Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

I.P.S. Tõkes László, Lasa-ne in pace pe noi, romanii!

Stimabile popa reformat, lasa-ne in pace pe noi, romanii, si du-te unde o dus ... iapa. Se vede treaba ca rau ai fost format in viata asta pamanteana, ca purtarile "domniei" voastre, IPJS Tõkes László, sunt de-a dreptul scandaloase, daca nu cumva si mult prea periculoase. Ce ai cu puterea romaneasca, din care fac parte si coetnicii, cominoritarii spetei din care te tragi. Tragi sfori, mai ceva ca Satana. Vezi-ti de parohia si enoriasii dumitale, care te-au cocotat in Parlamentul Europei. Tare nabadaios trebuie sa te fi nascut!

Iata, in prima jumatate a lunii iulie 2008, la Targu-Mures, el, popa reformat, nici mai mult nici mai putin, a precizat ca "Prin realizarea autonomiei se poate pune capat procesului de asimilare, dus de puterea romaneasca. In ultimii 18 ani (azi-maine vor fi 19 n.a.) s-au schimbat doar metodele de asimilare, s-au infrumusetat, s-au democratizat, dar esenta lor nu s-a schimbat. Romanizarea secuimii a continuat prin colonizarea ortodoxa si prin modificarea artificiala a proprietatii". Fraze bolmojite, in calitate de amfitrion (sic!) al conferintei fractiunii Uniunii Libere Europene (EFA). I- auzi: proces de asimilare. A cui? A secuimii fara prea multi ... secui declarati la recensamantul populatiei Romaniei. Ce tare tine la secuime unul nascut prin partile de vest ale tarii noastre. Iubitor tare de secui, de ceangai. De ce? Pentru a-si satisface poftele ce le pofteste. Si el, si confrati de-ai lui, precum Markó Béla, Frunda Gyorgy, Borbely László, si aia de pe la Odorheiul Secuiesc, din Ciuc si din Covasna. Capii, nu cei de rand. Era sa zic capii rautatilor in contra romanilor.

Omul asta de se numeste Tõkes László, calomniaza pur si simplu, jigneste la modul cel mai scandalos posibil, sub obladuirea politicienilor, a primului ministru, a presedintelui tarii, a Justitiei, a organelor care, chipurile, apara oranduirea statala. Se vorbeste astazi de asimilare fortata prin insasi politica de colonizare ortodoxa si prin modificarea artificiala a proprietatii, ce este o impietate. Nu sunt toate acestea fantasmagorii si, de ce nu, calomnii? La adresa romanilor-romani, a Puterii actuale alcatuita "frateste" din liberali si udemeristi, care fireste tac chitic, ca doar n-or fi ... carcotasi! Stau si ma intreb, vizavi de vorbele nabadaiosului popa, cine pe cine asimileaza. Eu unul, sigur nu, precum n-o fac milioane de romani. Sa-mi bag dracu in casa? Sa-i spun o poveste adevarata lui Tõkes László. Cunosc o familie, capul ei, roman-roman, casatorit cu o unguroaica. Intreaga familie este maghiarizata: tata, mama, copii, care vorbesc acasa limba materna a celui care suceste capul barbatului. Toti in corpore. S-au declarat de etnie maghiara, sunt de confesiune catolica sau reformata, nu ortodoxa. In fond, nu l-a oprit nimeni sa-si aleaga neamul si credinta. Si cate asemenea exemple nu sunt in Transilvania, ca sa dau exemplul acestui tinut neaos romanesc, fie colonizat si furat mai apoi.

Puterea nu protesteaza la asemenea cuvinte spuse cu nonsalanta; serviciile secrete, de multe ori, lucreaza asa, pentru ... amorul propriu, pentru grade si lefuri bunicele. O mai face presa, insa ea este doar citita, conspectata si ... nimic nou sub soare. S-apoi, stimabile Tõkes László, cu democratia dumitale in picior de lemn, poti sa-mi interzici a ma stabili unde vreau eu in tara asta? Ca doar nu-i a neamului din care faci parte: cel unguresc. Circulatia libera a persoanei nu face parte din europenismul ce-l afisezi ostentativ? Dumneata, ca slujitor pe Pamant al lui Dumnezeu, de ce calci in picioare dreptul meu si al romanilor de a cumpara case, terenuri pe intreg teritoriul Romaniei? E numai dreptul vostru, al hunilor? Si ce ti-a casunat de esti in contra bisericii ortodoxe, ca noi nu avem nimic cu reformatii si catolicii. Nu mai arunca vorbe aiurea, nu cauta samanta de vrajba, ca n-ai s-o gasesti. Inca cinstea romanilor, a maghiarilor nu este de cumparat! Si, in final, lasa-ne in pace pe noi, romanii, vezi-ti de slujbele dumitale!

Dorin Borda

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page