Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 993 - 25 Iunie, 2011 - Anul XXI
de Ioan Cismas
Romania post decembrista pare a fi tratata de catre urmasii sai politici ca o mostenire in lichidare. In cei 21 de ani scursi de la evenimente, clasa politica, impreuna cu grupurile de interese aferente, a fost mai putin interesata de redresarea tarii si de dezvoltarea ei, prin adaugarea de valoare nou creata, insistand cu obstinatie pe impartirea intre ele a averii acumulate anterior de catre un intreg popor. Au fost lichidate si pradate, dupa criterii de ei stiute, fabricile si uzinele, sistem......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (993)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * La numarul 988 al acestei rubrici, mi-am permis sa fac o referire la Laurence J. Peter, om de stiinta si specialist in Hierarchiology - stiinta ierarhizarii, geniul care a lasat umanitatii vestitul Principiu a lui Petru – Peter Principle, care ne spune ca intr-o ierarhie fiecare angajat tinde sa se ridice la nivelul lui de incompetenta. (In a hierarchy every employee tend to rise to his level of incompetence.) Nu exista un domeniu de activi...... Citeste »
EMINESCU - Recital extraordinar ION CARAMITRU cu participarea clarinetistului AURELIAN-OCTAV POPA
Institutul Cultural Roman din New York prezinta la New York, Washington si Philadelphia E M I N E S C U Recital extraordinar ION CARAMITRU Cu participarea clarinetistului AURELIAN-OCTAV POPA Un spectacol inedit, incluzand selectiuni din manuscrisele de poezie, proza si filosofie ale marelui poet in colaborare cu: Queens Library, NY JOI, 23 iunie, 6:30pm | Queens, NY Queens Library at Sunnyside 43-06 Greenpoint Ave., Long Island City (7 train to 46th St.) VINERI, 24 iunie, 7pm | Manhattan, NY Ins...... Citeste »
Lansare de carte, O noua carte, acelasi OM
de Nicolae Balint
Poeta si jurnalista Mariana Cristescu este o binecunoscuta si apreciata prezenta atat in spatiul media, cat si in cultura mureseana. Intr-o lume din ce in ce mai lipsita de moralitate si credinta stabila in anumite principii si valori imuabile, „Trandafirii desertului (Romania, mon amour)”, noul volum al domniei sale si care va fi lansat azi, incepand cu ora 18,00 la Centrul de dezbateri „Emil A. Dandea” din Targu-Mures, reprezinta inainte de toate inca o declaratie de fidelitate fata de un crez...... Citeste »
Duminica 3.07.2011- inaugurarea în Heidelberg a statuii lui Alexandru Ioan Cuza - 9
Dragi membri, prieteni, colegi, sustinatori, simpatizanti si suporteri, dragi cititoare si cititori, stimat public al Forumului German-Roman Stuttgart, va invitam duminica 3.07.2011 la un eveniment deosebit de important pentru spiritualitatea romaneasca din Baden-Württemberg Inaugurarea in Heidelberg a statuii lui Alexandru Ioan Cuza (20.03.1820/Barlad - 15.05.1873/Heidelberg). Organizat de “Asociatia culturala Alexandru Ioan Cuza” din Heidelberg. http://www.cuza.de/programm.html Ar fi minunat c...... Citeste »
DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI ; Desfasurarea lucrarilor din cadrul Zilei Agentiilor de Presa
Cea de-a VI-a editie a evenimentului de referinta pentru jurnalistii din Romania – Ziua Agentiilor de Presa a luat sfarsit. Intrunirea, organizata de catre Agentia de presa RADOR, cu sprijinul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, a beneficiat de prezenta si contributiile presedintelui director general al Radio Romania András István Demeter, a directorului executiv Transparency International Victor Alistar, a profesorului dr. univ. in cadrul Universitatii Sorbona Michael Palmer si a nu...... Citeste »
DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI - Marcarea evenimentelor comunitatilor românesti în calendarul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni
In vederea promovarii evenimentelor importante organizate de catre membrii comunitatilor romanesti din afara granitelor, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a publicat pe pagina oficiala a institutiei un calendar in care vor fi marcate actiunile de amploare. In acest sens, adresam rugamintea tuturor reprezentantilor mediului asociativ romanesc de peste hotare sa transmita la adresa comunicare@dprp.gov.ro actiunile proprii ce se doresc prezentate in calendarul DRP, sarbatorile si manifes...... Citeste »
Departamentul Pentru Romanii de Pretutindeni - Festivitatea de premiere a studentilor etnici români cu merite deosebite
Comisia pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Senatului Romaniei a organizat vineri, in colaborare cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Festivitatea de premiere a studentilor etnici romani cu merite deosebite din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Macedonia si Albania care isi efectueaza studiile universitare in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate din Romania. Evenimentul a beneficiat de prezenta secretarului de stat pentru romanii...... Citeste »
Întâlnirea Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni cu Viceministrul Educatiei al Republicii Moldova (Bucuresti, 17 iunie 2011)
In data de 17 iunie 2011, domnul Secretar de stat Eugen Tomac s-a intalnit, la sediul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, cu doamna Loretta Handrabura, Viceministrul Educatiei al Republicii Moldova, aflata intr-o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In cadrul discutiilor a fost abordata problema necesitatii unei distribuiri uniforme a fondului de carte in grafie latina catre unitatile scolare care...... Citeste »
I am a citizen of this world
de Simona Botezan
Normal 0 By Simona Botezan, Washington D.C. Cosmopolitanism is the ideology that all human ethnic groups belong to a single community based on a shared morality. This is contrasted with communitarian and particularistic theories, especially the ideas of patriotism and nationalism. Cosmopolitanism can be traced back to the Socrates in his famous quote I am not an Athenian or a Greek, but a citizen of the world. Later, the founding father of the Cynic movement in Ancient Greece, Diogenes is said: ...... Citeste »
FOLOSIREA TELEFOANELOR MOBILE CRESTE RISCUL DE TUMORI PE CREIER
de Simona Botezan
In urma cu cateva zile (31 mai 2011), trei neurochirurgi renumiti au afirmat pentru CNN ca folosirea telefoanelor mobile mai mult de 30 de minute pe zi, mareste semnificativ riscul de aparitie al tumorilor canceroase pe creier. Ca urmare, cei trei specialisti afirma ca ei nu apropie niciodata telefonul mobil de ureche, ci folosesc exclusiv metodele hands free - casti, speaker, bluetooth. „Deocamdata cea mai sigura metoda este folosirea unei casti pentru a tine undele departe de creier” declara D...... Citeste »
Propaganda maghiara pe ziare.com: Ceangaii sunt un grup etnic ungar, de religie romano-catolica!!!
de Romanian Global News
Propaganda maghiara, care pe fondul noii ofensive privind autonomia teritoriala pe criterii etnice, mascata de asa numita autonomie culturala, cuprinsa in statutul minoritatilor, capata noi posibilitati de manifestare, inclusiv in presa de limba romana, proasta sau neinformata sau ticaloasa, capata in materialul prezentat de colegii nostri de la ziare.com, valente nu numai antiromanesti , dar si mincinoase, ca orice propaganda maghiara care se respecta. “Ceangaii sunt un grup etnic ungar, de rel...... Citeste »
Politica »
INTOARCEREA IN TRIB, LA HOMO ERECTUS...!
de Mariana Cristescu
De ani de zile, se tot vorbeste, cand mai sonor, cand mai in surdina, despre existenta unei conspiratii mondiale, condusa de o grupare foarte puternica si influenta din care fac parte cei mai bogati oameni ai lumii – lideri politici, “elite” corporatiste si membri ai unor societati secrete –, care actioneaza fara limite nationaliste. Intentia ei este de a prelua total si complet controlul asupra intregii populatii terestre, reducand-o, dramatic, la doar 1 miliard de oameni. Sub numele de Noua Or...... Citeste »
Cultura »
Marius Pascan si "Cainta de a fi”
Cu prilejul lansarii volumului de poezie Cainta de a fi” la Sighisoara, am avut prilejul sa stam de vorba cu domnul Marius Pascan, prefectul de Mures. – Domnule Marius Pascan, intr-un interviu acordat unui reporter cu mai mult timp in urma, faceati o destainuire, spunand ca, prin ceea ce scrieti, nu v-ati propus sa va raportati la o valoare luand ca standard literar un anumit poet actual din poezia romaneasca. Pare ca ati reusit sa va aflati drumul propriu fara nevoia de etichetare sau corespond...... Citeste »
EMINESCU MENTOR SPIRITUAL AL LUI NICOLAE IORGA
de Lucia OLARU NENATI
Luna iunie nu este doar arealul temporal peste care domneste auroral simbolul eminescian. Multi uita, din pacate, ca in iunie s-a nascut - cu 140 de ani in urma, tot la Botosani, un titan al gandirii si faptei culturale romanesti, Nicolae Iorga. Reamintindu-ne de el cu prilejul acestei rotunde aniversari, e momentul potrivit sa relevam si ca el este cel care, printre primii, intuieste anvergura universala si valentele mai largi decat cele poetice ale lui Eminescu si care are, dintru inceput, rev...... Citeste »
VLADIMIR F. WERTSMAN: OMAGIU EVREILOR DIN AMERICA SI CANADA ; (1850-2010)
de Lia Lungu
„Sa ne apropiem, nu judecandu-ne unii pe altii ci iubindu-ne si traind impreuna bucuria umanitatii fiecaruia dintre noi” (V.F. Wertsman) Cu cateva luni in urma, Xlibris Corporation – Bloomington, Indiana, a publicat cartea „Salute to the Jews in America and Canada” (Omagiu Evreilor din America si Canada) a scriitorului romano-american de origine evreiasca, Vladimir F Wertsman. Autorul, un excelent carturar care a lucrat vreme indelungata ca bibliotecar principal la Mid Manahattan Library din New...... Citeste »
SCENARIU SUMBRU
de Vavila Popovici
„Caci daca din cele moarte nu se nasc cele vii si daca cele vii mor mereu, ce mijloc este de a nu se pomeni totul intr-o zi cufundat in moarte?” Socrate Nici nu-ti trece prin gand ca poate veni o zi, cand ne va fi smulsa frumusetea, luxurianta acestei lumi, nu-i asa? Lumini si umbre pot grabit alterna, culorile se pot pierde, soarele tremurand, lacrimand, se poate stinge si pamantul va putea fi invaluit de-ntuneric… Dupa stralucirea lui, zadarnic vom plange! Nu-i asa ca nu poti crede? Nu-i asa c...... Citeste »
Cultura si credinta »
"UNUL va fi LUAT si ALTUL va fi LASAT” - DISCRIMINARE?
de Benone Burtescu
Pentru cei care cred in Sfanta Scriptura, de fapt si pentru cei care nu cred, ea spune ca la ziua judecatii de pe urma unul va fi luat si altul va fi lasat”. Secular, in plin proces de democratizare” a lumii intregi, aceasta zicere a Mantuitorului nostru pare a fi nepotrivita si considerata discriminare, inegalitate, intoleranta. Pentru prevenirea” acestui lucru, din ce in ce mai mult se propovaduieste sub titluri de dictionar deja, evanghelia PROSPERITATII”, evanghelia dragostei NECONDITIONATE”...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI
Catre distinsa redactie a publicatiei “CLIPA” Citesc saptamanal revista Dumneavoastra, revista ce mi-a fost cunoscuta prin intermediul Distinsului Dumneavoastra si al nostru bun Roman, Dl. Nicu POPA, cel care nu precupeteste nimic intru eforturile domniei sale si ale Dumneavoastra, pentru Basarabia, pentru refacerea cimitirelor eroilor romani din Basarabia, pentru tot ce-i Romanesc, pentru valorile Basarabiei si nu numai. Dumnezeu sa Va binecuvinteze faptele si eforturile ce le faceti ! Odata cu...... Citeste »
Valori spirituale ; Nesecatul dor de Eminescu...
15 iunie 2011. Mijloc de Ciresar. Crengile de tei in floare se apleaca usor, de parca ar mentiona trista zi de trecere in nemurire a Luceafarului poeziei noastre. Au trecut 122 de ani de cand razele Lui ne mangaie din Eternitate cele mai ascunse si gingase strune sufletesti, ne imbarbateaza in ore de grea cumpana si ne ocrotesc in clipa de primejdie. si Cernautiul lui iubit astazi pare mai posomorat, cu toate ca soarele il scalda din zori in lumina. La ora zece fix suntem in curtea Casei lui Aro...... Citeste »
Religie »
OAMENI CARE NU TREBUIE UITATI ; Parintele Profesor Nicolae Bordasiu
de Elena Buica
Chiar daca sunt mai rare momentele deosebite din viata noastra, ele ne insotesc zile de-a randul cu bucuria ca am avut prilejul sa le traim. Ma trimite gandul la o zi de adevarata sarbatoare in vara anului 2010 cand am revazut o remarcabila personalitate a spiritualitatii romanesti, Preacucernicul Parinte Profesor Nicolae Bordasiu, Parohul biseruii « Sfantul Silvestru » din Bucuresti, care a cucerit inimile enoriasilor marcandu-le viata ori personalitatea in sens pozitiv si luminos ca demn urmas...... Citeste »
Sport »
Minifotbalul românesc se pregateste de turneele finale
21 iunie 2011 Comunicat de presa Minifotbalul romanesc se pregateste de turneele finale Minifotbalul romanesc se pregateste de sarbatoare, asa cum se intampla de 5 ani incoace in Romania. La capatul unui an competitional in care peste 25.000 de jucatori legitimati la peste 1.000 de echipe care activeaza in acest moment in 36 de campionate de pe tot cuprinsul tarii si-au disputat cupa si campionatul competitiilor locale, castigatoarele calificandu-se pentru fazele nationale de la Sibiu si de la T...... Citeste »
Si fetele stiu Fotbal!.
de Viorel Baetu
Campionatul mondial de fotbal feminin Germania - 2011 Cele 16 echipe lupta pentru frumoasa cupa mondiala. Romania are si ea o semi-reprezentanta! Pentru toti cei care nu au stiut, in echipa Germaniei, dubla campiona mondiala, 2003, 2007, joaca fata lui mama Doina, mijlocasa Simone Laudher (40 de jocuri in echipa nationala/ 8 Goluri). Pe bratul ei a aparut luni un tatuaj, care spre surprinerea reporterilor era in limba romana: „Dumnezeule drag, protejeaza familia mea da-le putere, sanatate si cur...... Citeste »
Din Comunitate »
Neculai Popa: ,,Nedreptatile ma alimenteaza” (Partea I)
de Iulia Modiga
Domnul Neculai Popa este un calator prin labirintul problemelor neamului romanesc, pe care il strabate cu un fir de ata care il ajuta sa intrevada caile de iesire din acesta. Fost detinut politic, militant pentru drepturile romanilor din teritorii romanesti care nu se mai regasesc pe harta actuala a Romaniei, finantatorul si cofinantatorul mai multor proiecte ale comunitatilor romanesti din jurul granitelor, membru fondator al Institutului Fratii Golescu pentru relatii cu romanii din strainatate...... Citeste »
ROMANIAN CULTURAL INSTITUTE IN NEW YORK
RCINY and Bard College present Norman Manea: A Celebration June 27-28 at the Bard Graduate Center in NYC The Romanian Cultural Institute in New York and Bard College will present Norman Manea: A Celebration, a tribute to Norman Manea, Francis Flournoy Professor in European Studies and Culture and writer in residence at Bard College . The Romanian writer is a leading contemporary figure in international literature and culture. This intellectually rewarding celebration of Manea’s life and work wil...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Unui avocat ii este cerut sfatul de catre un camatar: - Cum imi pot primi cele 30 de milioane de la Ionescu, daca eu mi-am pierdut chitanta de imprumut? - Expediaza-i o scrisoare si spune-i sa-ti trimita odata cele 60 de milioane imprumutate. - Bine, dar eu i-am imprumutat doar 30 de milioane. - Tocmai asta vrem sa obtinem de la el, o dovada scrisa ca-ti datoreaza doar 30 de milioane. * Un client intreaba avocatul: - Domnule avocat, as putea sa va pun doua intrebari pentru 100 de lei? Avocatul, ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page