Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 991 - 11 Iunie, 2011 - Anul XXI
de Maria Diana Popescu
Sa ne indreptam atentia spre un alt profet la moda, cel care a prevestit ceea ce era deja ticluit alfabetic pe planseta lumii: atacul din interior la adresa economiei - criza creditelor din SUA, in 2007. Parcurgind biografia laureatului cu Nobel pentru economie, observam ca in afara carierei de profesor universitar, „Dr. Doom”, supranumit astfel de presa internationala, slujeste sau mai degraba isi pierde capul si prestatia, precum bietul DSK, cu F.M.I. -, Banca Mondiala, U.S.A. Federal Reserve,......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (991)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * In cuvinte simple, o axioma de exceptie: guvernul pe care-l alegi, este guvernul pe care-l meriti . (The government you elect is the government you deserve). Nimeni, dar absolut nimeni, nu a reliefat ca presedintele Thomas Jefferson acest dureros adevar, generat in exclusivitate de alarmanta ignoranta a alegatorilor. Cand numai 60% din populatia Statelor Unite ale Americii, cuprinsa intre 18 si 29 ani, cunoaste ca ceea ce celebram la 4 Iuli...... Citeste »
Întrevederea Presedintelui României Traian Basescu cu reprezentantii comunitatii românesti din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (Londra, 6 iunie 2011)
GUVERNUL ROMANIEI DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI Intrevederea Presedintelui Romaniei Traian Basescu cu reprezentantii comunitatii romanesti din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (Londra, 6 iunie 2011) Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a efectuat, in perioada 6 – 7 iunie 2011, o vizita oficiala in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, la invitatia Guvernului Majestatii Sale. In cadrul vizitei, seful statului roman a purtat convorbiri oficiale c...... Citeste »
Asociatiunea Transilvana pentru Literatura Româna si Cultura Poporului Român Despartamântul ASTRA Covasna-Harghita
APEL pentru solidaritatea intregii societati romanesti cu romanii din judetele Covasna si Harghita Vineri, 3 iunie 2011, in sala mare a Casei de Cultura din municipiul Toplita, jud. Harghita a avut loc adunarea generala a Despartamantului ASTRA Covasna-Harghita. La adunare au participat astristi din cele doua judete, conf. univ. dr. Dumitru Acu, presedintele Comitetului Central al Asociatiunii ASTRA, precum si numerosi invitati, in randul carora s-au aflat: deputatii Mircea Dusa si Vasile Gliga,...... Citeste »
Ce ne uneste?
de Andrei Marga
Societatea romaneasca de astazi se afla in cea mai grava criza din istoria moderna a tarii: o criza economica (agravata de o subproductie si o subfolosire a resurselor, ambele fara precedent!), o criza a capacitatii administrative, o criza a calificarii liderilor, o criza de motivatie, o criza de incredere in propriile forte si o criza a orizontului. Este o criza cu cauze eminamente indigene (chiar daca investitiile externe de capital si restrangerea unor piete din alte tari au avut o influenta)...... Citeste »
Încheierea lucrarilor Conferintei „sanse egale într-o Europa unita” – Sevilla, Spania (4-5 iunie 2011)
GUVERNUL ROMANIEI DEPARTAMENTUL PENTRU ROMANII DE PRETUTINDENI Incheierea lucrarilor Conferintei „sanse egale intr-o Europa unita” – Sevilla, Spania (4-5 iunie 2011) In perioada 4 – 5 iunie 2011, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni a organizat la Sevilla (Spania), cu sprijinul Consulatului General al Romaniei la Sevilla, cea de-a patra editie a conferintei „sanse egale intr-o Europa unita”. Evenimentul a reunit reprezentantii mediului asociativ romanesc din regiunea autonoma Andalusia, ...... Citeste »
FENOMENUL ALEXANDRU TOMESCU
de Mariana Cristescu
„Un adevarat artist trebuie sa fie fidel in primul rand convingerilor si principiilor sale morale, mai ales in situatii de dificultate sau atunci cand este supus unor presiuni . (Alexandru Tomescu) S-a nascut la 15 septembrie 1976, la Bucuresti, intr-o familie de muzicieni. A urmat Conservatorul din Bucuresti (1995-1999), a studiat apoi la Southern Methodist University, Dallas, Texas (2000) si la École Superieure de Musique, Sion, Elvetia (2001). * De la 1 decembrie 2002 este angajat al Orchestr...... Citeste »
Participare la slujbele de comemorare a ostasilor români în Republica Moldova
In data de 2 iunie a.c., cu prilejul Zilei Eroilor, a fost oficiata la Cimitirul de Onoare de la Tiganca (raionul Cantemir, Republica Moldova) o slujba religioasa in memoria celor 71.000 de ostasi romani cazuti in luptele pentru eliberarea Basarabiei. Serviciul religios a fost oficiat de catre Inaltpresfintia Sa Petru, Mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor. La ceremonie au fost prezenti si au depus coroane domnul Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul Romaniei la Chisinau, domnul Radu Cosm...... Citeste »
Declaratia de presa a ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, pe tema statului de drept, sustinuta la sediul Ministerului Justitiei
7 iunie 2011 Buna ziua, Dupa cum stiti, in presa au aparut o serie de informatii si comentarii legate de unele declaratii ale unor diplomati si oficiali olandezi, potrivit carora Romania nu ar indeplini criteriul statului de drept, din cauza unor probleme legate de reforma Justitiei. As dori, in primul rand, sa clarific contextul acestor declaratii. Cea mai recenta, apartinand unui consilier din Reprezentanta Permanenta a Olandei la Uniunea Europeana, a fost facuta in cadrul COREPER II care a lu...... Citeste »
Politica »
Interviu cu Dr. Ing. Gheorghe Ciuhandu primarul Timisoarei. Un gospodar cu minte si inima!
de Viorel Baetu
Interviul a fost realizat de Viorel Baetu Timisoara-Aprilie / 2011 Timisoara, orasul parcurilor. Timisoara, capitala Banatului. Timisoara, un oras in care au trait si traiesc, romani, maghiari, germani, sarbi, bulgari si alte etnii, in buna intelegere. Timisoara, un oras universitar cu traditie. Timisoara, orasul unde cota de somaj e sub 3 %. Timisoara unde nu e totul perfect, dar unde se face ceva si asta se vede. Timisoara, un oras care candideaza pentru titlul de „Capitala culturala europeana...... Citeste »
ROMÂNIA MEA: „PATRIA MEA!”
ELEV CLASA A XI-A. PARTICIPANT LA CONCURSUL DE ESEURI „ROMANIA MEA” – PNL VASLUI 2011 Sunt nascut si crescut pe aceste meleaguri reprezentate de campiile verzi pline de grane, de muntii semeti acoperiti de paduri dese si de dealurile bogate in rod. Rauri repezi cu apa cristalina scalda aceste plaiuri si poarta pe valurile lor povestea acestor pamanturi. Apoi povestea este soptita Dunarii, care duce mai departe taina acestui popor si o impartaseste Marii Negre, sora buna a acestei tari, numita Ro...... Citeste »
Cultura »
Din dragoste pentru Brâncusi, un dac pleaca la Paris
de Nicolae Balint
Craiova - Hobita - Austria - Germania - Paris. Un traseu care insumeaza circa 2500 de kilometri. Laurian Stanchescu ii va parcurge pe jos si pentru ca este foarte optimist, spera sa ajunga la Paris, la sfarsitul lunii august a.c. Sau cel mai tarziu la inceputul lunii septembrie. De ce? Pentru ca simte ca trebuie sa implineasca o datorie, pentru ca este indragostit de Romania si de opera lui Constantin Brancusi, omul care a facut istorie in sculptura mondiala. Iar pe Brancusi vrea sa-l aduca acas...... Citeste »
Cultura si credinta »
Clipa Profetica
de Benone Burtescu
Semnele vremurilor nu le puteti deosebi? Matei 16, 3 Si statu Presedintele Statelor Unite de vorba cu Premierul Israelului, vreo doua ore mai mult decat hotarasera prin protocol, amandoi numai, apoi, ca sa vedem si noi si multa lume, mai statura de vorba un pic si in fata noastra. Tot miezul vorbirii a fost doar de o clipa insa, aratand catre anul 1967 spus de unul DA, iar de celalalt NU. Se parea ca totul este terminat. Directii diametral opuse. In vorbire statistica seculara, era dialog intre ...... Citeste »
Istorie »
NICOLAE IORGA – OMUL POLITIC
de Gigi Stanciu
Motto: „Daca vei avea aur in sufletul tau, in licariri de aur va straluci tot ce porneste de la tine” Nicolae Iorga „Cugetari’’ Rezumat Activitatea politica a marelui savant a fost subinscrisa ideilor sale pe care le rostea raspicat in discursuri de o mare valoare oratorica. Nicolae Iorga a avut o intensa activitate politica inca de la varsta de 36 de ani, desi partidul sau nu a intrat in Parlament, ca om politic Iorga a detinut urmatoarele functii: Deputat in Parlament, Presedintele Partidului ...... Citeste »
PAMÂNTUL ESTE GOL, IAR ÎN INTERIOR TRAIESTE O POPULATIE NUMEROASA, FORMATA DIN MILIOANE DE LOCUITORI, DETINATOAREA UNEI CIVILIZATII EXTREM DE AVANSATE ?
Teoria Pamantului gol a fost elaborata, pentru prima data, in 1906, de scriitorul american William Reed, in cartea Fantoma polilor, iar mai tarziu a fost dezvoltata de un alt american, Marshall B. Gardner, in 1920, in lucrarea O calatorie in interiorul Pamantului. Au fost Polii descoperiti cu adevarat? Surprinzator, cei doi, care au ajuns la aceleasi concluzii in mod independent; ei sustineau ca in interiorul Terrei traieste o populatie numeroasa, formata din milioane de locuitori, detinatoarea ...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI
RESURECTIE de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 (Continuare din nr. 986) Calin s-a dus si dus a fost Sa caute un adapost Din valul lumii de furtuni Intunecat de amaraciuni S-a dus sa scape de nebuni Sa fie om cu rost Mergea pe strazi nedumerit Parea dintr-un cosmar trezit In jurul lui lumea trecea Unii veneau altii pleca' Pe sine insusi se-ntreba De ganduri zapacit De ce sunt galaxii-n eter De ce cad stelele din cer De ce e iarna si e vara De ce e viata o povara Un om, se naste ca s...... Citeste »
Religie »
Orbirea sufleteasca
(duminica, 29 mai 2011) Preot Paroh: P.C. Protopop Constantin Alecse In duminica a sasea dupa Sfintele Pasti, Biserica noastra dreptmaritoare crestina aminteste despre minunata vindecare a orbului din nastere. Ce suferinta sufleteasca mai mare poate avea un om care este orb din nastere? Sa nu vezi chipul mamei, sa nu vezi culorile naturii, verdele copacilor, albastrul cerului, chipurile celor dragi de langa tine. Este un lucru infiorator. Acesti oameni care nu au vazut niciodata lumina soarelui,...... Citeste »
Sport »
GRUPUL SPORTIV ALIEANTA ROMANA A INCHEIAT IN TRIUMF ACEST SEZON
Echipa Alianta Romana, pe 4 iunie a castigat primul titlu de campioana in cadrul “Campionatul Provincial LIBERTAS 2010/2011”, din istoria sa si a reusit sa aduca si primul titlu de campioana din turneul “Cupa Primavara Interprovinciala”, sambata 28 mai, dupa un sezon pe care l-a dominat si in care a avut ca principale adversare pe Polisportiva Altichiero si Polisportiva Schiavonia. Grupul Sportiv Alianta Romana este o formatie fondata in anul 2005. Astazi, suntem campioni. Am sperat pana in ulti...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Din cugetarile barbatilor: Exista trei feluri de barbati care nu inteleg femeile: cei tineri, cei maturi si cei batrani. * La o intrunire selecta, un domn se adreseaza unei doamne: - De ce a creat Dumnezeu mai intai barbatul? - Orice artist face mai intai o schita, inainte de a face marea creatie… * Discutie amicala: - Spune-mi, sotia ta este tot atat de frumoasa ca acum 20 de ani? - Este, numai ca lucrul asta ma costa mai mult. * Despre ambitie: - Cum se numesc femeile care considera ca sunt eg...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page