Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 975 - 19 Februarie, 2011 - Anul XXI
BUCURESTI – 17 februarie 2011 Catalin Predoiu: As vrea sa spun de la bun inceput, sunt extrem de onorat sa deschid aceasta conferinta. As vrea sa felicit MAE, precum si partenerii organizatori pentru ideea de a invita la Bucuresti un numar atat de mare de specialisti. De altfel, va marturisesc, sunt profund impresionat de lista participantilor. Este vorba de oameni cu foarte mare experienta, de profesionisti ai dreptului, experti in problema restituirii proprietatilor, oameni politici cu experti......Citeste »
Editoriale »
Pasi prin cenusa memoriei
de Mariana Cristescu
„Zapada cea neagra palea/...Toata moartea se lasa deasupra-i/ Dar, cand credeai ca acum-acum o sa cada/ Cand noi jeleam/ Sfarsitul citadelei sale/ El ne zambea/Ne zambea Stalingradul . (Pablo Neruda, „Al treilea cantec de dragoste pentru Stalingrad ). S-au implinit, iata, 68 de ani de la batalia de la Stalingrad (19 noiembrie 1942 - 3 februarie 1943), una dintre cele mai teribile inclestari din istoria omului modern, fara minima (auto)protectie a populatiei civile, incluzand campania de bombarda...... Citeste »
Scriitorul Toma George Maiorescu in vizita la Consulatul General al Romaniei la Los Angeles
Cu prilejul aparitiei in limba engleza a lucrarii “Antology of Poetry, The Prince of Metaphor at the Metaphysics Court”, de Toma George Maiorescu, in talmacirea lui George Anca, Consulatul General al Romaniei la Los Angeles va invita in data de 25 februarie 2011, orele 6 pm la o intalnire cu binecunoscutul scriitor roman, prof. dr. Toma George Maiorescu, autorul a peste 40 de volume de poezie, proza, filozofie, autor tradus in peste 20 de limbi straine, un nume cu rezonanta pe meridianele litera...... Citeste »
DESPRE DREPTURILE ROMÂNILOR DIN JURUL ROMÂNIEI
Interviu cu Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac Eugen Tomac a crescut in sudul Basarabiei Ionel Dancu adevarul.ro Cum trateaza Ucraina romanii? Dar Sofia? Respecta Ungaria promisiunile de protejare a romanilor? Cum e sa fii roman in Valea Timocului? Situatia celor aproape un milion de romani care traiesc in tarile vecine Romaniei este sumbra in cele mai multe cazuri. Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, a declarat intr-un interviu realizat de...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (975)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Am incheiat numarul 974 al Lumii …. lui Stanley Kramer, facand referire la cartea “The Rules of Civility” - Reguli de amabilitate -politete, scrisa la 1748 de cel care a devenit primul presedinte al Statelor Unite ale Americii. Desi am realizat ca cititul - studiul a devenit o insuportabila povara pentru o revoltator de mare majoritate a celor care vietuiesc in aceasta perfecta dezordine, numita Planeta Terra, imi permit sa va redau un cita...... Citeste »
De ce România ramâne în urma? (1)
de Andrei Marga
Nu trebuie, desigur, sa coboram in timp pana la Dinicu Golescu pentru a percepe acuitatea intrebarii. Este destul sa-l citim pe Eminescu, cel care observa adesea superficialitatea devenita obisnuinta la Carpati: “Nerabdatori cum suntem, nu ne-am deprins a cunoaste cum ca lucrurile luate din temei ar fi si mai trainice, si mai folositoare si, totodata, cu mult mai ieftine decat multimea de forme goale care, neavand inteles si utilitate, cer mereu munca de Sisif de a fi recunoscut” (Eminescu, Oper...... Citeste »
Euro are nevoie de perfuzie!
de Ioan Husar
Moneda unica europeana este tot mai anemica in raport cu dolarul, deci are nevoie de perfuzie, de revigorare, pentru a nu fi amenintata periculos de riscul disparitiei. Iata de ce, aderarea la zona euro nu mai este un obiectiv atragator pentru tarile membre UE, care nu au renuntat la moneda nationala, in vederea adoptarii euro. Criza economica si financiara, care a lovit puternic si economia europeana, mai ales dificultatile prin care trec tari precum Grecia, Irlanda, Spania, si nu numai acestea...... Citeste »
Comunicat de presa
CONSILIUL MONDIAL ROMAN Los Angeles California, 12 Februarie, 2011. Despre vizita domnului deputat Mircea Lubanovici la romanii din Canda, am aflat Vineri, 11 Februarie din fluxul de stiri Romanian Global News. Iata ce declara Mircea Lubanovici: Sunt constient si de situatia financiara in care se afla bugetul Ministerului de Externe, dar in acelas timp consider ca o reala economie la bugetul acestuia..... daca s-ar angaja cetateni romani care locuiesc deja in prejma misiunilor....... Ne-am bucur...... Citeste »
Mircea Lubanovici se impauneaza cu o initiativa CMR
In atentia dlui. Neculai Popa si Mihai Stan. Mircea Lubanovici a preluat o initiativa veche a CMR pe care o prezinta ca fiind creatia sa. Curios ca cei de la RGN care cunosc bine initiativele CMR si care cu orice ocazie pun o nota in subsolul materialelor prezentate in care apar situatii similare, de aceasta data nu indraznesc sa-l traga de maneca pe deputatul PDL si-i publica interviul, prin care, printre altele afara de initiativa prin care sugereaza ca posturile auxiliare ale consulatelor sa ...... Citeste »
Raspunsul deputatului Mircea Lubanovici la solicitarea CMR
Raspunsul deputatului Mircea Lubanovici la solicitarea CMR... Citeste »
Politica »
SCRISOARE DESCHISA ; DOMNULUI PRESEDINTE AL U.D.M.R. MARKO BELA
de Corneliu Leu
STIMATE DOMNULE PRESEDINTE, In speranta ca ne vom intelege si ca literati si ca cetateni ai aceleiasi tari, Va scrie un batran confrate cu care, prin anii ’80 primeati acelasi premiu literar. Dar, in afara de asta, sunt convins ca ne putem intelege, chiar si pe baza de termeni intelectuali, mai bine decat sunt intelesi acestia de catre alti colegi de guvernare ai Domniei Voastre. Pentru ca nu cred sa existe intelectual adevarat si de buna credinta care sa poata confunda medicul sau educatorul – ...... Citeste »
Cultura si credinta »
SPRE Damasc si DINSPRE Damasc
de Benone Burtescu
O academie in pustie. Cursuri de cateva zile cu un singur student. In religia crestina nu putem vorbi precum in limbajul secular, nici despre ACADEMISM nici despre PRIMITIVISM, dar pentru a putea spune cate ceva, ne vom permite. Situatia aceasta a gasit-o Domnul la venirea in lumea noastra. Academicii de atunci nu intelegeau ce spunea El si nu faceau nici un efort sa inteleaga. Primitivii de atunci nu intelegeau nici ei, dar simteau ca e asa cum zice El si incercau sa si faca asa. Nivelul cunoas...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Ce ...... Citeste »
Din Comunitate »
LA MULTI ANI ! Dr. Virgil Sergiu Anca
Un demers al conceptului jurnalistic, specific publicatiei noastre, a fost promovarea valorilor umane din societatea romaneasca. De-a lungul celor peste 20 de ani de existenta, paginile revistei noastre au fost intotdeauna deschise compatriotilor nostri, romani din tara si de pretutindeni, care prin intreaga lor activitate n-au stirbit cu nimic prestigiul Gliei Natale si ne-au facut sa ne simtim mandri ca avem o provenienta comuna. In acest sens, dorim sa va reimprospatam memoria cu imaginea bun...... Citeste »
Interviu cu Prof. Dr. Ileana Costea, realizat de Ben Todica la radio 3zzz, Melbourne, Australia, 15 Ianuarie 2011
de Ben Todica
Ben Todica: Suntem in mileniul sexului frumos. Astazi avem un musafir special tocmai din America, Prof. Dr. Ileana Costea de la Universitatea Californiana Northridge din Los Angeles. Are un master in arhitectura de la Institutul Ion Mincu din Bucuresti, un altul de la Universitatea Californiana din Los Angeles si un Ph.D de la aceeasi Universitate UCLA. Activa international, viziteaza si preda la mai multe universitati europene, participa si organizeaza conferinte internationale de un inalt nive...... Citeste »
“Coming from an Off-Key Time” by Bogdan Suceava - Book Presentation
Bogdan Suceava a studiat matematica la Universitatea Bucuresti si la Michigan State University si in prezent preda matematica la California State University, Fullerton. Este, intre altele, autorul romanelor Venea din timpul diez (2004), Miruna, o poveste (2007), Vincent nemuritorul (2008) si Noaptea cand cineva a murit pentru tine (2010). Miruna, o poveste a primit premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti. Venea din timpul diez are doua editii in limba romana (2004, 2010) si a mai fost trad...... Citeste »
IN MEMORIAM GRIGORE VIERU - CINSTIRE PRIN NEUITARE
de Ion Anton
In 14 Februarie 2011 poetul Grigore Vieru implineste 76 de ani de la nastere, iar in 18 Ianuarie 2011 a implinit doi ani de cand a pasit in vesnicie. In asemenea momente se cuvine sa-i reimprospatam memoria consemnand ca marele poet este viu in memoria universala a autoritatilor romane si basarabene cat si a unui segment covarsitor al populatiei de pe cele doua maluri ale Prutului, pentru ale caror idealuri a luptat si ale caror bucurii si suferinte le-a cantat. Intre 10 si 13 Octombrie 2010 s-a...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Seara, in Cluj, Janos si Pista ies de la carciuma, se aproprie un domn in fuga: - Va rog spuneti-mi unde e gara. Janos: - Noi nu stie... Domnul o ia la fuga pe strada, dezorientat. Pista: - Mai Janos, de ce nu spus la el unde gara? Pierde omu' trenul. Janos: - Lasa la el in plata Domnului, spune ca aici de 2000 de ani si nu stie unde gara. * Doi prieteni: - Hei ce-i cu tine? De ce ai un ochi vanat? - Ieri am fost la masa la socri... - Si? - Inainte de masa a trebuit sa spunem rugaciunea... - Si?...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page