Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 977 - 05 Martie, 2011 - Anul XXI
de Mariana Cristescu
Tiraspolul isi consolideaza fortele armate in Zona de Securitate. Prezenta posturilor ilegale de graniceri ale autoproclamatei Republici Nistrene, precum si intentia autoritatilor de la Tiraspol de a instala un pod plutitor peste raul Nistru, cu o capacitate de 3,5 tone, pot cauza destabilizarea situatiei in Zona de Securitate, considera delegatia Republicii Moldova in Comisia Unificata de Control (CUC). Fortele transnistrene vor sa instaleze un pod plutitor cu o capacitate de 3.500 tone, nu dep......Citeste »
Editoriale »
ANUNT EDITORIAL
In Gura Foametei,” o carte scrisa de regretatul literat basarabean Alexei Vakulovski, se bazeaza pe marturii vii ale consatenilor sai din Antonesti. Volumul este in curs de aparitie la Institutul National pentru Studiul Totalitarismului din Bucuresti si are o introducere ampla semnata de cercetatoarea Flori Balanescu. Cartea apare cu sprijinul unor organizatii romanesti din SUA din care fac parte persoane distinse, fosti detinuti politici si urmasi ai unor Romani care au suferit de pe urma repre...... Citeste »
Copiii din gradinita din Romanovca invata pe mobila noua cumparata de Consiliul Mondial Roman
Concursul de granturi al Consiliului Mondial Roman de anul trecut, destinat unitatilor de invatamant din mediul rural basarabean, a fost castigat, asa cum anuntam anterior, de o gradinita din Romanovca, Raionul Ungheni. Acestia au cerut suma de 3000 de dolari, pusa in joc de donatori, pentru refacerea mobilierului din clasele de curs precum si a seturilor de vesela de la cantina unitatii si a dormitoarelor. In urma castigarii concursului de proiecte copiii din gradinita din Romanovca invata acum...... Citeste »
Scriitorul Toma George Maiorescu intr-o noua vizita la Consulatul General al Romaniei la Los Angeles
Cu prilejul aparitiei in limba engleza a lucrarii Antology of Poetry, The Prince of Metaphor at the Metaphysics Court”, de Toma George Maiorescu, in talmacirea lui George Anca, si ca urmare a interesului deosebit de care s-a bucurat precedenta intalnire in randul comunitatii romanesti, Consulatul General al Romaniei la Los Angeles va invita din nou, in data de 11 martie 2011, orele 6pm la o intalnire cu binecunoscutul scriitor roman, prof. dr. Toma George Maiorescu, autorul a peste 40 de volume ...... Citeste »
PROTEST AL ORGANIZATIILOR ROMANESTI DIN AMERICA PRIVIND (NE)CINSTIREA MARTIRILOR DIN BASARABIA SI BUCOVINA
Initiativa laudabila a Parlamentului Roman privind cinstirea memoriei victimelor din Basarabia si Bucovina a fost inmormantata ieri de grupul PDL din Camera Deputatilor. Sa nu uitam ca peste un milion de confrati de dincolo de Prut au fost victime ale arestarilor, deportarilor si asasinatelor Comunisto-Sovietice. Asa cum scrie Romanian Global News (RGN), acele victime au avut ca singura vina faptul ca erau Romani. Nu erau nici mosieri, nici capitalisti si nici macar anticomunisti; ei trebuiau ex...... Citeste »
Luare de pozitie !
de Mircea Popescu
Spuneam ca Romania a ajuns sa fie reprezentata de nulitati sau de personaje dusmanoase la adresa romanilor. Iata si alta mostra de indivizi proptiti de administratia Romaniei sa decida in legatura cu drepturile romanilor de a-si respecta trecutul si de a-i comemora pe cei disparuti din cauza crimelor comise impotriva natiunii romane de cei care ne-au cotropit, ne-au omorat stramosii si ne-au mutilat teritoriul national. Este vorba de Tismaneanu sustinut in functia de Torquemada prezidential pent...... Citeste »
De ce România ramâne în urma? (3)
de Andrei Marga
Cum a fost posibila, insa, aparitia societatilor occidentale, de care Estul european vrea sa se apropie? Cel putin de la Hegel incoace avem incercari reluate de a da raspuns la intrebare, in care “occidental”, “modern”, “capitalism” sunt echivalate. Motivul este la indemana: geneza lumii moderne nu e doar o problema de istorie, ci si una identica intrebarii “ce avem de facut pentru a deveni moderni?”. Hegel a plasat explicatia in constiinta libertatii individuale, care, in consecinta Reformei, s...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (977)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Sub un scenariu si o regie de exceptie, rod al unor creiere a caror dotare nu poate fi perceputa de marea majoritate a locuitorilor Terrei, se continua procesul de destabilizare al omenirii, cu directia ….. comuna primitiva. Nimeni, dar absolut nimeni care salasluieste in acest terifiant mapamond, nu ma poate convinge ca miscarile, chipurile de masa, care urmaresc instaurarea democratiei, au pornit din perimetre geografice in care acest cuv...... Citeste »
Politica »
Patriotism si nationalism
de Lazar Ladariu
Saptamana trecuta am acceptat un dialog, telefonic, cu doua initiale. Doamna M.N. ma intreba cum vad eu dragostea de patrie, deci patriotismul si nationalismul, in aceste vremuri in care unora dintre cetatenii acestei tari, dusi de viforele timpului in cele patru zari ale Europei si ale lumii, le este rusine sa spuna macar ca sunt romani, daramite sa afirme ca ar fi patrioti! Am sa incerc sa-i raspund doamnei M.N. cu argumente. Inainte de toate, nu Romania, patria noastra, este de vina ca romani...... Citeste »
Cultura »
SCRISOARE DIN GERMANIA - APEL PENTRU SALVAREA INSTITUTULUI SI BIBLIOTECII ROMANE DIN FREIBURG
de Ion Dumitru
Prea Cinstiti Parinti, dragi confrati intru pribegie si exod, DOAMNELOR si DOMNILOR de ACASA SI DE P R E T U T I N D E N I, In calitate de membru al Asociatiei Institutul Roman-Biblioteca Romana din Freiburg, e.V. si din 1963, de sustinator activ si desinteresat al acestei ctitorii a exilului combatant anticomunist roman, ma adresez si Dumneavoastra, cu rugamintea de a Va alatura eforturilor ce se intreprind pentru salvgardarea si asigurarea existentei si functionarii normale a susnumitei instit...... Citeste »
INTERVIU CU SCRIITOAREA ELENA BUICA
de George Roca
George ROCA: Va multumesc mult pentru ca mi-ati acordat acest interviu. As dori sa va faceti cunoscuta cititorilor nostri. Sa incepem cu inceputurile, adica de pe vremea cand erati copil in comuna Tiganesti, judetul Teleorman. Cateva amintiri placute si mai... putin placute? Elena BUICA: Sunt bucuroasa si ma simt onorata de discutia pe care o putem avea impreuna, asa cum ma bucura intalnirea cu toti oamenii deosebiti iesiti in calea vietii mele. Am sa incerc sa va raspund pe cat se poate de apro...... Citeste »
Cultura si credinta »
ULTIMA MARE IMITATIE - ULTIMA MARE AMAGIRE
de Benone Burtescu
(Ioan 10, 16: ... si va fi o turma si un PASTOR .) Fiecare cuvant al Domnului Isus a fost, este si va fi rastalmacit de Satana pentru amagirea oamenilor. Neputand sa contrazica, sa dezica, ceea ce Domnul a spus, el cauta sa imite prin falsificare ca sa duca in eroare pe cat se poate mai multi, chiar popoare intregi. De exemplu, el nu spune ca Isus Hristos nu vine, sau ca nu mai vine cum a promis, ci pentru unii spune ca El chiar a si venit , iar pentru altii denatureaza semnele venirii Lui . Sat...... Citeste »
Istorie »
Informatii inedite, Gavrila Olteanu în arhivele muresene
de Nicolae Balint
Despre Gavrila Olteanu si cele intamplate la Aita Seaca, au scris intr-un mod foarte documentat dr. Ioan Lacatusu si dr. Petre Turlea. Studiile elaborate de domniile lor se bazeaza preponderent pe documentele obtinute din arhivele militare romane. Remarcabil este faptul ca tratarea unui subiect atat de sensibil cum a fost si este acesta si dupa mai bine de 60 de ani, cei doi istorici romani, o fac intr-un mod cat se poate de pertinent si echilibrat. Informatii interesante, dar necunoscute pana a...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Ope...... Citeste »
Sport »
Rezultatele din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a XIX-a a Ligii I, prima din acest an: Vineri Rapid - Unirea Urziceni 1-0 A marcat: Sburlea ‘44 Sambata Sportul Studentesc - Dinamo 0-1 A marcat: C. Munteanu ‘36 FC Timisoara - Gaz Metan Medias 3-1 Au marcat: Goga ’55, Zicu ’62, ’76 ; Dudita ‘49 Duminica Universitatea Cluj - FC Brasov 1-1 Au marcat: Delgado ’56 (penalti) ; Ilyes ’63 (penalti) Victoria Branesti - CFR Cluj 1-1 Au marcat: C. Coman ’21 / G. Mu...... Citeste »
Din Comunitate »
FELICITARE - La Multi Ani, Ghita Talos
Fideli aceluiasi concept journalistic specific revistei noastre, continuam promovarea valorilor umane din societatea romaneasca, evidentiind astazi portretul uman al unui OM de exceptie, dl Ghita Talos, care a mai adagat la roditorul pom al vietii sale, inca o ramura. Sub imboldul aceleiasi prietenii puternice, care a depasit granita a patru decenii - o viata de om, Ghita -, transmitem, prin intermediul revistei noastre, ca si alta data, cele mai sincere felicitari, cu ocazia zilei de nastere. T...... Citeste »
Un scriitor roman propus pentru Premiul Nobel in 2011
Academia DacoRomana din Bucuresti, Romania, l-a nominalizat pe scriitorul avangardist trilingv (romana-franceza-engleza) Florentin Smarandache pentru Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2011. Niciun scriitor trilingv nu a primit Premiul Nobel pana in prezent. A publicat 75 de carti de literatura scrise in romana, franceza sau engleza; unele dintre ele au fost traduse in chineza, rusa, araba, spaniola, portugheza, sarbo-croata etc. Puteti descarca multe dintre ele de pe site-ul Universitatii ...... Citeste »
Interviul Prea Cucernicului Parinte Protopop Constantin Alecse
(Revista “Maria”, din Spania,www.revista-maria.com) (Continuare din editia precedenta) B.C. Desi conectati la toate stirile legate de Romania, dar netraind pe pamant romanesc, se poate vorbi totusi de o perceptie si de o imagine poate usor modificate asupra tarii noastre ale romanilor din America? Cum arata Romania din sufletul si din mintea lor? Pot spune ca, in ultimii 15-20 de ani, prin intermediul canalelor de televiziune din Romania, ce transmit de toate si pentru toti, romanii din strainat...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un sultan l-a intrebat pe Miron Costin: - Cati intelepti are Moldova ta acum, cand esti la Constantinopol? - Cu unul mai putin, marite sultan! - Dar daca as veni si eu la voi, cati intelepti veti avea? - Tot atatia intelepti si un sultan de prisos… * Pictorul Degas a asistat la o licitatie unde un tablou al sau, apartinand unui bogatas, s-a vandut cu 50.000 de franci. Cineva i s-a adresat: - Cum va simtiti, maestre? - Ca un cal de curse care a castigat marele premiu si el capata numai ovaz. * Di...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page