Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Din Lumea... lui Stanley Kramer (861)

* Desi cunosc ca lecturarea ultimelor aparitii de la Borders sau Barnes and Noble nu constituie principala d.voastra preocupare, va recomand "A case against Barack Obama" de David Freddosa, “Liberal Fascism” a lui Jonah Goldberg sau “Epicenter 2.0”, de Joel Rosemberg. Nu de alta, dar poate veti realiza cat de "atasati" sunt membrii partidului democrat si reprezentantii lor de clasa de mijloc a Americii, pe care o curteaza cu vechile slogane di-naintea alegerilor, cu promisiuni care nu se vor materializa niciodata, pentru simplul motiv ca presedintele USA nu are putere decizionala asupra activitatii companiilor sau corporatiilor americane.

Saptamana aceasta, candidatul partidului democrat la presedintia Statelor Unite, sen. Barack H. Obama, a mai dat o noua dovada de "atasament", participand la un dineu oferit in onoarea lui, de cei mai egali dintre egali si care-si plimba pretioasele madulare prin Bell Air, Beverly Hills, Malibu, Hollywood, etc. Pentru stricta d.voastra informare, costul tacamului a fost de 28,500 (douazeci si opt de mii cinci sute de dolari) "suma accesibila" clasei de mijloc americane, care castiga acesti bani intr-un an calendaristic!!! Dupa terminarea dineului, cei mai egali dintre egali au fost "rasfatati" la un spectacol al actritei Barbra Streisand. Nu, nu cumva sa credeti ca spectacolul a fost gratuit si oferit mult trambitatei clase de mijloc; biletul de intrare a fost de 2,500(doua mii cinci sute de dolari). La finalul unei zile obositoare sen. Barack H. Obaba a plecat cu 9 mil. de dolari!?! Si cand te gandesti ca la terminarea Universitatii, a lucrat drept “community organizer” cu un salariu anual de 10,000 de dolari. Pentru ca vorbim de fatidica suma de 10,000 dolari, acesta este pretul unei genti de dama, oferit in plina criza economica, de noul magazin Neiman Marcus, din Canoga Park, California, situat la mai putin de 100 m. de un centru de plasare, unde milioane de americani, multi dintre ei absolventi de Universitati, cauta un loc de munca. Foarte probabil precupetele Pamela Anderson, a carei "inaintare" rivalizeaza cu tripleta de aur, din perioada de glorie a echipei CCA (Piturca, Prepelita si Soarece) sau Lindsey Logan, aflata intre doua sedinte de dezalcholizare, se vor numara printre putinii cumparatori. Cele doua orfeline, la concurenta cu floraresele din Piata Universitatii, precupetele din Matache Macelaru sau boschetarii de sub Podul Grant, au pornit un atac vitriolic la adresa guvernatorului Sarah Palin, candidatul Partidului Rebublican la vicepresedintia Statelor Unite, desi dupa umila mea opinie, se gasesc la ani lumina, cerebral, comportamental, educational, moral, spiritual etc. de Sarah.

Din nou, in necunostinta de cauza, din nou eronati si de rea credinta, din nou lipsiti de cele mai elementare notiuni de bun simt, creierele atrofiate si lipsite de circumvolutiuni ale celor care-si castiga existenta datorita ignorantei in care se afla o alarmanta proportie a populatiei, se lanseaza in atacuri deloc curtenitoare la adresa acestui monument de patriotism care este sen. John S. McCain III. Tuturor acestor purtatori ilegali de creier, acestor tembeli, acestor minti ratacite, le redau cuvintele adresate de Army Special Counsel, Joseph N. Welch, adresate la 9 Jun. 1954 senatorului Joseph R. McCarty, cu ocazia audierilor Senate-Army: “Have you no sense of decency?” Desi realizez ca vorbesc la "bostanii" din Boston, notiuni de conduita putin comune acestui Mapamond, aflat in cadere libera, si pe care le regasim numai in Vechea Sparta, ma obliga sa reamintesc acestor creiere inexistente, cuvintele filosofului John Hunter: “Good manners are a part of good morals: and it is as much our duty as our interest to practice both.” (Bunele maniere sunt parte a unei bune morale; este datoria noastra si in interesul nostru sa le practicam pe amandoua.) Oricum, in momentul in care va scriu acest modest material, Mass Media Circus continua cu o intensitate sporita, la "pupitru" aflandu-se extrema stanga de la Hollywood insotita de Whoopi Goldberg, Michael Moore, The New York Times, The Los Angeles Times, Alec Baldwin, Bill Maher, Bruce Sprigsteen, Barbra Streisand si multe alte specimene extremiste de stanga.

Pentru pretinsii politicieni de aici si de pretutindeni, care fara a etala valente deosebite au ajuns in "fruntea bucatelor", pentru cei care considera populatia o masa amorfa, o majoritate tacuta, o grupare de "idioti utili", le recomand un extras dintr-un discurs politic tinut la 8 Sep. 1858, de Abraham Lincoln, cu doi ani inainte de a ocupa fotoliul prezidential: "puteti insela o vreme intreg poporul; puteti insela mereu o parte a lui; dar nu puteti insela tot timpul tot poporul." (You can fool all the people some of the time: you can fool some of the people all the time: but you cannot fool all the people all the time.) Randurile de mai sus au perfecta aplicativitate si in cadrul relatiilor sociale existente intre membrii societatii. Raman strict la parerea ca indiferent de ocupantul Biroului Oval, mapamondul se afla in cadere libera. Foarte curand, mult mai repede decat cineva poate sa conceapa, omenirea o va lua de la zero. Apropo, calendarul Mayas, cel mai vechi din lume, se opreste la anul 2012 !!! Pentru revoltator de putinii care mai pot discerne, ne asteapta epoca de piatra.

Daca aveti cel mai mic dubiu, uitati-va la relicvele ramase de mii de ani si care n-ar putea fi construite cu mijloacele tehnice existente in prezent sau incercati sa va explicati mesajul regasit in Eclesiastul, cap. I, versetul 9: "Ce a fost, va mai fi, si ce s-a facut se va mai face; nu este nimic nou sub soare." In 1973, celebrul filosof Kurt Vonnegut ne spunea ca, fiintele umane vor fi mai fericite nu atunci cand vor vindeca cancerul, sau vor ajunge pe planeta Marte sau vor elimina prejudecatile rasiale or seca Lacul Erie ci cand vor locui din nou in comuna primitiva." (Human beings will be happier- not when they cure cancer or get to Mars or eliminate racial prejudice or flush Lake Erie, but when they find the ways to inhabit primitive communities again.) Subscriu in totalitate!!! Oricum, la nivel comportamental, o ingrijoratoare majoritate se comporta sub nivelul comunei primitive.

A. C. Ton

 

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page