Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 973 - 05 Februarie, 2011 - Anul XXI
de Ioan Cismas
In ultima vreme, politica si propaganda iredentei maghiare interne, de la Tõkes Laszlo, Marko Bela, la Szasz Jenõ si altii, impreuna cu presa adecvata, abunda in amenintari dure si foarte jignitoare la adresa poporului roman, vorbind despre el ca de un venetic si uzurpator al pamantului natal, propunand, in consecinta, delimitari prin tot felul de autonomii, mai mici sau mai mari, dintre care Tinutul Secuiesc ar fi cel mai elocvent, in virtutea unui asa-zis drept istoric al maghiarilor. In fapt,......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (973)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Duminica, 30 ianuarie, 2011, este ziua care marcheaza un eveniment deosebit in viata poporului American, mai corect, in viata a peste 2,5 milioane de familii americane, care, intr-un fel sau altul, au fost implicate in conflictul Vietnamez, conflict care nu va putea fi sters niciodata din constiinta poporului American, datorita celor 58229 vieti, sacrificate in junglele din Asia de Sud East, pentru motive greu de elucidat si la aproape 39 a...... Citeste »
Ce va fi dupa ÎPS Bartolomeu?
de Rares Bogdan
A fost un soc urmat de un murmur de emotie reala... Ne-au napadit pe toti lacrimile la propriu! A venit cumplitul Comunicat aseara cand nimic nu anunta o seara mai altfel decat celelalte din aceste vremi. Mitropolitul Nostru a plecat...! Ardealul este mai sarac de ieri, de la 19:25! Romania crestina plange! Unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, cel mai respectat Inalt Ierarh al BOR, si-a inceput calatoria spre Inaltul Cerului, spre Imparatia Cerurilor. E greu s...... Citeste »
"Invins numai la Baia, de propriul sau neam..."
de Mariana Cristescu
Conform portalului de stiri evz.ro, joi, 20 ianuarie 2011, aproximativ 50 de etnici maghiari din Cluj-Napoca au participat la o actiune de tip flash mob pentru a inaugura simbolic grupul statuar Matei Corvin. Jurnalistul Mihai Soica precizeaza ca persoanele prezente in piata au ridicat, pentru doua minute, incepand cu ora 16.58, cate o coala de hartie, pe care au lasat-o jos in momentul in care orologiul Catedralei a anuntat ora 17. Ne-am saturat de ce se intampla. Statuia a fost terminata la sf...... Citeste »
Politica »
Petru Bogatu: Revolutiile foamei de libertate
de Petru Bogatu
„Dumnezeule, ceva este pe cale sa se intample”, spunea un utilizator al canalului Twitter cu cateva momente inainte ca revolutia sa izbucneasca. Explozia sociala din Egipt, considera cunoscutul columnist si politolog arab Hisham Kassem, a fost provocata de tineret, internet si satelit, nu de opozitie. De la Republica Moldova la Egipt Retelele de socializare au scos, in prima zi a manifestatiilor din Cairo, 10 000 de egipteni. A doua zi, numarul celor care protestau impotriva regimului presedinte...... Citeste »
WIKILEAKS NU E UN WATERGATE
de Ioana Moldovan
E greu de evitat subiectul. Iar consecintele sunt imense. Bill Clinton, fost presedinte american, a fost printre primele voci importante care au atras atentia ca miile de telegrame diplomatice publicate pe site-ul WikiLeaks.com incepand cu 28 noiembrie, ar putea sa aiba consecinte umane grave. Randy Newman e un american pe care orice roman il stie, macar dupa ureche. Compozitor, pianist, cantaret, Newman detine un Oscar si alte 17 nominalizari ale Academiei Americane de Film, toate pentru coloan...... Citeste »
Cultura »
„CAVALERUL NEBUNIEI” STRABATE LITERATURA EUROPEI
de Al. Florin Tene
Scriitorii europeni, vrand-nevrand, il cauta pe Don Quijote ca erou al viselor lor pe motiv ca nu-i o fiinta reala, ci un om de fictiune si de actiune, mai real decat toti scriitorii. Un om fictiune plecat sa preschimbe zarea finita din La Mancha cu orizonturi nesfarsite, o fiinta imortalizata pe drumul vesnicilor cautari. Prozatorii si poetii europeni, din toate timpurile, constienti sau inconstienti, l-au cautat pe inteleptul Quijote in viitor, ca o cautare a sperantei, a visului vesnic neimpl...... Citeste »
Cultura si credinta »
ASA ZICE BIBLIA
de Benone Burtescu
Ieremia 25, 31: Vuietul ajunge pana la marginea pamantului . In poemul MOARTEA CAPRIOAREI, Nicolae Labis, la momentul in care caprioara urma sa se arate si frica si logica si ratiunea si sentimentul si legea si chiar datina si rostul existentei urmau sa fie tavalite in sange, da drumul ultimei sale dorinte de neputinta - cat as fi vrut ca .. pusca tatei sa dea gres si ca o urmare fireasca NEFIREASCA zice DAR VAILE VUIRA... . In anul 2001 Septembrie 11, dimineata suna telefonul din bojdeuca mea s...... Citeste »
De la Cititori »
Aparitie editoriala, Vaslui, 2010
de Vasilica Grigoras
Citesc cu deosebit interes Revista Clipa si va felicit din suflet pentru tinuta si valoare culturala. Indraznesc sa vin cu rugamintea, daca este posibil, sa publicati si o succinta prezentare a cartii Din dor de dor , a profesoarei Brandusa Dobrita din Vaslui. Cu aleasa pretuire, Vasilica Grigoras. DIN DOR DE DOR, versuri, autor Brandusa Dobrita, ilustratii Emil-Lucian Rascanu, Editura StudIS, Iasi, 2010. Brandusa Dobrita s-a nascut la 11 mai 1956, Baltati, judetul Iasi, intr-o familie de invata...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Nev...... Citeste »
Din Comunitate »
INTERVIU CU POETUL SI ZIARISTUL GEORGE ROCA
de Georgeta Nedelcu
„Pe langa faptul ca omul George Roca este un poet si un trubadur al spatiului virtual, el este - in sensul cel mai frumos al cuvantului - un OM. Peste tot are multi prieteni. Prietenia e un lucru greu de pastrat, zic eu, mai ales in zilele de astazi.” (G.N.) Georgeta NEDELCU: Asa cum spunea cineva, v-am cunoscut si eu pe o strada a internetului. Ne-am intalnit spontan, la o anume intersectie, sa zicem a sansei cu spatiul virtual. Am avut norocul sa imi cititi poemele si sa ma publicati in revist...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page