Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 978 - 12 Martie, 2011 - Anul XXI
de Cezar Adonis Mihalache
Cezar Adonis Mihalache Desi nu apare in „top 300”, clasamentul de referinta pentru fiscul lui Ialomi(li)teanu, UDMR ar trebui luat la puricat. Ca doar a cheltuit, intr-un exercitiu evident demonstrativ de sfidare a saraciei noastre, aidoma unui provincial parvenit ce se lauda cu potenta sa, cu mult peste suma minima stabilita de militenii fiscului pentru luarea averilor la puricat?! Si nu doar felul in care s-a afisat public cu „posibilitatile” sale trebuie sanctionat, caracterul parvenitului de......Citeste »
Editoriale »
SCRISOARE DESCHISA
18 februarie 2011 DOMNULUI TRAIAN BASESCU, PRESEDINTELE ROMANIEI DOMNULUI EMIL BOC, PRIM MINISTRU DOMNULUI TEODOR BACONSCHI, MINISTRU DE EXTERNE EXCELENTELE VOASTRE, Plecand de le realitatile existente pe plan mondial generate de o situatie fara pecedent si tinand cont de criza financiara globala, care impune necesitatea unei mai bune gospodariri a finantelor publice, supunem atentiei excelentei voastre ideea, ca personalul administrativ al reprezintantelor diplomatice ale Romaniei din strainata...... Citeste »
Raspunsul Ministerului Afacerilor Externe
28 februarie 2011 Stimate domnule Popa, Va multumim pentru interesul pe care il manifestati in ceea ce priveste colaborarea cu Ministerul Afacerilor Externe. Ca urmare a solicitarii dumneavoastra, va informam ca, in prezent, exista misiuni diplomatice ale Romaniei in strainatate in cadrul carora sunt utilizate persoane fizice pe plan local pentru prestarea unor servicii, in conformitate cu prevederile punctului 2 alin. 1 litera „B” a Anexei nr. V/3 privind Salarizarea in valuta si alte drepturi ...... Citeste »
Invitatie la comemorarea unirii Basarabiei cu Romania
Misiunea Sf. Ioan Botezatorul din Tustin, California, va invita duminica, 27 martie, la aniversarea a 93 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Programul va incepe la ora 10:00 am cu Sfanta Liturghie in amintirea eroilor neamului, urmata de un Te-Deum in cinstea zilei istorice de unire a Basarabiei cu Romania. Dupa Te-Deum va urma un program cultural, in care reprezentanti ai comunitatii romanesti din Sudul Californiei vor puncta momentele importante care au adus la unirea primului teritoriu...... Citeste »
De ce România ramâne în urma? (4)
de Andrei Marga
Putem acum, dupa ce ne-am asigurat un punct de sprijin in ceea ce priveste conditiile de posibilitate ale societatilor occidentale, sa revenim la raspunsurile la intrebarea “de ce au ramas in urma tarile din Europa Rasariteana?” Ce valoare au aceste raspunsuri la o confruntare cu datele istoriei? La sfarsitul anilor nouazeci, s-a facut din nou o analiza, in SUA. Rezultatul prim este lucrarea The Origins of Backwardness in Eastern Europe. Economics and Politics from Middle Ages Until the Early Tw...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (978)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Irationalitatea actiunilor, deciziilor si evenimentelor cu care se confrunta terifianta noastra Terra, ma duce la logica concluzie ca familiaritatea cu notiunea de rational a devenit o totala necunoscuta, cuvantul cu pricina regasindu-se doar in Lexicurile tarilor lumii, fara nicio aplicativitate in practica curenta. Fiecare isi are propria lui normalitate, pe care vrea s-o implementeze celor total straini de normalitate. Ce multa dreptate ...... Citeste »
SUBLIMA DARUIRE, ABNEGATIE SI JERTFA!
de Lazar Ladariu
In aceasta cladire in care a functionat Penitenciarul din Alba Iulia, si-a pus capat zilelor tanara de numai 30 de ani (1885-1915) PUIA MARIA, de la Blaj, pentru a salva viata si libertatea patriotilor romani implicati in grupul celor care au raspandit in Transilvania poezia «Vrem Ardealul!» de Radu Cosmin, in anul 1915, militand pentru unirea tuturor romanilor. Eterna sa-i fie memoria! Acesta-i textul de pe marmura placii memoriale amplasate pe peretele fostei cladiri a Penitenciarului Alba, de...... Citeste »
Politica »
14 IUNIE - Ziua internationala a boicotarii pompelor de benzina!
de Viorel Baetu
14. Juni - Internationaler Tag der Benzinzapfsäulenboykott! 14 de junio - Día Internacional de las bombas de gasolina boicot! 14 June - Boycott petrol pumps, International Day! 14 Juin - Journée internationale des pompes à essence boycott! 14 juni - Internationale Dag boycot benzinepompen! Nesatuii si benzina, bat-o vina! de Viorel Baetu (Michael Cutui) Dependenta secolului modern de petrol, de energie si de banci, este un lucru bine cunoscut si din pacate ireversibil. Nu ne putem plange, caci c...... Citeste »
Cultura »
INTERVIU CU SCRIITOAREA ELENA BUICA
de George Roca
(Continuare din editia precedenta) Cele mai interesante relatari despre acest castel devenit institut de invatamant si locurile din preajma, le avem din „Jurnalul intim si din nenumarate alte insemnari ale scriitorului Ioan Slavici care a locuit aici timp de 14 ani ca director si profesor: „Magurelele au fost mosie de zestre a Stanchii Doamnei si se intindea din Dambovita pana-n Arges. Mihai-Voda Viteazul avea aici loc de sedere, unde a tinut in ajunul bataliei de la Calugareni consiliul de razb...... Citeste »
Petre Tutea – Apologetul crestin, filozoful magistral si gânditorul autentic – între Dumnezeu si neamul sau...
de Stelian Gombos
La 6 octombrie anul 1902, in satul Boteni, Muscel, judetul Arges, s-a nascut Petre Tutea. Intai oficial si diplomat la Ministerul Economiei Nationale, mediatorul celui dintai tratat economic intre Romania si URSS. Prieten cu Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Pandrea; filosof crestin, membru activ al Miscarii Legionare, detinut politic in regimul comunist, personalitate vestita si renumita pentru ascutimea si acuratetea spiritului si cuvantului sau (“Batranetea si alte texte”, “...... Citeste »
Cultura si credinta »
"ÎNTRE VOI SA NU FIE ASA." (Matei 20, 25-26)
de Benone Burtescu
La titlul de rubrica A crezut in El vreunul din MAI MARII NOSTRI , sub bunavointa editorului, au aparut exemple de MAI MARI ai NEAMULUI NOSTRU ROMANESC care au crezut in Dumnezeu, in Isus, in Scriptura. Neputand fi cuprinsi toti, au fost amintiti MAI MARI ca Brancusi, Eminescu, Arghezi, chiar si Labis, reprezentanti ai pleiadei celor mari. E adevarat ca referirea a fost la TERCUT. La prezent nu stiu despre cine as putea spune acelasi lucru, si imi pare rau. Ceea ce aud insa ma descurajeaza. De-a...... Citeste »
Istorie »
File de Arhiva - Pe aeroportul din Târgu-Mures, Încercare de deturnare a unui avion de pasageri
de Nicolae Balint
Un plan pus la punct cu minutiozitate. Cu mult curaj, dar si cu o doza imensa de naivitate. Primele contacte in vederea planificarii actiunii, au avut loc cu patru luni inaintea datei convenite, insa planificarea propriu-zisa a avut loc inainte cu doar doua luni. Cei care au conceput planul, au fost sapte tineri din Targu-Mures. Cel mai in varsta dintre ei avea doar 24 de ani, iar cel mai tanar, 18 ani. Erau prieteni din copilarie sau colegi de munca. Intr-o prima faza au intentionat sa-si procu...... Citeste »
De la Cititori »
Apel umanitar - donare sange grupa AB pozitiv
Daca cineva e dispus sa doneze sange... pentru o fetita cu aplazie medulara ... Este la spitalul Fundeni (Bucuresti), sectia de Pediatrie , are 11 ani , se numeste Tudor Alexandra Mihaela si pana la operatie face transfuzii zilnice. Altfel moare. DOAMNE AJUTA!! (un simplu forward ajuta o viata de ingeras)... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Tal...... Citeste »
Sport »
Rezultatele din Liga I
Rezultate din etapa a XX-a a Ligii I Rezultate inregistrate in meciurile disputate, vineri, sambata, duminica si luni in etapa a XX-a a Ligii I: Vineri Unirea Urziceni - FCM Targu Mures 0-1 A marcat: Iencsi ‘13 Dinamo Bucuresti - Pandurii Targu Jiu 2-2 Au marcat: Alexe ‘4, Torje ’58 ; Apostu ’42, Voiculet ’85 (penalti) Sambata Otelul Galati - Rapid Bucuresti 1-0 A marcat: Pena ‘68 Gloria Bistrita - Sportul Studentesc 1-0 A marcat: Cavalli ‘52 CFR Cluj - FC Timisoara 1-2 Au marcat: Cadu ‘8 (penal...... Citeste »
Din Comunitate »
Interviul Prea Cucernicului Parinte Protopop Constantin Alecse
(Revista “Maria”, din Spania,www.revista-maria.com) (Continuare din editia precedenta) B.C. In acest mozaic de credinte si de culturi ati cautat sa faceti cunoscute mai mult valorile si traditiile romanesti, sa mai estompati putin din acea imagine distorsionata pe care multi o au despre tara noastra? Cred ca imaginea Romaniei, cel putin aici in America, nu este atat de distorsionata ca in alte tari. Si aceasta se datoreaza mai multor factori pozitivi, emigrantii romani in America, indiferent can...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un politist la o agentie CEC: - Am o suma depusa… Pot s-o scot? - Desigur, ii raspunde functionara de la ghiseu. Dupa inmanarea banilor si numararea lor, politistul intreaba: - Acum pot sa-i depun inapoi? - !?? - Am vrut doar sa vad daca sunt toti. * Un tip trece pe rosu la semafor. Dupa 2 min il opreste pe dreapta o politista de la circulatie. Tipul da geamul jos si cu o moaca spasita intreaba: - Cat? Politista: - 300 RON. Tipul: - Bine. Urca! * - Serviti mormoloci in acest restaurant? - Servim...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page