Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

ALINIEREA LA START!Ponta, deja, a furat startul ! El detine si pistolul semnalizator, asa ca nici nu mai conteaza cine vine din urma ! Din punctul lui de vedere. Pomenile electorale se impart cu generozitate ! Primarii ii spun Maria ta, baronii de judet, ii vor organiza Cantarea Romaniei la fiecare aparitie ...
Dupa cum merg evenimentele, opozitia „unita” isi va cauta candidatul ideal si dupa 17 noiembrie !
Pe ce ma bazez. Pe Dreapta nu avem, deocamdata niciun candidat autentic. De Dreapta. Numai plevusca. S-a lansat o adevarata moda. Nu cea cu galeata cu gheata. Ar fi bine ! Poate i-ar mai trezi pe unii.
Se arunca in arena, mai intai, iepurele ! Dupa un timp, este retras si apare ... leul ! Cu tot felul de elemente de suspans. Iata, Diaconescu, falsul iepure traseist al PMP-ului defecteaza si incurca, temporar, jocurile ! Catarama ii sare in ajutor !? Jocuri de glezne. Urmeaza sa fluiere arbitrul si ... aut !
Apare „leul”, traseista de profesie Udrea, care se arunca in arena cu surle ca un veritabil luptator de wrestling. Cu gura !
Mama Omida din mine nu se abtine. Cum Johannis nu este, structural, nici vioi si nici spontan, Ponta si Udrea vor acapara mediatic campania electorala. Porcaielile vor fi la ele acasa. La asta se pricep sobolanii ! Johannis nici nu se va vedea. Prin eliminarea lui Crin Antonescu, care le statea in cale, planul, gandit de mult timp de papusarii Sistemului, se va materializa.
La timpuri noi, tot noi ! Victorieeee !
Recent, Antonescu si-a exprimat clar pozitia fata de Johannis. Nu a fost niciun atac dur. A repetat ce stiam. Ceea ce a facut Johannis la Sibiu il sustine pe deplin pentru calitatea de prim ministru si nimeni nu-i contesta rezultatele. De aceea, Crin il si vedea prim ministru si nu presedinte de tara.
Ceea ce simt multi romani. Nu neaparat liberali.
Speram sa fie prima campanie electorala postdecembrista in care sa nu se mai puna accentul pe votul contra cuiva, ci pe votul pentru calitatile unui candidat si programul sau.
Cu actuala concurenta de tip mahala, Johannis, oricat de bine intentionat ar fi, nu are cum sa ne scoata din mocirla politichiei romanesti in care ne-a scufundat in cei zece ani echipa comandantului Basescu ?
Vezi intoxicarea intalnirea Demisului cu Joahannis, care este derulata, obsedant, pe toate posturile tv, in ciuda dezminitirii prompte. Insasi Ambasada SUA a confirmat spusele neamtului candidat. Degeaba !
Desi intalnirea nu a avut loc, Basescu va sugera ca a avut loc ! Ei, ce te faci, Alinuta ? Sau va declara, zambind pisicher, ca nu a avut loc ! Cine-l va crede ?
Multi habar nu au in ce nou joc al manipularii a intrat Romania ! Johannis va fi hartuit si muscat din toate partile, fara menajamente. Greu de rezistat!
Chiar atat de prost poate fi cineva sa se intalneasca, acum, cu toxicul nr. 1 al Romaniei ? Asta numai Geoana a putut sa o faca ! Cu alt toxic, ce se afla pe la Jilava. Dar Geoana e pesedist, nu liberal ! Pe fondul eliminarii lui Johannis din cursa prezidentiala, apare udreniana din spuma PMP-ului basescian ca candidat (sic!) al Dreptei !
Sunt tot multi pe Dreapta. Multi mimeaza liberalismul, insa nu vezi nimic constructiv la ei. Altii au doar misiunea demolarii si semanarii neincrederii.
Administratorii grupului ACL ar putea elibera campul de neghina. Insa, nu o fac ! Nu de-alde Gica Contra au nevoie, ci de promotori inteligenti ai doctrinei liberale. Liberalii de Dreapta sa inceteze carcoteala de orice fel si sa porneasca motoarele promovarii noului proiect hotarat de ACL.
Sau sa-l recheme pe Antonescu, cat nu e prea tarziu !

Testare

- Daca ai avea doua case, ai da una statului ?
- Da !
- Daca ai avea doua masini de lux, ai dona una statului ?
- Da !
- Dar, camarade, daca ai avea un milion de euro in cont, ai dona jumatate statului ?
- Da !
- Daca ai avea doua gaini ai dona una statului ?
- NU ! raspunde hotarat alegatorul PSD.
- Dar de ce donai o casa, donai o masina, donai jumatate din bani si de ce nu donezi o gaina, desi ai doua ?
- Vezi, dumneata, gainile le AM!!

E foarte usor sa fii de Stanga cu proprietatea, munca si banii altora!
Toate bune !


Sergiu Gabureac

VIZITATI – http://blogulluigabu.blogspot.ro/,
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3,
gsmaas@yahoo.com; gsm.ass007@gmail.com,
Tel.0731 936.615 - 0752 975.130
Bucuresti - 39

Informatia, o problema ?

O rezolvam impreuna.
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page