Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 974 - 12 Februarie, 2011 - Anul XXI
14 februarie 2011 Declaratie de presa a ministrului Justitiei privind validarea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii de catre Senat, in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale Validarea de catre Senat a celor opt magistrati alesi in conformitate cu legea in Consiliul Superior al Magistraturii reprezinta, in lumina deciziei Curtii Constitutionale nr. 53 din 25 ianuarie 2011, singura optiune legala, avand in vedere dispozitiile art.147 alin 4. din Constitutie, care prevad obligat......Citeste »
Editoriale »
Comunicat de presa
CONSILIUL MONDIAL ROMAN Los Angeles California, 12 Februarie, 2011. Despre vizita domnului deputat Mircea Lubanovici la romanii din Canda, am aflat Vineri, 11 Februarie din fluxul de stiri Romanian Global News. Iata ce declara Mircea Lubanovici: Sunt constient si de situatia financiara in care se afla bugetul Ministerului de Externe, dar in acelas timp consider ca o reala economie la bugetul acestuia.....daca s-ar angaja cetateni romani care locuiesc deja in prejma misiunilor....... Ne-am bucura...... Citeste »
Mircea Lubanovici se impauneaza cu o initiativa CMR
In atentia dlui. Popa si Mihai Stan. Mircea Lubanovici a preluat o initiativa veche a CMR pe care o prezinta ca fiind creatia sa. Curios ca cei de la RGN care cunosc bine initiativele CMR si care cu orice ocazie pun o nota in subsolul materialelor prezentate in care apar situatii similare, de aceasta data nu indraznesc sa-l traga de maneca pe deputatul PDL si-i publica interviul, prin care, printre altele afara de initiativa prin care sugereaza ca posturile auxiliare ale consulatelor sa fie ocup...... Citeste »
Se cauta rudele lui Ciprian Rosu, decedat la Tempe AZ in 12 ianuarie 2011
Stimate domnule Dwight, In ziarul american Arizona Central a aparut un anunt referitor la Ciprian Rosu (30 de ani), decedat la data de 12 ianuarie 2011, la Tempe Arizona . Trupul neinsufletit se afla la Harper Funeral Home, telefon 602 234 3961. Doamna Carmen Maghiar a sunat la Harper Funeral si a aflat ca se cauta membrii de familie ai decedatului, apoi a adresat o scrisoare pastorului Petru Lascau de la Elim Churh din Arizona, care a publicat informatiile pe site-ul dumnealui, in data de 7 feb...... Citeste »
Comunicat de presa referitor la întâlnirea Comisarului european pentru Afaceri Interne cu ministrul Justitiei
11 februarie 2011 Comunicat de presa referitor la intalnirea ministrului Justitiei cu Comisarul european pentru Afaceri Interne Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut joi, 10 februarie 2011, o intalnire de lucru cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström. Intalnirea s-a inscris in programul constant de consultari pe care il avem cu Comisia Europeana pe zona de Justitie si Afaceri Interne. Am discutat despre coduri si agenda comunitara. Vom continua reformele. Succesul ...... Citeste »
Corectura secularizarii
de Andrei Marga
Jürgen Habermas conteaza drept cel mai important dintre filosofii care au semnalat nevoia unei corecturi a secularizarii, printr-o noua relationare a ratiunii secularizate si a religiei Inaintea sa, John Dewey a semnalat ca democratia, daca se reduce la formalismul alegerii periodice a reprezentantilor si nu include componente etico-culturale, nu face diferenta de autoritarism si se tradeaza pe sine. Reluand argumentarea cunoscuta a lui Hegel, juristul german Ernst Böckenförde a aratat ca functi...... Citeste »
“A World Without Romania " 2/10
1607 23rd Street NW Washington DC 20008 Phone: (202) 332-2392 ext. 106 ; Fax: (202) 232-4748 jcismaru@roembus.org ; www.washington.mae.ro “A World Without Romania 2/10 You are invited to attend the next Year of Romania event at Kennesaw State University: Date: Thursday, February 10, 2011 Time: 12:30 pm Location: Social Science Room 1019 Topic: “A World Without Romania Presenters: Ana-Maria Croicu, Anda Gadidov, Daniela Tapu, KSU. This presentation is a journey into Romania ’s landscape, culture,...... Citeste »
Din lumea... lui Stanley Kramer (974)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * In ceea ce ma priveste, nu exista nici cel mai mic dubiu ca Statele Unite ale Americii s-au indepartat total de perceptele si principiile democratice care au stat la baza Declaratiei de Independenta si a Constitutiei Americane. Mai nou, suntem dominati de un total dezinteres, de o stare de apatie generala de o acalmie specifica inaintea cataclismelor de proportii nemaintalnite. Nimeni, dar absolut nimeni, nu mai face nimic, incepand cu Inst...... Citeste »
Declaratie de presa a ministrului Justitiei
9 februarie 2011 Comunicat de presa referitor la intalnirea Comisarului european pentru Afaceri Interne cu ministrul Justitiei Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va avea joi, 10 februarie, o intalnire de lucru cu Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström. Intrevederea va avea loc la sediul Ministerului Justitiei, de la ora 10.00. „Vom discuta cu D-na comisar Cecilia Malmström teme europene si agenda Mecanismului de Cooperare si Verificare. Constructia spatiului european de ...... Citeste »
In memoriam - Generatia Cluj ’46 - avertisment la reimprospatarea memoriei!
de Lazar Ladariu
Multa vreme s-a vorbit cu o inexplicabila retinere, din anumite motive lesne de dedus si de inteles, despre una dintre paginile istoriei scrise in anul 1946, in capitala atat de mult incercatului si zbuciumatului Ardeal, la vremea in care romanii abia s-au intors din surghiunul impus prin Diktatul de la Viena, din 30 august 1940: miscarile studentesti si greva academica de la Cluj, inceputa la 1 iunie din acel an. Intr-o vreme in care, iata, pretentiile si actiunile iredentismului si revizionism...... Citeste »
ANI DE IUBIRE!
de Mariana Cristescu
N-am facut niciodata caz de relatiile mele familiale, nu am impins niciodata pe cineva din familia mea in fata , doar pentru ca era... al meu, desi as fi putut sa incerc macar, fiindca, de peste doua decenii, in Romania (si), traditia aceasta pare a se impune in trendul accederii la functii si obraznicii, mai ales politice!, fara seaman ( prin concurs , of course!), ca, de altfel, totdeauna, sub acest soare (inca) universal si rabdator. La cel mai inalt nivel, superbe nulitati, peticite si patat...... Citeste »
Politica »
Transilvania, Pamant unguresc?
de Ioan Cismas
Retardati ar fi trebuit sa fie, in opinia contestatarilor originii noastre, stramosii romanilor de azi, care, desi la sud de Dunare, dupa cum spun ei, si la o aruncatura de bat, le-a cazut foarte tarziu fisa (abia dupa o mie de ani si numai dupa ce au venit ungurii de la mii de km distanta si s-au instalat confortabil pe meleagurile noastre) ca, de fapt, spatiul carpato-danubiano-pontic si, in special, cel transilvan erau libere de atata vreme, de la retragerea aureliana din 275 e.n. Motiv pentr...... Citeste »
Cultura »
Eterna epigrama n-a murit
de Dan BRUDASCU
Imi aduc aminte ca, inainte de 1989, unul din genurile (sau subgenurile, in opinia unor elitisti) li-terare de mare succes era epigrama. In pofida restrictiilor, riscurilor (inclusiv de suportare a rigorilor unei justitii telecomandate de organele politice si total obediente fata de ele) si a oprelistilor (nu putine si extrem de reale) cu care se confruntau autorii acelei perioade, intalnirile la care participau si epigramistii (indiferent de marimea talentului lor) se bucurau de un incredibil s...... Citeste »
Istorie »
Primarul dr. Bernády Gyõrgy, omul de dincolo de mit
de Nicolae Balint
Dupa cum prea bine stim, miturile domina puternic istoria universala, dar si istoriile nationale si locale, pentru ca cea mai mare parte a istoriei s-a construit pe mituri. Fie ca este sau nu necesar, unele mituri sunt demolate, altele mai putin intemeiate, se construiesc si le iau locul. Consider ca este o anume dinamica a istoriei, mai putin fasta si cu consecinte, in timp, greu de prevazut, atata timp cat istoria va fi manipulata politic, de oameni care au, de cele mai multe ori, prea putine ...... Citeste »
De la Cititori »
PRIMIM DE LA CITITORI
de Vasile Teris
MUNCESTE CA SA AI CE VREI de Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Motto: Fii fericit cat timp esti viu Bogat sarac sau om pustiu Toti am venit in lume goi Iar cand ne-ntoarcem inapoi O haina vom avea pe noi Si un sicriu *** Imi amintesc de vremea cand Eram copil si stam plangand La umbra unui mic copac Si ma uitam pe camp posac Ca nu purtam pantofi de lac Pe strazi mergand Si intr-o zi m-am dus la targ Unde satenii toti se strang Si un batran statea in car Privind in juru-i solitar Si-...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). Continuare din editia precedenta) Refl...... Citeste »
Sport »
Crina COCO Popescu este prima alpinista din lume care încheie circuitul Seven Volcanoes
Bucuresti – 27 ianuarie 2011 Crina COCO Popescu este prima alpinista din lume care termina circuitul Seven Volcanoes – cei mai inalti vulcani de pe cele sapte continente! Alpinista romanca in varsta de 16 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada a incheiat luni, 24 ianuarie 2011, circuitul Seven Volcanoes prin ascensiunea pe Mount Sidley – 4285 m – cel mai inalt vulcan al Antarcticii. Coco este totodata si prima alpinista din lume care a urcat pe Mount Sidley. Coco Popescu ...... Citeste »
World record for Romanian mountaineer Crina COCO Popescu! First woman that successfully ended the 7 Volcanoes Circuit.
Bucharest – January 27, 2011 Romanian 16 years old Crina COCO Popescu is the youngest mountaineer worldwide and also the first woman that finishes the Volcanic 7 Summits Circuit – reaching the summits of the highest Volcanoes on 7 continents! The Romanian alpinist representing the Romanian Mountaineering and Climbing Federation finished the Circuit on January 24, 2011, in Antarctica, by climbing Mount Sidley – 4285 m – the highest Volcano in Antarctica. Coco is also the first woman to ever climb...... Citeste »
Din Comunitate »
INTERVIU CU POETUL SI ZIARISTUL GEORGE ROCA
de Georgeta Nedelcu
„Pe langa faptul ca omul George Roca este un poet si un trubadur al spatiului virtual, el este - in sensul cel mai frumos al cuvantului - un OM. Peste tot are multi prieteni. Prietenia e un lucru greu de pastrat, zic eu, mai ales in zilele de astazi.” (G.N.) (Continuare din editia precedenta) Georgeta NEDELCU: Am ajuns o tara, impartita intre nevoile si pretentiile germanilor lui Hitler sau comunistilor lui Stalin, Lenin si toti care au creat degringolada lumii? L-as pune si pe Ceausescu, dar mi...... Citeste »
SARBATOARE LA NEW YORK
GRIGORE VIERU - SFANTUL VALENTIN AL ROMANILOR Dumnezeu a hotarat ca Grigore Vieru, Luceafarul de la stanga Prutului, sa vina pe lume in data de 14 februarie 1935. Adica, de Ziua Indragostitilor! Prin poezie si cantec, Fundatia Grigore Vieru, din New York, lanseaza invitatia de sarbatorirea ambelor evenimente, duminica, 13 februarie 2011, la biserica Sfanta Maria din Queens, aflata in Woodside, la intersectia strazii numarul 74 cu Woodside Avenue, dupa slujba obisnuita. Pentru informatii suplimen...... Citeste »
Comunicat de presa - Satul Romanesc
Academy of Fine Arts din Lynchburg, Virginia (U.S.A.), va gazdui in luna Februarie a anului curent expozitia de fotografie “Satul romanesc”, a cunoscutului fotoreporter Emanuel Tanjala. Expozitia isi propune sa fie o fereastra deschisa catre lumea satului traditional romanesc, o marturie despre o cultura pastrata intacta vreme de secole. Emanuel Tanjala este cunoscut pentru munca sa de fotograf in presa din tara, cat si pentru activitatea artistica din Europa sau Statele Unite. El este apreciat ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un bancher se decide sa-si cumpere un castel peste hotare. Agentul sau de vanzari ii spune: - Am gasit un loc formidabil: la numai 50 de milioane de dolari, un castel vechi, din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea… La care bancherul incepe sa dea brusc din maini si il intrerupe agitat: - Stai, stai!Stai asa! Nu te grabi, ca nu-s asa de usor de pacalit. Dar prima jumatate unde e? * La brutarie: - As dori o paine de un kilogram. Cat costa? - 16.000 de lei. Poftim! - Dar painea aceasta pare ma...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page