Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

RAZBOIUL ISRAEL – GAZA ; ADEVARUL PE CARE NU-L VETI VEDEA PE ECRANELE TV


         
SHLOMO JOSEFSOHN*         
 
Cu cat s-a prelungit durata razboiului Israel-Gaza iar luptele continuau, cu atat mai mult am asistat la faptul, ca ecranele de televiziune din intreaga lume continuau sa prezinte scene si imagini dificile de distrugere a caselor si a cladirilor din Gaza, ca un rezultat de bombe Israeliene, imagini cu morti si raniti, inclusiv copii, si o populatie care fuge din zonele de lupta, fiind speriata si ingrozita.                                                                               
Intr-adevar, astfel de scene sunt grele pentru a le viziona, si, bineinteles, oricine cu o constiinta si cu sentimente normale devine foarte emotionat vazand scenele de sangerare si de morti si raniti in zonele de lupta, precum si suferintele mari provocate de acest razboi populatiei civile din Fasia Gaza.                                                    
Din nefericire insa, ecranele de televiziune din intreaga lume s-au concentrat, in special, numai in descrierea greutatilor si a suferintei populatiei din Fasia Gaza, dar, in acelasi timp, este izbitor faptul, ca acele ecrane n-au gasit de cuvinta sa arate lumii intregi, de asemenea, suferinta si greutatile cu care se confrunta poporul Israelian, in urma miilor de rachete si de bombe lansate, in mod neincetat, din Fasia Gaza de grupurile teroriste islamice radicale, Hamas si Jihadul Islamic, spre centrele cele mai mari de populatie din Israel.
 Pentru un motiv prejudecat si binecunoscut, aceste ecrane TV nu vor arata telespectatorilor pe cei care au fost omorati sau raniti in Israel, sau pe sutele de oameni din populatia civila din Israel care sufera de anxietate, si nici pagubele imense de proprietate cauzate acestei populatii Isrealiene ca urmare a lansarilor masive de rachete si de bombe, sa nu mai vorbim de mortii si de ranitii in randul soldatilor Israelieni, in decursul luptei lor impotriva acelor grupuri teroriste islamice radicale.                                                                                   
Selectia efectuata in mod deliberat la imaginile ecranate in cadrul acelor emisiuni TV, in ceea ce priveste evenimentele care au avut loc in decursul razboiului actual si asimetria inadecvata care a fost exercitata referitoare la agresori (teroristii din Gaza) comparativ cu                                                                                                                       victimele atacului lor (Israelienii), dovedesc din nou  ipocrizia lumii in care traim care opereaza in functie de interesele si de considerentele lor inguste si egoiste. Ca atare, chiar si in actualul razboi acea lume ipocrita a dovedit  inca odata, ca ea nu are nici un interes in difuzarea adevarului in ceea ce priveste conflictul Israelo-Palestinian si cu atat mai mult - in evidentierea pozitiei juste a Israelului in acest conflict complicat.  
 Oricine familiarizat cu poporul evreu stie bine, ca acest popor a acordat intotdeauna prioritate la sfintenia vietii si a valorilor umane, cele mai inaltate si cele mai sublime, aceste valori superioare fiind aspirate din Iudaism si fiind exercitate in invatamantul general evreiesc si, in special, in educatia evreiasca. Prin aceeasi ordine de idei, deasemenea, si superioritatea morala,  bine recunoscuta in lume, a Armatei Israeliene se bazeaza pe aceleasi valori evreiesti sublime, acest nivel moral al Armatei fiind cel mai inalt posibil, nu numai in comparatie cu nivelul moral inferior al grupurilor teroriste, impotriva carora Armata Israeliana se lupta in Gaza (Ei, de fapt nu au nici o valoare de moralitate, sa nu mai vorbim de viata umana) dar, chiar si in comparatie cu nivelul moral al armatele altor tari din lume. Dincolo de orice indoiala, ar trebui sa ne fie clar tuturor, ca nu exista nici un evreu din lume, care ar binevoi uciderea de oameni nevinovati si copii - nici macar in timpul unui razboi.
Realitatea trista a dovedit ca multi telespectatori din intreaga lume care au fost expusi in timpul razboiului actual la acele scene si imagini dificile prezentate la ecranele de televiziune au fost socati profund in sufletele lor, asa fiind firea omului. Ca atare, acele scene si imagini dificile s-au gravat in mintea acelor telespectatori si le-au afectat. Avand in vedere intensitatea evenimentelor si emotia profunda pe care le-au cuprins vazand in fata lor numai durere si suferinta, e foarte natural ca acei telespectatori isi pierd capacitatea, fizica si mentala, de a analiza faptele in mod logic si rational si de a ajunge la radacina evenimentelor, pentru a pune intrebarea unica:  cum s-au intamplat lucrurile si cine este de vina la cauzarea lor?
 Telespectatorii, de asemenea, si-au pus intrebarea: cum se face, ca in razboiul actual, ecranele TV arata putine victime si pagube din partea Israeliana, in timp ce din partea Palestiniana sunt prezentate multe victime si o distrugere mare de case? In opinia acelor telespectatori, existenta acestei disproportii  extreme, in ceea ce priveste daunele provocate la ambele parti, demonstreaza, in mod clar, ca partea Israeliana este cea vinovata, deoarece ea a fost acea care, prin lipsa ei de proportionalitate referitoare la actiunile militare executate de  ea in Fasia Gaza, s-a cauzat o cantitate de victime si o masa de distrugeri mult mai mari la partea Palestiniana.    In acest sens, acei telespectatori au ajuns chiar la concluzii incorecte  numai pe baza acelor scene si imagini aratate pe ecranele de televiziune, neavand in plus nici o data suplimentara reala,  pe baza caruia  se poate ajunge la concluziile potrivite.
 Se pare, in acelasi timp , ca acei telespectatori nu doresc de fapt sa afle adevarul cu privire la contextul si la motivele reale , care stau la baza izbucnirii razboiului actual intre Israel si grupurile teroriste islamice radicale din Fasia Gaza (Hamas si Jihadul Islamic), astfel incat, in prealabil, ei prefera , mai degraba , sa puna vina,  pentru cauzarea acelor scene si imagini dificile, pe partea cea mai puternica in ecuatie, adica pe Israelieni, fara a avea in posesia lor  cunostinte temeiate  sau o baza solida ,care ar fi in stare de a justifica impunerea vinovatiei din partea lor pe umerii Israelienilor.
Cel mai rau dintre toate este insa  faptul ,  ca mai exista inca persoane pe pamantul nostru care ar echivala activitatile militare executate de Armata Israeliana in Fasia Gaza, cu actiunile intreprinse de catre Hitler in timpul Holocaustului, fara a intelege de fapt deloc sensul grav si implicatile serioase ale aceste lucruri.
Ca atare, in urma lucrurilor descrise mai sus si luand in considerare atmosfera ostila care s-a creat in lume in zilele de astazi , in mod nedreptatit , contra actiunilor militare executate de Israel in Fasia Gaza  , am considerat ca este foarte necesar de a compune acest articol, in care voi incerca sa pun lucrurile la punct si sa dovedesc, atat cititorilor acestui articol cat si acelor telespectatori mentionati mai sus, bazandu-ma pe argumente intemeiate si pe date reale care sunt sustinute de probe, un adevar Israelian necunoscut, pe care nu-l veti putea auzi sau viziona pe ecranele Tv.
La data de 11 septembrie 2005, Israel a realizat - ca urmare a unei decizii unilaterale si ulterior faptului in care, in august 2005, si-a retras toate asezarile evreiesti care existau pana in acel moment pe teritoriul Fasiei Gaza- o retragere completa din tot teritoriul Fasiei Gaza, pe care l-a capturat din Egipt in 1967 in timpul "Razboiul de sase Zile". Zonele evacuate au fost preluate de Palestinieni, acestia fiind, din acel moment, preocupati de a manifesta in fata lumii un eroism extraordinar din partea lor si o mare victorie, toate acestea fiind insotite de o mare celebrare care a avut loc pe ruinele asezarilor evreiesti evacuate din Fasia Gaza.
Dupa ce "praful" acelei mari celebrari s-a dispersat in aer, la scurt timp dupa aceea si anume de-a lungul anilor 2006 si 2007, au izbucnit ciocniri violente intre miscarile Palestiniene Hamas si Fatah in Fasia Gaza.  Aceste confruntari s-au incheiat cu victoria miscarii Hamas care, intre 12 si 14 iunie 2007, a preluat puterea pe intreaga Fasie Gaza, ca urmare a faptului ca Brigazile de Hamas (Izz al- din al-Qassam,) care sunt forta operationala a Hamasului, au utilizat arme de foc si au ucis pe activistii Fatah, cu scopul de a reusi sa ocupe toate institutiile guvernamentale si toate zonele din Fasia Gaza. Ca raspuns, la 14 iunie 2007, Autoritatea Palestiniana, in frunte cu presedintele Mahmoud Abbas, au demis guvernul de unitate infiintat intre Fatah si Hamas, in timp ce fortele de securitate Palestiniene aflate sub comanda lui Fatah au inceput sa aresteze membri ai Hamasului, preluand astfel in mainile lor toate institutiile Autoritatii Palestiniene in Iudeea si Samaria.
In scopul de a intelege mai bine lucrurile  pe care le voi descrie mai jos, ar trebui sa trecem acum la un alt aspect important, care de fapt a fost tratat de mine intr-un alt articol publicat recent.
In ultimii ani, lumea a fost constienta de existenta si de intarirea grupurilor teroriste islamice, extremiste si fanatice, care au evoluat in tarile Arabe musulmane, si care au fost capabile de a trimite arme lungi in alte tari din lume, fiintand prin aceasta un impact global semnificativ. Proeminente si bine cunoscute printre acestia sunt :   "Al Qaeda", "Daas" "," Salafi ", "Fratia Musulmana" "," Hezbollah " etc. In afara de acestia, mai exista si alte multe grupuri islamiste radicale. Acele grupuri islamiste radicale de mai sus apartin la doua clase islamiste principale – "Sunna" si "Sia ",  care sunt deja implicate intre ele intr-un razboi religios prelungit, care poate fi caracterizat ca brutal, sangeros si fara restrictii, in cateva tari arabe musulmane (cum ar fi de exemplu, Siria, Irak, Libia etc) lasand zeci de mii de victime situati in sangele lor pe strazile din orase si in regiunile de lupta. Ca de exemplu, in Razboiul din Siria, in decursul caruia se desfasoara de mult timp lupte inversunate intre grupurile islamiste: Sia, Alaweii si sunnii, nici o parte nu cruta adversarul, utilizand orice mijloace posibile pentru a-l invinge. De altfel, stim cu totii ca in timpul acestui razboi, Siria a folosit arme chimice sau biologice, iar aviatia sa a lansat din cer barili de combustibil spre acele grupuri rebele islamice extremiste care lupta impotriva presedintelui Siriei Assad. Chiar in Irak, cum ar fi in Siria, am asistat in ultimul timp la aparitia unor grupuri teroriste islamice radicale "Daas", care s-au dovedit foarte puternice si foarte fanatice si care in urma luptelor inversunate exercitate de ele,  au reusit sa ocupe zone intregi ale acelei tari destramata Irak.
In ciuda diferitelor diferente care exista intre grupurile islamice radicale, diferente care se refera,  in principiu, la modul de punere in aplicare a Islamului in societate si multe alte subiecte, care nu sunt preocuparea acestui articol, toate aceste grupuri islamice radicale au un comun, prin care toate  intentioneaza sa stabileasca in toata lumea o unica guvernare globala, care se va baza pe valorile si pe practicile religiei islamice ("saria") astfel incat oricine care nu este de religie a Islamului (inclusiv crestinii si evreii) - si ca atare sunt considerati "necredinciosi" - impotriva lor ar trebui sa se inceapa un razboi religios sfant " Jihad ", pentru exterminarea de "necredinciosi", cu conditia ca acestia ar fi de acord sa se converteasca la religia islamica.
Extremismul si fanatismul acelor grupuri teroriste islamice sunt coplesitoare si fara compromisuri, astfel incat realizarea obiectivului lor de guvernamant global de genul "Califat islamic" este considerata ca scopul lor final si universal, indiferent de frontiere si de tarile existente. Chiar in zilele de astazi suntem deja martori la existenta acelui razboi "jihad" care are loc in Irak, din partea grupurilor  teroriste  islamice radicale "Daas" impotriva crestinilor din acea tara. Aceeasi ostilitate profunda impotriva crestinilor este reflectata si in alte tari arabe, in care extremismul islamic si fanatismul au avut o prindere ferma.
Sa  ne intoarcem acum la subiectul nostru. Miscarea Hamas care sta  la putere in Gaza, apartine de clasa islamica "sunna" si este o parte integranta a grupului islamic radical "Fratia Musulmana". Ca atare, Hamas este o miscare terorista islamica radicala, exact ca fanatica sa mama "Fratia Musulmana". In  conventia sa, Hamas promite distrugerea Israelului si a evreilor care traiesc si care locuiesc in ea. Pentru a atinge acest obiectiv, Hamas s-a inarmat de la cap pana in picioare, armele si munitia toata fiind obtinute de la tarile arabe ostile la Israel  si introduse prin multele tuneluri subterane sapate intre Gaza si peninsula Egipteana Sinai.
Pe langa aceasta, timp de multi ani, tarile arabe bogate in petrol (Iran, Siria,Qatar) au injectat sume imense de fonduri pentru Hamas, atat pentru armamentul Hamasului cat si pentru a ajuta populatia din Fasia Gaza, care este aproximativ de 1,8 milioane de persoane. Dar in loc ca aceste fonduri trimise in Fasia Gaza sa fie utilizate astfel cum se prevede, in scopul de reconstructie, dezvoltare economica si reabilitarea taberelor ale multilor refugiati care locuiesc in Fasia Gaza inca din timpul in care Fasia Gaza era sub controlul Egiptului, si chiar cu mult inainte, Hamas a preferat sa sacrifice toate nevoile populatiei din Fasia Gaza, in favoarea satisfacerii nevoilor sale militare de inarmare impotriva Israelului. Astfel, Hamas a preluat toate fondurile si imensele sume de bani, atat cele injectate de tarile arabe, cat si cele primite ca ajutor umanitar din alte tari, subordonandu-le in beneficiul nevoilor sale militare de rachete, mortiere, bombe, arme, munitii si echipament militar de orice tip, precum si pentru pregatirea unei retele elaborate si ramificate de nenumarate tuneluri subterane, care au fost, printre altele, construite cu cimentul si cu betonul care au fost trimise la Gaza din Israel, pentru a asigura cerintele de constructie ale populatiei din Fasia Gaza.
Unele dintre aceste tuneluri au fost sapate cu o intentie initiala de a fi folosite ca tuneluri "tactice " cu scopul de a proteja conexiunea dintre celulele teroriste in sine si conducerea lor militara si - in caz de atac asupra lor de catre Armata Israeliana – pentru o evadare secreta si protejata a teroristilor inspre labirintul interior care a fost costruit in asa fel incat sa permita o iesire secreta si brusca a teroristilor prin diverse arbori de iesire pe teritoriul Fasiei Gaza pentru a ataca prin surpridere si in conditii de siguranta pe inamicul Israelian.   
Alte tuneluri au fost sapate cu o intentie initiala de a fi folosite ca tuneluri de "ofensiva " si au fost destinate pentru a surprinde inamicul Israelian. Aceste tuneluri au fost sapate la o mare adancime (aproximativ 25 - 30 de metri in pamant) din teritoriul Fasiei Gaza inspre teritoriul Israelian apropiat de frontiera cu Fasia Gaza, in apropierea asezarilor evreiesti civile existente.  Iesirea dintr-un arbore de tunel de "ofensiva" nu a fost excavata inca asa ca Israelienii n-ar fi putut sti localizarea tunelului. Saparea tunelului in sine a fost realizata pana la o distanta scurta de la iesirea din ea pe teritoriul Israelian. In acest fel, o celula terorista care ar fi dorit sa iasa din tunel pentru a ataca teritoriul Israelian, ar mai fi trebuit sa dea deoparte inca o cantitate mica de sol ramasa la capatul tunelului, pentru a crea un arbore de iesire si astfel ar fi putut patrunde pe teritoriul Israelian . Toate tunelurile, atat cele "tactice" cat si cele " ofensive ", au fost construite si sustinute de ziduri groase de beton si de arcuri din tavan solid betonate.
Ar trebui remarcat, ca soldatii Israelieni au gasit in tunelurile de mai sus o multime de echipamente, arme, munitie si chiar uniforme militare ale Armatei Israeliene, destinate pentru atacuri teroriste in interiorul Israel, in timp ce teroristii vor fi mascati ca soldati ai Armatei Israeliene. Mai mult decat atat, soldatii Israelieni au gasit recent, intr-un tunel de "ofensiva" in Rafiah, motociclete, care sunt concepute pentru a facilita evadarea rapida a teroristilor inapoi in tuneluri, in urma rapirii de soldati sau civili din Israel.  
Este foarte important ca lumea intreaga sa cunoasca cu exactitate natura adevarata a acestor grupuri de teroristi islamici, extremisti si fanatici, cum ar fi Hamas, care domina in Fasia Gaza, si Jihadul Islamic.
Spre deosebire de poporul evreu, care se refera la viata si la "sfintenia vietii " ca o valoare sublima, asa cum am explicat deja mai sus, acele grupuri teroriste islamice radicale nu recunosc deloc valoarea de viata sau sanctitatea vietii umane, ci dimpotriva: ei ridica "moartea" la summit-ul credintei lor religioase vazand in ea o valoare suprema. In opinia acestor grupuri teroriste, acei din ei care se sinucid prin explozie sau prin alt exploziv fatal cu scopul de a provoca moartea altora, mai bine zis ai "necredinciosiilor" (in cazul nostru: evreii, dar pot fi, de asemenea, chiar si crestinii, deoarece si ei sunt considerati "necredinciosi" in ochii lor) este un "sahid", termen care este rezervat pentru sfinti in Islam.
Aceasta credinta fanatica este inadecvata de minte, iar creierul nostru uman este incapabil de a o suporta, fiind contrara naturii umane, mai ales atunci cand mama acelui terorist care s-a sinucis, rezultand moartea altora in acelasi timp, isi manifesta mandria ei in urma  actului de sinucidere al fiului si chiar isi exprima marea ei satisfactie de pe urma faptului ca mai are si alti copii care si ei, la randul lor, vor muri tot asa ca "sahid" pe altarul credintei lor fanatice.
Oare cineva dintre noi poate intelege un astfel de comportament fanatic?! Cum sunt capabile aceste mame care au suferit ca orice mama de dureri mari la nasterea copiilor lor si care in mod genetic detin in trupul lor sentimente materne naturale de dragoste, de ingrijire, precum si de protejare a vietilor copiilor lor, sa devina inumane si indiferente - si chiar mandre - in urma mortii fiilor lor iubiti, mai ales cand in acelasi timp acestia au cauzat  moartea altora?!
Va urma

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page