Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

TABLETA DE WEEKEND (74): VREU O ROMÂNIE ÎN CARE ÎNJURATURA SA NU MAI FIE POLITICA DE STAT

Sergiu GABUREAC

 

 
 

Mai putin de o suta de zile pana la alegerile prezidentiale. La romani. Inca unul din multele partide infiintate la comanda lui Ilici Iliescu a fost reactivat. Imbracat in haine noi stralucitoare, cu etichete false de firma, cauta sa fure CV-ul marelui PNL (sic!), recent up-gradat. Avem o noua premiera politica. Mondiala. Avem liberali de dreapta PNL (PPE) si liberali de stanga PLR (ALDE).

 

Delirul prezidential da in clocot.

Da si Nu, pe aceeasi problema, se succed la mai putin de 24 de ore. La orizont, alti paranoici se viseaza presedinte al romanilor! Sau „sefi de stat” ! Demisul s-a hotarat sa-i dezbrace pe unii candidati! Turnatorul, tot turnator!  Candidat, nu rata! Doar pana pe 21 decembrie 2014 mai poti fi interceptat de „seful de stat”! Ma gandesc ca poate fi judecat si pentru tainuire de hotii! Hei, Justitie independenta, actioneaza sau iar te faci ca nu ai auzit?

 

Vira, ancora!

Privind celebrul pact de coabitare, Demisul declara senin ca l-a pacalit pe neexperimentatul Ponta. Sa fim seriosi! Baietii erau intelesi. Acum ii ridica mingea la plasa lui Victoras pentru alegerile din toamna. Atunci au vrut doar sa-l duca cu presul pe Antonescu. Si SCC a reusit. Asa ca ruperea pactului e doar un foc de artificii, care alimenteaza  campania pro Ponta. Pro Sistem.

 

Remember!

Pe fondul general de nemultumire, declansat public in seara zilei de 13 ianuarie 2012 in Piata Universitatii Bucuresti, s-a creat controversatul proiect politic, contra naturii, USL. Scopul declarat a fost inlaturarea a lui Traian Basescu. De fapt, Ponta a tradat din start, insasi clauza numarul 1 a constituirii USL-ului! Antonescu&Co au tras nadejdea ca vor putea gestiona situatia,  sperand, pana in ultima clipa, ca vor duce la capat angajamentul luat. Cand a constatat ca nemultumirile populatiei sunt abil exploatate doar pentru salvarea baronilor PSD de puscarie si a intereselor SCC, dandu-se, permanent, tot felul tinte false, PNL s-a retras din aceasta combinatie politica extrem de toxica. Unii spun ca a fost prea tarziu, altii spun ca nu trebuia sa se retraga. Paradoxal, oricum ar fi facut, tot prost ieseau. Atitudinea oscilanta a liberalilor si proasta comunicare cu boborul le-a creat numai prejudicii.

 

De ce?

Deoarece intreg sistemul cripto-comunist (SCC) instalat de FSN, din care fac parte mai toate partidele inventate de Iliescu&Co, functioneaza in sistem militarizat. Daca unul nu asculta de indicatiile pretioase ale celor din spatele cortinei, este supus unui atac mediatic distrugator. Vezi cazul Voiculescu. Unul de-al lor. Razboiul stelelor e la final. Saptamana asta, la televiziuni a fost ca in zilele executiei ceusestilor! De parca condamnarea lui Felix, o peltea intinsa peste sase ani, ar rezolva ceva in plan national?  Fals! Ei, daca ar fi fost vorba de Basescu, demisul national, era cu totul altceva! S-ar fi descatusat niste energii nationale in asteptare.

 

O alta bazaconie, intens vehiculata, sugereaza ca liderii de partide, primarii/ presedintii de consilii judetene aduc oamenii la vot. Sa fie foarte limpede! Alegatorii, la prezidentiale, voteaza dupa cum ii taie capul. In cazul celor alfabetizati! De multe ori, dupa impresia artistica! La ceilalti e simplu: sacosa, sticla, doza... E demonstrat. Romania profunda reactioneaza functie de greutatea plasei, galetii, a sunatorilor si a promisiunilor desarte. Nu se iau dupa ce spune primarul sau seful de la judet, senatorul sau deputatul. Toti astia sunt vazuti, de bobor, ca fiind capii mafiilor locale! „Exista riscul mafiotizarii Romaniei”, racneste jurnalistul Rica. Care risc? Nu mai e niciun risc. E certitudine. Se vad rezultatele. Peste tot. Dosarele penale se tot aduna.

 

Desi nu era nevoie, Patriarhia a subliniat faptul ca BOR nu face politica partizana. A facut declaratia ca sa inteleaga toti cre(s)tinii! Pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane nu are legatura cu ce face popa Xulescu in teritoriu, cum bine zice Calin. Acel slujitor al Domnului pierde increderea enoriasilor pre barba lui, daca se preteaza la asa ceva. Si Biserica pierde in ansamblu ei. Si asa atacurile sunt tot mai virulente impotriva ei!

 

Concluzie.

La aproape 150 de ani de la prima experienta real-pozitiva, de necontestat, cu un conducator de alta etnie nu vad ce ar strica sa facem o noua incercare. Daca pe Antonescu nu l-a vrut SCC-ul! Era chiar in interesul sau. Isi mai spala imaginea.

 

ULTIMA OARA?

 

Luni au fost, in sfarsit, 37 de grade! Singura zi de canicula standard bucuresteana din vara asta. Pana acum. Inca doua grade si respiram vodca!

 

Vad ca s-a ajuns departe cu paranoia in ceea ce priveste „marele secret mondial” despre trecutul civilizatiei planetare. Pornita exact de pe plaiurile carpatine!? Sa zicem ca asa ar fi! La ce ne-ar folosi? Din contra ne pune intr-o lumina si mai proasta. Ce-am fost si ce-am ajuns! Sa fim seriosi! Noi, actualii, avem legaturi genetice firave cu acea civilizatie iluzorie. Intre timp, s-au asezat amprentele obiceiurilor proaste ale altor migratori. Vizibile in comportamentul nostru cotidian. Oare nu prezentul conteaza, in primul rand ?

 

*

Toate bune!?!

Ai nevoie de o informatie?

Mica, mica? O rezolvam impreuna.

Trimite mai departe! Multumiri! Sa se vada! Ne-am eliberat de frica!

-------------------------------------------------

Sergiu GABUREC

http://blogulluigabu.blogspot.ro

http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3

Bucuresti

sambata, 9 august 2014

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page