Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

CEL DE-AL NOUALEA FESTIVAL INTERNATIONAL AL SCRIITORILOR SI ARTISTILOR (31 MAI – 1 IUNIE 2014)

Eva HALUS

 

 PALABRA EN EL MUNDO / CUVINTELE IN LUME

International residency for writers and artists of Val David

 Cel de-al noualea Festival al Scriitorilor si Artistilor de la Val David, ce a avut loc, ca intotdeauna, la Rezidenta Internationala a Scriitorilor si Artistilor pentru iubitorii de poezie si arta, a fost cu siguranta sub influenta celor Noua Muze, numar ce sarbatoreste nastera acestui festival si evoca muzele, ce au inzestrat pe toti participantii.

 Directoarea si organizatoarea festivalului este dna. Flavia Cosma, bine-cunoscuta scriitoare a caror volume de poezie, proza si literatura pentru copii sunt publicate in cele trei limbi de mare circulatie: engleza, franceza si spaniola, la acestea adaugandu-se si limba materna a scriitoarei: romana. Gazda primeste cu bratele deschise, an dupa an, noi talente literare din toate colturile lumii. Cu peste 30 de carti publicate, Flavia Cosma dovedeste nu numai o mare creativitate ci, in acelasi timp, face cunoscut darul ei de a partaja creatiile poetice si artistice cu cei care au aceeasi pasiune pentru arta, literatura si frumos, printr-un program de recitari de poezie, lecturi de proza, lansari de carte, conferinte, mese rotunde, improvizatii, muzica si expozitii. Astfel poeti, scriitori, artisti plastici si muzicieni si chiar trubaduri, de toate varstele si stilurile, vin la Rezidenta din Val David ca sa-si interpreteze operele si sa fie apreciati si comentati de catre ceilalti, producandu-se in engleza, franceza, spaniola, cat si in romana si greaca veche, cum a fost cazul acestei editii.

 Festivalul se desfasoara intr-un loc inconjurat de dealuri si paduri virgine, care se intind din curtea rezidentei pana la orizont, punctat de asa numitele «Agapes fraternelles», cu o bucatarie fina si vin, care completeaza festinele literare cu discutii interesante. Editia a noua a festivalului a dat cuvantul a peste 30 de poeti si artisti din Argentina, Franta, Romania, Statele Unite, Tasmania, Peru, Armenia, Serbia si Canada (Ottawa, Toronto, Montreal si din regiunea Laurentidelor.

 Scena este instalata in partea mai inalta cu o treapta a sufrageriei duble, luminata de doua candelabre si flancata de un semineu stil vechi. Unul cate unul, participantii urca pe scena sa citeasca, sa declame poezii sau sa cante, langa o mica masuta, privind publicul peste un buchet imens de trandafiri italieni, proaspat culesi din solul fertil de la Val David.

 Pentru ca este aproape pacat sa descriu operele si realizarile acestor poeti si scriitori in numai cateva cuvinte, din lipsa de spatiu, o lista completa cu scurte prezentari se afla in programul festivalului, iar despre festival si rezidenta puteti culege informatii de pe site-ul Rezidentei Internationale a Scriitorilor si Artistilor de la Val David.

 In prima zi a festivalului, sambata, 31 mai, au citit autori precum Felicia Mihali (Romania-Montreal), Claudia Caceres (Peru-Montreal), David Brême (Franta), Nicole Davidson (primarita Val David-ului) si Luminita Suse (Romania-Ottawa).

 Felicia Mihali, scriitoare originara din Romania, a prezentat noua sa carte «The second chance»/«A doua sansa», nuvela aparuta in acest an dupa marele ei succes «The Darling of Kandahar»/«Iubita din Kandahar» (prima nuvela in engleza scrisa de catre autoare, ce a fost selectionata printre primele 10 romane cele mai bune din Canada scrise in Quebec). Noua ei carte spune povestea unui om casatorit care nu reuseste sa isi aminteasca nimic - in urma unei traume dobandite intr-un accident.

 Claudia Caceres, specialista in literatura de la Universitatea Catolica din Peru, cu o diploma in Comunicatii Audio-Vizuale (2001) si de la Universitatea Quebec la Montreal, a citit din ultima sa carte ««Retorno hacia el Antigua Sur» (publicata in 2014).

 David Brême, din Franta, a facut cunoscute publicului ultimele sale creatii poetice. Brême se autodefineste ca fiind un filozof adept al unei filozofii de viata descoperite de el insusi, pasionat de gradinarit, agricultura, apicultura si cresterea animalelor. Cuvintele sale proverbiale sunt: «Sunt o flacara care arde, dorind sa devina un far».

 Nicole Davidson, primarita din Val David, o figura nelipsita de la festival datorita dragostei ei pentru poezie si arta, a citit ultimele sale poezii. Presedinta a organizatiei «Orase si localitati de arta si mostenire culturala», ea este o buna prietena a festivalului.

Luminita Suse, aitoarea a doua carti de tanka: «A Thousand Fireflies»/«O mie de...» si «A hint of light»/«Aluzie la lumina» aparute la Editura Petites Nouages in 2011 si 2013, a recitat din cartile sus mentionate.

 Programul a continuat u o pauza mult asteptata in care discutii pe subiecte de literatura s-au incis in jurul delicioasei bucatarii, berii si vinului. Dupa pauza, Hugh Hazelton, poet si traducator, in prezent co-director al Centrului International de Traduceri in Literatura din Banff si profesor honoris-lauda de Spaniola la Universitatea Concordia, a citit din volumul sau de poezie «Antimatter»/«Antimaterie», care a fost tradus si in limba spaniola.

 Printre multiplele talente ale poetilor si scriitorilor care au contribuit la succesul acestui Festival, se afla Flavia Cosma, a carei carte de poezii «Leaves of a Diary»/«Frunzele unui jurnal», a fost acceptat ca material de studiu in programul de literatura al Universitatii din Toronto in 2007-2008. Dna Cosma a primit numeroase premii, printre care Medalia de Aur a Casei Poetilor Peruvieni, devenind un membru onorific din 2010. De asemenea ea a primit Titlul de Excelenta pentru contributii exceptionale in promovarea si imbogatirea culturii romanesti in Europa si in lume (www.flaviacosma/Val David.html) `; Carmen Doreal, o poeta si pictorita flamboianta, de origine romana de asemenea rezidand la Deux-Montagnes, Quebec, care este membra a Academiei Internationale de Arte Plastice din Quebec si a Cercului de Artisti si Sculptori din Quebec care a recitat din noul sau volum de poezii «Intalnire fara argumente»; Anna Louise E. Fontaine, poetesa si artista din Montreal care isi petrece verile in regiunea Laurentidelor; Antoine Gravel-Bilodeau, cel mai tanar participant la festival, diplomat in literatura de la UQAM, care a citit din proiectul sau in curs – o nuvela in care tema dragostei si a naturii sunt explorate; Traian Gardus, bine cunoscut publicului roman, epigramist, traducator si profesor de limba engleza, care a incantat si inveselit sala cu epigrame tonice. El a citi si cateva poeme din ultima sa carte publicata, «Sonete», care a vazut lumina tiparului in 2012.

 

Duminica, I iunie, o zi la fel de frumoasa, scaldata de soare, promisiuni si voie buna a participantilor la festival, formand o comunitate talentata de artisti si scriitori, a inceput cu o serie de conferinte:

 Geturde Millaire (Laurentides, Quebec) a prezentat publicului publicatia la care este redactora si anume revista virtuala «Francopolis», care creaza legaturi puternice in lumea francofona si francofila, din Quebec pana in Franta, vorbind despre revista, despre echipa ce se afla in spatele ei, despre autorii publicati si ecourile care le trezesc in randurile citiorilor.

 Luminita Suse a prezentat creatia poetica a doua colege ale ei: Nicole Poitier (France) si Clelia Ifrim (Romania), aompaniata de imagini Zen, care au venit sa intregeasca recitarea poeziilor in stil japonez Yohaku, o forma de Haiku.

 A urmat o masa rotunda pe tema poeziei tinere de aici si de pretutindeni, in engleza si franceza, cu participarea Claudiei Cortez (Peru), Eva Halus (Romania-Montreal) si Nicola Smith (Tasmania), discutie moderata de Flavia Cosma.

 Dupa-masa a inceput cu o noua serie a festivalului: Mari poeti ai lumii, ignorati in timpul vietii, neintelesi si uitati, ca de exemplu Jacobo Fijman (Argentina), cu extrase din poezia lui si un cantec despre acest poet, compus si interpretat de Luis Raul Calvo. Un important poet al Argentinei, Luis Raul Calvo a fost prezentat virtual cu poeme din ultima sa carte bilingva, Breve Anthologie/Anthologie scurta. (franceza, spaniola).

 Luise Dupré, celebra poeta care a primit Marele Premiu Quebecor al Festivalului International de Poezie de la Trois-Rivières si Premiul Guvernorului General al Canadei pentru cunoscuta ei carte: «Mai presus decat flacarile»/«Plus haute que les flames», publicata in 2010, a lansat noua sa carte «Albumul multicolor», urmata de Ljubica Milicevic, poetesa si pictorita din Serbia, traind la Montreal si Louise Carson, care a citit din «Mermaid road»/«Drumul sirenei», cu o gratiozitate poetica desavarsita.

 Jeremiah Wall, muzician si compozitor quebechez si deschizator de drumuri in arta si performanta orala a cuvantului, a cantat acompaniat de Neil O`Connor, veteran al Punk-ului Britanic din anii 70.

 Dupa o pauza divina, oamenii «natiunii poetice» s-au adunat din nou pentru a urmari ultima parte a festivalului, dupa cum urmeaza:

 Eva Halus, artista de origine romana, traind la Montreal, a citit din noul sau volum de poezii «Of you and me» si a anuntat o viitoare aparitie, de data aceasta in romana, «Muza des-compusa». Eva prepara si o expozitie de fotografie in cadrul celui de-al 38-lea ongres Romano-America, ce se va desfasura la Pasadena, California in iulie 2014.

Frédérique Marleau, artista slam din Montreal, frecventand festivaluri precum Fétichic! (a carui organizatoare si este), este co-producatoarea unui scurt metraj intitulat «Femeia Phalica», un fel de poem visio-carnal si estetic ce a aparut in 2007. Prima sa carte de poezii «Focul existentei»/«Le feu de l`Être», a fost publicata la Editura Guérin, in colectia Poésie d`ici/Poezia de aici.

 Kate Kretler, o adevarata erudita a poeziei Homerice a sustinut o interesanta performanta in interpretarea unui pasaj din Homer (in greaca veche), urmata de traduceri in engleza si franceza.

 Gordon Bradley, poet din Saint Adolphe de Howard, Quebec, plin de umor si gata sa-l impartaseasca cu ceilalti, a citit cateva haiku-uri, care nu au vazut inca lumina tiparului. El a explicat ca cea mai importanta zi din viata lui este intotdeauna maine, explicand astfel viziunea lui altruista asupra vietii.

 Festivalul s-a terminat pe o nota inalta cu Sharl Dubé, autor-compozitor din Quebec, artist angajat din lumea scenei, sustinand spectacole de muzica, poezie si umor, pline de idei si senzatii, incarnate in mici scenete, uneori acompaniate de muzica.

 Una din prezentele cele mai pregnante la festival a fost Nicola Smith, artista in rezidenta din Tasmania, care este absolventa de la Scoala Nationala de Arte din Sydney, Australia. Ea a completat si anul onorific la Universitatea din Tasmania, Hobart. In ultimii cinci ani pictura ei a fost influentata de film, iar recent de creatiile regizorului quebechez Benoit Pilon din filmul «Ce qu`il faut pour vivre»/«Ce trebuie sa faci pentru a trai», realizat in 2008.

 Carmen Doreal, ELisabeth Whalley, Ljubica Milicevic, Eva Halus, Anna Louise E. Fontaine si un invitat special din Holguin, Cuba, Ramiro Ricardo Feria au adaugat «mai multa culoare» festivalului prin operele lor. Domnul Feria este profesor de arta la pensie de la Universitatea Holguin si este in prezent presedintele Uniunii de Artisti din Holguin. Din 2002 el expune si in Canada (Ottawa, Toronto, Montreal). La festival dl. Feria a expus mai multe gravure in sepia, verde si alte culori, aducand omagiu pamantului sau natal, Cuba, si confratilor sai din Holguin.

 Continuand pe acelasi subiect al gravurii, Paul Ballard, pictor si gravor a expus si el cateva tablouri. In prezent locuieste si lucreaza in St. Adéle si la Atelierul Insulei din Val David, Quebec.

 Rezidenta Internationala a Scriitorilor si Artistilor din Val David isi va deschide din nou portile, pentru a 10-a editie a Festivalului Scriitorilor si Artistilor, intre 4 si 5 octombrie 2014, la sfarsitul verii si inceputul toamnei, tocmai la timp pentru noul vin si noile creatii literare.

----------------------------------------

Eva HALUS

3 iunie 2014

Montreal, Canada

 

***

 

THE NINTH INTERNATIONAL FESTIVAL OF WRITERS AND ARTISTS (31st MAY - 1st JUNE 2014)

 

PALABRA EN EL MUNDO / WORDS IN THE WORLD

International residency for writers and artists of Val David

 The International Festival of Writers and Artists held for the ninth time at Val David at the International residency for the lovers of poetry and art was certainly under the influence of the nine Muses, number that celebrates both the birthday of this Festival and Poetry and Art in general. The festival was directed by Flavia Cosma, a well-known writer whose poetry, prose and children literature is published in the three most spoken languages: English, French, Spanish, adding to this Romanian, which is her native language. She welcomes at her residency, year after year, new talents from all corners of the world. With more than 30 books published Flavia Cosma shows not just a tremendous creativity, but also the big gift of sharing the poetical-artistic experience with other fellows through festivals where poetry and prose readings, book launches, conferences, round tables, improvisations, music and exhibitions are giving an opportunity to poets and artists of all ages and styles to perform and share their work in languages of big circulation as English, French, Spanish, but also in Romanian and Old Greek.

 

The festival takes place in a beautiful ambiance set by virgin forests that spread right from the backyard to the horizon, punctuated by the so called «Agapes fraternelles», gatherings on the terrace of the residency with plenty of food and wine and high-spirited conversations.

 

This year, for the ninth edition of the Festival, the Residency welcomed more than 30 poets and artists from Argentine, France, Romania, U.S.A., Tasmania, Peru, Armenia, Serbia and from Canada (Ottawa, Toronto, Montreal and the Laurentian region).

 

The stage is set on the upper part of a double living-room, lighted by two big chandeliers and flanked by an old style fireplace, and one by one the participants are taking turns in reading, declaiming or singing, by the side of a small table, looking at the audience over a huge bouquet of Italian roses, freshly cut from the rich soil of Val David.

Although it is almost a pity to describe the work of these poets and writers just in a few words, for the lack of space, a complete list of the festival`s program, more details about them and about the festival and residency are available on the website of the International Residency of Writers and Artists, Val David.

 

Saturday, the 31st of May welcomed writers and poets like Felicia Mihali (Romania-Montreal), Claudia Caceres (Peru-Montreal), David Brême (France), Nicole Davidson (also the mayor of Val David, Qc) and Luminita Suse (Romania-Ottawa, ON).

Felicia Mihali, Romanian born writer presented her new book, «The Second Chance», a novel that appeared this year after the big success for publishing «The Darling of Kandahar», (first novel written in English that was selected within the 10 best novels of Québec writers in Canada). Her new book tells the story of a married man that can`t recover his memory after an accident.

 Claudia Caceres, a literature scholar from the Catholique University in Peru, with a diploma in Audio-visual communications (2001) and Quebec University in Montreal, read from her latest book «Retorno hacia el Antiguo Sur» (published in 2014).

 David Brême, from France, read recent poetry. He defines himself as a Self-taught philosopher, with love for gardening, agriculture and apiculture. His proverbial words are: «I am a flame that burns, wishing to become a beacon».

 

Nicole Davidson, the mayor of Val David and an always present figure at the festival due to her love for poetry and art, read from her latest poetry creations. President of the «Cities and villages of art and heritage», she`s a big friend of the festival..

 Luminita Suse is the author of two tanka poetry books, «A Thousand Fireflies» (Petites nuages Editing House, 2011) and «A hint of Light» (together with Mike Montreuil, same editing house, 2013). She read from the above mentioned books.

 The program continued after a well-attended pause where delicious food, beer and wine sparked interesting discussions and expressions of points of view. After the break, Hugh Hazelton, poet and translator, presently the co-director of the International Center of Literature Translation in Banff and an honorary teacher of Spanish at Concordia University, read from his poetry book «Antimatter», which is translated also in Spanish.

Among many brilliant poets and authors who contributed to the success of this Festival, we should mention Flavia Cosma, whose poetry book «Leaves of a Diary» was accepted at the literature program of the Toronto University as a study material in 2007-2008. She received many prizes, including the Golden Medal at the House of the Peruvian Poets, becoming a honorific member from 2010. Also she received the Title of Excellency for the exceptional contribution for promoting and enriching the Romanian culture in Europe and in the Entire World. (www.flaviacosma/Val David.html), Carmen Doreal, a flamboyant poet and painter, of Romanian origins as well, living in Deux-Montagnes, Québec, member of the International Academy of Fine Arts, Quebec and the Circle of Artists and Sculptors of Quebec, read from her new book «Intalnire fara argumente»/ «Meeting without arguments» Anna Louise E. Fontaine, poetess and artist from Montreal who enjoys summers in the Laurentian region,  Antoine Gravel-Bilodeau, the youngest poet at the festival, certified in literature from UQAM, who read from his ongoing project-a novel where themes like love and nature are explored, Traian Gardus, well-known poet, epigrams-maker and translator, who cheered the public with tonic epigrams. He read also from his latest published book, «Sonnets», that saw the light in 2012.

 Sunday, the 1st of June, another sunbathed day full of promises and joy to be part of the Festival and greet such a talented community of artists, started with a series of Conferences: about the Magazine «Francopolis», which creates notably a link in the francophone and Francophile poetry world, from Quebec to France, Geturde Millaire spoke about  the magazine, the team behind it, the published authors and the echoes of their literary creations.

 

Luminita Suse presented the creation of two other fellow poets: Nicole Pottier (France) and Clelia Ifrim, accompanied by Zen images that came along with the Yohaku, a precise form of Haiku.

 

Next, the public took part in an open discussion about «The Young poetry from here and everywhere», in English and French, with guest speakers: Claudia Caceres (Peru), Eva Halus (Romania-Montreal) and Nicola Smith (Tasmania), moderated by Flavia Cosma.

 

The afternoon started with a new series about Big poets of the world, ignored during their life-time, mistreated and forgotten, featuring Jacobo Fijman (Argentina) with readings from his poetry and a song about Jacobo Fijman, composed and interpreted by Luis Raul Calvo.

 An important poet from Argentina, Luis Raul Calvo was present virtually with poems from his latest bilingual book Breve Anthologie (French/Spanish).

 Luise Dupré, well-known poet who received The Grand Prize Quebecor of the International Poetry Festival in Trois-Rivières and the General Governor Prize of Canada for her acclaimed book «Plus haute que les flames»/ «Higher than the flames» published in 2010, launched her new book «L`Album multicolore»/ «The multi-colored album». at the Festival, followed by Ljubica Milicevic, a poet and artist from Serbia living in Montreal, and Louise Carson- a gracefully poetic reading

 Jeremiah Wall, Quebec-based singer/songwriter and stalwart in spoken word production and performance, sang accompanied by Neil O`Connor, veteran of the British Punk scene in the late seventies.

 After a divine break, the people of the «poetry nation» got again together to listen to the last part of the festival`s program featuring:

 Eva Halus, Montreal-based artist (poet, painter, photographer and journalist), born in Romania, read poetry from her newly published book «Of me and you». It is the second book, following «Fragments», published in both Romanian and French. She announced the third book, «The well-composed Muse» that will see the light at the same Editing House, Reflection Publishing in California. She prepares for a photography exhibition at the 38th Romanian-American Congress in Pasadena, California.

 Frédérique Marleau, slam artist from Montreal, present to festivals and events like Fétichic!, which she organised plays sometimes the role of a model for subversive artists. She co-produced a short-film entitled «la femme Phalique»/ «The Phallic Woman», sort of a visual carnal poem and estetical which appeared in 2007. Her first poetry book «Feu de l`Être»/ «The fire of Being» was published by Guérin, in the collection Poésie d`Ici/Poetry from here.

 Kate Kretler, a true Homeric scholar with an interest in performance and ancient philosophers’ interpretation of Homer, interpreted a passage from Homer, seconded by the English and French translations.

 Gordon Bradley, poet from Saint Adolphe de Howard, Qc., full of humour and ready to spread it, read some of his never-published creations and some haiku-s. He explained that the most important day in his life is almost tomorrow, explaining his altruistic visi scholaron.

 The Festival ended on a high note with Sharl Dubé, author-composer from Québec , an engaged artist in the art of scene: music, imagery, more ideas and dreams, sensations and visions; all incarnated in short performances of the spoken word, sometimes accompanied by music.

 Among the artists present at the festival it’s worth mentioning Nicola Smith an artist in-residence from Tasmania who has a bachelor degree in Fine Arts from the National Art School in Sydney, Australia. She completed her Honors year at the University of Tasmania, Hobart. In the last five years her painting was inspired by the cinema, most recently by Quebec director Benoit Pilon`s film «Ce qu`il faut pour vivre»/ «What you have to do for living» (2008).

 Carmen Doreal, Elisabeth Whalley, Ljubica Milicevic, Eva Halus, Anna Louise E. Lafontaine  and a special guest from Holguin, Cuba, José Ramiro Ricardo Feria added a «touch of color» to the festival with their artwork . Mr. Feria is an Arts teacher, retired from the University of Holguin and he is the president of the Artists` Union of Holguin. Since 2002 he exhibits also in Canada (Ottawa, Toronto and Montreal). He displayed several big half-tone engravings in sepia, green and other earth colors, homage to his native land Cuba and a neighbouring poet.

 On the subject of engraving, Paul Ballard, a painter, printmaking and papermaking exhibited along some of his works. He presently lives and works in Ste Adéle and the Atelier de l`Ile, Val David, Quebec.

 The International Residency for Writers and Artists will open again its doors for the 10th Edition of the International Festival of Writers and Artists, next October, on the 4th and 5th of the month, at the end of the summer and beginning of autumn, just in time for the new wine and the new creations.

---------------------------------------------

Eva HALUS

3rd June 2014

Montreal, Canada

 

PROGRAMME DU FESTIVAL

 

Le samedi 31 mai 2014

De 14h30 à 20h00

 

Louis-Philippe Hebert—poète et prosateur,  (Montréal/QC)

Felicia Mihali –écrivaine, (Roumanie/Montréal, QC)

Lacement du nouveau livre de Felicia Mihali—

The Second Chance—roman

Claudia Caceres –poétesse, (Pérou/Montréal)

David Brême—poète, (France)

Nicole Davidson—poétesse, (Val-David, QC)

Luminita Suse—poétesse, (Roumanie/Ottawa, ON)

 

Pause

 

Hugh Hazelton—poète, (Montréal, Québec)

Flavia Cosma –poétesse, (Val-David, QC)

9. Carmen Doreal—poétesse et artiste, (Deux-Montagnes/QC)

10. Gertrude Millaire –poétesse, (Laurentides, QC)

11. Anna Louise E. Fontaine—poétesse et artiste, Laurentides

12. Antoine Gravel-Bilodeau—poète, (Saint-Jérôme, QC)

13. Traian Gardus—poète et essayiste (Montréal/Roumanie)  

 

Le dimanche 1 juin 2014

11h30-13h30

 

Gertrude Millaire—La revue internationale « Francopolis », Québec, France

Nicole Pottier, Clelia Ifrim—Le poème et la photo : Notion de Yohaku, présentation Luminita Suse

Table ronde avec Claudia Caceres (Pérou), Eva Halus (Roumanie/Montréal), Nicola Smith (Tasmanie) :

« La poésie jeune d’ici et d’ailleurs »  modérateur Flavia Cosma.

14h30—19h30

1. Inauguration d’une nouvelle série : Grandes poètes du monde méconnus et disparus

Jacobo Fijman, Argentina

La chanson Jacobo Fijman, composée et interprétée par Luis Raúl Calvo  

2. Luis Raul Calvo—poète, auteur compositeur, interprète (Buenos Aires, Argentine) — Présentation virtuel

Louise Dupré—poétesse, (Montréal)

Lancement de son nouveau livre de poésie

“L’album multicolore”, éditions Héliotrope, 2014

    4. Ljubica Milicevic –poétesse et artiste, (Serbie/Montréal)

    5. Louise Carson—poétesse,  (Montréal)

Jeremiah Wall-- poète, auteur compositeur, interprète (Val-David, QC) accompagnement musical Neil O’Connor

Pause

Eva Halus— poétesse et artiste (Roumanie/ Montréal)

Diana Hambardzumyan—écrivaine, Erevan, Armenia

9. Frédérique Marleau—slam artiste (Morin Heights, QC)

10. Désirée Szucsany—poétesse et artiste (St. Faustin de Lac Carre, QC)

11. Kate Kretler—interprète de poésie antique  (Montréal/USA),

accompagnée par Jeremiah Wall et Frédérique Marleau 

12. Gordon Bradley—poète, (Saint Adolphe de Howard, QC)

13. Sharl—Auteur compositeur, interprète, Laurentides, QC

 

Agapes fraternelles

 

Exposition

 

1. Nicola Smith (Tasmania)

Carmen Doreal (Deux Montagnes, QC/Roumanie)

Paul Ballard (Ste. Adèle, QC)

José Ramiro Ricardo Feria (Cuba)

Elizabeth Whalley (Montréal, QC)

Ljubica Milicevic (Serbie/Montréal, QC)

Eva Halus (Roumanie/Montréal, QC)

Anna Louise E. Fontaine (Laurentides, QC)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page