Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 968 - 25 Decembrie, 2010 - Anul XX
Urmatoarea editie a revistei Clipa , editia nr. 969, va aparea pe data de 8 ianuarie, 2011! MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR !...Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (968)
de A. C. Ton
* Indelungata si complicata istorie a lumii ne-a adus, in exclusivitate prin voia Divinitatii, la cateva zile distanta de terminarera primului deceniu al tumultosului mileniu al III-lea. Din nefericire, globul pamantesc a ramas acelasi perimetru geografic in care caracterul, integritatea, onestitatea si multe alte virtuti umane au devenit o “Rara Avis”, splendorile Terrei au fost coplesite de orori, valorile de nonvalori, iar civilizatia lumii este tinta talibanismului verbal si agresiunii fizic...... Citeste »
Frontiere celeste si terestre
de Viorel Roman
Vizita papei Benedict XVI si construirea Catedralei mantuirii neamului, langa Palatul lui Nicolae Ceausescu, vor delimita si armoniza frontierele celeste si terestre ale tuturor romanilor. Cerul fireste n-are limite, granite, dar cine se uita la realitatea pamanteana, vede umbrele frontierelor celeste si norii sumbri, ca la slavii de sud, unde acelasi neam cu aceeasi limba, croatii catolici se razboiesc cu fratii lor, sarbii ortodocsi. Conflictul religios dintre israeliti, suniti si siiti in Ori...... Citeste »
La Multi Ani Redactiei Clipa !
Stimate d-le Patton si d-na Vera, Onorata Redactie a Revistei Clipa Cu prilejul binecuvantat al Anului Nou, va doresc de la Bunul Dumnezeu multa sanatate, bucurie si impliniri in Noul An. In acelasi timp, doresc sa va multumesc pentru sacrificiul depus, de ani de zile, sa ne transmiteti mesajele valoroase si variate prin Revista Clipa. Standarele si Mesajele inalte ale Revistei se datoreaza scriitorilor Clipei de mare pregatire si competenta. Felicitari si La Multi Ani! Citesc de fiecare data, c...... Citeste »
Felicitare
Din toata inima urez, intregului colectiv, sanatate, impliniri si numai zile senine. Cu aceasta ocazie va felicit pentru promptitudinea si, mai ales, curajul de a publica acea scrisoare, Salvati Romania pe care, cred, nu a mai publicat-o nimeni. Desigur, de frica. Dupa ce am trimis articolul ziarului Romania Libera, mi s'a blocat vechea adresa de Email prin AOL. Astept sa transmit si acest apel catre ziarele americane, dupa care va trebui sa-mi fac alta adresa. Va multumesc si inca odata va urez...... Citeste »
LETTER TO THE MEDIA WORLDWIDE
Following a letter sent to leaders of the world, comprising severe and hidden truths about Romanian Revolution of December 1989 , I received immediate prohibitions for transmission over the Internet. I expect further reprisals from people, not a few, who hide the truth. Romanian newspapers in Romania and America, who received the letter, did not react in any way to the call-rescue of Romania , except for publication Clipa Magazine , which has proven that this opportunity is an independent newspa...... Citeste »
LA MULTI ANI!
CATRE INTREGUL COLECTIV REDACTIONAL AL REVISTEI CLIPA - La multi ani! - sanatosi, fericiti, rodnici - intru toate cele ale Binelui, intru toate cele prin care lucrarea Mantuitorului Hristos este slavita! UN NOU AN CU BINE SI LUMINA SENINA!!! Doamne,-ajuta! Cu, mereu, aceeasi pretuire si calda prietenie, Adrian Botez... Citeste »
LA MULTI ANI !
Va urez Sarbatori Fericite si un an nou cu implinirea tuturor dorintelor! La multi ani! cu deosebit respect si pretuire, ANGELA BACIU scriitor... Citeste »
Scrisoare
Dragii mei, Anul 2011 se anunta un an extrem de important pentru institutia noastra. Suntem constienti de rolul esential pe care il jucati, fiecare dintre Dumneavoastra, in relatia cu biblioteca publica. Multumesc pentru buna comunicare avuta ! Sa va fie casa, casa Sa va fie masa, masa Si viata mult mai frumoasa ! LA MULTI ANI ! Cu respect, Sergiu Gabureac BIBLIOTECA METROPOLITANA BUCURESTI Serviciul DEZVOLTAREA SERVICIILOR PUBLICE. EVALUARE PROSPECTIVA. MARKETING. Sectorul 1: Str. Tache Ionescu...... Citeste »
Programul Obama-Biden în învatamânt
de Andrei Marga
Ceea ce se petrece in invatamantul din SUA este mereu instructiv pentru orice alta tara, avand in vedere succesele istorice, tehnologice, economice si politice americane de dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. Pana in anii treizeci, Germania avea cel mai atragator sistem, iar directia mobilitatilor studentilor era spre Heidelberg, Göttingen, Tübingen, München si altele. Odata cu venirea la putere a lui Hitler, directia s-a schimbat, iar dupa 1945 SUA este incontestabil centrul invatamantului mo...... Citeste »
„Militia spiritului” – noua sluga a ocârmuirii
de Cezar Adonis Mihalache
Daca s-ar fi napustit vreun tigan pe treptele cu pricina, ori s-ar fi dat cu burta de colturile usilor in vreme ce piranda isi salta fustele nespalate, jandarmii ar fi privit cu zambetul pe buze. Ba, chiar cu indulgenta. Ar fi fost chemat probabil si un negociator caci, nu-i asa?!, nu se cade sa iei minoritarul cu bulanul pe la spate. Ba, poate ar fi venit si organul local sa-i dea de veste ca ii va studia personal problema, „victima regimului” putandu-si striga nemultumirea sub reflectoarele pr...... Citeste »
Politica »
Motive de pesimism, in 2011!
de Gheorghe Giurgiu
In pofida avertismentelor FMI - potrivit caruia, Romania este expusa riscului de a intra in incapacitate de plata - politicienii nostri ne… imbata cu apa rece. Dupa ce expertii Fondului au atras atentia ca, daca se va continua in ritmul actual al cheltuielilor publice nejustificate, ne vom afunda si mai mult in criza, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a ironizat presa, spunand ca nu exista un motiv serios sa creada cineva ca Romania ar putea sa inceteze platile externe . Precizarea guvernatorulu...... Citeste »
Salvati Romania - Atacul terorist din decembrie 1989, asupra Romaniei
de Gheorghe Tanasescu
(Continuare din editia precedenta) I-am solicitat totodata parerea sa in legatura cu aparitia in Ungaria a unor lucrari care contestau sau puneau la indoiala apartenenta la Romania a unor parti din Transilvania. Rezum discutia noastra la doua afirmatii ale generalului maghiar: mai intai ca aceia care revendica teritorii din jurul granitelor ungare sunt foarte putini in tara sa si, in al doilea rind, dupa parerea sa, ori de cite ori Ungaria a pretins sau a incercat extinderea teritoriilor pe seam...... Citeste »
Dubla moralitate o boala a secolului democratiei? CD-uri, bancile si Wikileaks sau povestea cu Scufita Rosie
de Viorel Baetu
de Viorel Baetu (Michael Cutui) Odata cu Revolutia Franceza, democratia a incetat sa mai fie doar un cuvant literar si a devenit parte a vocabularului politic . Ernest Weekley Democratie: demos inseamna popor, iar kratos inseamna putere. Prin democratie se intelege puterea poporului, conducerea poporului de catre popor. Cineva spunea „intr-o tara care este cu adevarat libera, nu mai e nevoie sa se scrie cuvantul LIBERTATE pe toti peretii“. Democratie, democratic, democrat, demo-kratos e scris in...... Citeste »
Cultura »
UN INTERVIU - CONVORBIRE CU RADU BELIGAN...
de Roni Caciularu
Eram elev de liceu, mic de statura si timid. Sala Teatrului din Bacau, fascinanta, cu o minunata cortina pictata cu fluturi si boschete, cu zane si cu petale, care mie nu-mi spunea ceva anume, plafonul inalt, albastru verzui, sugerand oarecum cerul si, mi se pare avand si vreo cativa ingerasi bucalati, parterul plusat, lojile cu adevarat elegante, balconul inalt si incapator, si galeria de si mai sus, cu ingradire din fier forjat si banci din lemn simplu, imi erau familiare, caci de mic mergeam ...... Citeste »
Cultura si credinta »
ASA ZICE BIBLIA
de Benone Burtescu
“Unde este Imparatul de curand nascut?...” (Matei 2, 2) La cel mai mic efort de observatie ne dam seama ca magii nu vorbesc la general, nici aproximativ, nici de protocol. Ei puteau sa intrebe: S-a nascut cumva Imparatul iudeilor? Stiti ceva despre Imparatul de curand nascut al iudeilor? Este adevarat ca S-a nascut Imparatul prezis in cartile voastre? etc... Dar magii nu au vorbit asa. Ei nu erau oameni de conditie spirituala indoielnica sau usuratica. Ei nu veneau din departatul rasarit de “cur...... Citeste »
Istorie »
Parfum de epoca - Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian”
de Nicolae Balint
Au invatat carte serioasa. Au invatat sa fie oameni. Au fost tineri si au sperat sa schimbe lumea. Poate chiar au schimbat-o putin. Cu candoarea si naivitatea tineretii lor, au iubit tot ceea ce putea fi frumos in adolescenta. Cu siguranta ca multi dintre ei si-au realizat chiar visele...In perioada interbelica, prin bancile acestei ilustre scoli romanesti din Targu-Mures, au trecut mii de elevi. Amintirea lor a ramas consemnata lapidar intre pagini ingalbenite de carte. Iar figurile lor, atempo...... Citeste »
De la Cititori »
FOST-AM LA PARIS !
de Sergiu Gabureac
5 zile si 4 jumatati de noapte File de jurnal parizian paranormal (VIII) Sergiu Gabureac gsm_as@yahoo.com Muzee, muze si alte alea (2). Versailles&Trianon O zi superba de mers pe jos. In gara la Versailles, nori grei acopereau cerul, fara a fi frig. Cohortele de turisti se indreptau intr-o directie precisa. Nici nu mai trebuie sa intrebi unde sunt vestitele constructii. Cardul ICOM ne salveaza si aici de la o coada incredibila. Datorita lui am castigat o zi la Paris, prin facilitarea accesul...... Citeste »
FELICITARI DE SARBATORI
Sfintele Sarbatori ale Craciunului si Anului nou sunt pe aproape - gata cu iuteala sa soseasca si sa se adaposteasca in sufletele si viata noastra - sa lasam bucuria sezonului sa intre in inimile noastre, ca sa ne reaminteasca, ca acolo este tot timpul ceva pe care noi putem conta - ceva foarte frumos si plin de speranta - ceva minunat - CRACIUNUL - CRACIUNUL - este timpul sa multumim pentru cei iubiti aproape sau departe - memoriile pe care noi le impartasim impreuna si cat de apropiati ne simt...... Citeste »
Religie »
DE CE S-A NASCUT HRISTOS? MESIA CHIP LUMINOS!
de Aurel Sas
„Caci Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut (Matei 18:11). „Si a nascut pe Fiul sau Cel Unul-Nascut si L-a infasat si L-a culcat in iesle, caci nu era loc, pentru ei, in casa de oaspeti” (Luca 2:7). Domnul Iisus Hristos S-a nascut „ca sa creasca si sa ne mantuiasca” cum ne reveleaza Colinda si Scriptura care zice: „Caci Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca pe cel pierdut” (Matei 18:11). Da, omenirea intreaga era pierduta in moartea pacatelor, iar renasterea si man...... Citeste »
Din Comunitate »
Revelion 2011 la Viitorul Roman in Los Angeles
Revelion 2011 la Viitorul Roman, Los Angeles... Citeste »
Sarbatoare la Phoenix
de Emil G. Onet
Sambata 11 decembrie a avut loc in sala Heius a bisericii “Sf. Ioan Botezatorul” din Glendale un inedit spectacol intitulat “Iata vin colindatorii”, cu participarea unui grup de solisti si actori din Romania, aflati in turneu prin Statele Unite si invitati de preotul Gheorghe Libotean sa poposeasca pentru o seara si la Phoenix. In cuvantul lui acesta a multumit organizatorilor, intre care a mentionat pe Dumitru Stefaniga, Florin Partiu si Jean Breja, pentru inimoasa lor dedicatie in reusita even...... Citeste »
What is Christmas?
de Camelia Micu
By: Camelia Micu Vancouver, Washington Christmas is my favorite holiday. Now, you’re probably be asking yourself why did I choose Christmas as my favorite and not Easter, The Resurrection…Well, to be quite honest with you, I love Easter just as much for we remember the death of the greatest King bearing our sins and celebrate His victorious and glorious Resurrection. Not only did our great King rose from the death, but it was that through his death and His precious shed blood that our sins have ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Iosef al II-lea, Imparatul Germaniei, calatorea incognito. Oprindu-se intr-un sat, el a intrat intr-o carciuma si a cerut doua oua proaspete. Indiscretia unui servitor a facut sa afle carciumareasa cine era musafirul. Cand a fost chemata la plata, ea a cerut doi poli pe cele doua oua. Imparatul mirat de pretul prea mare i-a zis: - Asadar, ouale sunt foarte rare prin partea locului? - Nu, Maria ta, a raspuns femeia: imparatii sunt rari pe aici! Cu toate ca era zgarcit, imparatul a platit cei doi ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page