Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Justitia franceza cere presei sa nu publice fotografia cu adolescentul de etnie roma linsat lânga Paris


O procuroare a tribunalului parizian care ancheteaza cazul adolescentului roman de etnie roma, ce a fost linsat saptamana trecuta in suburbiile capitalei franceze dupa ce ar fi comis un furt, a cerut joi mass-media sa nu publice poza acestuia, aparuta cu o zi in urma in presa britanica, transmite AFP.
Sub titlul, ''poza care va soca Franta'', editia online a ziarului britanic The Daily Telegraph a publicat imaginea cu adolescentul rom zacand intr-un carucior de supermarket, cu fata tumefiata si plina de sange.
'Legea franceza nu permite difuzarea fotografiei unei victime minore, ce are dreptul sa beneficieze de protectie absoluta', nerespectarea acestei dispozitii atragand raspunderea penala, si-a motivat procuroarea Sylvie Moisson solicitarea. Ea a vorbit de asemenea despre 'deontologia presei', care trebuie sa impiedice difuzarea respectivei imagini, al carei 'singur loc legitim se regaseste in dosarul cazului'. Procuroarea a mai mentionat ca investigatia priveste si conditiile in care aceasta fotografie a fost realizata, detaliu de asemenea protejat de secretul anchetei.
Adolescentul pe nume Darius se instalase de putin timp impreuna cu familia sa si cu alti romi intr-o casa dezafectata in localitatea Pierrefitte-sur-Seine, situata in suburbiile Parisului. El a fost gasit in seara de vineri, abandonat in stare de inconstienta intr-un carucior de supermarket aproape de Cite des Poetes, un cartier 'sensibil'. Grav ranit si cu leziuni craniene, adolescentul este in continuare in coma, iar prognosticul medicilor ramane rezervat.
Aceeasi procuroare a declarat marti ca agresiunea a fost un act de 'razbunare personala' din partea unui grup de localnici, inca neidentificati, care-l suspectau ca a jefuit o locuinta.
AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Adriana Matcovschi)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page