Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 983 - 16 Aprilie, 2011 - Anul XXI
de Ileana Cudalb
Citesc in aceasta nesuferita dimineata de toamna australiana, in Canberra, doua texte semnate de doi oameni atat de diferiti si totusi atat de asemanatori prin soarta ce le-a fost data, sa respire acelasi aer pestilential al Romaniei proletare, intr-o societate multilateral dezvoltata in centrul careia nu se afla omul, ci grija pentru om. Este vorba de raspunsul clar si raspicat al domnului Nicolae Breban la tentativa nerusinata a pletorei jurnalistice de a-l defaima „pe surse [1a si textul de o......Citeste »
Editoriale »
Comunicatul de presa al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni privind instituirea datei de 1 aprilie drept Ziua Nationala în memoria românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Alba si alte zone.
COMUNICAT 1 aprilie – Ziua Nationala de cinstire a memoriei romanilor – victime ale masacrelor de la Fantana Alba si alte zone Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala, a adoptat marti, 12 aprilie a.c., propunerea legislativa nr. 796/2010 privind instituirea datei de 1 aprilie drept Ziua Nationala in memoria romanilor – victime ale masacrelor de la Fantana Alba si alte zone, ale deportarilor si ale foametei organizate de regimul totalitar sovietic in Tinutul Herta, nordul Bucovinei ...... Citeste »
Schimbarea universitatilor (reuniunea de la Hong Kong)
de Andrei Marga
British Council a organizat o reuniune mondiala a invatamantului superior la Hong Kong (10-12 martie 2011) spre a explora internationalizarea invatamantului superior in era globalizarii. Titlul conferintei a fost “Going Global 2011”, iar tema, “Educatia: noua centrala energetica a lumii (World Education: The New Powerhouse). Prin relativ numeroasele paneluri ale reuniunii a strabatut o abordare a educatiei universitare din punctul de vedere economic (investitia in educatie si recuperarea investi...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (983)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Din nefericire, Alea Iacta Est, Rubiconul a fost trecut si vom avea in continuare parte de acelasi grup de incompetenti, care au adus Statele Unite ale Americii in pragul colapsului politic, economic si financiar. De ochii idiotilor utili” au avut loc dezbateri furtunoase, in jurul bugetului, pe Colina Capitoliului. Dar, cum spuneau latinii: ”Omnibus habet sua dona dies” (Orice zi are darurile ei bune si rele) sambata, 9 Aprilie, 2011, am a...... Citeste »
Politica »
AUR SI SÂNGE – LUMEA ÎN CARE TRAIM!
de Mariana Cristescu
Motto: „Acolo unde se ard carti, se vor arde, pana la urma, si oamenii . (Heinrich Heine, „Almansor , 1821) 20 martie 2011. In Florida, intr-o zi care, de altfel, nu anunta nimic spectaculos, micul grup crestin Dove World Outreach Center s-a reunit pentru a asista la «procesul» intentat Coranului. La indemnul lui Terry Jones, colegul sau de „breasla , pastorul Wayne Sapp a indeplinit „sentinta , incendiind public o copie a cartii sacre a musulmanilor. Actiunea a fost inregistrata si postata pe s...... Citeste »
Cultura »
FALSE ETICHETE DE GENIALITATE LITERARA SI AFISE CU MINCIUNI ELECTORALE POATE LIPI ORICINE
de Corneliu Leu
(Continuare din editia precedenta) Respectul pentru meseria altuia a disparut si, spre a-si hrani veleitatile, exact cei mai prosti poeti si prozatori incep s-o faca si pe criticii, uitand ca meseria de cronicar iti cere sa ai o sistema bine fundamentata, o ierarhie de valori bazata pe studii comparative in timp si o vasta cultura literara… Dumneavoastra, care faceti o frumoasa revista a traditiei locurilor pe care dainuiti, ar fi pacat sa tradati ceea ce aveti de scris despre locurile acelea, p...... Citeste »
Petre Tutea – Apologetul crestin, filozoful magistral si gânditorul autentic – între Dumnezeu si neamul sau...
de Stelian Gombos
(Continuare din editia precedenta) 117. Am avut si discipoli... Nu se putea sa nu am discipoli, fiindca sunt un om vorbaret. Toata suferinta mea se datoreste poftei mele de a vorbi fara restrictii... 118. A fost intrebat un taran, in inchisoare: ce intelegi din tot ce spune Petre Tutea! Zice: nu inteleg nimic, dar e o grozavie! 119. Cand am vazut, in inchisoare, ca tot regimul care mi se aplica e inoperant - puteam eu, ca om, sa-mi explic asta? Si atunci m-am gandit ca exista o forta supracosmic...... Citeste »
Crima de 5 minute
de Viorel Baetu
Criminalistica pentru avansati Scriitorul Michael Cutui-Baetu revine la genul lui preferat si publica in limba germana: Mord im 5 Minuten Takt - (Crima de 5 minute). 23 de crime 23 de motive 23 de destine 23 de cazuri rezolvate sau mai putin rezolvate. Scriitorul ne confrunta in acest volum cu enigma crimei intr-o formula noua. Crima concentrata, schematica, lineara si care totusi surprinzator are o poezie proprie. Volumul cuprinde un mix de cazuri criminale reale prelucrate si crime fictive aco...... Citeste »
Cultura si credinta »
"MODIFICARILE GENETICE" - MODIFICAREA GENEZEI
de Benone Burtescu
Sub umbrela STIINTEI, ne-am incumetat la MODIFICARI GENETICE carora le-am dat denumirea de INGINERIE GENETICA. Pentru ca nu putem FACE, incercam sa MODIFICAM ceea ce a fost FACUT. O rusine desigur. Daca MODIFICAM inseamna ca nu suntem in stare sa FACEM si legic, modificarile nu vor fi spre mai bine, ci spre mai rau. Adica STRICAM ORDINEA. Aparenta, cum zice romanul, ne ia ochii. Mai frumoase, mai mari, mai rezistente, mai in fel si chip, si deodata si mai mai decat FACATORUL lor in lucrarea caru...... Citeste »
Istorie »
Granitele pentru nasterea Ungariei
de Gheorghe Gavrila Copil
(Continuare din editia precedenta) Dupa Lech, ungurii au fost constransi sa se limiteze la produsele alimentare ale taranilor traci din Panonia, ei insisi grav afectati de asezarea ungurilor in Panonia. Acesti traci sunt de acelasi neam cu valahii din Dacia. Stramtorarea alimentara devine o adevarata criza alimentara. In secolul acesta, al X-lea, ungurii inca nu invatasera sa respecte deprinderea sfanta a autohtonilor, de a lucra pamantul. Succesul in incursiuni, le asigurase, din mers, o viata ...... Citeste »
În Mures, revolutia comunista îsi devoreaza fiii
de Nicolae Balint
Silviu Bot si Romeo Dascalescu...Doi mureseni ale caror destine au interferat in Targu-Muresul primilor ani, de dupa eliberarea zonei. Amandoi, profesori la fostul Liceu Al. Papiu Ilarian , amandoi membrii ai elitei intelectuale muresene, angajati total, si avand un rol major in instalarea comunismului in acest spatiu. Doi intelectuali, doua destine...si finaluri de cariera deloc grandioase. Spre sfarsitul vietii, pierduti intr-o uitare aproape totala. Traisera momente de glorie deplina, dar si ...... Citeste »
Secretele documentelor secrete – ep.2 - Decretele nepublicate ale CIM Krivoi Rog
de Eduard Ovidiu Ohanesian
(Continuare din editia precedenta) Cine sunt „hotii cu pixul” ? Nota de Fundamentare avea avizele urmatoarelor institutii : · proiectant general IPROMET · proiectant de specialitate ISPIF · antreprenor general ARCOM · antreprenor de specialitate ARCIF · furnizor general intern CIUMP Iasi – pentru utilajele livrate in contracte de comert exterior · MCECEI ( imputernicit al statului roman sa semneze conventia), MATGF, MCInd, CSP, MMet si CC al PCR. Nota de fundamentare s-a bazat pe proiectul tehni...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, sambata, duminica si luni, in etapa a XXV-a a Ligii I: Sambata Unirea Urziceni - Otelul Galati 0-3 Au marcat: Ibeh ‘7, Iorga ’75, Punosevaci ’90+3 FC Vaslui - Dinamo 2-0 Au marcat: Wesley ’24, Canu ‘48 FC Brasov - Gloria Bistrita 0-1 A marcat: D’Agostino ‘2 Universitatea Cluj - Gaz Metan Medias 2-2 Au marcat: Cl. Niculescu ’40, ’43 ; Eric de Oliveira ’70, Roman ‘87 Duminica Pandurii Targu Jiu - Victoria Branesti 4-2 Au marcat: Vranjes ’10 (penalti),...... Citeste »
Din Comunitate »
SOUTH EAST EUROPEAN Film Festival LOS ANGELES
6th Annual SEE Fest Opens April 28th at the Goethe-Institut Los Angeles Join us for a May Day weekend of films that will inspire, intrigue, and engage you. Festival, and day passes are on sale now, make sure you reserve your seats: http://www.itsmyseat.com/SEEFEST.html... Citeste »
“Drumul Nostru“ al românilor emigranti pe tarâmuri îndepartate
de Ileana Costea
La Melbourne am intalnit un roman special: Ben Todica “Noi am plecat din tara mama, acolo au ramas muntii caruntii, vaile cu florile, turmele cu oile, padurile cu doinele, mormintele cu crucile”. Ben Todica, filmul Mormintele cu Crucile Articol de Ileana Costea, Profesor la California State University, Northridge (Continuare din editia precedenta) Iata cum se face ca viata dura cu lucrul in mina, ii aduce lui Ben norocul de a detine si azi parte din filmele acelea documentare din bazinele radioa...... Citeste »
ARIZONA STATE UNIVERSITY Press Release
Normal 0 For Immediate Release Parents name Romania’s Honorary Consul General in Arizona Professor of the Year Ileana Orlich is professor of Romanian studies at Arizona State University TEMPE, Ariz. — For more than 25 years, Ileana Orlich has introduced students at Arizona State University to a broad global perspective and encouraged them to experience their world culturally beyond their previous experience. Orlich has been named 2011 Professor of the Year by the ASU Parents Association, honored...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La tribunal: - Si ce probe aveti ca inculpatul era beat cand l-ati oprit si i-ati cerut permisul de conducere? - Pai, domnule judecator, s-a aplecat si a incercat sa faca sul linia alba continua din mijlocul strazii… * Curiozitate: - Cum se asigura pietonii din marile orase cand trec strada? - Se uita la dreapta, la stanga si apoi in sus, dupa avioane… * Politistul: - Domnisoara, ati intrecut orice masura! In aceasta saptamana ati lovit deja al cincilea pieton! - Si cati am voie? * O domnisoara ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page