Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Fotbal - CM 2014: FIFA vrea ca tehnologia pentru linia portii sa fie mai clara


FIFA vrea ca tehnologia pentru linia portii sa fie mai clara, mai ales imaginile ce apar pe un ecran urias pentru publicul de pe stadioane, a declarat luni, la Rio, Delia Fischer, responsabila in materie de comunicare a forului fotbalistic mondial, anunta AFP.
"Lucram pentru ca aceasta sa devina mai clara", a explicat Fischer.
Duminica la Porto Alegre, la meciul Franta — Honduras (3-0), golul marcat in propria poarta de portarul hondurian Noel Valladares a fost acordat in minutul 48 de catre arbitrul brazilian Sandro Ricci si a permis Frantei sa-si mareasca avantajul la doua goluri.
Portarul a trimis involuntar mingea dincolo de linia portii, dupa un sut al atacantului francez Karim Benzema, balonul lovind mai intai bara. Arbitrul a acordat golul dupa ce a avut confirmarea in timp real, pe ceasul sau, gratie noii tehnologii, ca mingea a depasit integral linia portii.
O prima reluare cu incetinitorul, cu imagini de animatie, difuzata pe ecranul urias al stadionului, a aratat ca mingea n-a intrat in poarta dupa ce a lovit bara, cu mentiunea "nu a fost gol". Dupa cateva secunde, alta reluare, cu imagini de animatie, a aratat ca portarul a impins mingea dincolo de linia portii si golul a fost valabil, aparand mentiunea "gol".
Intre cele doua secvente a existat un scurt moment de confuzie pe stadion, mai ales cu un "public care, spre deosebire de Anglia, care foloseste un sistem apropiat, nu este obisnuit cu tehnologia pentru linia portii", a spus Delia Fischer.
FIFA va lucra de acum pentru ca reluarile cu incetinitorul cu imagini de animatie sa fie mai clare, in coordonare cu difuzorii si cu societatea insarcinata cu tehnologia pentru linia portii.
In istoria fotbalului international, golul de duminica a fost primul validat cu ajutorul tehnologiei pentru linia portii.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page