Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Romanian Community Coalition | Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei

Forta Civica - al treilea partid parlamentar din Romania care semneaza `Angajamentul pentru combaterea coruptiei`

Romanian Community Coalition confirma primirea din partea Partidului Forta Civica a "Angajamentului pentru combaterea coruptiei" semnat de catre domnul Mihai Razvan Ungureanu pe data de 14 iunie 2014.

Forta Civica este astfel cel de-al treilea partid parlamentar din Romania care isi asuma principiile "Angajamentului pentru combaterea coruptiei". Documentul prevede modificarea regulamentului Camerei Deputatilor si Senatului astfel incat votul pentru ridicarea imunitatii parlamentare sa se faca la vedere, electronic, ca electoratul sa stie cum a votat fiecare parlamentar. Document mai prevede, de asemenea, ca partidul semnatar va sustine proiecte de lege care sprijina lupta impotriva coruptiei si va vota impotriva oricaror initiative legislative care reduc atributiile institutiilor de lupta impotriva coruptiei, reduc pedepsele pentru coruptie sau ii gratiaza pe corupti.

"Ma bucura orice initiativa a societatii civile prin care oamenii politici sunt fortati sa apere independenta procesului juridic. Cred ca lipsesc multe mecanisme sociale care sa tina la distanta implicarea politicului si va mai trece multa vreme pana cand vom putea spune ca lupta pentru apararea Justitiei se apropie de final. Am semnat `Angajamentul pentru combatarea coruptiei` cu gandul la momentul in care vom putea spune ca eforturile noastre au fost rasplatite din plin. Dar, pana atunci, avem cu totii datoria sa fim atenti la orice intentie de periclitare a Justitiei", a spus Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica.

"Este imbucurator sa vedem ca, desi discutiile despre implicarea romanilor din diaspora nu sunt intotdeauna binevenite in Romania, romanii plecati nu se lasa demoralizati de situatia existenta si se implica in problemele majore ale tarii. Ii felicit pe initiatori si le doresc mult succes si astept de la ei si alte initiative asemanatoare", a adaugat Mihai Razvan Ungureanu.

"Angajamentului pentru combaterea coruptiei" a fost initiat de Romanian Community Coalition (Coalitia romanilor) din Statele Unite, organizatie infiintata cu scopul de a da o voce comunitatii romanesti si de a sprijini lupta impotriva coruptiei din Romania.

"Ne bucura faptul ca inca un partid din Romania se angajeaza sa lupte impotriva coruptiei si ne asteptam ca si celalalte partide care inca nu au semnat acest document sa o faca", a spus Pr. Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

"Coruptia ii afecteaza pe toti romanii si pune Romania intr-o lumina negative pe plan extern, din acest motiv este important ca toate partidele sa arate romanilor si partenerilor occidentali ca se angajeaza sa sprijine lupta impotriva coruptiei", a spus Terhes.

"Angajamentul pentru combaterea coruptiei" a mai fost semnat pana in acest moment de Partidul Democrat Liberal (PDL) si Partidul Noua Republica (PNR).

Cei doritori pot sustine cu o semnatura electronica acest demers la adresa: Sustine Angajamentul pentru combaterea coruptiei - fara imunitate parlamentara

###
Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page