Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Raportul Ohanesian

In atentia: Uniunii Europene, NATO si altor parteneri

Capitolul I

*Un presedinte democrat promoveaza ramasitele Securitatii criminale din vremea dictatorului Ceausescu

*A preluat ofiterii de securitate de la puterea pesedista si i-a folosit in scopuri proprii

*Desi a castigat alegerile cu un mesaj reformator, Traian Basescu a impanzit institutiile tarii, zona politica si presa cu ofiteri sub acoperire ai serviciilor secrete vechi si noi

*Multi dintre ei, persoane penale, au spionat Occidentul, mai ales tarile Uniunii Europene si inainte si dupa Revolutie. O fac si acum. Au traficat armament si substante interzise sau aflate sub embargo

*Noua si vechea “Securitate” comunista se regrupeaza in asa-zise loje masonice. Sute de ofiteri superiori din armata, servicii secrete, ziaristi, politicieni sunt masoni de diverse ranguri alaturi de mafioti si infractori recunoscuti

De mai bine de trei ani ne jucam de-a reforma serviciilor secrete. In timp ce palatele Victoria si Cotroceni isi dau la gioale pe proiectul de legi ale securitatii nationale, Romania a intrat in Uniunea Europeana cu ofiterii Securitatii in frunte. Nu discutam aici de rezervistii care au facut politie politica pe vremea lui Ceausescu, ci de spionii DIE/CIE/SIE educati impotriva structurilor euro-atlantice, la scolile de la Baneasa, Branesti sau Gradistea, aflati in plina activitate. Generali si colonei cu state grele de plata inainte de ’89, care conduc directii importante din Serviciul de Informatii Externe au fost "diplomati" si au spionat la greu dusmanul de clasa occidental, nu apar in "Raportul Tismaneanu". Ii gasim la conducerea celor mai importante institutii ale statului roman. Culmea, Uniunea Europeana se face ca nu vede cine populeaza reprezentantele diplomatice ale Romaniei in Europa, iar NATO are ochelarii sparti cand vine vorba de securistul CIE Silviu Predoiu, mai nou adjunct al directorului SIE. Spion cu scoala la Branesti. Actualul consul general la Strasbourg, generalul DIE/CIE (pe bune) Marcel Alexandru a fost director adjunct si secretar de stat SIE, responsabil pentru relatia cu presa.

Directorul adjunct SIE, generalul DIE/CIE Vasile Sarca a spionat fara nici o jena de la reprezentantele Romaniei de la Praga si Bratislava, iar seful Directiei Tehnica Operativa, generalul SIE in rezerva Isac Adrian activa linistit la Anvers, la Tokio sau in Maroc. Toti au fost elevi constiiciosi ai unui Plesita, Doicaru sau Pacepa in vremurile bune ale Securitatii comuniste.

Cand am preluat domeniul serviciilor secrete, redactia cotidianului "Romania libera" primea foarte rar comunicate de la Serviciul de Informatii Externe. Discursurile plicticoase ale fostului director Gheorghe Fulga, cu accente de socialism stiintific ne parveneau pe adresa de e-mail odata pe luna. La orice intrebare, Directia de Relatii cu Publicul din cadrul Serviciului de Informatii Externe, condusa de Nicolae Vintilescu, fost spion la Berlin, raspundea in acelasi fel. Legea cutare ne interzice orice comentariu. In spatele legii se ascunde de fapt, sistemul mancat de carii al Securitatii. Generali peste generali, numai de trei si patru stele (care primeau chiar si 2 stele pe an) in cumetrii si relatii de pe vremea DIE, ce au servit umili pesedeul. La intrarea in Uniunea Europeana si sub presiunea opiniei publice, presedintele Traian Basescu a fost nevoit sa treaca in rezerva o gramada de securisti. Marile schimbari s-au petrecut la Serviciul Roman de Informatii, unde s-au intinerit conducerile multor sectii judetene. Cand a venit vorba de Serviciul de Informatii Externe, reforma s-a impiedicat. Peste 70% din dosarele DIE/CIE/SIE nu au fost predate la CNSAS. Am aflat cu stupoare cum actualii demnitari si politicieni sub acoperire luptau impotriva NATO, spionau tarile Europei Occidentale sau furnizau armament teroristilor.

Securistii generalului Plesita sunt stat in stat si dupa intrarea in UE

Aceiasi vechi securisti conduc Serviciul de Informatii Externe, de acum institutie europeana cu acte in regula. Generali ca Silviu Predoiu, Vasile Sarca, Adrian Isac, Nicolae Vintilescu, Grigore Istrate activau "la post" in Occident, sub acoperire diplomatica. Dupa ce au fost promovati de PSD, medaliati si inaintati in grade si functii in SIE de Basescu, in februarie 2005 au fost complet deconspirati. Toti figureaza in Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei editat de MAE, ca "diplomati". Ce sa mai vorbim de Silvian Ionescu, ofiter DIE recunoscut, care spiona la Anvers, dupa unii sef al spionajului extern pe Europa Occidentala. Printre altele, in anii aceia, Anvers era si centrul mondial al comertului cu diamante industriale. La sfarsitul anilor ’80, cand Isac Adrian, Marin Antonescu, Silvian Ionescu si Traian Basescu activau in zona, Romania era pe locul trei in lume la productia de diamante industriale si exporta componente electronice in Japonia. Dupa revolutie, Silvian Ionescu fost promovat in conducerea Partidului Democrat (actual PD-L), apoi a fost prefectul Bucurestiului timp de 3 zile. A intrat in Uniunea Europeana ca sef al unei foarte importante institutii romanesti: Garda de Mediu.

Securistul de la Anvers, Marin Antonescu este si el mare pedelist la filiala din Dambovita. Pregatiti ideologic si indoctrinati timp de doi ani in bazele de spionaj antioccidental de la Branesti, Baneasa si Gradistea, spionii de la conducerea Romaniei nu se pot rupe de practicile invatate acolo. Controland in totalitate institutii ca MAE, SIE, SRI, Consiliul Concurentei, ORNISS, ANCESIAC, Directia de Comert Exterior, MEF, Justitia si Parchetul General, securistii lui Plesita, Pacepa sau Doicaru dovedesc si dupa intrarea in Uniunea Europeana ca sunt stat in stat.

Spioni ca noi

Sub directoratul lui Gheorghe Fulga, conducerea SIE colcaia de securisti grei ai "Epocii de Aur". Apostolii Securitatii ceausiste, generalii DIE de trei si patru stele Rotaru, Iana, Goia, Chiriac si Marcel Alexandru, toti masoni de rang inalt, asigurau un control total in Serviciul de Informatii Externe. Basescu i-a trecut in rezerva cu laude si acum sunt directori, diplomati sau prosperi oameni de afaceri. In timp ce cancelaria premierului Calin Popescu Tariceanu era bine asigurata de ofiterii DIE, Aleodor Francu si Dan Dumitru, noi ne miram de unde stie blonda de la Golden Blitz, de telefoanele secrete ale premierului. Mai inteligent decat predecesorii sai, Traian Basescu a preluat securistii ce au luptat impotriva structurilor euroatlantice, i-a promovat la conducerea SIE si ii foloseste in continuare. Construieste destinul european al Romaniei cu ofiterii DIE Predoiu, Sarca sau Marcel Alexandru. Nu intelegeam de ce Ministerul Afacerilor Externe refuza sa ne puna la dispozitie Anuarul Diplomatic si Consular al Romaniei. Cartea tiparita de MAE nu este de uz intern si nu face parte din categoria documentelor clasificate, dar este dovada ca vechii spioni ai Securitatii fac jocurile si la ora actuala in Romania. Cu mici exceptii, biografiile neromantate ale diplomatilor securisti se gasesc in anuar. Au fost deconspirati din neprofesionalism sau din prostie.

"In acest mod, pe criterii politice, au fost avansati 12 generali si o cohorta de colonei. Toti sunt fosti securisti, sustinatori ai PSD. Spre exemplu :

general-colonel Rotaru Constantin (ajuns colonel cu trei stele in trei ani), general-maior Ionescu Paul, general-maior Goia, general-maior Valcea Marin, general de brigada Dumitrescu Gabriel, general de brigada Isac Adrian, general-maior Chiriac Dan, general de brigada Iana, col. Bobocea, col. Isar I., col. Ruset V., col. Ion Mihai etc. Toate aceste persoane si multe altele au fost promovate in grad si functie de fosta putere. Sunt fosti ofiteri de securitate si sustinatori ferventi ai PSD.

Operatiunile au fost coordonate de Rotaru Constantin si conduse nemijlocit de generalii Dumitrescu si Valcea. Pentru a acoperi urmele, Fulga a desfiintat pur si simplu directia condusa de generalul Dumitrescu, prin intermediul careia s-a desfasurat operatiunea. Drept recompensa, pe ultima suta de metri, fostul guvern l-a numit secretar de stat si sef al unei agentii guvernamentale de control al exporturilor si importurilor de materiale strategice."

Citat dintr-un articol privind lista cu securistii promovati de Traian Basescu din 10 februarie 2005.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page