Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012

Mircovici: Congresul românilor de pretutindeni va avea loc la Palatul Parlamentului pe 29-30 noiembrie


Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat organizarea Congresului romanilor de pretutindeni la Palatul Parlamentului, in 29-30 noiembrie, a anuntat luni secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.
"Birourile Permanente reunite au decis ca se organizeaza Congresul romanilor de pretutindeni la Parlament. (...)
Se face o analiza a costurilor, suntem de acord cu organizarea acestui congres la Parlament, pe 29-30 noiembrie, urmeaza a se realiza evaluarea costurilor in astfel de activitati, apoi se ia decizia definitiva. Nu s-a discutat modul concret in care se va face cazarea invitatilor sau alte cheltuieli, cine le suporta, acestea vor fi supuse analizei. Se pare totusi ca aceste costuri vor fi suportate de Parlamentul Romaniei", a declarat Mircovici la finalul sedintei Birourilor Permanente reunite.
Potrivit unui memorandum adresat Parlamentului de Ministerul Afacerilor Externe , Congresul romanilor de pretutindeni reprezinta "un instrument institutional esential pentru pentru viata comunitatilor, atat ca organism reprezentativ al acestora, cat si ca mecanism eficient de identificare si de rezolvare a problemelor milioanelor de romani aflati in afara granitelor".
"Dimensiunile fara precedent ale constituirii comunitatilor romanesti in afara granitelor tarii, pe parcursul ultimelor doua decenii, au determinat elaborarea si implementarea de catre statul roman a unor politici complexe, de promovare a valorilor identitare si de aparare a drepturilor individuale, politici reflectate prioritar in cadrul conferit de Programul de guvernare 2013-2016 aprobat de Parlamentul Romaniei.
Actuala etapa pune in evidenta necesitatea intaririi capacitatii interne de autoorganizare in randul comunitatilor, in vederea obtinerii unei structurari mai eficiente a relatiilor acestora cu autoritatile statului roman si cu cele ale statelor gazda", se mai arata in documentul semnat de ministrul de Externe, Titus Corlatean, si de ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.
AGERPRES/(AS-autor : Dana Piciu, editor: Antonia Nita)

Bookmark and Share
Tipareste acest articol
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page