Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Arad: Final de stagiune cu celebra soprana Felicia Filip, la Teatrul de Vara Ethos


Directorul Centrul Cultural Judetean Arad, Ana Maria Dragos, a anuntat luni ca pe scena Teatrului de Vara Ethos au fost invitati sa evolueze si in aceasta vara artisti ai elitei scenelor romanesti si internationale, intre care si celebra soprana Felicia Filip, fiecare dintre serile de spectacol urmand sa fie onorate de prezenta a sute de spectatori.
 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/ AGERPRES ARHIVA
"Acordurile finale ale stagiunii estivale 2014 vor fi marcate de traditionala Gala de opereta, programata pentru seara de miercuri, 27 august, incepand cu orele 20.30. Cu acest prilej, Ethosul romanesc evocat in acest sezon pe scena Teatrului de Vara va primi o conotatie deosebita, prin interpretarea maiastra a uneia dintre marile voci ale Romaniei, soprana Felicia Filip", a declarat, pentru AGERPRES, Ana Maria Dragos.
Potrivit acesteia, in cadrul Galei de opereta, Felicia Filip va evolua avandu-l alaturi pe tenorul Andrei Lazar, solist al Operei Nationale Romane din Bucuresti, in acompaniamentul ansamblului aradean "Strauss Modern", sub bagheta maestrului Tiberiu Soare.
Soprana Felicia Filip va oferi publicului aradean un regal de melodii celebre din operete si musical precum "Sange vienez", "Vaduva vesela", "Omul de la Mancha", "My fair lady", "Contesa Maritza", interpretate in limba romana, repertoriul ales de marea interpreta urmand sa fie intregit de minunate arii si melodii alese de tenorul Andrei Lazar, dar si de piese orchestrale selectate cu precadere din creatia muzicala romaneasca.
"Gala de opereta va fi moderata de maestrul Tiberiu Soare, muzician de exceptie, apreciat si in aceasta postura de catre melomanii romani. Prezentarile sau prefatarile concertelor de la ultima editie a Festivalului International 'George Enescu' l-au adus in prim plan de data aceasta si in calitate de moderator, dovedind o ampla si solida cunoastere a fenomenului muzical sub toate fatetele lui", a spus Ana Maria Dragos.
In preambulul Galei de opereta, marti seara, cu incepere de la ora 19.00, tot in spatiul Teatrului de Vara Ethos, se va juca un spectacol pentru copii, prelucrare muzicala si scenica a operei "Don Pasquale" de Donizetti, in interpretarea artistilor Operei Comice pentru Copii din Bucuresti.
"Configurand in mod simbolic un arc peste timp, Teatrul de Vara Ethos din Arad traieste si continua sa palpite in inimile aradenilor constituindu-se intr-un loc de intalnire sub cerul liber intre trecut, prezent si viitor", a conchis Ana Maria Dragos.
Cea de-a doua stagiune estivala a Teatrului de Vara Ethos va incununa suita de evenimente cultural-artistice de exceptie pe care Consiliul Judetean Arad, impreuna cu Centrul Cultural Judetean, le-au oferit pe parcursul acestei veri tuturor aradenilor.
AGERPRES/(AS, A — autor: Ioan Weisl, editor: Stefan Gabrea)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page