Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Parohia Malovat - Oferta de carte =AUGUST-2014=

Parohia Malovat

Loc. Malovat-Jud. Mehedinti

Romania

Tel.0724.99.80.86

E-mail: stanciulescubarda@gmail.com

       

Oferta de carte

=AUGUST-2014=

 

 

Va rugam sa ne permiteti sa va prezentam  lucrarile pe care le avem disponibile pentru vanzare in stocul parohiei noastre. Ne exprimam, totodata, speranta,  ca ele vor gasi ecoul cuvenit in sufletul Dvs. si ne veti face comenzi cat mai consistente, atat pentru nevoile Dvs.  spirituale, cat si ale celor dragi.

                  Parohia noastra pune la indemana tuturor carti ziditoare de suflet, de literatura, de istorie, filozofie si din alte domenii, tocmai in aceasta perioada, cand, pe toate canalele de informatie, suntem bombardati cu  tot felul de produse menite sa ne indeparteze de Dumnezeu. Cartile propuse de parohia noastra pot fi hrana pentru sufletul Dvs., dar si un cadou fericit, pe care il puteti oferi celor din jurul Dvs. Se cheltuiesc sume enorme pentru tot felul de daruri ce se fac celor dragi, desi multe sunt doar simbolice si de circumstanta. Noi va punem la dispozitie carti, care sa fie un prieten de nadejde pe drumul catre Dumnezeu, atat pentru Dvs., dar si pentru cel ce le primeste ca dar din partea Dvs.  O scurta privire asupra listei de mai jos v-ar convinge de seriozitatea ofertei noastre. Ele sunt achizitionate de la centrele eparhiale, de la diferite edituri, care s-au remarcat prin seriozitatea si competenta publicatiilor in domeniile mentionate mai sus.

                 Intelegem ca aceasta activitate de raspandire a publicatiilor religioase crestine ortodoxe face parte din insasi misiunea noastra de a raspandi, cu timp si fara timp, cuvantul lui Dumnezeu. Datorita acestei lucrari, putem sa desfasuram si o serie de activitati misionar-pastorale in parohie, de ajutorare a unor familii si persoane aflate in dificultate, donatii de carti in parohie, gratuitatea serviciilor religioase si multe altele.

                 Va multumim cordial celor care ati comandat deja carti. Va multumim celor care ne-ati incurajat, celor care ne-ati indrumat. Va multumim si celor care nu ne-ati raspuns. Din toate am inteles ca doriti sa avem lucrari cat mai bune, cat mai ziditoare de suflet si cat mai diverse. Ne straduim sa implinim aceasta dorinta a Dvs. Speram ca prezenta oferta sa fie mult mai interesanta. Regretam, insa, ca stocurile sunt foarte mici, iar stocurile de la capitolul ,,Micul anticariat” se reduc in cele mai multe cazuri la cate un singur exemplar.

                 Ca noutati, va semnalam, Toata suflarea sa laude pe Domnul… , Acatistul si paraclisul Cuviosului Arsenie Boca si multe altele de la ,,Micul Anticariat”.             

                Trimitem carti si in strainatate, daca ne sunt solicitate, adaugand la pretul cartilor din colet suma de 13 lei pentru fiecare 2 kg., pentru taxele postale. Pentru trimiterile in tara taxele postale sunt suportate de parohie.

              Precizam, de asemenea, ca publicam, de doua ori pe luna, ,,Scrisoare pastorala”, pe care o trimitem gratuit tuturor familiilor din parohie, cat si la cateva sute de persoane din afara parohiei, prin posta sau pe e/mail. Daca va intereseaza, comunicati-ne si va putem trimite si Dvs. aceasta publicatie a noastra gratuit. Gasiti acolo multe lucruri care v-ar putea interesa.

               Intentionam sa realizam un volum cu amintiri despre Parintele Arsenie Boca. In acest sens, rugam pe cei care l-au cunoscut personal sa ne trimita amintirile ce-i leaga de aceasta personalitate a vietii religioase romanesti. In acest volum vom insera si marturiile celor care au avut rezultate in rugaciunile lor catre Dumnezeu la mormantul Parintelui Arsenie. Exista adevarate minuni din vremea noastra legate de acest mare traitor al vietii crestine, care trebuie consemnate. Poate intr-o buna zi se va pune problema canonizarii Parintelui Arsenie si astfel de marturii ar putea constitui documente relevante ale popularitatii si veneratiei de care s-a bucurat parintele in timpul vietii si mai ales dupa moarte din partea credinciosilor nostri.                  

               In cazul in care mesajul nostru nu va intereseaza sau va deranjeaza, va rugam sa ne scuzati, eventual sa ne dati un semn, ca sa stergem pentru totdeauna adresa Dvs. din evidentele noastre. Oricum, sa dea Dumnezeu ca acesta sa fie singurul necaz al Dvs., altele sa nu mai aveti.

              Asadar, avem disponibile urmatoarele lucrari:

A.  Carti recent aparute:                  

1.                      Pr. Prof. Dr. Alexie Buzera, Toata suflarea sa laude pe Domnul…,  editia a II-a, Barda, Editura ,,Cuget Romanesc”, 2014, 238 pag., 15 lei.

                         Aflata la a doua editie, lucrarea regretatului Parinte Alexie Buzera vine sa umpla un gol imens in literatura muzicala religioasa. Cartea cuprinde Cantarile Sfintei Liturghii, troparele sarbatorilor din timpul anului, zeci de pricesne si imne religioase, cat si numeroase colinde si cantece de stea. Toate au texte literare si notatie muzicala lineara(pe portative), asa ca lucrarea este accesibila si celor ce nu cunosc notatia psaltica, bizantina. Cartea se adreseaza preotilor, cantaretilor bisericesti, credinciosilor, profesorilor si invatatorilor si tuturor celor ce iubesc muzica bisericeasca autentica. Autorul, Parintele Alexie Buzera a fost preot in Craiova, profesor in invatamantul mediu teologic si laic, cat si profesor de muzica  bisericeasca la Facultatea de Teologie din Craiova, asa incat cartea propusa este lucrarea unui profesionist si a unui mare iubitor de muzica bisericeasca adevarata.

 

2.                      Acatistul si paraclisul Cuviosului Parinte Arsenie Boca, Rm. Valcea, 2014, 48 pag., 2 lei;

                          Parintele Arsenie Boca este foarte cunoscut in intreaga tara si chiar in afara ei. Pelerinajele la mormantul lui de la Manastirea Prislop din jud. Hunedoara dovedesc cu prisosinta acest lucru. Majoritatea celor ce merg in pelerinaj acolo marturisesc ca au simtit lucrarea lui Dumnezeu intru rezolvarea problemelor de viata sau de sanatate, pentru care s-au rugat acolo. Lucrarea de fata vine sa ofere celor ce merg in pelerinaj, tuturor celor ce vor sa cheme in ajutor pe Dumnezeu, sa ceara mijlocirea Parintelui Arsenie, rugaciuni de mare sensibilitate spirituala, care sa le intareasca credinta si speranta.

 

3.                      I. D. Parvanescu, Martiri ai neamului. Constantin Brancoveanu si fiii sai, 260 pag., 20 lei;

            Autorul face o sinteza a evenimentelor din ?ara Romaneasca si Europa din vremea lui Brancoveanu; analizeaza cu lux de amanunte politica domnului roman, activitatea lui diplomatica si culturala. Rigurozitatea cercetarii istorice  este imbracata intr-o prezentare accesibila, placuta, captivanta. La acestea se adauga numeroase fotografii si harti. Cartea lui I. D. Parvanescu nu este numai una de istorie, ci si un ghid de patriotism pentru toate varstele. In acest an dedicat comemorarii Brancovenilor,  lucrarea in discutie vine sa completeze bibliografia atat de bogata a temei respective.

 

4.                      Pr. Prof. Dr. Al. Stanciulescu-Barda, Cristian Stanciulescu-Barda, Bibliografia Revistei ,,Mitropolia Olteniei”(1948-2008), vol. I, Barda, Editura Cuget Romanesc, 2014, 528 pag., 40 lei;           

              Revista ,,Mitropolia Olteniei”, alaturi de ,,Arhivele Olteniei” si ,,Ramuri”, a  devenit revista reprezentativa a Olteniei. Timp de mai bine de sase decenii, in paginile ei au publicat materiale de valoare personalitati de elita ale Bisericii Ortodoxe Romane, ale culturii romanesti in general, alaturi de personalitati ale vietii culturale si bisericesti din Oltenia. S-au publicat documente, manuscrise, studii si articole privind istoria Romaniei si a Bisericii Ortodoxe Romane, in general, dar mai ales materiale de interes local, regional. Aproape ca nu este localitate, biserica sau manastire din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea, Olt si Arges, despre care sa nu se vorbeasca, despre care sa nu se fi publicat un material, fie ca e vorba de un studiu monografic, de un reportaj, documente etc. Revista si-a depasit demult caracterul de revista provinciala; dovada este materialul imens de interes national si international. Colectivul de redactie a avut permanent in vedere sa mentina un echilibru intre disciplinele traditionale ale invatamantului teologic.                

                Lucrarea aceasta se inscrie pe linia unor preocupari constante in domeniu. Amintim in acest sens bibliografiile realizate in anii trecuti la revistele ,,Biserica Ortodoxa Romana”(1874-2004)(3 vol.), ,,Studii Teologice” si ,,Ortodoxia”. Cele aprox. 12.000 de unitati  prelucrate(studii, articole, recenzii, predici, reportaje, documente etc.) au fost grupate in doua volume. In vol. I sunt cuprinse capitolele: I. Sectiunea Biblica(Vechiul Testament, Noul Testament); II. Sectiunea Sistematica(Dogmatica, Morala, Filozofie, Patrologie); III. Sectiunea Practica(Drept canonic, Liturgica, Omiletica, Catehetica, Pastorala, Pedagogie, Muzica, Indrumari misionare); IV. Limba si Literatura; V. Etnografie si Folclor; VI. Redactionale.  Se adauga o prefata si un indice de autori. Volumul al II-lea este pregatit pentru tipar si urmeaza sa apara in scurt timp. El va cuprinde Sectiunea Istorica(Istoria Bisericeasca Universala, Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, Istoria Romaniei, Ecumenism, Istoria Religiilor).

               Organizarea materialului s-a facut dupa modelul bibliografiilor publicate de catre Academia Romana.              Speram ca aceasta noua lucrare se va constitui  un instrument de lucru indispensabil pentru ierarhi, preoti, monahi,  studenti, masteranzi, doctoranzi, profesori de religie, pentru cercetatori din domeniul istoriei, teologiei, filozofiei, etnografiei, folclorului, literaturii la alcatuirea predicilor, comunicarilor, lucrarilor de tot felul din domeniile mentionate, monografiilor locale, monografiile unor manastiri, biserici, evenimente istorice etc.

 

5.                      Vietile Sfintilor, vol. II,  560 pag. ,  30  lei; vol. III,  730 pag., 35 lei; vol. IV, 608 pag., 40 lei;

                    In anii trecuti am tiparit volumul I din aceasta serie si l-am distribuit gratuit de Sarbatori tuturor familiilor din parohie si celor din afara parohiei, care ne-au ajutat in timpul anului. Aceasta este deja o traditie in parohia noastra. Pentru anul 2012, le-am daruim vol. II, pentru  2013 vol. III, iar pentru 2014 vol. IV.

              Vol. I cuprindea vietile sfintilor din lunile ianuarie, februarie si martie.

              Volumul II preia textul oficial, stabilit de Sfantul Sinod si cuprinde vietile sfintilor pe luna aprilie, la care s-au adaugat textele pericopelor biblice reprezentand Sf. Evanghelie, Apostolul si troparul zilei, cat si cugetari din Sfintii Parinti. Volumul II din Vietile Sfintilor cuprinde povestirea principalelor momente din viata sfintilor inscrisi in calendarele crestine ortodoxe in luna aprilie,

                Vol. III cuprinde  vietile sfintilor din lunile mai, iunie si iulie.

                 Vol. IV cuprinde vietile sfintilor din lunile august, septembrie si octombrie.

                 Nu putem vorbi de sfintii dintr-o anumita perioada a istoriei crestine, ci de o epoca foarte extinsa, daca este sa ne gandim ca cei dintai sfinti cazuti pentru Hristos si credinta crestina au fost chiar dintre Sfintii Apostoli si ucenicii lor, iar ultimii mentionati in prezentul volum au trait in secolul al XIX-lea. Nu putem vorbi nici de sfinti dintr-o anumita parte a lumii. Unii dintre ei au trait in Imperiul Roman si au suportat persecutiile greu de inteles pentru omul zilelor noastre, altii in Imperiul Bizantin si au luptat pentru apararea valorilor majore ale invataturii crestine, prin sinoadele ecumenice, prin scrierile lor, prin predica lor, dar mai ales prin insasi jertfa vietii lor. Altii au trait in Europa Occidentala, altii in Rusia tarista sau in Principatele Romane.  Vietile Sfintilor nu sunt povesti, ci fapte de viata, scrise cel mai adesea cu sange si lacrimi, dar si cu speranta nestramutata. Cu ani in urma, rasfoiam la Biblioteca Academiei din Bucuresti cateva din cele peste 40 de volume din Vitae Sanctorum(Vietile Sfintilor), care cuprindeau hotararile judecatoresti ale instantelor romane privitoare la crestinii care  nu voiau sa jertfeasca idolilor sau sa manance din cele jertfite acestora, care nu voiau sa ia parte la manifestarile si sarbatorile dedicate imparatului, care era socotit zeu sau semizeu(sec. I-IV). Romanii nu ucideau pe crestini de dragul de a ucide, ci ii condamnau in urma unei judecati oficiale, desfasurata dupa toate regulile procedurale, in conformitate cu legislatia imperiala in vigoare de la acea data. Colectia mentionata mai sus continea, asadar, sentintele judecatoresti, prin care erau condamnati la moarte pentru nerespectarea legilor imperiului. Volumul de fata nu ne prezinta documente judecatoresti, ci povestirea multora din acele procese. Vedem oameni simpli, oameni cu diferite ocupatii, cu diferite pregatiri intelectuale, cu diferite pozitii sociale, care manifesta credinta si apartenenta lor la Biserica lui Hristos cu un curaj impresionant. Nu se infricoseaza de judecata, de batai, de inchisoare, de maltratari, de moarte. Marturisesc credinta lor si suporta cu un eroism cutremurator metodele salbatice prin care li se storcea si ultima picatura de viata din trupul vlaguit si terciuit. Cand pui astfel de oameni alaturi de unii dintre crestinii nostri de azi, care-si leapada nepasatori credinta si se duc la diferite secte pentru simplul motiv ca acolo li se ofera o strachina de linte sau cativa biscuiti, poti sa realizezi cat de departe suntem de :  sfintenia celor de atunci! Intalnim in acest volum crestini invatati, care-si dedica viata studiului Sfintei Scripturi si adancirii invataturilor ei. Lupta cu vorba si  cu condeiul  pentru apararea invataturilor fundamentale ale credintei crestine: Sfanta Treime, Maica Domnului, Sfintele Taine, Sfintele Icoane si multe altele. Pentru curajul lor sufera alungari din functii, confiscari de averi, exiluri, batai si chiar moartea. Acestia sunt stalpii teologiei crestine, pe care se sprijina Biserica de doua mii de ani. Astfel de modele de credinta si de viata oferim enoriasilor si cititorilor nostri, intr-o vreme in care mass-media, pe toate canalele sale, ofera cu totul alte modele.

                             

6.      Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Lumini si umbre,  124 pag.,  8 lei.

                  Cartea cuprinde un buchet de meditatii, scrisori imaginare catre diverse personalitati ale culturii romane (M. Eminescu, C. Brancusi), povestiri culese din viata, unele comice, altele dramatice, pline de invataturi moral-religioase pentru cititori. Autorul marturiseste: ,,Cuvantul mi-a fost cale catre oameni si catre Dumnezeu. Prin el mi-am spus bucuriile si necazurile, durerile si sperantele; el mi-a fost lacrima si zambet, arma de aparare si scara spre inaltimi; cu el am invatat si-am liturghisit, cu el am iubit, cu el am trait; el mi-a fost inceput si tot el imi va fi sfarsit, iar cand m-oi calatori pe celalalt taram, el ma va pomeni de pe o cruce, dintr-o inima, ori de pe fila unei carti. Prin el am fost mai mult decat o vietuitoare pe pamant; el mi-a fost binecuvantare si uneori blestem, el mi-a fost insusi sensul de a fi. Daca cea dintai grija a crestinului este de a se mantui, cea dintai grija a omului este de a se zidi si a zidi prin cuvant.”

 

7.      Pomelnic, 2 pag., carton gros, lucios,  0,50 lei;

 

8.      Calauza biblica,  426 pag., 30 lei;

             Cartea este o antologie de cugetari si sfaturi intelepte selectate din Sfanta Scriptura, organizate pe teme si probleme, cu indici si note de subsol. Lucrarea nu este o concordanta biblica, ci ea se vrea chiar o calauza in viata duhovniceasca a cititorilor. Numeroase texte cuprinse in aceasta lucrare sunt insotite de comentarii, care ajuta pe cititor in intelegerea mai adanca a sensurilor mesajului biblic. Cel care a selectate aceste texte, a facut cuvenitele comentarii si explicatii, prefata si indicii, a ingrijit editia, este Pr. Al. Stanciulescu-Barda.

 

9.      Pr. Prof. Dr. Al. Stanciulescu-Barda, Studii si documente privind Istoria Romaniei. Vol. III. Banatul,  631 pag., 50 lei;           

             Cartea cuprinde 1073 documente inedite din perioada 1780-1886 privitoare la Banat, provenind din cancelariile bisericesti, politice, militare si administrative din Varset, Karlovit, Viena, Buda, Pesta, Sibiu, Timisoara, cat si un manuscris banatean, - varianta locala din 1804 a lui Supllex Libellus Valachorum - , descoperit la Biblioteca Academiei Romane din Bucuresti. Primul volum din aceasta serie a aparut in 2003 si in el au fost analizate aspectele istorice desprinse din aceste documente. Volumul al II-lea a aparut in  2010 si in el erau analizate aspectele juridice(drept international, administrativ, civil, penal, medicina legala etc.), cat si cele de drept canonic. Documentele in discutie prezinta insa aspecte mult mai variate, care ilustreaza viata romanilor banateni din perioada respectiva. Sunt pagini emotionante, care vorbesc despre Rascoala lui Horea, revolutia franceza, revolutia de la 1848, numeroasele razboaie austro-turcesti, austro-franceze, epidemiile de ciuma si de holera, care au decimat populatia Europei acelei vremi. In ele surprindem starea materiala si spirituala a romanilor, relatiile lor cu autoritatile politice, militare si bisericesti, cu celelalte nationalitati conlocuitoare. Nu lipsesc nici documentele care ne vorbesc de renasterea constiintei nationale, de lupta romanilor pentru  afirmare politica, bisericeasca, culturala si sociala. Gasim aici o adevarata cronica a noutatilor editoriale ale vremii, aparitia si raspandirea publicatiilor romanesti din Banat si Transilvania, care si-au adus din plin aportul lor la progresul poporului roman. Gasim aici figurile unor mari luptatori pentru drepturile romanilor, aparitia si dezvoltarea scolilor, asistentei medicale si multe altele.       

                  Astazi, cand apar tot mai putine volume de documente, cartea noastra este o noutate binevenita in spatiul cultural romanesc si speram ca ea va fi bine receptata de cititori, de cercetatori, de toti iubitorii de cultura si de istorie romaneasca.

                   In cazul in care vor exista solicitari, vom reedita primele doua volume. Raportat la preturile actuale, primul volum ar costa 15, 00 lei, iar al doilea   aprox. 40 lei. Asadar, primim inscrieri si la acelea.

 

10.  Nicolae Iorga, asa cum l-au cunoscut,  272 pag., 20 lei;

                  Lucrarea este rodul unor cautari desfasurate in ultimii treizeci de ani. Nenumarate scrisori si mesaje am adresat de-a lungul celor trei decenii catre toti cei ce l-au cunoscut pe marele savant. Am publicat anuntul in multe reviste si ziare si rezultatul s-a concretizat in aceasta carte. Intalnim aici  amintiri despre Nicolae Iorga semnate de fosti studenti, secretari, prieteni, apropiati ai sai din tara si din strainatate, precum Nicolae Bocancea, Traian Cantemir, Alexandru Cioranescu, Alexandru Ciurea, Ioan Cociu, Gheorghe Cunescu, Nicolae Fuiorea, Ieremia B. Ghita, Nicolae Grigoras, Gheorghe Iliescu-Izvoare, Constantin Pavel, Alexandru Petrescu, M. Petrescu-Dambovita, Ion Larian Postolache, Alexandru Predescu, Ioan Ramureanu, Petru Rezus, Constantin Robescu, I. I. Rusu, Stela  Serghie, Dan Simonescu, Ene Stanciu, Haralambie Teodoru, Gh. Veteleanu, D. Balasa, I. C. Chitimia, Rodica Ciocan-Ivanescu, Gheorghe  Hrusca, Ioan T. Ionescu, I. Ionescu, C. Lodovescu, Gh. Ruscanu, Maria Schmidt, Ilie Gramada, Aurel Bordenache, Emilia Comisel, Gunther Schuller, Alexandru Andronic, A. Mihaescu, Iosif E. Naghiu, Nicolae Petrescu, Gheorghe Sinca, Haralambie Teodoru,  Teodor Costescu, Gh. Dumitrescu-Bistrita, George Magherescu, Mircea Iosif, Gh. Paschia, Em. D. Petrescu, Gh. Popescu, Jozsi  Sandor, Virgil Medan, Antonie Plamadeala si multi altii.        Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat ideea de a aduna aceste amintiri inedite, dar regret ca ideea mi-a venit mult prea tarziu. S-ar fi putut aduna mult mai mult material! Asta este!

 

11.                  Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Scrisoare pastorala, vol. V,  712 pag., 40 lei;

               In acest volum sunt cuprinse numerele 159-200 din publicatia parohiei noastre ,,Scrisoare pastorala”, aparute in perioada 15 mai 2009-28 febr. 2011. Este o perioada destul de agitata in viata lumii, a tarii, a parohiei, dar si a preotului-autor al ,,scrisorilor”. Aceasta stare tensionata se poate surprinde in mai multe materiale publicate. ,,Scrisorile” devin astfel nu numai oglinda a problemelor mari cu care se confrunta omenirea sau tara, ci si problemele locale si chiar personale. ,,Scrisoarea pastorala” a fost un amvon, a fost o tribuna, a fost un prieten, a fost o punte de legatura intre preot si credinciosii sai, intre preot si cititorii sai. A fost altceva decat predica propriu-zisa. A fost una din cele mai sarace publicatii din ultimii ani, dar a inglobat in paginile sale mult material, care se poate constitui ca o cronica a vremurilor noastre si a celor trecute. Alte surate sunt bogate, mari, frumoase, cu multe poze frumos realizate. A noastra e simpla si se adreseaza in primul rand oamenilor simpli, credinciosilor nostri din parohie, taranilor nostri. In paginile ei si-au gasit de multe ori loc necazurile si bucuriile enoriasilor nostri, ale romanilor in general. De multe ori ne-am asumat riscuri, am trezit dusmanii puternice, tocmai pentru ca am spus lucrurilor pe nume si adevarul a deranjat pe multi. Am inclus materiale menite sa indemne la viata crestineasca; am criticat de multe ori prostia, aroganta, nedreptatea, pacatul de tot felul. Nu ne-a fost straina gluma, ironia, stiind ca aceasta este foarte gustata si are un mare rol educativ. Am mijlocit la cunoasterea si ajutorarea oamenilor de aici si de departe. Prin ,,Scrisoare pastorala” am reusit sa creem o atmosfera familiala, o relatie de adevarata prietenie intre preot si credinciosii lui din parohie si nu numai. Preotul nu a mai fost strain de enoriasii lui. Tocmai datorita sinceritatii si franchetii cu care a spus lucrurilor pe nume, oamenii au simtit ca este unul de-ai lor, ca nu este un privilegiat al sortii. Prin ,,Scrisoare pastorala” fii de departe ai parohiei noastre s-au simtit mai aproape de casa, de cei dragi ai lor. ,,Scrisoarea pastorala” a fost preluata in intregime sau partial de multe publicatii serioase, cu prestigiu recunoscut, din tara si din strainatate. ,,Scrisoare pastorala” a facut sa se inteleaga ca o parohie dintr-un sat uitat de lume poate constitui un factor de cultura si progres spiritual, prin numeroasele carti publicate si raspandite in lumea intreaga. O institutie mai mica decat oricare alta, cu numai doi angajati, a reusit sa publice sute de carti in mii de exemplare in douazeci de ani de libertate, in conditiile unei crize, care nu se mai termina. Poate si ,,Scrisoarea pastorala” constituie un argument ca satul romanesc inca nu a pierit, desi este in mare pericol, ca inca mai poate sa ofere ceva de folos spiritual si nu numai societatii romanesti. Poate ne-am slujit si astfel  credinciosii, Biserica si pe Dumnezeu. Aceasta ne-am dorit de fapt!

                                     

 

12.                  Gheorghe Duncea, Tudor Vladimirescu, asa cum l-am cunoscut,  150 pag., 6 lei;         

            Gheorghe Duncea a fost capitan al lui Tudor Vladimirescu. Este unul dintre prietenii cei mai apropiati ai lui Tudor Vladimirescu. Au fost impreuna de la varsta de cinci ani. Au fost colegi de scoala, tovarasi in afaceri, in armata, in lupte. Lucrarea de fata cuprinde insemnarile scrise de autor la cateva zile dupa asasinarea lui Tudor, cand Duncea insusi se astepta sa fie prins si executat. Este un text scris ,,cu limba de moarte”, pentru a se sti de catre urmasi lucruri necunoscute din biografia marelui erou. Insemnarile lui s-au pastrat ,,la capriorul unei case” din Prejna, au fost transcrise de un urmas al sau, au fost publicate in reviste din perioada interbelica sub forma de serial  si vad acum pentru prima data lumina tiparului sub forma de carte. Lucrarea este insotita de un studiu introductiv semnat de Pr. Stanciulescu-Barda.          

              Ne facem o datorie de constiinta din publicarea acestui manuscris si speram ca el va intra in circuitul stiintific si-n atentia istoricilor si a marelui public.

 

13.                  Pr. Al. Stanciulescu-Barda, Sfintele Taine si proverbele romanesti,  82 pag., 6 lei.

              ,,Proverbele ne ofera exemple concludente ale felului cum s-a reflectat invatatura dogmatica si practica litur­gica in mentalitatea colectiva. Este surprinzator cu cata atentie si cu cata profunzime omul din popor a receptat adevarul teo­logic, l-a trecut prin filtrul constiintei si sufletului sau, l-a con­centrat in cupa foarte stramta si sintetica a proverbului si l-a transmis din generatie in generatie. Speram ca ne va ajuta Dumnezeu ca in viitorul apropiat sa dam la lumina o antologie de proverbe religioase romanesti si o sinteza de etnoteologie bazata pe tezaurul inestimabil al paremioticii romanesti. Stu­diul de fata este un inceput”.

 

14.                  Profetii privind Romania,  42 pag., 3 lei.        

                Constient ca exista in toate vremurile si in toate timpurile oameni inzestrati de Dumnezeu sa  prezica sau sa prevada viitorul, am inceput o serie cu astfel de scrieri care privesc Romania sau contextul international in care se deruleaza istoria tarii noastre. Pentru aceasta, am considerat ca cel mai reprezentativ in acest sens este Sundar Singh. Intr-o vreme in care emigratia este masiva, in care atatia dintre confrati se declara nemultumiti ca sunt romani, venim cu aceasta scriere, pe care, dupa ce o citesti, ii multumesti lui Dumnezeu  ca te-a randuit sa fii roman si sa traiesti in Romania de azi si de maine.

B.   Carti in curs de aparitie:

15.      Bibliogafia Revistei ,,Mitropolia Olteniei”(1948-2008), vol. II;

16.      Chemari la Domnul, vol. IX;

17.      Manastirea profanata;

18.      Mitropolitul  Bartolomeu-Valeriu Anania, asa cum l-am cunoscut;

19.      Mitropolitul  Nestor Vornicescu, asa cum l-am cunoscut;

20.      Mitropolitul Antonie Plamadeala, asa cum l-am cunoscut;

21.      Nunta din Transilvania;

22.      Proverbe religioase romanesti;

23.      Religia si proverbul romanesc;

24.      Scrisoare pastorala, vol. VI;

25.      Amintiri din paradis;

26.      Lacrima amintirii;

C.  Micul anticariat:

27.      Albici, M., Despre Drept si stiinta Dreptului, Bucuresti, Editura All Beck, 2005, 156 pag., 8 lei;

28.      Alexandrescu, Gr., Versuri si proza, Bucuresti, Editura Tineretului, f.a., 276 pag., 5 lei;

29.      Alexandria. Esopia. Carti populare, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1966, 224 pag., 5 lei;

30.      Andreicut, Andrei, Ospatul credintei. Cuvinte de invatatura, Cluj-Napoca, 2012, 344 pag., 20 lei;

31.      Apetrei, E., Mecanofonocardiografie, Bucuresti, Editura Medicala, 1977, 164 pag., 12 lei;

32.      Atwood, M., Asasinul orb, Bucuresti, Editura Corint, f.a., 32 pag., 4 lei;

33.      Augustin(Fer.), Despre credinta si crez, Bucuresti, Editura Institutului Biblic, 2010, 92 pag., 12 lei;

34.      Barbu, I., Poezii, Bucuresti, Editura Minerva, 1976, 184 pag., 5 lei;

35.      Balasa, D., File de jurnal, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, 2011, 16 pag., 3 lei;

36.      Balasa, D., Vechi lacasuri oltene, vol. I. Judetul Dolj, Barda, Editura Cuget Romanesc, 1994, 40 pag., 5 lei;

37.      Berciu, Stefan, Moartea unui singuratic, f.l., f.a., 62 pag., 4 lei;

38.      Botez, A., Ruguri. Romania sub asediu, Bucuresti, Editra Carpathia, 2008, 200 pag., 10 lei;

39.      Botezul copiilor, Beius, Editura Buna Vestire, 2011, 88 pag., 3 lei;

40.      Carte de suflet pentru copii, Beius, Editura Buna Vestire, 2002, 52 pag., 3 lei;

41.      Carticica de rugaciuni pentru copii, Dr. Tr. Severin, Editura Didahia, f.a., 14 pag. policrome, 1 leu; (2)

42.      Campeanu, Remus, Intelectualitatea romana din Transilvania in veacul al XVIII-lea, Cluj-Napoca, Editura Universitatii, 1999, 324 pag., 30 lei;

43.      Cerchez, Em., PC – pas cu pas, Iasi, Editura Polirom, 2001, 286 pag., 15 lei;

44.      Cinstirea Sfintei Cruci, Beius, Editura Buna Vestire, 2012, 72 pag., 3 lei;

45.      Climer, I., Choix de poesies francaise, Bucuresti, Editura Didactica, 1967, 332 pag., 10 lei

46.      Choix de poésies françaises, Bucuresti, Editura Didactica si Pedagogica, 1967, 332 pag., 20 lei;

47.      Codul rutier 2003 in 1100 intrebari, Bucuresti, Editura National, 2003, 364 pag., 10 lei;

48.      Constantin, Th., Cea de-a treia pista, Bucuresti, 1969, 50 pag., 4 lei,  

49.      Constantinesco, N., Le monastere de Putna, Bucuresti, Editura Meridiane, 1967, 50 pag., 4 lei;

50.      Coulanges, Fustel de, Cetatea antica, Bucuresti, Editura Meridiane, 1974, 280 pag., 10 lei;

51.      Dan, I., Curierul secret, Bucuresti, Editura Eminescu, 1974, 432 pag., 10 lei;

52.      Dan, I., Anton Pann, Bucuresti, Editura Albatros, 1989, 184 pag., 5 lei;

53.      Dersidan, E., Dictionar de termeni juridici, Bucuresti, Editura Proteus, 2005, 456 pag., 25 lei¸

54.      Dessila, O., Iubim, vol. III, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 216 pag., 10 lei;

55.      Dickens, Ch., David Copperfield, Bucuresti, Editura Tineretului, 1969, 520 pag., 15 lei;

56.      Dickens, Ch., Marile sperante,  vol. I, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1969, 310 pag., 5 lei;  

57.      Dinut, Titu, Toteme din ?ara Cosustei, Craiova, Editura Ramuri, 2013, 254 pag., 10 lei;

58.      Dobrescu, Olga, Ostila geometrie(versuri), Timisoara, Editura Marineasa, 1997, 70 pag., 5 lei;

59.      Draghicescu, D., Marea Unire a romanilor cu romanii, 1918, Buc., Ed. Albatros, 2001, 348 pag., 30 lei;

60.      Dreiser, Th., O tragedie americana, Buc., ESPLA, 1954, vol. I, 674 pag., 20 lei; vol. II, 432 pag., 15 lei;

61.      Duduleanu, M., Octavianus Augustus, Bucuresti, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1985, 488 pag., 10 lei;

62.      Duma, Alex., Gemenele, Bucuresti, Editura Constelatia, f.a., 372 pag., 15 lei;

63.      Dumitrescu, C. A., Introducere in teoria izvoarelor dreptului, Buc., Ed. Paideia, 1999, 136 pag., 10 lei;

64.      Eder, B., Windouws, Timisoara, Editura Bic All, f.a., 112 pag., 7 lei;

65.      Faulkner, W., Absalom, Absalom!, Buuresti, Editura Univers, 1974, 276 pag., 15 lei;

66.      Fielding, H., Tom Jones, Buc., Editura pentru literatura, 1967, vol. II, 360 pag., 5 lei; vol. IV, 382 pag., 5 lei;

67.      ,,Eurodreptul”, Bucuresti, 2006, nr. 1(ian. – mart.), 154 pag., 5 lei;

68.      Getino, O., Ii spuneau patruzeci si cinci, Buc., Editura pentru literatura universala, 1966, 172 pag., 7 lei;

69.      Girleanu, E., Nucul lui Odobac, Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1964, 420 pag., 5 lei;  

70.      Guerrazzi, Fr. D., Isabella Orsini, Bucuresti, Editura Albatros, 1968, 248 pag., 7 lei;

71.      Ilie, Cleopa, Dialog cu Sorin Dumitrescu, CD, vol. III, Sihastria, 2007, 10 lei;

72.      Ionescu, N., Generalul Eremia Grigorescu, Bucuresti, Editura Militara, 1967, 130 pag., 8 lei;

73.      Ionescu-Targoviste, C., Memento de vacanta pentru hepatici, Buc., Ed. Sport, 1976, 118 pag., 5 lei;

74.      ,,Izvorasul”, Revista de cultura populara, Rm. Valcea, 1993, nr. 4, 48 pag., 2 lei;

75.      James, H., Portretul unei doamne, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 600 pag., 20 lei;

76.      Junimea, vol. II, Bucuresti, Editura Albatros, 1970, 294 pag., 5 lei;   

77.      King, St., Culoarul mortii, Oradea, Editura Aquila, 1993, 592 pag., 15 lei;

78.      Knittel, J., Via Mala, Bucuresti, Editura ,,Prietenii cartii”, 1992, 496 pag., 12 lei;

79.      Lascarov-Moldovanu, Al., Biserica naruita, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, f.a., 136 pag., 10 lei;

80.      Lilienfeld, Fairy, Spiritualitatea monahismului timpuriu al pustiei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 150 pag., 10  lei; (5)

81.      Limonariul mirenilor. Intamplari de folos, Galati, Editura Buna Vestire, 2004, 240 pag., 8 lei;

82.      Lumea Bizantului, Bucuresti, 1972, 280 pag., 30 lei;  

83.      Lynch, J., Jurnalul secret al Laurei Palmer, Bucuresti, Editura Baricada, 1992, 310 pag., 5 lei;

84.      May, K., Testamentul incasului, Bucuresti, Editura Albatros, 1971, 380 pag., 15 lei;

85.      Marin, Fl., Explorari functionale pentru cadre medii, Bucuresti, Editura Medicala, 1978, 188 pag., 10 lei;

86.      Matei, D., Indreptar practic de medicina de familie, Bucuresti, Editura Mediala, 2006, 232 pag., 15 lei;

87.      Maugham, W. S., Robie, vol. I, Bucuresti, Editura Minerva, 1970, 280 pag., 5 lei;

88.      Maupassant, G., Bel-Ami, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 326 pag., 15 lei;

89.      Mic, Lucian, Sfantul Iosif cel Nou de la Partos, Caransebes, Editura Diecezana, 2006, 110 pag., 8 lei;

90.      Minunile Maicii Domnului, vol. III, Barda, Editura Cuget Romanesc, 1995, 32 pag., 3 lei;

91.      Montet, P., Egiptul pe vremea dinastiei Ramses, Bucuresti, Editura Eminescu, 1973, 480 pag., 10 lei;

92.      Muresanu, A., Reflexii, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1977, 214 pag., 8 lei;

93.      Musicescu, Maria Ana, Manastirea Sucevita, Bucuresti, Editura Sucevita, 1967, 56 pag., 4 lei;

94.      Negruzzi, I., Amintiri din ,,Junimea”, Bucuresti, Editura Minerva, 1970, 456 pag., 5 lei;

95.      Nicolescu, Corina, Biserica Sf. Nicolae din Scheii Brasovului, Buc., Editura Meridiane, 1967, 50 pag., 4 lei;

96.      Obreja, T., Hematomul intracerebral primar, Iasi, Editura Junimea, 1980, 220 pag., 10 lei;

97.      Ortodoxia, calea adevarului si a dreptei credinte, Beius, Editura Buna Vestire, 2009, 72 pag., 3 lei;

98.      Panaghiotidi, P., Ratacirea penticostalilor, Tesalonic, 1993, 64 pag., 5 lei(in romaneste);

99.      Pacurariu, M., Pagini de istorie bisericeasca, Sibiu, Ed. Mitrop. Ardealului, 1991, 64 pag., 5 lei;

100.  Pelling, N., Imperiul Habsburgic, 1815-1918, Bucuresti, Editura All, 2002, 168 pag., 15 lei;

101.  Perpetuum comic – 1984, Bucuresti, Editura Urzica, 1984, 254 pag., 10 lei;

102.  Perraut,  C., Frumoasa din padurea adormita, Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1968, 310 pag., 5 lei;

103.  Petrescu, C., Ultima noapte de dragoste…, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1965, vol. I, 284 pag., 5 lei; vol. II, 208 pag., 5 lei;  

104.  Plavan, Vasile, Boabe de lacrimi, Bucuresti, Editura Carpathia, 2007, 40 pag., 5 lei;

105.  Popescu, Fl., Pe urmele lui Vasile Voiculescu, Buuresti, Editura Sport-Turism, 1982, 302 pag., 7 lei;

106.  Popescu, Petru, Prins, Buuresti, Editura Gramar, 1994, 380 pag., 10 lei;

107.  Popescu, Tudor, ,,H.W.” isi cauta umbra, Bucuresti, Editura Militara, 1970, 184 pag., 5 lei;

108.  Popescu-Neveanu, P. si colab., Omul – fiinta suprema, Bucuresti, Editura Militara, 1989, 280 pag., 10 lei;

109.  Popovici, Aurel, Stat si natiune. Statele Unite ale Austriei Mari, Buc., Ed. Albatros, 1997, 418 pag., 25 lei;

110.  Preda, M., Morometii, Bucuresti, Editura Tineretului, 1967, 430 pag., 5 lei;   

111.  Preda, M., Cel mai iubit dintre pamanteni, Bucuresti, Editura ,,Cartea Romaneasca”, 1987, vol. I, 478 pag., 5 lei; vol. II, 430 pag., 5 lei; vol. III, 318 pag., 5 lei;

112.  Preutu, Marina, Pissaro, album cu reproduceri color, Bucuresti, Editura Meridiane, 1974, 80 pag., 10 lei;

113.  Prohodul Maicii Domnului, Rm. Valcea, Editura Buna Vestire, f.a., 36 pag., 5 lei; (3);

114.  Puric, Dan, Cine suntem, Bucuresti, Editura Platytera, 2008, 176 pag., 25 lei;

115.  Puric, Dan, Fii demn! Bucuresti, f.a., 208 pag., 25 lei;

116.  Puric, Dan, Omul frumos, Bucuresti, 2009, 176 pag., 25 lei;

117.  Puric, Dan, Suflet romanesc, Bucuresti, 2013, 208 pag., 25

118.  Quai, I. si colab., Introducere in teoria si practica medico-legala, Cluj-Napoca, Editura Dacia, 1978, 10 lei;

119.  ,,Ramuri”, Craiova, an. VI(1911), nr. 18-20, 130 pag., 15 lei(numar dedicat lui N. Iorga);

120.  Rebedea, F., Sanatatea femeii gravide, Bucuresti, Editura Medicala, 1985, 96 pag., 6 lei;

121.  Rebreanu, L., Padurea spanzuratilor, ed. XII, Bucuresti, Editura Cugetarea, 1948, 364 pag., 7 lei;

122.  Rebreanu, L., Ciuleandra, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1965, 328 pag., 7 lei;

123.  Rebreanu, L., Ciuleandra, Bucuresti, Editura Eminescu, 1970, 192 pag., 5 lei;

124.  Sadoveanu, M., Baltagul, Bucuresti, Editura pentru Literatura, 1967, 166  pag., 5 lei;

125.  Sbantu, C., Patrula spatiala, Iasi, Editura Junimea, 1989, 312 pag., 5 lei;   

126.  Sbarcea, G., Scurta cronica a Anei Magdalena Bach, Bucuresti, Editura Muzicala, 1965, 230 pag., 10 lei;

127.  Schaching, Otto von, Chipul mamei, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2008, 100 pag., 8 lei;

128.  Schaff, A., Istorie si adevar, Bucuresti, Editura Politica, 1982, 372 pag., 7 lei;

129.  Schneider, Fr., Introducere in fiziologia clinica, Timisoara, Editura Facla, 1977, 160 pag., 10 lei;

130.  Schumann, R., Din cronicile Davidienilor, Bucuresti, Editura Muzicala, 1972, 320 pag., 7 lei;

131.  Scott, W., Quentin Durward, Craiova, Editura Oltenia, f.a., 326 pag., 8 lei;

132.  Sfintii Parinti despre rugaciuni, Beius, Editura Buna Vestire, 2008, 84 pag., 3 lei;

133.  Silvestri, A., Nu suntem singuri, Bucuresti, Editura Carpathia, 2012, 176 pag., 8 lei;

134.  Silvestri, A., Portrete literare, Bucuresti, Editura Carpathia, 2012, 208 pag., 10 lei;

135.  Silvestri, A., Critica criticii literare, Buc., Ed. Carpahtia, 2013, vol. I, 270 pag., 12 lei; vol. II, 256 pag., 12 lei;

136.  Silvestri, A., Cuvinte pentru urmasi, Bucuresti, Editura Carpathia Press, 2005, 256 pag., 10 lei;

137.  Silvestri, A., Arhetipul calugarilor sciti(in franceza), Buc., Editura Carpathia Press, 2005, 72 pag., 8 lei;

138.  Silvestri, A., Apocalypsis cum figuris(in franceza), Bucuresti, Editura Carpathia Press, 2005, 48 pag., 5 lei;

139.  Silvestri, A., Memoria ca un concert baroc, vol. II, Bucuresti, Editura Carpathia Press, 2004, 56 pag., 5 lei;

140.  Singeorzan, I. C., Inca o data despre sfarsitul lumii, Bucuresti, Editura Enciclopedica, 1970, 190 pag., 5 lei;

141.  Smollett, Tobias, Calatoriile lui Humphrey Clinker, Bucuresti, Editura Univers, 1971, 430 pag., 20 lei;

142.  Smuul, Iuhan, Marea Japoniei, Bucuresti, ESPLA, 1965, 236 pag., 5 lei;

143.  Steiner, R., Introducere in srierile lui Goethe, Cluj-Napoca, Editura Triade, f.a., 246 pag., 10 lei;

144.  Stanescu, E., Tinerete, sanatate, frumusete, Bucuresti, Editura Stadion, 1974, 128 pag., 5 lei;

145.  Steinhardt, N., Daruind vei dobandi, Rohia, 2006, 404 pag., 30 lei;

146.  Stoian-Ogrineanu, Gh. N., Cronica din Bechet, Cluj, Editura Dacia, 1974, 232 pag., 5 lei;

147.  Studii despre opera lui Mihail Sadoveanu, Bucuresti, Editura Albatros, 1977, 340 pag., 7 lei;

148.  Sue, E., Misterele Parisului, vol. II, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1968, 366 pag., 5 lei;

149.  Tache Sterea, Teologie Dogmatica si Simbolica, vol. I, Buc., Ed. Institutului Biblic, 2003, 304 pag., 20 lei;

150.  Tamas, P., Umbra lui Zamolxe, Bucuresti, Editura Tineretului, 1968, 294 pag., 5 lei;

151.  Teodoreanu, Ionel, La Medeleni, vol. I, Buuresti, Editura Albatros, 1968, 310 pag., 5 lei;

152.  Tismana – poarta a sufletului catre cer, CD, 8 lei;

153.  Tolstoi, L., Povestiri, Bucuresti, Editura Ion Creanga, 1988, 42 pag., 5 lei:

154.  Topirceanu, G., Poezii, Bucuresti, Editura Eminescu, 1972, 322 pag., 7 lei;

155.  Turgheniev, I. S., Opere, vol. XI, Bucuresti, Editura pentru Literatura Universala, 1962, 568 pag., 20 lei;

156.  Un chip al blandetii: Parintele Visarion de la Clocociov, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2003, 118 pag., 9 lei; (2)

157.  Velimirovici, N., Proloagele de la Ohrida, vol. I, Bucuresti, Editura Egumenita, 2005, 792 pag., 50 lei;

158.  Vianu, T., Arta prozatorilor romani, Bucuresti, Eitura Albatros, 1977, 440 pag., 20 lei;

159.  Vianu, T., Opere, vol. VII,  Buc., Editura Minerva, 1978, 864 pag., 20 lei; vol. IX, 1980, 850 pag., 20 lei;

160.  Viata, paraclisul si acatistul Sf. Ioan Gura de Aur, Bucuresti, Editura Bizantina, 2007, 176 pag., 12 lei;

161.  Vlad, Siluana, Impreuna dumiriri pe cale, Craiova, Editura Mitropoliei Olteniei, 2006, 264 pag., 15 lei;

162.  Voltaire, Dictionarul filozofic, Bucuresti, Editura pentru literatura, 1951, 110 pag., 5 lei;

163.  Vulcanescu, R., Bosimanii, Bucuresti, Editura Tineretului, 1966, 170 pag., 5 lei;

164.  Yourcenar, M., Alexis sau tratat despre lupta zadarnica, Buc., Editura Humanitas, 1994, 128 pag., 7 lei;

165.  Zetea, M., Blanchon le téméraire, Bucuresti, Editura Ion Creanga, f.a., 24 pag., 5 lei;

166.  Zola, E., O pagina de dragoste, Bucuresti, Editura Eminescu, 1971, 312 pag., 15 lei;

         Asteptam comenzile Dumneavoastra si inscrieri la viitoarele  aparitii.

         Sanatate, pace si bucurii sa va dea Dumnezeu!
Pr. Alexandru Stanciulescu - Barda ,
Parohia Malovat , jud. Mehedinti, Romania
tel. 0724 998086
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page