Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 966 - 11 Decembrie, 2010 - Anul XX
de Andrei Marga
Putine carti sunt mai lamuritoare asupra schimbarii majore din geopolitica actuala, care consta in trecerea Chinei in pozitia de cel mai mare producator al lumii, precum cartea lui Giles Chance, China and the Credit Crisis. The Emergence of a New World Order (John Wiley & Sons, Asia, Pte. Ltd., Singapore 2010)! Putine carti sunt mai limpezi in argumentarea in subiecte complicat interconectate – decizii politice, rate ale dobanzilor, politica preturilor, interventii ale bancilor, schimbarea b......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (966)
de A. C. Ton
* Nu mai exista nici cel mai mic dubiu ca piata financiara mondiala este total destabilizata, lucru care va atrage automat dupa sine si destabilizarea politica a omenirii, destabilizare generata in proportie de 100% de incompetenta crasa a celor care conduc destinele omenirii cat si a alesilor din diferite Parlamente si Congrese de aici si de pretutindeni. Lasand la o parte, mai exact ignorand predictiile sumbre cu care suntem asaltati de Venga, Mama Omida si alti corifei ai genului si de o mass...... Citeste »
O carte pentru biblioteca de suflet
de Lazar Ladariu
Citim cartea domnului profesor Simion Bui, director al Colegiului Alexandru Papiu Ilarian din Targu-Mures, Biserica si societatea romaneasca in Reghin si imprejurimi: 1890-1918 , cu gandul la vremea in care satul si preotul au reprezentat (fenomen surprins de marele istoric Nicolae Iorga in «Sate si preoti») elementele definitorii ale societatii romanesti din Transilvania . O Transilvanie in care, la 1848, elita romanilor era formata dintr-o patura restransa, de aproximativ 5.343 de intelectuali...... Citeste »
Trepadusul marii familii europene
de Cezar Adonis Mihalache
Daca Europa liderilor politici ne invidiaza la vreun capitol, probabil acesta este felul facil in care guvernantii din Romania isi pot impune abuzurile si aberatiile in felul de ocarmuire. Iar daca aceeasi Europa va ajunge, de data la nivelul familiei comune a celor condusi, sa ne urasca, acest lucru se va datora exemplului prost pe care l-a dat tara noastra prin usurinta de a fi acceptat, blazata, feluritele masuri economice si sociale. Liderii Uniunii Europene au de ce sa-l invidieze pe Traian...... Citeste »
Politica »
Este OUG 94/2010 o solutie viabila pentru ca românii din strainatate sa obtina o pensie în România?
de Simona Botezan
By Simona Botezan, Washington D.C. La 2 noiembrie 2010 a intrat in vigoare Ordonanta de Urgenta nr. 94/2010 privind noi masuri si categorii de persoane asigurate in sistemul public de pensii. Ordonanta permite persoanelor interesate, care indeplinesc anumite conditii, sa se asigure in sistemul public de pensii din Romania, prin incheierea pana la 31 decembrie 2010, a unui contract de asigurare sociala si achitarea, intr-una sau mai multe transe, pana la data mentionata, a contributiei de asigura...... Citeste »
Cultura »
ARTUR SILVESTRI... DIN NOU PRINTRE NOI!
de Al. Florin Tene
La doi ani de la inaltare in Nirvana Nu intotdeauna cel care se inalta in „Patria vesniciei” lasa urme adanci si roditoare, precum brazda rasturnata de plug in ogorul roditor, insa in cazul scriitorului, istoricului, filozofului si enciclopedistului Artur Silvestri urmele rodniciei sale din timpul vietii se vad si azi pe ogorul memoriei si al cuvantului „cules de pe pajistile infinit colorate si cu parfumuri inefabile, pe care le parcurge fara oprire, ne cuprinde si ne supune, strecurand in noi ...... Citeste »
PRECIZARE
de Dan BRUDASCU
Circula, de o vreme, pe internet o povestioara legata de Octavian Goga, ca prim ministru al Romaniei, si un taximetrist. Ea este atribuita, ca sursa, poetului insusi. Eu, care pretind ca, de vreo 30 si ceva de ani, am citit foarte multe texte scrise de sau despre Goga, atat ca poet cat si ca politician, nu am dat nicaieri peste ceva de felul acesta. Stiu, insa, ca Goga avea masina sa proprie, condusa de soferul Manole, intre altii, care il ducea pe poet oriunde si oricand dorea, atat in Capitala...... Citeste »
Cultura si credinta »
ASA ZICE BIBLIA
de Benone Burtescu
Nimeni nu este obligat sa creada in ce zice Biblia, dar ea ZICE. Se vorbeste asa de mult ca Apocalipsa este MIT. Total neadevarat. Se vorbeste si mai mult ca Apocalipsa este simbol. Este, dar nu numai. Se vorbeste din cand in cand ca Apocalipsa este literala. Este, mai mult decat se spune ca este. Nu doar in lucrurile spirituale ci chiar si in cele materiale care pot influenta pe cele spirituale. Intelegand ca romanii din Romania vorbesc mai mult englezeste decat romanii din America, nu ma sfies...... Citeste »
Istorie »
La cea de-a XVI-a editie, „Românii din sud-estul Transilvaniei. Istorie - Cultura - Civilizatie”
de Nicolae Balint
Cea de-a XVI-a editie a Sesiunii de comunicari cu tema „Romanii din sud-estul Transilvaniei. Istorie - Cultura - Civilizatie”, manifestare organizata in cadrul Zilelor Justinian Teculescu si Nicolae Colan, s-a desfasurat in perioada 3-4 decembrie 2010, in localitatile Sfantu Gheorghe, Covasna si Voinesti (Scoala Generala „Avram Iancu” din localitate). Din judetul Mures au fost prezenti cu diverse comunicari, 6 participanti: prof.dr. Liviu Boar, director al SJAN Mures, preot dr. Florin Bengean, c...... Citeste »
De la Cititori »
ÎNSEMNARI: DIALOG CU MINE ÎNSAMI
de Liana Saxone-Horodi
In ultimul timp, intr-un dialog continuu cu mine insami, am incercat sa-mi clarific cateva notiuni, de care m-am izbit fara sa vreau. Este vorba despre diferenta dintre a te comporta orgolios sau de a dovedi demnitate. In principiu stiam sa definesc cele doua notiuni, dar pentru o clarificare sigura am apelat la „DEX- Dictionarul explicativ al limbii romane . Orgoliu este definit in felul urmator: „parere foarte buna, adesea exagerata si nejustificata, despre sine insusi, despre valoarea si impo...... Citeste »
FOST-AM LA PARIS !
de Sergiu Gabureac
5 ZILE si 4 JUMATATI de NOAPTE File de jurnal parizian paranormal (VI) Sergiu Gabureac gsm_as@yahoo.com Parisul si ... Micul Paris (2) Nu prea am vazut sali de jocuri de noroc prin Parisul cel de toate zilele. In Micul Paris sunt peste 200. Ungurii au 7 cazinouri in toata tara ! Putin a desfiintat doua mii de cazinouri la Moscova, spatiile fiind date bibliotecii publice moscovite si altor institutii de cultura ! La Paris salile de acest gen sunt insa amplasate, marea majoritate, ca si sex-shop-u...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Sti...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultatele inregistrate in partidele disputate, in etapa a XVIII-a a Ligii I, prima a returului actualei editii de campionat: Vineri: Gaz Metan Medias - Victoria Branesti 2-2 Au marcat: Aganovici ’73,’78 ; Novac ’65, Popa ’70. FC Brasov - FCM Targu Mures 1-1 A marcat: Ilyes ’63 (penalti) ; ’72 (autogol). CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1 Au marcat: Traore ’69, Kivuvu ’72 ; D. Stoica ‘67 Sambata: Gloria Bistrita - FC Timisoara 3-3 Au marcat: Velcovici ’53, Keita ’72, ’90 ; Luchin ’18, Zicu ’5...... Citeste »
Din Comunitate »
Misiunea “Sf. Ioan Botezatorul” la ceas aniversar
Alaturi de un numar mare de credinciosi si invitati, Misiunea Greco-Catolica “Sf. Ioan Botezatorul” din Tustin, California, si-a sarbatorit duminica, 5 decembrie, un an de existenta. Celebrarea a inceput la ora 10:00 am cu Sfanta Liturghie, urmata de o agapa frateasca pregatita de inimosii membri ai tinerei comunitati. In cadrul predicii de dupa citirea Evangheliei, Parintele Cristian Terhes, preotul Misiunii, a facut o interpretare a textului scripturistic citit (Luca 13, 10-17) in care s-a vor...... Citeste »
Revelion 2011 la Viitorul Roman in Los Angeles
Revelion 2011 la Viitorul Roman, Los Angeles... Citeste »
INVITATIE. IN MEMORIA LUPTATORILOR PARASUTATI DE AVIOANELE AMERICANE
INVITATIE Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti siFundatia Ion Gavrila Ogoranu organizeaza Vineri 10 Decembrie 2010, ora 9,oo, la FORTUL 13 JILAVA (Valea Piersicilor), o ceremonie in memoria LUPTATORILOR ANTICOMUNISTI PARASUTATI DE AVIOANELE MILITARE AMERICANE si executati la 31 octombrie 1953.Cei care doresc sa participe sunt rugati sa transmita prin e-mail sau telefonic numele, prenumele, seria si numarul actului de identitate (aceste date sunt necesare pentru i...... Citeste »
CEA MAI FRUMOASA ZI A LICEANULUI CANADIAN (1)
de Elena Buica
Ultima zi de vineri din luna octombrie 2010 mi-a oferit momente speciale in care se impleteau emotii si un interes afectiv pe mai multe planuri. Ziua aceasta a fost destinata absolventilor din ultimul an de curs al liceului nepoatei mele Mara-Elena Nagy si un asemenea eveniment cu totul inedit pentru mine, m-a rascolit si m-a trimis cu gandul in trecut, la cei aproape 40 de ani de profesorat in Romania, dar si la un pas spre viitorul pe care l-as dori sa se infiripeze si in invatamantul romanesc...... Citeste »
Studentii români din S.U.A – 1 Decembrie din suflet
Studentii romani din New York s-au simtit mai aproape de casa, de Ziua Nationala a Romaniei la evenimentul organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) Filiala S.U.A New York, 1.12. 2010. Studentii romani din New York, profesori, demnitari romani si prieteni americani au marcat Ziua Nationala a Romaniei printr-un eveniment initiat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) Filiala S.U.A,cu sprijinul Centrului Est European al Universitatii Columbia din New York, al Consulatu...... Citeste »
PROFESSIONAL CELEBRITY: COMUNICAT DE PRESA
de Mihaela Serban
PRIMA EDITIE A «GALEI INTERNATIONALE A CELEBRITATILOR – SPANIA 2010» REALIZATA LA MADRID Prima editie a „Galei Internationale a Celebritatilor – Spania, 2010”, va fi realizata, in Salonul de Festivitatii al Facultatii de Jurnalism, Universitatea Complutense din Madrid, pe data de 3 decembrie, ora 19:30. In cadrul evenimentului, vor fi premiate personalitati, romane si spaniole, care au contribuit la dezvoltarea relatiei dintre cele doua tari, in special prin implicare socio-culturala, popularita...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Dialog intre un om de afaceri si tanara lui secretara: - Domnisoara, spune-mi, te rog, cine ti-a facut aceasta coafura? Secretara raspunde alintandu-se: - Oh, e facuta de un expert… - Aa, asta se intelege de la sine. Dar un expert in ce anume? * Un functionar intarzie in permanenta la birou. La un moment dat, seful nu mai rezista si-l intreaba: - Omule, nu te mai inteleg. Pe langa faptul ca lucrezi de mantuiala, mai si intarzii. Eu, in locul tau, nu as mai veni deloc. - Daa… dumneavoastra asa at...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page