Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 972 - 29 Ianuarie, 2011 - Anul XXI
de Mariana Cristescu
I-am descoperit opera pe Internet, acest rau necesar al timpului nostru, unde exista loc si cer pentru toata lumea si datorita caruia, pe langa multe mizerii si mojicii ale unor frustrati, anonimi sau nu, poti afla lucruri noi, minunate, despre semeni din toate colturile lumii. Am avut, asadar, bucuria de a descoperi, in exil , inca un artist roman, pornit, din tinerete, cu traista plina de visuri, si asezat undeva, pe glob. Nu-i voi dezvalui, deocamdata, numele, fiindca relevanta este starea , ......Citeste »
Editoriale »
Din lumea... lui Stanley Kramer (972)
de A. C. Ton
“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus * Exista o multitudine de pareri, a caror competenta ma abtin s-o comentez, referitoare la acest concept filosofic, acest fost singular bastion al democratiei mondiale, acest conglomerat in care traiesc intr-o perfecta armonie toate minoritatile mapamondului, acest colos economic, financiar, militar etc. numit America. Surprinzator, cele mai admirative comentarii si articole provin de la persoane obisnuite sau intelectuali de prima marime, ca...... Citeste »
Religia vazuta primitiv
de Andrei Marga
Despre Legea educatiei (2011) se discuta mult pentru ca sunt multe erorile dinauntrul ei. Unele tradeaza incultura, altele reaua-vointa, cateva, de-a dreptul primitivismul viziunii. Acesta este cazul articolelor despre religie. Se stie ca Hitler socotea religia, in 1941, drept “subminare a fundamentelor culturii” (iar Robert Wistrich ne-a redat, in Laboratory for World Destruction, University of Nebraska Press, 2007, prezentarea detaliata a vederilor lui Hitler asupra religiei). Mussolini a avut...... Citeste »
Milenii de indurari
de Ioan Cismas
Abandonarea Daciei, de fapt ultima cucerire a romanilor si retragerea aureliana, care s-a petrecut intre anii 271-175 e.n., sub presiunea popoarelor barbare, a avut un impact deosebit asupra locuitorilor acestei provincii, deja daco-romani, dupa 170 de ani de simbioza intre cele doua popoare si culturi. Ramasi fara aparare, din cauza retragerii administratiei si cu vistieria goala (pentru ca un imperiu in declin avea nevoie de aurul si graul Daciei, ca de aer si de apa, si nu de oameni care treb...... Citeste »
La Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mures - Un workshop incitant, pe o tema mereu actuala
de Nicolae Balint
In cadrul programului de masterat „Control, expertiza si audit”, coordonat de prof.univ.dr. Ioan Rus, marti, 18 ianuarie a.c., incepand cu ora 17,00, in sala A12, a Universitatii „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures, s-a desfasurat workshop-ul cu tema „Misiunea de baza in audit: Evaluarea activitatii de colectare si executare silita”. In fata masteranzilor din anul II si I, interesanta si incitanta tema a fost prezentata de Corina Haret, auditor superior in cadrul DGFP Mures - Biroul audit public...... Citeste »
Politica »
ROMÂNIA VAZUTA DINAUNTRU SI DIN AFARA
de Radu MIHALCEA
De ce oare? Ce urmareste? (Continuare din editia precedenta) Ramane Presedintele statului Roman, Traian Basescu… Pentru jumatate din populatia romana el este “…calaul democratiei romanesti! Escroc, incult si betiv…” Cealalta jumatate a populatiei nu-l vede si nu-l apreciaza a fi asa, ca dovada ca i-a acordat votul… Cum il vede strainatatea? Pentru Presedintele Frantei, Sarcozy si pentru cancelarul german Merkel, Basescu este colegul care indeplineste functia de Presedinte al Romaniei in a doua l...... Citeste »
Atentie! Veniturile nedeclarate vor intra in vizorul ANAF!
de Ioan Husar
Din 2011, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va opera cu un nou concept: situatia fiscala personala, care ar trebui sa reflecte raportul dintre veniturile declarate si cheltuielile facute de o persoana fizica. Daca diferenta dintre acestea va depasi 10%, dar nu va fi mai mica de 50.000 de lei, atunci posesorul averii va trebui sa justifice provenienta banilor sau a patrimoniului. In cazul in care explicatiile nu vor fi convingatoare, suma va fi impozitata cu 16% , explica Doina Zah...... Citeste »
Cultura »
ORIZONTURI DACO-ROMANE
de Dan BRUDASCU
De curand a aparut, la Cluj-Napoca, cel de-al III-lea volum al lucrarii intitulate „Orizonturi daco-romane” a cunoscutului arheolog si dascal, academician prof. dr. Dumitru PROTASE. Lucrarea cuprinde 37 de articole si studii pe care autorul le-a publicat de-a lungul timpului in tara sau peste hotare, consacrate trecutului nostru daco-roman in perimetrul carpato-danubian. Reamintim ca volumele precedente au aparut in anii 1995 si respectiv 2005, bucurandu-se de o calduroasa primire in cercurile a...... Citeste »
Istorie »
Agentul ”Hubertus” din Reghin si povestea colectiei regale
de Nicolae Balint
A fost unul dintre oamenii de incredere ai fostului Rege Mihai I. Cea mai mare parte din viata a trait-o insa la Reghin. Marginalizat si tracasat de regimul comunist, dar om de moda veche, a supravietuit cu demnitate si chiar cu oarecare seninatate si umor - i-am putea spune - noilor conditii. In anii 70 ai secolului trecut, s-a incercat racolarea sa de catre Securitate. A primit chiar si un nume de cod. Om de onoare, curaj si bunacredinta, acesta nu s-a lasat manipulat de Securitate. Fiind „ine...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Roa...... Citeste »
Sport »
Meciul România - Luxemburg din preliminariile CE va avea loc pe 29 martie
Federatia Romana de Fotbal a instiintat, luni, UEFA si Federatia din Luxemburg privind locul si ora de disputare a partidei din preliminariile Campionatului European din 2012, dintre cele doua reprezentative, meciul urmand sa aiba loc la 29 martie, la Piatra Neamt, de la ora 20:45. Meciul cu Luxemburg reprezinta prima intalnire oficiala pe teren propriu in 2011 pentru nationala Romaniei. La 26 martie, tricolorii joaca, in deplasare, cu Bosnia si Hertegovina. Romania face parte din Grupa D a prel...... Citeste »
Din Comunitate »
ION HAIDUC, URMASUL LUI NOVAC
de Simona Botezan
O viata in slujba unei pasiuni, actoria Actorul Ion Haiduc (sau Ucu, asa cum il numesc prietenii), s-a nascut pe 3 decembrie 1947 la Oradea si este urmasul unui haiduc adevarat, Novac, pe linia descendenta a mamei. De la tatal lui, mare iubitor de pictura, muzica si teatru, se pare ca a mostenit talentul si inclinatia pentru arta. Datorita meseriei parintilor, in copilarie s-a mutat des si a calatorit mult. A locuit la Gheorgheni, la Sighetul Marmatiei, la Salonta si la Timisoara, unde a absolvi...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Discutie amicala: - Am citit in ziar ca s-a facut un top al celor mai corupte tari si Romania a iesit pe locul doi. De ce crezi? - A dat spaga sa nu iasa prima… * Un sot vine acasa cam cherchelit si murdar de noroi, dupa o sedinta prelungita cu baietii. Dimineata, dupa ce se trezeste, isi intreaba nevasta: - Mi-ai curatat pantalonii? - I-am curatat, stai linistit. - Dar haina? - Si haina, stai linistit. - Dar pantofii? - Dar ce, aveai bani si-n pantofi? * Doua prietene stau de vorba: - Eu si sot...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page