Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Expozitie de costum popular românesc, la Roma

Expozitia de costum popular romanesc "Magia culorii in arta traditionala romaneasca", proiect in cadrul "Festivalului International al Tinerelor Talente Romanesti-Propatria'', editia a IV-a, va fi organizata in perioada 24 iunie - 30 iulie, la Roma, in Italia, de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti".
 Foto: (c) TINA TUCUI/ AGERPRES ARHIVA
Potrivit unui comunicat al institutiei de cultura remis luni AGERPRES, expozitia va fi gazduita si vernisata la Muzeul National de Arta si Traditii Populare din Roma, Piazza Del Campidoglio.
"Costumele traditionale expuse de muzeul nostru in una din cele doua sali ale Muzeului National de Arta si Traditii Populare din Roma fac parte din colectiile de port popular, valorificand astfel cercetarile intreprinse de-a lungul timpului in diverse zone etnografice din Romania", se arata in comunicatul citat.
Organizatorii festivalului — Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul National de Arta si Traditii Populare din Roma si Asociatia Culturala Romano — Italiana Propatria — isi propun prin expozitia organizata de Muzeul Satului sa marcheze si Ziua Universala a Iei.
In cadrul evenimentului, alaturi de Muzeul National al Satului ''Dimitrie Gusti'', au mai fost invitati si Muzeul Graniceresc din Nasaud, artista Silvia Toth si Cabli Funart Romania.
AGERPRES/(AS — autor: Petronius Craiu, editor: Georgiana Tanasescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page