Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fanfara Transilvania participa la cea de-a 9-a editie a Festivalului Haizetara din ?ara Bascilor


Fanfara Transilvania participa, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Madrid, la cea de-a 9-a editie a Festivalului-concurs Haizetara. Potrivit ICR Madrid, acesta este un eveniment international dedicat muzicii de fanfara, formatiilor si grupurilor muzicale care evolueaza in aer liber, desfasurat in Amorebieta-Etxano (Bilbao).
 Foto: (c) Fanfara lui Galan/Facebook
Fanfara romaneasca a fost selectata de catre organizatori dintr-un total de 45 de candidaturi, si va fi prezenta la Bilbao intre 20 si 22 iunie, pentru a sustine patru concerte, alaturi de grupuri si formatii muzicale din Franta, Italia, Japonia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si Spania.
Festivalul-concurs Haizetara se desfasoara in aer liber, pe parcursul a trei zile, in parcurile, pietele si pe strazile orasului. Este unul dintre cele mai importante evenimente internationale dedicate muzicii de acest tip si se bazeaza si pe activitatea unui juriu de specialitate, dar si pe voturile publicului. Juriul va acorda doua premii, pentru cel mai bun instrumentist si pentru cel mai bun grup instrumental, in vreme ce publicul este invitat sa voteze direct cea mai buna formatie. Anul trecut, de exemplu, castigatoare a fost Fanfara Sugarri din Durango, Tara Bascilor, care a castigat si premii pentru cea mai buna fanfara traditionala europeana la festivaluri specifice din Franta si Spania.
Cum 21 iunie este si Ziua Internationala a Muzicii, la Bilbao sarbatorindu-se in special acest gen muzical, care are foarte multi artisti si admiratori in nordul Spaniei, Romania are deja un loc special.
Fanfara Transilvania, cunoscuta de asemenea sub numele de 'Fanfara lui Galan', provine din judetul Alba (orasul Cugir) si este formata din 10 interpreti la instrumente de suflat din alama si tobe.
Grupul este format din muzicieni din Transilvania si Moldova, avand in repertoriu muzica traditionala romaneasca, tiganeasca, precum si un repertoriu balcanic, atat instrumental, cat si vocal. Artistii romani vor avea concerte in fiecare zi a festivalului, iar anterior va avea loc, in 18 iunie, o conferinta de presa dedicata participantilor.
AGERPRES/(AS — autor: Ruxandra Constantinescu, editor: Gabriela Ionescu)


Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page