Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Reprezentantii CCIRO Italia au participat la sedinta solemna de aniversare a 150 de ani de la constituirea Senatului României

 

Roma, 18 iunie 2014 - Reprezentantii Camerei de Comert a Romaniei din Italia (CCIRO Italia), Eugen Terteleac, presedinte, si Corneliu Ioan Dinu, vicepresedinte, au participat marti 17 iunie 2014 la Sesiunea solemna de la Parlamentul Romaniei consacrata aniversarii a 150 de ani de la constituirea Senatului Romaniei.

Reprezentantii CCIRO Italia au conferit cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cu fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu (presedintele Traian Basescu nu a fost invitat) si cu alti invitati de seama de la eveniment. Toti au avut cuvinte de lauda la adresa initiativelor desfasurate de CCIRO Italia. La eveniment au luat cuvantul, intre altii, premierul Victor Ponta, lideri ai partidelor politice, fosti presedinti ai Senatului, principesa Margareta.

Senatul a aparut pe scena politica din tara noastra la initiativa domnitorului Alexandru Ioan Cuza, in anul 1864, cand, prin plebiscit, romanii au fost de acord cu instituirea unui sistem bicameral, infiintarea unei noi Camere parlamentare, alaturi de Adunarea Deputatilor. In timpul dictaturii militare, in toamna anului 1940, activitatea Senatului si a Adunarii Deputatilor a fost suspendata, iar in 1946 regimul comunist a dat un decret de desfiintare a Senatului. Institutia si-a reluat activitatea dupa Revolutie, in 1990. In ultimii ani au existat tentative de desfiintare a Senatului, care au culminat, in 2009, cu un referendum pentru desfiintarea institutiei. "Senatul Romaniei a legiferat de-a lungul celor 150 de ani pentru progresul si dezvoltarea Romaniei si a contribuit la mentinerea unui echilibru intre puterile statului. Cred ca Statul de Drept din Romania ar fi in mare pericol daca ar disparea aceasta importanta institutie, Senatul.", a declarat Eugen Terteleac, presedintele CCIRO Italia.

 

CCIRO Italia

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page