Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Filme de animatie de Ion Popescu-Gopo la Festivalul de Benzi Desenate si Animatie de la Poznan


Filme de animatie semnate de Ion Popescu-Gopo au fost prezentate de Institutul Cultural Roman de la Varsovia in cadrul unei proiectii a Festivalului International de Benzi Desenate si Animatie "Ligatura" din Poznan (Polonia).
 Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVA

Potrivit unui comunicat al ICR, transmis, luni, AGERPRES, evenimentul, care s-a bucurat de un public numeros si extrem de entuziast, a reprezentat a treia prezenta romaneasca la acest festival, dupa participarile din anii trecuti cu lucrari si expozitii ale artistilor romani Matei Branea si Alexandru Ciubotariu.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International "Ligatura", dedicat benzilor desenate si animatiei, care s-a desfasurat intre 7 si 10 august, la Poznan, a reunit expozitii personale si de grup, intalniri cu autori de benzi desenate, proiectii de filme, concursuri.

Festivalul se concentreaza nu doar pe componenta artistica a benzilor desenate, ci si pe cea sociala, prezentand cele mai importante initiative si tendinte privind aceasta arta, artistii participanti apartinand in special spatiului central si est-european.

Organizatorul principal al evenimentului, Centrala — Central Europe Comics Art, este cea mai importanta fundatie care se ocupa de popularizarea benzilor desenate in Polonia si, recent, in afara granitelor ei, organizand anual expozitii nationale si internationale.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page