Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Demisia parlamentarilor care vor sa taie padurile din Romania


Partidul Verde solicita demisia celor 38 de parlamentari PSD+PC care au semnat amendamentele la Codul Silvic prin care proprietarii de teren forestier ar putea sa-si defriseze legal intreaga suprafata de padure pentru a-si construi pensiuni, spatii de agrement, baruri, piscine si spa-uri, totul in scop turistic. In conditiile in care Romania pierde peste 3 hectare de padure la fiecare ora demersul acestor demnitari poate fi catalogat fie inconstient fie criminal.

In documentul semnat de parlamentari este scris foarte concret: „Suprafata care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzand constructia, accesul si imprejmuirea, poate fi de 100% din suprafata proprietatii forestiere”.

Trebuie sa punem degetul pe rana si sa recunoastem ca autoritatile romane au creat contextul unor ilegalitati inimaginabile. In urma cu 25 de ani 33% din tara noastra era impadurita. Acum, oficial, procentajul a scazut la 27.7%. Totusi, datorita unor formulari voit derutante in textul legii, este considerata "padure" si vegetatia forestiera - adica puieti de cativa centimetri. De aceea este probabil ca in realitate suprafeta impadurita din Romania sa fie in jurul valorii de 20%.

Directiile de actiune ale reprezentatilor nostri in Parlament ar trebui sa se concentreze tocmai in sens invers, spre adoptarea Programului national de impadurire care sa prevada ameliorarea prin impadurire a terenurilor degradate inapte pentru agricultura, a Programului national pentru prima impadurire a terenurilor agricole si neagricole si a Programului national de perdele forestiere care sa prevada realizarea perdelelor forestiere de protectie ca parte a sistemului national.

Sectorul forestier are capacitatea de a genera aproximativ 80.000 de locuri de munca, prin folosirea banilor europeni pentru proiecte de impaduriri, paza a padurilor, realizare de drumuri forestiere si lucrari privind corectarea torentilor, ce duc la reducerea riscului hidrologic.

Verzii considera initiativa celor 38 de parlamentari un atentat la siguranta si sanatatea populatiei tarii noastre si de aceea solicita o data in plus demisia din pozitia de parlamentari.


Biroul de Presa
Partidul Verde

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page