Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

INCREDIBIL - Platiti de banii Romaniei, euro-parlamentari romani voteaza Impotriva tarii lor !!!

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a adoptat miercuri Rezolutia 1632 (2008) privind „Situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice romane din Serbia", insotita de Recomandarea 1845 (2008). A fost un vot istoric, in care autoritatilor sarbe li se recomanda o serie de masuri privind respectarea drepturilor fundamentale ale minoritatii romane din Serbia, si in special ale celei din Timoc. Sarbii au incercat pe toate caile sa faca la Strasbourg din vlahii din Timoc un popor diferit din cel roman. Au reusit sa introduca aceasta confuzie chiar cu ajutorul reprezentantilor Romaniei la APCE care au tradat astfel interesele romanilor din Timoc si ale Romaniei. Amendamentul 17, propus de sarbi in frunte cu Milos Aligrudici, in care se introduce idea ca vlahii nu sunt romani, a fost adoptat cu 21 de voturi in favoare si 19 impotriva. Unul din cele doua voturi care au facut ca in textul rezolutiei finale sa apara distinctia dintre vlahi si romani a fost dat chiar de un parlamentar roman – Cornelia Cazacu (PD-L), supleantul lui Radu Berceanu(PD-L) la APCE. Din cei 10 reprezentanti ai Romaniei la APCE, patru au lipsit la aceasta sesiune: Relu Fenechiu (PNL), Ilie Ilascu(RomaniaMare), Cezar Florin Preda(PD-L) si Mihai Tudose(PSD). Nu au fost nici macar supleantii lor. De remarcat faptul ca fara votul Corneliei Cazacu amendamentul sarbesc ar fi fost eliminat conform regulamentului APCE.

Sarbii au fost in schimb sutinuti puternic de greci si rusi. Daca cei patru s-ar fi deranjat sa se deplaseze la Strasbourg, pe banii statului roman, sarbii nu ar fi reusit sa-si atinga intr-o anumita masura interesele, pe care de altfel le-au urmarit utilizand tot felul de instrumente, inclusiv un memoriu distribuit colegilor pentru a castiga voturile lor. Memoriul sustine, printre alte afirmatii nefondate, ca "identificarea poporului roman cu poporul valah" ar insemna ca identitatea romaneasca sa le fie impusa "valahilor" contrar vointei acestora (!).

In urma tradarii de care se fac vinovati parlamentarii romani a rezultat punctul 20 al rezolutiei in care se arata ca "Adunarea incurajeaza asadar membrii minoritatilor romana si valaha din estul Serbiei sa-si uneasca eforturile si sa depaseasca neintelegerile lor interne in interesul lor insisi si pentru pastrarea trasaturilor specifice care constituie identitatile lor. (Analize si fapte)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page