentul agresiv al animalelor. Omul, are in plus inteligenta, constiinta si etica. Este adevarat, foarte putina dar exista !!!

Pe zi ce trece ajung la adevarul exprimat de regele Scotiei, Carol al II-lea, din dinastia Stuart: "Cu cat cunosc mai mult oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii." Abia acum imi explic de ce OAMENII pe care-i apreciez si stimez si pe care-i simt foarte aproape, desi se afla fizic la peste 10,000Km., in frumosul oras Tg. Mures, sunt inconjurati de….. caini.

*S-a incheiat, exact cu incredibilul fast cu care a inceput, Olimpiada de la Beijing, fostul Pekin pentru neavizati. In ciuda unor inerente deficiente, China a fost la inaltime, dovedind ca este tara lui Confucius (numele latinizat a lui Kong Fuzi sau Kong Qiu, 551-479 B.C.), unul dintre cei mai mari filosofi ai lumii. Propovaduitor al monoteismului si al unei morale ce indeamna omul spre virtute si perfectionare. Confucianismul, in ciuda detractorilor proveniti din partea stanga a "baricadei" a ramas religia dominanta a Chinei si are forte multi adepti si in afara ei.

Am urmarit in direct si coplesit de emotii si lacrimi, cursa de marathon, castigata de Constantina Tomescu-Dita, persoana care a contribuit la ridicarea prestigiului Romaniei, mai mult decat toate organizatiile de lobby din America, platite cu bani grei din buzunarul contribuabilului roman. Inclin sa cred ca, desi de 8 ani locuieste in USA, statul roman o va trata ca pe un adevarat erou national. Nu de alta, dar sunt foarte multi care au ridicat prestigiul Romaniei in USA si n-au primit nici macar elementarul multumesc !?!

Pentru cei care n-au reusit performante la nivelul scontat si au gasit scuze de justificare, le amintesc cuvintele eruditului american, George Washington Carver, care a spus: "99% din toate nerealizarile provin de la persoane care au obiceiul sa se scuze. (Ninety-nine percent of all failures come from people who have the habit of making excuses.)

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page