Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (860)

* Saptamana trecuta a avut loc un eveniment deosebit, care a marcat o "trista aniversare"; implinirea a 7 ani de la tragicul eveniment intamplat Marti, Sep.11, 2001, orele 8:42, 9:09 si 9:45, cand Statele Unite ale Americii, singurul bastion al democratiei mondiale, AMERICA, generosul colos financiar care imparte cu darnicia unui nabab miliarde de dolari multor neprivilegiati ai lumii, AMERICA, cea mai mare putere militara a lumii, care are in arsenalul ei armament care ar putea determina sfarsitul apocaliptic al planetei, AMERICA ai carei sateliti fac imposibila patrunderea unui fulg de pasare fara a fi reperat, AMERICA, care potrivit cuvintelor presedintelui Woodrow Wilson, rostite la Conferinta de Pace de la Paris din 1919, "a fost intotdeauna gata sa sara in ajutorul victimelor iar multi ipocriti au pozat in victime", AMERICA, acest conglomerat uman unde traiesc intr-o armonie perfecta marea majoritate a comunitatilor lumii, AMERICA, ce prin sistemul ei politic, judiciar si executiv este un exemplu de urmat pentru toate popoarele lumii, AMERICA….. a fost atacata. Din acea fatidica data soarele nu a mai mangaiat cu razele lui calde si blande "Gemenele Turnuri", monumente ale arhitecturii mondiale, iar apele fluviului Hudson nu au mai reflectat in ele, majestuasele siluete ale celor doua "gemene."

Fizic au pierit World Trade Center cu cladirile adiacente iar o aripa a Pentagonului a fost serios avariata. Cel mai puternic Minister al Apararii din lume s-a dovedit fara aparare, vulnerabil in fata anormalitatii. Raman definitoriu la parerea ca democratia, libertatea si principiile pe care s-a cladit aceasta inegalabila tara au ramas si vor dainui atat timp cat Divinitatea va decide.

America s-a rugat si se roaga, desi o simpla apasare de buton putea reduce la tacere si la stare de ruina subteranele construite tot de noi, in care Ladenii, Abasii, Nidalii si alti anormali ai lumii, cei care au atentat la normalitate ei, isi au sediul. In timp ce AMERICA se afla in rugaciune, minti mai putin ordonate din Bethleem, intre doua hamburgere, cola si o ciocolata, primite pe gratis de la noi americanii, organizau demonstratii impotriva noastra, manifestandu-si bucuria pentru tragedia AMERICII si a lumii. Foarte probabil viitorii Mujahedini vor fi recrutati dintre ei.

Un studiu elaborat recent sub auspiciile Institutului de Studii si Cercetari Strategice din Londra, ne informeaza ca organizatia terorista Al-Qaida si-a refacut potentialul financiar, militar si uman care sa-i permita un nou atac terorist de proportii mai mari, decat cel lansat la 11 Septembrie, 2001. Stau si ma intreb: chiar n-am invatat nimic din precedentul atac asupra Turnurilor Gemene, din 26 Februarie, 1993 si nici din 11 Septembrie 2001 ? Avem 16 agentii de Intelligence, care mai de care mai sofisticate. Ma gandesc cu nostalgie la perioada cand cea mai prestigioasa si temuta institutie de Law Enforcement era condusa de Joe Edgar Hoover. Timp de 48 ani, sub 7 presedinti, fara sofisticatele computere si "dotarea" de astazi, institutia respectiva s-a bazat in exclusivitate pe Fidelitate, Bravura si Integritate. Si ca sa deveniti familiari cu disciplina care domneste in aceasta institutie si ca un raspuns celor care cred ca au "relatii", va redau un episod intamplat la 24 Decembrie anul……. Sarah Mudford, director adjunct al Institutiei, relevandu-si identitatea, a intervenit pentru fiul ei, care a fost amendat pentru depasirea vitezei. Incidentul a fost raportat de politisti, iar dupa o ancheta, Sarah Mudford, in ciuda functiei, a fost concediata. Pentru sceptici, incidentul s-a petrecut langa localitatea Santa Saba din Texas. Singura relatie la aceasta Institutie este respectarea stricta a legii.

Intr-una din cugetarile sale, marele Will spunea ca nu exista virtute mai mare ca necesitatea. Consider ca a devenit imperios necesar sa folosim tot arsenalul militar posibil pentru a preveni omenirea de un nou Holocaust. Cat timp vom fi civilizati cu necivilizatii lumii, si vorbim de libertate ordonata unor oameni care nu sunt structurati mental sa inteleaga acest concept filosofic- procentul de analfabetism cifrandu-se la cca.86%- si cautam sa citim Miranda Law unor oameni care n-au nicio lege, vom fi vulnerabili.

Daniel Webster, om politic American de exceptie, vorbind in 1847, la o intrunire a oamenilor legii, a toastat: "Pentru lege. Ea ne onoreaza; haideti s-o onoram si noi." Parafrazandu-l pe Daniel Webster, spun si eu: haideti sa onoram legea si sa terminam cu acest flagel mondial care pune in pericol existenta omenirii. Daca tinem de principii si percepte a caror aplicativitate, la inceput de mileniu III, mi se pare desueta, haideti sa angajam Shin-Bethul sau Mossad-ul sa duca la bun sfarsit, ceea ce am inceput. De asemenea nu trebuiesc uitate cuvintele gen. George S. Patton: “take no prisoners; have no mercy.” Daca tineam cont de cuvintele Asului De Trefla, al armatei Americane, astazi nu aveam Guantanamo Bay si nici cohorte de “doing nothing people” (facatori de nimic) de la ACLU- American Civil Liberty Union- care ne acuza pe nedrept.

Nu este normal, ca astazi, Miercuri, Sep.17, 2008, cand expediem revista spre d.voastra, Osama bin Laden, Ayman al-Zawahri – ajutorul lui Osama- Saif al-Adil si alti scelerati, sa mai fie in libertate. La fel de rupt de realitate mi se pare si faptul ca mintea tembela, creierul scelerat, analfabetul devenit lider spiritual, Mullahul Mohammed Omar, se afla intr-o zona "inaccesibila" din Pachistan !?! Apropo, l-am pierdut si pe Pervez Musharaf, fara a realiza consecintele. La fel am procedat si cu Zia-Ul-Hak. Sa se fi uitat ca Pachistanul este putere nucleara si una dintre cele mai radicale tari Islamice. Ce fac armatele de pretinsi analisti politici?

La evenimentul de care va aminteam la inceput, organizat la New York-Ground Zero, sub patronajul lui Michael Bloomberg, primarul orasului, sau depus intr-o atmosfera decenta, pioasa si de reverenta, multe buchete de flori. Singura exceptie de la aceasta normala regula, a fost candidatul partidului democrat la presedentia USA, care pur si simplu a aruncat florile. Scepticii pot consulta…arhiva.

A. C. Ton

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page