Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Broasca testoasa Cabeçao face primele predictii la Cupa Mondiala din Brazilia


Mascota Cupei Mondiale de Fotbal, broasca testoasa Cabeçao, a facut primele ei predictii, dand castigatoare tara gazda in partida dintre Brazilia si Croatia. Daca ar fi dat ca favorita Croatia, ar fi fost amenintata cu disparitia, atat de mare este dorinta Braziliei de a obtine al saselea titlu mondial, informeaza luni ziarul ABC.
Cabeçao traieste intr-un adapost pentru broaste testoase din Praia do Forte, la o suta de kilometri de orasul Salvador de Bahía. Are 25 de ani, este mascul si foloseste o metoda similara caracatitei Paul pentru a-si realiza predictiile. La capatul celor doua steaguri ale echipelor care joaca este plasata cate o sardina. Sardina aleasa de broasca din dreptul unuia dintre steaguri arata care dintre tari va fi castigatoare. Cu conditia ca testoasei sa-i fie foame, noteaza ABC.
Cu Paul era insa mai amuzant, avand in vedere ca trebuia sa aleaga intre cufere, avand pe capac steagul tarilor care jucau, in care era plasata hrana si pe care caracatita le deschidea cu tentaculele. Spectacolul pe care il facea la complexul Sea Life Centre de Oberhausen era atat de vizionat, incat dupa moarte a fost ridicat un monument in memoria sa.
Brazilienii vor sa faca ceva asemanator cu testoasa Cabeçao, desi ii va fi greu sa devina la fel de celebra. Caracatita Paul a devenit un fenomen viral pe retelele sociale fiind cel mai cautat subiect de pe Internet. S-a aflat pe prima pagina a stirilor postului CNN, iar BBC a dezbatut inclusiv nationalitatea cefalopodului, considerand ca s-a nascut la Weymouth si prin urmare este britanica.
Paul a devenit mascota oficiala a Mondialului din Africa de Sud, astfel incat toata lumea a uitat ca tara gazda avea propria mascota: leopardul Zakumi. O asociatie ecologista a cerut eliberarea lui Paul, desi nu avea sanse sa supravietuiasca in mediul natural. Iar Spania a cerut includerea sa echipa, dar caracatita nu avea clauza de reziliere si nu a putut sa fie transferata.
Moartea lui Paul nu a trecut neobservata, iar spaniolii i-au dedicat filmul TMatar al pulpo Pault, un thriller care a fost lansat in august 2010. Statisticile au consemnat uimitoarele sale predictii: patru din sase la Cupa Europeana din 2008 (a gresit totusi rezultatul final dintre Spania si Germania) si opt din opt, la Mondialul din 2010. Lui Cabeçao ii va fi foarte greu sa-l depaseasca pe acest erou al fotbalului, conchide ABC.AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Mariana Ionescu)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page