Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Nu "DUPA", ci "PE CÂND"


Suntem obisnuiti sa spunem ca evenimentele sfarsitului de lume vor avea loc REPEDE, unul dupa altul, fara pauza, grabite parca de prea multul stat pe loc in trecut, precum tehnica ultimelor decenii care nu mai poate fi oprita de nimeni si de nimic. E insa mai mult decat atat. Mai mult decat unul altuia dandu-si stafeta spre linia de sosire. Nu "DUPA", ci "PE CAND". O astfel de istorie a avut loc la inceputul lumii si cu atat mai mult ea va avea loc la sfarsitul ei.
Niste soli aduceau atunci lui Iov vesti cumplite. Primul a venit la el si a zis: "Boii arau si magaritele pasteau langa ei. Si s-au aruncat niste Sabeeni asupra lor, i-au luat si au trecut pe slujitori prin ascutisul sabiei. Numai eu am scapat ca sa-ti sau de stire".
"PE CAND VORBEA EL INCA", (NU DUPA), "a venit un altul si a zis: Focul lui Dumnezeu a cazut din cer si a aprins oile si pe slujitorii tai si i-a ars de tot.  Numai eu am scapat ca sa-ti dau de stire".
"PE CAND VORBEA EL INCA", (iarasi NU DUPA), "a venit un altul si a zis: Niste Haldeeni, insirati in trei cete, s-au aruncat asupra camilelor, le-au luat si au trecut pe slujitori prin ascutisul sabiei. Numai eu am scapat ca sa-ti dau de stire".
"PE CAND VORBEA EL INCA" (din nou si iarasi NU DUPA) "a venit un altul si a zis: Fiii tai si fiicele tale mancau si beau vin in casa fratelui lor intai nascut.  Si deodata a venit un vant mare de dincolo de pustie si a izbit in cele patru colturi ale casei. Casa s-a prabusit peste tineri si au murit. Si am scapat numai eu ca sa-ti dau de stire".
Observati acest "PE CAND" si nu "DUPA ACEEA" care mi-a venit in minte zilele acestea si imi permit sa vi-l transmit si dumneavoastra. Ca implinirea profetiilor se grabeste este ca nu DUPA ce in Siria lucrurile se rezolva, incep cele din Ucraina, ci PE CAND. NU DUPA ce se termina conflictul dintre Rusia profetica si Ucraina incepe vanzoleala in Irak, ci PE CAND, si se pare ca pe ultima suta de metri de istorie despre nimic nu vom mai putea spune DUPA. Va fi o vanzoleala de sfarsit concomitenta, altele si altele IN TIMP CE, ne vor adormi seara - daca se poate vorbi de asa ceva -, si ne vor trezi dimineata - daca mai e nevoie.  Nu mai apucam nici o clipa de liniste intre evenimente pentru ca profetic ele nu mai vin unul dupa altul, ci toate intr-un haos perfect, impotmolite unele in altele.
Exemplificarea pe care am facut-o este redusa la cea mai marunta catime. Pe toate planurile lucrurile stau la fel. In religie, in manifestarile naturii ultragiate, este o similaritate de "PE CAND" de care nu se poate face abstractie. Saptamana aceasta "PE CAND" nu doar cele cateva evenimente amintite, ci atatea altele pe care dumneavoastra le stiti mult mai bine s-au intamplat concomitent. Pe alt plan de probleme si situatii, s-a strigat zilele acestea de la cele mai reprezentative foruri de catre cei mai responsabili oameni "SA ONORAM PLANETA", "SA NE SALVAM PLANETA", "CUM SA SUPRAVIETUIM", legatura poate involuntara cu profetia despre "cei ce prapadesc pamantul", dar intr-o realitate imediata. Sa incepem cat se poate de repede cu urgenta CURATIRE A OCEANELOR. Ce proiecte!  In cateva zile doar, parca am uitat de "imbratisarea" Romei cu Ierusalimul si Bizantul din Gradina Vaticanului. Altele, altele, dar nu DUPA, ci PE CAND.  Siitii si Sunnitii, se grabesc fiecare sa-si implineasca visul - marele califat. Cine ar putea spune ca Orientul Mijlociu nu este profetic in zilele de pe urma? Centrele de coordonare ale omenirii sunt ocupate de planuri, discursuri, consfatuiri unde nu e deloc neglijabila implicatia bancii mondiale in problemele de capatai ale lumii. Oamenii de responsabilitate ai oamenilor se declara SURPRINSI. Ce sa rezolve mai intai? Care este lista prioritatilor?

Ca in doua lumi paralele, boii arau si magaritele pasteau langa ei, oile cuminti se duceau sa se adape, fiii "mancau si beau vin" IN TIMP CE. Eu imi schimb un cauciuc spart IN TIMP CE. Nimic rau. De stiut doar ca am facut aceasta IN TIMP CE si acest "IN TIMP CE" este profetic. Ce legatura are cauciucul meu spart cu Nigeria sau cu garda de elita a Teheranului care vrea sa apere Bagdadul? Desi pe aici, poate nu mai suntem chiar de pe aici. CURATIREA PLANETEI? Desigur.  Dar cum, cand si de catre cine? Deocamdata tot ceiam putut face a fost s-o murdarim, s-o poluam. Ma gandesc acum in special la aspectul moral. Sa onoram planeta?  Tot ce am putut face a fost s-o dezonoram. Cand Mantuitorul nostru va veni aducand cu El Cetatea Sfanta, Noul Ierusalim, va fi onoarea cea mai mare care i-o poate da.
Pana atunci sa fim constienti ca profetiile se implinesc nu DUPA, ci PE CAND, grabite cum niciodata.

Benone Burtescu
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page