Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Raportul Ohanesian

In atentia: Uniunii Europene, NATO si altor parteneri

Capitolul I

(Continuare din numarul precedent)

Consulul general al Romaniei la Strasbourg,

Marcel Alexandru

Marcel Alexandru s-a nascut la data de 2 martie 1954 la Ploiesti. A absolvit Institutul Politehnic Bucuresti.

Generalul cu aliura de intelectual are o fata. Fost secretar de stat si adjunct al directorului SIE s-a laudat la o conferinta informala organizata la SIE cu jurnalistii in 2005, ca provine dintr-o familie de oameni simpli. A recunoscut fortat de articolele numeroase din presa ca a activat in cadrul Directiei de Informatii Externe pe timpul dictatorului Ceausescu. Fostii colegi din SIE spun despre el ca nu a fost altceva decat un maestru de ceremonii pesedist, generalul Marcel Alexandru fiind omul de casa al lui Adrian Nastase. A fost seful de protocol al premierului PSD, la Camera Deputatilor in perioada 1992-1997. In evidentele MAE figureaza ca inginer la ICE Conect, in Platforma Pipera intre 1977 si 1980. Din anul 1986 pana in 1988, spionul DIE a fost secretar II MAE la Ambasada Romaniei din Brazilia. In perioada 1988-1989 a activat ca secretar II la Ottawa- Canada. Intre 1989-1991 a lucrat ca secretar economic I in Ministerul Comertului si al Turismului. Documentele MAE mai mentioneaza ca spionul a fost numit secretar I incepand cu 01.04.1991 in Mexic, insarcinat cu afaceri a.i. Sub puterea pesedista, generalul Marcel Alexandru a ajuns adjunct al directorului SIE, Gheorghe Fulga si secretar de stat, seful Directiei de Relatii Externe si Coordonare.

S-a remarcat in legislatura trecuta prin nenumarate servicii de imagine aduse cuplului Nastase – PSD. Este mason de rang inalt. Impreuna cu fostul director al Societatii Romane de Radio, Dragos Seuleanu si la umbra organizatiei CSIE, Marcel Alexandru a dus campania electorala a PSD-ului pe cele mai inalte culmi, folosind fonduri, oameni si resurse de la buget. Marcel Alexandru era omul de casa al lui Viorel Hrebenciuc si Adrian Nastase. Apropiatii spun ca agenda de lucru a lui Nastase se facea zilnic la ordinul lui Viorel Hrebenciuc de catre generalii Marcel Alexandru si Ristea Priboi, alt ofiter vechi al Directiei de Informatii Externe ceausiste.

Presa a relatat cum in America, la Washington, cu ajutorul firmei Greenberg, Marcel Alexandru a papat sume importante din bugetul Radioului Public. Acoperirea sa o constituiau cateva asa-zise lucrari stiintifice despre securitatea regionala. Expuneri realizate la “Casa NATO”. La umbra si sub protectia sa s-au ridicat cateva mici lastare de ziaristi si analisti militari si politici ce populeaza presa romaneasca de astazi. Tineri capabili si simpatici cu studii la Colegiile de Aparare sau de Informatii ale noii securitati (nimic altceva decat noile academii stefan Gheorghiu), folositi de serviciile speciale pentru a intoxica opinia publica. A fost seful Directiei de Relatii cu Publicul din cadrul SIE.

Traian Basescu l-a decorat pe general in anul 2005 cu “Ordinul National Serviciu Credincios in grad de Ofiter” si l-a trecut in rezerva la inceputul anului 2006. Din luna martie a anului trecut, fostul spion DIE este consul general la Strasbourg. Reprezinta cu cinste interesele Romaniei peste hotare.Generalul SIE Adrian Isac (nume de cod - Iana)

Isac Adrian s-a nascut la data 03.09.1950. A fost inainte de 1987, secretar II la Tokio (03.02.1986), consul in Liban si in Angola, la Luanda. A functionat o perioada in Franta si a fost impreuna cu Silvian Ionescu in Belgia, la Anvers in perioada (1987-1989 ) in care Traian Basescu era sef al Agentiei NAVROM.

Documentele Ministerului Afacerilor Externe mentioneaza ca ofiterul DIE/CIE a fost cel putin trei ani, “diplomat” in Japonia. Intre 17.05.1990 – 15.12.1993 a activat ca secretar II la Tokio. A activat in Maroc intr-o perioada in care Romania nu avea reprezentanta, sub comanda unui alt “consul” DIE, generalul Gheorghe Istrate. In epoca SIE, generalul de patru stele Adrian Isac a fost sef al contraspionajului extern. Isac (nume de cod in Centrala - Iana) a avut un rol esential in afacerea rapirii jurnalistilor din Irak. Generalul DIE/CIE/SIE Adrian Isac a fost semnalat in gasca fostului premier PSD Adrian Nastase, prin intermediul lui Dan Matei Agaton si Marius Stoian, cel care a condus fituica” stirea Zilei. Colegii din SIE spun despre general ca atunci cand functiona la Directia Neproliferare SIE (un fel de paravan pentru afaceri necurate ) se pricepea bine la traficul ilegal cu armament. Inainte de a veni in “Centrala” SIE, generalii Isac si Nicolae Iana (Prahoveanul) au lucrat la centrul conspirat al SIE (fosta ciuperca DIE/CIE a serviciului TO/SD) din strada Matasari nr. 62, colt cu Bulevardul Ferdinand, vizavi de liceul Iulia Hasdeu. Presedintele l-a insarcinat cu organizarea “eliberarii” ostaticilor din Irak. Cu putin timp inainte de rapire am scris un articol dur la adresa generalului. La sosirea noastra in Ambasada Romaniei din Bagdad, “eliberatorul-sef” Adrian Isac mi-a batut obrazul. “A citit si mama domne’ !”, m-a apostrofat el. In perioada debriefing-ului la vila lui Draghici, l-am intrebat pe presedinte de ce l-a trimis tocmai pe cel nominalizat in articolele mele sa organizeze operatiunea de salvare. “Cum sa mai scriu eu acum despre securisti ?”, l-am intrebat pe Basescu. N-am primit raspuns. De unde sa stiu ca lovisem intr-un prieten vechi al presedintelui. O relatie “operativa” profitabila de la Anvers si de la Tokio. Isac a fost semnalat la restaurantul “Bucur”, locul preferat de intalniri conspirate. Acest restaurant, intr-unul dintre separeuri ( ora 11 cum intri din holul central al restaurantului) il gazduia pe fostul sef al Directiei de Contraspionaj Extern si pe interlocutorii sai, persoane ale “comunitatii informativo-afaceriste arabe din Romania”. Dealtfel, se pare ca generalul Adrian Isac are o preferinta pentru restaurantele de lux – “Bucur” si restaurantul cu tipic frantuzesc “Mon Jardin”. Se intalnea acolo si ii dadea directive altui general SIE, consulul la Shanghai Paun Ioan. Isac este direct responsabil pentru accederea la conducerea Directiei Generale de Securitate Interna a generalului Silviu Predoiu.

La una din sedintele Consiliului Director SIE la care a participat, sub presiunea dezvaluirilor din presa, Traian Basescu si-a trecut preferatul in planul doi. Pentru moment. L-a numit pe Adrian Isac sef al Directiei Cifru si Tehnica Operativa in locul generalului Liviu Rusu demis si cercetat abuziv la cererea adjunctului SIE Silviu Predoiu.

In luna octombrie 2007, presedintele Traian Basescu si-a trecut prietenul in rezerva, dupa ce “Afacerea Rapirii din Irak” s-a desumflat definitiv.

Adrian Isac nu a mai primit ( dupa cum se obisnuieste ) o stea in plus, iar debarcarea sa a fost facuta fara mare pompa. Presa centrala relateaza ca in 2008, generalul Isac Adrian alaturi de alti doi “diplomati” ai Securitatii

Ion Isar si Mircea Has a fost angajat consultant la trustul “ATAC” al fratilor Locic. Cu aceasta ocazie, de la conducerea ziarelor Atac si Interesul Public au fost debarcati “jurnalistii” altor doua servicii : SRI si DGIPI.

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page