Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

TESTAMENT SPIRITUAL POST MORTEM (2) - ROMÂNIA OLIMPICA

Iosif Popa

Istoria Universala este o cronica scrisa cu interpretari si invataminte despre ascendenta si decadenta popoarelor. Eu, profesorul Iosif Popa, sunt ferm convins ca Romania moderna nu scrie istorie decadenta pe fruntea stramosilor. Aceste lupte de interese care macina „globalizarea" ii invita pe romani la afirmare si nu la o sceneta in care sa fim spectatori. Popoarele care au inteles acest lucru isi canalizeaza resursele pe formarea de resurse umane care sa sustina modernizarea si pacea globala. Este atat de simplu de inteles... la fel ca si la olimpiadele internationale, poti pierde dar poti si castiga iar asta numai daca participi!
Romania mea parca nu participa, parca e hipnotizata, acum isi plange trecutul, acum isi plange viitorul si asta pentru ca a(m) uitat sa pretuim viata cu bune si rele, am uitat sa radem asemenea tracilor inainte de fiecare razboi, am uitat datoria noastra in trecerea dintre nastere si moarte.
Omul e cea mai pretioasa resursa si este intr-o dinamica formare pe tot parcursul vietii. Izolarea duce la limitarea dezvoltarii, potentialul uman ramane, dar ce folos? Voi cei ramasi in urma, traiti cea mai mare miscare umana din toate timpurile, viitorul meu e prezentul vostru! Cel mai mare schimb cultural din istoria omenirii si asta numai cu ajutorul stiintei! Avioane, internet, celulare, monede universale, limbi universale si asta e numai inceputul! Si de ce sa ramana geniul romanesc plangaret si spectator?
 Acum sa se fi nascut Eminescu, sa strabata marginile lumii cu „ghiersul romanesc",  acum sa fi sculptat Brancusi sa se arate lumii intregi sufletul nemuritor, acum sa se fi nascut Burebista sa uneasca suflet langa suflet! Acum sunt multe genii printre noi si nemernicia egoismului se inalta tot mai sus ca sa umbreasca frumusetea naturii. Ce a dat natura mai frumos decat omul in toata frumusetea si puterea mintii? Care, in scanteierea trecatoare, se inalta spre nemurire in istoria universala? Ridicati-va poeti si scrieti, caci faima voastra nu se stinge in cenacluri! Veti fi universali! Cantati cantare noua caci glasul vi se aude in orice colt de lume! Inventati caci voi schimbati planeta intreaga!
Acum orice individ poate sa se afirme mondial, numai sa merite! Laurii va asteapta, nu plangeti si nici bociti de frica pentru ziua de maine caci spiritul din voi e mai puternic decat credeti! Cautati in trecut, imbatati-va de gloria celui mai viteaz popor din lume, aruncati-va in viitor cu fruntea sus si pieptul dezvelit! Puterea mintii este arma din trecut, aceeasi gena traieste in voi! Apara-ti saracia, nevoile si neamul, mentine vie scanteia din ochii copiilor tai si fa din fiecare zi o bucurie!
Si multi care isi astern ochii peste aceste randuri o sa gandeasca, macar in gluma, „batran nebun, s-a dus!" Am vrut sa public dupa moarte ca sa dovedesc ca moartea nu-i o piedica si daca cuvintele mele te zguduie asta e „puterea mortului", deci iata ca si moartea iti da putere! Atunci tu, cel ce citesti si esti mai viu ca mine, dovedeste-ti viata, indrazneste sa traiesti si sa schimbi sudoarea in lauri!
Transforma Romania intr-o continua olimpiada si fie ca cei mai buni dintre cei mai buni sa castige! Arata-ti LUMII puterea mintii, arata-ti lumii matematicienii, fizicienii, chimistii, medicii, inginerii, poetii, scriitorii, bucatarii, arhitecti, intr-un cuvant arata-ti oamenii si nu resursele pamantului, ca cea mai mare resursa a Romaniei sunt oamenii si asta e comoara culturala! Acum nu o mai fura nimeni! Nu trebuie sa mai ascunzi valoarea! Acum se cultiva cultura mondiala si nu se poate scrie fara geniul tracilor!
Sa nu uitam ca bratul tracilor l-a ajutat pe Alexandru cel Mare acum vreo 2300 de ani sa faca prima globalizare, uniune culturala, dezvoltare! Sa nu uitam ca bratul tracilor s-a opus 500 de ani imperiului Roman impunator de taxe si subjugare. Sa nu uiti ca traiesti a treia globalizare si-ti curge sange nemuritor de trac! Apara adevarul, dreptatea, libertatea, Desteapta-te romane!
-------------------------------------------------------------
* Profesorul Iosif Popa ne-a parasit in anul 2012. Odihneasca-se in pace! (n.r.)
Prof. Iosif POPA
Oradea, 2012
cf. 28 iulie 2014

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page