Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Sibiu: Concert în premiera europeana, joi, la Zilele Muzicale Româno-Americane


Melomanii sibieni au ocazia joi, de la ora 19,00, la Sala Thalia, sa asculte "Concertul pentru vioara si orchestra", compus de Marilyn Shrude (SUA), cu solista Ioana Galu, in acompaniamentul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu condusa de dirijorul Emilz Freeman Brown (SUA), un eveniment in premiera europeana, prezentat in cadrul Festivalului "Zilele Muzicale romano-americane", conform unui comunicat remis marti, AGERPRES.
Ajuns la cea de a 11-a editie, festivalul va debuta marti seara, de la ora 19,00, la Sala Thalia, cu un concert cameral sustinut de membrii orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Vasile Sult (vioara), Ioana Luca (viola) si Teodora Carciumaru (pian) vor interpreta secvente muzicale semnate de compozitori romani si americani.
Muzica romaneasa va pune stapanire pe Sala de festivaitati a Bibliotecii Astra, vineri 20 iunie, ora 19,00, atunci cand Claudia Codreanu (mezzosoprana) si Inna Oncescu (pian) propun sibienilor un program muzical alcatuit in totalitate din lieduri si piese pentru pian ale unnor autori romani printre care Paul Constantinescu, Mihail Jora, George Enescu sau Sabin Pautza.
Sambata 21 iunie, cu incepere de la ora 19,30, Biserica Romano-Catolica 'Sf. Treime' din Piata Mare va fi gazda unui eveniment special,Concertul cameral de orga sustinut de Daniel Szasz (vioara), John McElroy (trompeta) si Teodora Circiumaru (orga). In 24 iunie, la Sala Thalia, John Sampen si Marilyn Shrude vor interpreta un recital de saxofon si pian.
Curtea Muzeului National Brukenthal este din nou prezenta pe afisul festivalului. Daca anul trecut sibienii s-au putut bucura de o serie de 'Potpuriuri muzicale', anul acesta vor avea parte de un concert de muzica americana intitulat 'Wznton Marsalis — A Fiddler's Tale'. Concertul va fi sustinut de Chamber Festival Orchestra dirijata de Cristian Orosanu.
Concertul traditional din Piata Mare este programat anul acest in 29 iunie cu incepere de la ora 20,30. Sub titulatura 'Russian Night', evenimentul ii va reuni pe scena pe dirijorul Horia Andreescu, solistul Daniel Szasz, Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu si Corul Filarmonicii de Stat 'Transilvania' din Cluj-Napoca. Programul concertului are la baza lucrari ale unor compozitori rusi precum P. Ceaikovski, D. ?ostakovici, A. Haciaturian si A. Borodin. 'De fiecare data, concertul din Piata Mare isi schimba putin profilul. Am avut muzica americana, muzica baroca sau muzica de film. 'Russian Night' este o idee pe care o am de vreo doi ani si pe care reusim sa o punem in practica acum in cadrul acestui festival. Programul cuprinde cele mai cunoscute fragmente din creatiile muzicale ale unor autori foarte cunoscuti', a declarat Ioan Bojin, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Intrarea la evenimentele din acest festival este libera cu exceptia concertelor din 19 si 27 iunie. Biletele pentru aceste doua evenimente se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, de luni pana vineri, intre orele 12,00-16,00. Pretul unui bilet este de 16 lei. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de o reducere de 50%.
AGERPRES/(A,AS—autor: Isabela Paulescu, editor:Diana Dumitru)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page