Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Baschet: San Antonio Spurs este noua campioana a NBA


Echipa San Antonio Spurs a castigat Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), reusind sa se impuna in finala, cu 4 victorii la 1, in fata formatiei Miami Heat, dubla detinatoare a titlului.
Spurs a semnat victoria decisiva duminica seara, in cel ce-al cincilea meci al confruntarii cu Heat, pe care l-a castigat cu 104-87, pe propriul parchet.
Gruparea din San Antonio si-a trecut cu aceasta ocazie in palmares cel de-al cincilea titlu de campioana a NBA, punand capat dominatiei din ultimii doi ani a lui Miami Heat. Totodata, Spurs si-a luat revansa in fata echipei din Florida dupa finala pierduta in sezonul trecut (3-4).
San Antonio Spurs a dominat si sezonul regulat al NBA, pe care l-a incheiat cu 62 de victorii, inclusiv o serie fara precedent de 19 succese consecutive, si 20 de infrangeri.
In play-off, Spurs a avut o misiune dificila in primul tur, trecand greu de Dallas Mavericks (4-3), dupa care a trecut fara mari probleme de Portland Trail Blazers (4-1) si Oklahoma City Thunder (4-2), pentru a se califica in finala NBA.
Miami Heat a disputat cea de-a patra sa finala consecutiva si spera sa realizeze "three-peat", seria de trei titluri pe care au mai reusit-o doar cinci echipe pana acum.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page