Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Tenis: Horia Tecau a câstigat pentru a patra oara proba dublu a turneului ATP de la s-Hertogenbosch


Perechea formata din tenismanul roman Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer a castigat, sambata, proba de dublu din cadrul turneului ATP pe iarba de la s-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 426.605 euro, dupa ce au dispus in finala de cuplul Santiago Gonzalez (Mexic)/Scott Lipsky (SUA/N. 4), cu 6-3, 7-6 (3).
 Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO
Horia Tecau si-a trecut in palmares al patrulea sau titlu cucerit la dublu in turneul de la s-Hertogenbosch, dupa cele din 2010 si 2012, alaturi de suedezul Robert Lindstedt, iar in 2013 alaturi de belarusul Max Mirnii.
Tecau si Rojer, principalii favoriti ai probei, castigasera sambata si semifinala cu perechea Marcel Granollers (Spania)/Jurgen Melzer (Austria/N. 3), scor 7-6 (4), 3-6, 10-6.
Perechea romano-olandeza si-a adjudecat un cec de 23.500 de euro si 250 de puncte ATP, iar tenismanul roman a bifat a 34-a finala ATP de dublu din cariera, cu acest prilej.
Tecau are 20 de turnee ATP castigate la dublu: patru alaturi de Rojer, anul acesta, la Zagreb, Casablanca, Bucuresti si s-Hertogenbosch, trei cu Max Mirnii (Bucuresti, s-Hertogenbosch, Beijing — toate in 2013), zece alaturi de Robert Lindstedt (2012 — Bucuresti, s-Hertogenbosch, Bastad, Cincinnati, 2011 — Bastad, Casablanca, 2010 — New Haven, Bastad, s-Hertogenbosch si Casablanca). Horia a mai castigat in 2011 alaturi de Victor Hanescu (Acapulco) si belgianul Dick Norman (Zagreb), iar in 2010 alaturi de Marcus Daniell (Auckland). Horia a iesit castigator in 2012 si in proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands).
Horia Tecau pierdut 14 finale la dublu: in 2014 alaturi de Rojer la Rotterdam, in 2013 la Sydney si Delray Beach, ambele alaturi de Max Mirnii, in 2012 la Rotterdam, Madrid si Wimbledon, 2011 la Beijing, Washington, Wimbledon, s-Hertogenbosch, Brisbane, 2010 la Wimbledon, toate alaturi de Lindstedt, si in 2009 la Stuttgart (alaturi de Hanescu) si la Kitzbuehel (pereche cu Andrei Pavel). De asemenea, Tecau a fost invins in finala probei de dublu mixt anul acesta la Australian Open, alaturi de Sania Mirza (India).
AGERPRES (editor: Mihai Tenea)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page