Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 964 - 27 Noiembrie, 2010 - Anul XX
de Andrei Marga
Unde sunt romii in tablourile identitatilor? Romii lipsesc din marea parte a descrierilor de situatie din Europa, iar faptul are explicatii multiple. In primul rand, romii nu si-au creat o elita intelectuala capabila sa le reconstituie istoria si sa le precizeze locul in istorie. In Europa nu ti se recunoaste identitatea pana nu prezinti un certificat istoric. In al doilea rand, in interactiunile cu celelalte grupuri care s-au identificat, romii se prezinta inca drept un grup difuz, neorganizat ......Citeste »
Editoriale »
Invitatie panel Diaspora Voteaza - Lansare policy paper privind votul la distanta
Roman stramutat. Eu cum votez?Vot prin corespondenta sau vot electronic?In cadrul panelului Diaspora Voteaza, GRSPSociety lanseaza policy paper-ul privind votul la distanta Moderator: Marian Voicu, realizator Televiziunea RomanaInvitati: Cristian Diaconescu, Senator UNPR Raymond Luca, Senator PNL circumscriptia 43 Koto Joszef, Deputat UDMR circumscriptia 43 Cristian Radulescu, Deputat PDL Varujan Pambuccian, Deputat Uniunea Armenilor din Romania Cristian Ghinea, Director Centrul Roman de Politic...... Citeste »
Indemn si Solidaritate cu prilejul Alegerilor de la 28 Noembrie!
Organizatiile semnatare ale acestui apel cheama toti Basarabenii cu drept de vot sa se prezinte la alegerile din 28 Noiembrie si sa spuna NU comunismului. Pentru parintii care au murit in Siberia, pentru copiii raspanditi in toata Europa, Veniti la vot! Orice absenta inseamna un vot pentru comunisti. Votati pentru Libertate, pentru Dreptate, si pentru Democratie! · Votul tuturor este extrem de important. · Daca nu va prezentati la urne altii vor vota si vor decide pentru voi. · Daca nu veti vota...... Citeste »
Dialog la distanta cu Ex-senatorul Ilie Ilascu
de Lucretia Berzintu
Stimate domnule Ilie Ilascu, ca politician care cunoasteti situatia din cele doua state romanesti, Republica Moldova si Romania, cum caracterizati perioada ultimilor douazeci de ani vis-a-vis de interesul comun? Din pacate, situatia relatiilor politice dintre cele doua state romanesti in ultimii ani nu a evoluat, asa cum ne-am fi dorit, spre bine, as spune, chiar, ca atmosfera s-a inrautatit simtitor; in cel mai bun caz relatiile au fost inghtate. La nivel uman, al cetatenilor simpli, au ramas l...... Citeste »
"Suntem romani si punctum!"
de Mariana Cristescu
Motto: Pentru sangele neamului tau curs prin santuri, pentru cantecul tau tintuit in piroane, pentru lacrima soarelui tau, pus in lanturi, ridica-te Gheorghe, ridica-te, Ioane! (Radu Gyr) Tratatul semnat luni cu Republica Moldova se pare ca nu prea are sanse de a fi ratificat. In niciun caz, prea curand! Dupa cum scriam in editorialul de miercurea trecuta, luni, 8 noiembrie 2010, Romania si Moldova - prin ministrul de Externe roman, Teodor Baconschi, si premierul moldovean, Vlad Filat - au semna...... Citeste »
Saracirea României
de Cezar Adonis Mihalache
Cezar Adonis Mihalache Pentru o asemenea declaratie, Traian Basescu putea fi suspendat. Pentru ca am fi avut in fata o negare evidenta si agresiva a prevederilor constitutionale. Este motivul pentru care nu a iesit el la rampa, desi i-ar fi facut probabil placere sa ne anunte ca „de acum incolo nu va mai fi stat social vreodata in Romania , ci si-a trimis unul dintre emisari. Surprinzator! Desi l-ar fi putut trimite cu aceasta veste pe argatul aflat de serviciu la Palatul Victoria, nu a facut-o....... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (964)
de A. C. Ton
* Pentru a doua oara, in ultimele 24 luni, mesianicul Pontifus Maximus a fost epicentrul unei istorice alegeri, vox populi dand verdictul meritat perioadei in care am avut nesansa sa avem presedinte democrat si Congres majoritar democrat. Cea mai notabila performanta a Congresului, din aceasta perioada, a fost adaugarea a 2,7 trilioane de dolari la datoria nationala, ceea ce demonstreaza clar ca America se afla in cadere libera si se indreapta vertiginos spre Groapa Marianelor, intoarcerea la an...... Citeste »
Politica »
GRUPUL PARLAMENTAR PSD+PC - INTERPELARE
Adresata: DOMNULUI MINISTRU DE EXTERNE, TEODOR BACONSCHI Senator: VALER MARIAN Circumscriptia electorala: SATU MARE Colegiul Electoral: 1 Grupul parlamentar: PSD + PC Sedinta Senatului din 22.11.2010 Obiectul interpelarii: Demiterea subsecretarului de stat Nagy Ferdinand In temeiul Art.112 alin. 1 din Constitutia Romaniei si Art.162 din Regulamentul Senatului Romaniei, va adresez prezenta INTERPELARE: In cotidianul Jurnalul National din 9 noiembrie a.c. a fost publicat un articol intitulat „Pavi...... Citeste »
GERMANIA ÎSI ASUMA UN NOU ROL ÎN EUROPA DE EST
de Vali Deaconescu
VALI DEACONESCU Presiunea Germaniei pentru rezolvarea situatiei din Transnistria a produs deja rezultate, zapacindu-i pe vulpoii batrani care credeau ca numai SUA conteaza, releva un comentariu al publicatiei The Economist, citat de Agerpres. O linie ferata inchisa a fost redeschisa si ar putea urma legaturile telefonice directe. Ademenind-o cu aderarea la spatiul Schengen, Germania a convins Romania sa adopte un tratat de frontiera de multa vreme blocat cu Republica Moldova, scriu jurnalistii b...... Citeste »
Cultura »
DE VORBA CU STELELE
Menut MAXIMINIAN DE VORBA CU STELELE George Roca DE VORBA CU STELELE Editura Anamarol Bucuresti, 2010, 312 pag. ISBN 978-606-8049-38-0 Scriitorul George Roca aduna in volumul „De vorba cu stelele , ca intr-o confesiune, gandurile unor romani celebri stabiliti pe trei continente: America, Australia si Europa. Cartea, aparuta la Editura Anamarol, debuteaza cu un profil de personalitate creatoare surprins de Carmen Catunescu, in care George Roca se descrie ca un individ vulcanic, intempestiv, jovia...... Citeste »
COMUNICAT - Festivalul National de Arta Dramatica pentru Liceeni „Radu Stanca"
de Dan BRUDASCU
In perioada 19 – 20 noiembri a.c. Compania de Teatru VICEVERSA a Casei de cultura a municipiului Cluj-Napoca a participat la prima editie a Festivalului National de Arta Dramatica pentru Liceeni „Radu Stanca , desfasurata la Sebes, jud. Alba. La Festival s-au inscris 25 de trupe de teatru din intreaga tara. Spectacolul, in premiera, „Femeia din manuscris , de Lia Bugnar fiind selectat intre cele 6 finaliste ale festivalului. In final, juriul prezidat de maestrul Ion Caramitru, a acordat Marele P...... Citeste »
CASA PARINTEASCA NU SE VINDE*
de Marin TRASCA
Ne apropiem vertiginos de implinirea celor douazeci de ani proorociti de regretatul Brucan care, a socotit el, ca ar fi necesari schimbarii mentalitatii ramasa in urma „sobolanilor rosii . Sa-mi fie iertata cutezanta, dar este nevoie de inca pe atatia pentru a putea spune ca am scapat de gripa sovietica. Cu voia dumneavoastra, imi permit sa fiu un pic sarcastic, dar acum ne-am imbolnavit de o alta gripa, cea spaniola care, dupa cat se vede, dureaza de ceva timp, si nici gand sa ne vindecam. Bine...... Citeste »
Cultura si credinta »
Geneza 1, 1: "La început Dumnezeu a facut cerurile si pamântul".
de Benone Burtescu
Asa incepe Biblia. Aceste cuvinte sunt fundamentale si insemneaza CREATIONISM. Daca aceasta declaratie de capatai a existentei ar fi fost respectata, cat de binecuvantata ar fi fost lumea! Lupta cea mare a omenirii timp de milenii s-a dat in jurul acestei afirmatii biblice si din nefericire victime au fost cu nemiluita. Inversul creationismului Biblic este EVOLUTIONISMUL. Probabil v-ati si dus cu gandul la Darwin. Nu e rau, dar Darwin a incaltat opincile popoarelor fara de Dumnezeu, stravechi de...... Citeste »
Istorie »
Averea vânata de Securitate (ep.II) - Domiciliul unchiului Nicolas -
de Nicolae Balint
Pe baza unor acte studiate anterior si a unei documentari realizate pe teren, saptamana trecuta am publicat articolul cu titlul de mai sus. Pe scurt, era vorba despre o colosala avere din SUA, mostenitori in Romania... si Securitatea romana. In 1965, aceasta institutie era interesata de cei circa 4 milioane de dolari ale unui roman-american originar din Gogan-Mures. Reactiile la acel articol nu au intarziat sa apara. Am putut astfel afla informatii suplimentare, am gasit chiar fotografii cu Nico...... Citeste »
De la Cititori »
Adultii strazii au nevoie de haine mai groase pentru anotimpul rece!
Samusocial din Romania face apel la concetatenii sai pentru a ne ajuta sa strangem cat mai multe haine, paturi, incaltaminte, sau orice alt articol care ii poate ajuta pe adultii strazii sa se protejeze de frig in aceasta iarna si sa supravietuiasca de la o zi la alta. Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din Romania: “In fiecare an am organizat colecte de haine in randul companiilor mari, insa in acest an ne dorim sa implicam si societatea civila pentru a strange cat mai multe haine pen...... Citeste »
APEL PRIMIT DE LA CITITORI
de Margaret Gonzalez
Worldwide Rosary on Tuesday, November 23 for Persecuted Catholics in Iraq Tell friends about this Rosary 60 Catholics were brutally murdered while attending Mass in a Catholic Church in Bagdad, Iraq. They are glorious martyrs. But 400,000 Catholics remain and are being persecuted for the faith. And we’re being asked to pray the Rosary to help them. See this impassioned email I received from an Iraqi Catholic: I need help. I am Chaldean. We are Catholics from IRAQ who are persecuted for our faith...... Citeste »
PRIMIM DE LA CITITORI - Moartea lui Randunel
de Vasile Teris
15 NOIEMBRIE 2010 MOARTEA lui RANDUNEL De Vasile Teris, emigrat din Romania in anul 1947 Un stol de pasari’ndepartari A aparut pe cer in zari In randuri lungi ele zburau Un loc prin sate cautau Ca’n fiecare an veneau Din alte tari. Si doua randunele au stat Pe deal la margine de sat Unde cresteau lanuri verzi Cat poti cu ochii ca sa vezi Cum numa’n vis poti sa crezi Atata de bogat. Au cautat un loc in zor Sa fie aproape d’un izvor Cu bucurie au gasit Si zile’ntregi sau straduit Sub streasina au ...... Citeste »
5 ZILE si 4 JUMATATI de NOAPTE
de Sergiu Gabureac
File de jurnal parizian paranormal (V) PARISUL, Micul Paris si ceva sfaturi Sergiu-Marian Gabureac gsmaas@yahoo.com Cand proiectul Vedem Parisul ?!?! a capatat substanta (bilete de avion, cazare hotel, asigurari de toate felurile, inclusiv meteo ...) incepi documentarea. Am vrut sa aflu cateva lucruri esentiale pentru un sejur reusit la Paris. Unii mi-au spus sa vezi aia, altii sa nu cumva sa nu te duci la ..., sa nu ratezi ... , acolo, degeaba te duci … Unul nu mi-a atras atentia asupra unor lu...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi (Rom. 5:6). Pregatirea credinciosului pentru razboiul...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in meciurile disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a XVI-a a Ligii I: Vineri: Pandurii Targu Jiu - FC Brasov 2-1. Au marcat: Pintilii ’84 (penalti), Apostu ’90+2 ; Ilyes ‘68 CFR Cluj - Gaz Metan Medias 1-1. Au marcat: De Zerbi ‘1 ; Edimar ’12 (autogol) Rapid Bucuresti - Universitatea Cluj 3-0 Au marcat: Roman ‘7, Herea ’69, Sburlea ‘80 Sambata FCM Targu Mures - Steaua Bucuresti 0-1 A marcat: Bilasco ’90+2 Universitatea Craiova - Gloria Bistrita 1-2 Au marc...... Citeste »
Din Comunitate »
Un Sezon al Multumirii
de Gelu Arcadie Murariu
Datoram lui Dumnezeu tot ce avem si tot ce suntem, dar oare cat Ii daruim din ceea ce suntem si avem? Diferenta intre ce-I datoram si ce-I oferim reprezinta gradul nostru de recunostinta. Sarbatoarea Multumirii bate la usa. Ne vom aduna in case confortabile si ne vom ghiftui cu bucate traditionale, romanesti si straine, amestecate in proportii diferite, dupa gustul bucatariei locale. La caderea serii ne vom duce la biserica, putini obositi, dar inca suficient de bine dispusi, ca sa ne uram de bi...... Citeste »
Invitatie la onomastica
Misiunea Greco-Catolica Sf. Ioan Botezatorul din Orange County, California, va invita pe data de 5 decembrie 2010 la celebrarea unui an de existenta. Celebrarea va incepe la ora 10:00 am cu Sfanta Liturghie, urmata de o agapa frateasca oferita de inimosii membrii ai comunitatii noastre. Adresa bisericii este: St. Jeanne de Lestonnac School’s Chapel 16791 East Main St. Tustin, CA 92780 Va asteptam cu drag pentru a aduce lauda lui Dumnezeu si a ne bucura impreuna. Pr. Chris Terhes cterhes@gmail.co...... Citeste »
Concert de Craciun
Biserica Ortodoxa Romana Sf. Ioan Botezatorul 6301 W. Olympic Blvd. Los Angeles, CA 90048 Tel: 323.309.5669 Prezinta Concert de Craciun Vineri 3 Decembrie, 2010 la ora 8PM in incinta bisericii Artisti ai Operelor din Los Angeles si San Diego, acompaniati de distinsul pianist John Danke, vor canta piese din Bach, Handel, Mozart, Puccini, Verdi, Beethoven, Giordano, Thomas, Debussy, Bartok si Adams. Racoritoare vor fi servite in holul bisericii in pauza concertului. Va asteptam!... Citeste »
ÎNTÂLNIRE MUZICALA LA NEW YORK CU CÂNTAREATA LIA LUNGU
de
NEW AMERICAN PROGRAM prezinta: INTALNIRE MUZICALA LA NEW YORK CU CANTAREATA LIA LUNGU QUEENS LIBRARY SUNNYSIDE, LONG ISLAND CITY, NEW YORK ORGANIZEAZA UN SPECTACOL CU TRADITII SI COLINDE ROMANESTI DE CRACIUN Ziua de 6 Decembrie in Romania, reprezinta sarbatoarea crestina a Sfantului Nicolae, zi in care incep pregatirile rituale pentru Craciun. Din aceasta zi vatafii si colindatorii, jucatorii de urs si de capra se intalnesc pentru repetitiile „marelui spectacol al traditiilor religioase de iarna...... Citeste »
Anunt
de Dan David
Gabriel Stanescu, editorul Casei de „Editura Criterion Publishing , cu sedii in Romania si USA, si directorul editor al revistei „Origini – Romanian Roots , in etate de 59 de ani, a decedat subit duminica 21.11.2010 la Bucuresti in apartamentul sau, probabil pe un fond de epuizare fizica si psihica ocazionat de Targul de Carte Gaudeamus 2010 unde programase numeroase lansari. Filozof prin formatie, scriitor prolific, polemist stralucit, patriot daruit, putem spune despre Gabriel Stanescu, priete...... Citeste »
Anunt comunitar
Noua biserica ortodoxa din Riverside cu hramul Sfanta Treime” isi va deschide portile din ziua de Duminica, Noiembrie 28, 2010. Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie se va oficia Duminica intre orele 10:00-12:00. Adresa: 2785 Rubidoux blvd, Rubidoux, CA, 92509, www.sfantatreime-riverside.org e-mail: sfantatreimeriverside@yahoo.com. Telefon: 951-543-6244 Va astepam cu mult drag - preot Iov Mosut.... Citeste »
Târgul de Craciun din Belgia
By Tatiana Scurtu-Munteanu Targul organizat de Craciun in Liege isi aprinde luminile, integrandu-se in familia pietelor europene de Craciun de douazeci si patru de ani. Este nu numai cel mai mare sat al Craciunului din Belgia, dar si cel mai vechi. Pastrand cu fidelitate traditia germanica a targurilor de Craciun, cel din Liege reaprinde in inima orasului vraja sarbatorilor de iarna. De-a lungul acestor ani, evenimentul si-a format un obicei si atrage peste un milion si jumatate de oameni, numar...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un barbat se intoarce din deplasare. Sotia il intreaba: - Sper ca femeile le-ai evitat, nu? - Da, scumpo, de doua ori… * La o firma: - Dumneata esti noua noastra dactilografa? - Da, domnule director! - Ce masina preferi? - Mercedes… * Un angajat da buzna in biroul sefului: - Daca nu-mi mariti salariul cu trei milioane de lei… o sa le spun tuturor ca mi l-ati marit cu sase… * Dialog intre patroni: - Auzi, cati oameni lucreaza la tine in firma? - In cel mai bun caz, jumatate… * La psihiatru: - Ce ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page