Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Rexlibris Media Group prezinta: PUBLICUL ÎL VREA PE FUEGO ACTOR

 

Ce-i drept, asta e specializarea lui, fiind absolvent de teatru, dar nimeni nu se astepta ca piesa montata de el sa aiba un succes atat de mare in randul spectatorilor, jucandu-se o stagiune intreaga cu casa de bilete inchisa.

 Mai mult, artistul a realizat si un turneu national cu spectacolul „TESTAMENT “, lectia sa de patriotism, in care interpreteaza, cu dramatism, intreaga opera a celui ce i-a fost maestru, poetul limbii romane, Grigore Vieru. Ultima reprezentatie din aceasta stagiune se va juca pe 3 iulie, la Pitesti, la Teatrul „Al. Davila “, acolo unde a fost si premiera. Si pentru ca publicul a raspuns pozitiv la mesajul sau, pentru ca exista cerere si pentru ca admiratorii vor sa-l vada in continuare jucand, Fuego a hotarat sa mai interpreteze piesa inca o stagiune. Astfel, incepand cu luna octombrie, lunar, il puteti admira pe Paul Surugiu impletind muzica cu dramatismul si poezia, la Pitesti.

 Pe langa asta, el va porni la drum in toamna, cu acelasi spectacol, in cele mai importante orase ale tarii pentru a le reaminti romanilor cat de importante sunt valorile nationale, limba in care ne-am format si alaturi de care traim, dragostea de neam si iubirea fata de arta si lume.

 In exclusivitate pentru Libertatea, Fuego marturiseste ca nu a crezut vreodata ca piesa gandita de el impreuna cu profesoara sa de teatru, asis.univ. Adriana Pitesteanu, va avea asemenea impact. „Mi-am imaginat ca lumea va veni la teatru. Ca vom juca de cateva ori, il vom omagia pe Grigore Vieru si vom incheia cu asta. Dar ecourile au fost mai mult decat ce speram noi initial. Lumea simte poezia, traieste fiecare vers. Exista chiar persoane pe care le recunosc in sala la fiecare reprezentatie, iar asta nu ma face decat sa fiu onorat ca am putut crea ceva diferit, fata de muzica mea si ca pot, prin interpretare, sa amintesc cat de frumoasa e Romania, limba romana si toate minunile din lucrurile simple“, afirma emotionat actorul Paul Surugiu.

 Piesa „Testament “ a primit recent distinctia de cel mai bun spectacol al anului 2014, din partea asociatiei si editurii „ANAMAROL”, condusa de poeta Rodica Elena Lupu,  iar Fuego a fost premiat de catre revista „LITERATURA SI ARTA“ din Chisinau pentru initiativa formidabila de a promova, intr-o perioada deficitara la acest capitol, arta adevarata, sufletul romanesc dintre cele doua maluri ale Prutului. Trofeul i-a fost inmanat chiar de catre academicianul si poetul Nicolae Dabija, una dintre cele mai de seama figuri ale culturii romanesti contemporane.


Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/publicul-il-vrea-in-continuare-pe-fuego-ca-actor-afla-ce-hotarare-a-luat-artistul-496108.html#ixzz34jkp7CsF

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page