Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 981 - 2 Aprilie, 2011 - Anul XXI
de Simona Botezan
Atacul de vineri, 1 aprilie, impotriva birourilor ONU din localitatea afgana Mazar-I-Sharif (nordul Afganistanului) s-a soldat cu 7 morti, printre care si un cetatean roman. A fost cel mai sangeros atac comis impotriva ONU in Afganistan din 2001, transmite AFP care citeaza un purtator de cuvant al Natiunilor Unite. Potrivit Agerpres, Farhan Haq, purtator de cuvant al ONU, a avansat acest bilant vineri, de la sediul organizatiei din New York. Conform reprezentantului ONU, acesta este si cel mai s......Citeste »
Editoriale »
Falsele modele ale României de astazi
de Andrei Marga
Dupa 2009, Romania a intrat nu doar in criza financiara (incapacitatea guvernantilor de a asigura acoperirea cheltuielilor bugetare din resursele tarii), nu numai in criza economica (scaderea continua a investitiilor, prabusirea cu peste o treime a PIB-ului si cresterea masiva a somajului), ci si intr-o confuzie alarmanta a valorilor (la care se adauga, desigur, criza capacitatii administrative, criza calificarii conducerii si criza de motivatie). Aceasta confuzie a valorilor o exploateaza difer...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (981)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Intr-o debordanta verva continua agresivitatea irationalului, asupra ultimelor oaze de ratiune existente pe zguduita noastra Planeta. Thomas Jefferson, om politic American, fondator al Universitatii Virginia si presedinte al Statelor Unite ale Americii, in perioada 1801-1809, ne-a avertizat ca arborele libertatii trebuie reimprospatat din cand in cand, cu sangele patriotilor si tiranilor . (The tree of liberty must be refreshed from time to...... Citeste »
Politica »
PRETUL AMAGIRILOR NOASTRE
de Ioan Cismas
Ne-am obisnuit sa elogiem cu entuziasm progresul omenirii din ultimii 50 de ani, ca pe o izbanda a noastra asupra naturii pe care, ne place sa credem, nu stim din ce motive, am ingenuncheat-o. In ultima vreme, insa, aceleasi cercetari privind efectele colaterale ale aplicarii multor descoperiri ne aduc vesti proaste, ele intorcandu-se ca un bumerang impotriva noastra. Exemple de acest gen sunt cu gramada si ele au darul sa ne puna in garda asupra drumului pe care il avem de parcurs in viitor. As...... Citeste »
Cultura »
INTERVIU CU SCRIITOAREA ELENA BUICA
de George Roca
(Continuare din editia precedenta) La acesta admiratie s-a adaugat si un moment emotionant starnit de un frumos si elegant gest de aleasa stima si curtoazie fata de viitorul student. Plicul continea o frumoasa si calda felicitare fiindca a fost acceptata, la care au adaugat multumiri ca „Ne-ai ales pe noi. Te asteptam cu bucurie” mai apoi au adaugat: „Citeste instructiunile. Alaturi ai un plic cu confetti. Cheama-ti prietenii, deschide-ti punga si arunca-le in sus ca sa sarbatoriti acest insemna...... Citeste »
Petre Tutea – Apologetul crestin, filozoful magistral si gânditorul autentic – între Dumnezeu si neamul sau...
de Stelian Gombos
(Continuare din editia precedenta) 60. Ma intreba Marin Preda cum era cu macedoromanii si i-am zis: domnule Preda, macedoromanii nu sunt romani, sunt super-romani, romani absoluti. Atat de napastuti si goniti, au instinct national de fiara batuta. Iar eu si dumneata pe langa ei, avem forta domestica de rate. Macaim. Am stat cu macedoromani in temnita. Ii bateau pina ii omorau, dar nu declarau nimic. Au o barbatie perfecta. 61. A sti la scara umana, poate fi folositor - dar in nici un caz mantuit...... Citeste »
Cultura si credinta »
"Lumea de azi"? "Lumea de mâine"?
de Benone Burtescu
(Isaia 17, 12: ... ce vuiet de popoare multe...! ... ce zarva de neamuri...! ) Lumea de azi nu arata bine. Nu a aratat bine niciodata, dar acum chiar ca arata rau. Slujitorii altarelor propovaduiesc prosperitatea , mai ales ca urmare a donatiilor catre misiunile lor, lucru vechi si el, dar care atinge indecenta seculara si necuviinta religioasa. Domeniul profetic al Scripturilor abandonat de ei, incepe sa fie preluat insa de robi ai Domnului de felul scripturistic robul meu Cir prin care El sa-s...... Citeste »
Istorie »
„Mic îndreptar" pentru revolutionarii de profesie, În Mures, Partidul Comunist din România preia puterea (I)
de Nicolae Balint
Au promis, au mintit, au dezbinat, au santajat...apoi, pe unii adversari politici i-au eliminat de-a dreptul. La propriu, nu la figurat. Lupta dura, fara pic de mila sau menajamente. In anii grei, de inceput, au beneficiat insa din plin, de experienta si sfaturile utile ale „marelui frate de la Rasarit. In Mures, in perioada interbelica, comunistii erau sub 100 de membri, in total. In martie 1945, ajunsesera la circa 200, la nivelul intregului judet. In mai 1946 insa - adica in mai putin de un a...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Cat...... Citeste »
Sport »
România a obtinut prima victorie în Preliminariile EURO 2012 - Romania Luxemburg 3-1
Inainte de inceperea partidei s-a tinut un minut de reculegere in memoria victimelor cutremurului din Japonia. Clasamentul grupei D: 1. Franta 5 4 0 1 8-1 12 puncte 2. Belarus 5 2 2 1 3-1 8 3. Albania 5 2 2 1 4-4 8 4. Bosnia 4 2 1 1 6-4 7 5. Romania 5 1 2 2 5-6 5 6. Luxemburg 6 0 1 5 1-11 1.... Citeste »
Din Comunitate »
IN MEMORIAM - Claudiu Matasa
de Nicholas Dima
... Ne-a parasit joi 24 martie 2011 la Hollywood in Florida si a fost condus pe ultimul drum de un cortegiu indurerat de membri ai familiei si prieteni fiind inmormantat la cimitirul Fred Hunters din localitatea in care a trait ultimele decenii. Dumnezeu sa-l aiba in grija si paza lui si sa-l odihneasca in pace!... ***** Claudiu mi-a fost prieten, dar Claudiu a fost un prieten al tuturor Romanilor. Casa lui si a lui Neti a fost deschisa tot timpul oricarui roman care ajungea in sudul Floridei. C...... Citeste »
COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA, IN TUSTIN, CALIFORNIA
Intr-o atmosfera care a purtat amprenta unui patriotism la cote greu de descris, Misiunea Greco Catolica „Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, CA, care ne-a obisnuit cu celebrarea multor actiuni similare, cu caracter patriotic, a fost gazda remarcabila a unui eveniment care va marca pentru totdeauna zbuciumata istorie a Neamului Romanesc - Actul Unirii, votat de Sfatul Tarii la 27 Martie 1918. Sala de Receptie a Scolii St. Jeanne de Lestonnac din pitorescul oras Californian s-a dovedit neincapatoar...... Citeste »
COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA IN TUSTIN, CALIFORNIA
CUVANTAREA ROSTITA DE MIRCEA POPESCU CU OCAZIA COMEMORARII UNIRI BASARABIEI CU TARA la Biserica Sf. Ioan Botezatorul din Tustin, CA Cu piosenie si mandrie pentru Actul Divin si Istoric de la 27 Martie 1918 Dumnezeu a creat natiunile, iar ateismul negand lucrarea Domnului a creat in antiteza internationalismul menit sa amestece natiunile. Asa s-au nascut monstrii imperiali care au subjugat popoarele fie prin cotropire teritoriala si deznationalizare, fie prin impunerea unor randuieli si obiceiuri...... Citeste »
COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA , IN TUSTIN, CALIFORNIA
Memorandum pentru Reintregire Ca membri ai societatii romanesti globale, semnatarii acestui Memorandum, Comemorand cu adanca piosenie si mandrie nationala actul istoric de la 27 Martie 1918, prin care Sfatul Tarii de la Chisinau a dat semnalul infaptuirii Romaniei Intregite; Fiind constienti ca starea de separare actuala a Romaniei in totala contradictie cu mostenirea pe care anul 1918 ne-a lasat-o trebuie sa fie indreptata prin actiunea concertata a tuturor fortelor romanesti atat ale statutulu...... Citeste »
COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA , IN TUSTIN, CALIFORNIA
Rezolutia Adunarii Comemorative a romanilor din California In cadrul Adunarii romanilor din California pentru comemorarea zilei de 27 Martie 1918, participantii au subliniat importanta evenimentului de acum 93 de ani si au mentionat cu durere ca si Bucovina de Nord a suferit consecintele ocupatiei sovietice, fiind al doilea teritoriu care la 28 Noiembrie 1918 a cerut alipirea la trupul tarii continuind procesul Intregirii.S-a propus ca in cadrul complexului Memorialului Patimilor Romanesti sa fi...... Citeste »
COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA , IN TUSTIN, CALIFORNIA
OPINIA Domnului NECULAI POPA Incepe sa devina traditie la noi, intalniri cu ocazia sarbatorilor nationale. A dovedit-o si de aceasta data ziua de Duminica 27 Martie, 2011 cand comunitatea Greco Catolica din Tustin, California, a sarbatorit 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Tara. Se cuvine o nota aparte Parintelui Cristian Terhes pentru exhaustiva retrospectiva a evenimentelor istorice, ce au condus la readucerea Basarabie furate acasa unde-i este locul. Revocand trecutul, ne inscriem pe linia...... Citeste »
COMEMORAREA ZILEI DE 27 MARTIE - UNIREA BASARABIEI CU TARA , IN TUSTIN, CALIFORNIA
Scrisoare deschisa liderilor PL si PNL din Basarabia Doamnelor, Domnilor Va scriu astazi, 27 Martie 2011, dupa comemorarea istoricului act al Unirii in una dintre comunitatile romanilor imprastiate in lume, cea din California, fiind sub impresia profunda a maretiei gestului acelor adevarati oameni politici ai Basarabiei care acum 93 de ani au dat semnalul Intregirii Romaniei in conditii vitrege pentru tara noastra. Personal, desi acest lucru nu este important, sunt si urmasul unei vechi familii ...... Citeste »
Los Angeles, California: Sarbatoarea Unirii Basarabiei cu Patria Mama ; (27 Martie 1918)
de Ion Anton
Nu-mi amintesc vreun an in care sa nu se implineasca cinstirea actului de Unire a Basarabiei cu Patria Mama, de la 27 Martie 1918, la Biserica Sfanta Treime din Los Angeles. Comemorarea s-a permanentizat din initiativa Consiliului Parohial, prin purtarea de grija a P. C. Parinte Protoiereu Constantin Alecse, Parohul Bisericii. Inainte de prelegere Parintele Alecse oficiaza un Te-Deum in memoria faptuitorilor Unirii. In acest an am intitulat prelegerea “Golgota Basarabiei”, deoarece am sa ies put...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie intre doi pescari: - De doua zile tot pescuiesc si inca n-am prins nimic. - Ma, ai naibii pesti! Da’ cu ce dai? - Cu pietre… * Un chibit il intreaba pe un pescar: - Te-ai ales cu ceva de cand stai aicea? - Da, cu un junghi in spate… * Pe malul lacului: - Gata, zice unul dintre pescari, azi am venit degeaba. Nu mai e nimic de facut, nu cade nimic, sa ne strangem sculele si acasa! - Ba, mai avem ceva de facut. - Ce? - Sa ne punem de acord ce povestim acasa… * Sotia pescarului se adreseaza...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page