Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 960 - 30 Octombrie, 2010 - Anul XX
de A. C. Ton
* Sub inconfundabila bagheta a mesianicului Pontifus Maximus, continua haosul generalizat in care ne aflam, haos instaurat cu multa meticulozitate de cei impotriva carora, inca din 1912, presedintele Theodore Roosevelt spunea ca nu se poate face nimic, fiind un “guvern invizibil”. Fiind adeptul perceptelor Marelui Legislator al Universului, percepte care ni s-au transmis prin Cartea Cartilor - Biblia, nu cred ca este ceva ascuns ca sa nu fie descoperit, mai ales in Statele Unite ale Americii, un......Citeste »
Editoriale »
Stenogramele Vântului
de Rares Bogdan
Influenta si putere, convorbiri telefonice intre un patron de trust de presa, politicieni, jurnalisti si directori ai vectorilor media detinuti de mogul, toate aruncate ca o panza de paianjen peste o Romanie care moare de foame, dar care se bucura citind despre familiaritatea relatiilor telefonice dintre mogul si politicieni. 99,9% politicieni de opozitie, dusmani ai presedintelui , adversari ai acestuia, in acceptiunea sistemului politic democratic. Sigur ca stenogramele convorbirilor lui Vantu...... Citeste »
Europa si Pactul Ribbentrop-Molotov
de Mihai Ciubotaru
(Continuare din editia precedenta) Informatii false Moscova si Berlinul anuntasera inca din aprilie ca negociaza un tratat economic, insa serviciile secrete occidentale aflasera ca in realitate cele doua puteri antagonice nu duc niciun fel de negocieri. In mai, Stalin l-a inlocuit pe Maxim Litvinov, un evreu prooccidental, cu Viaceslav Molotov, un apropiat al liderului rus. Negocierile politice au inceput abia la inceputul lunii august, insa au inaintat extrem de repede. Punctul de plecare nu a ...... Citeste »
O diploma pentru revista Clipa
O diploma pentru revista Clipa... Citeste »
Politica »
What will your choice be ??? What your vote will stand for ???
de Angela Slayton
It’s alarming to me, how much money is being spent for campaigning especially with the economy being in such mess while so many are without jobs. It would be nice if all that money went toward paying the nations deficit and in these hard times for most of us,Obama travels all over the country via the Airforce One at taxpayer expense which is intended to only benefit the Democrats and I wonder if the Democratic party will pay back any expenses that Obama incurs for the Democratic party. The First...... Citeste »
AFARA, AFARA ! CU JAVRELE DIN TARA !
de Sergiu Gabureac
E TIMPUL ! NE-AU MANCAT 20 DE ANI DIN VIATA ! E vorba de toate javrele mascate in comunisti-fesenisti-pesederisti-pesedisti, comunisti-fesenisti-pedisti-pedelisti, liber-schimbisti, ulebisti peuneristi, udemeristi, taranisti, pedearisti, vadimisti, penelisti, uneperisti ... AFARA, AFARA ! CU JAVRELE DIN TARA ! Eu unul m-am saturat de o javra, care dupa ce a facut sa dispara o flota, care ne-a ingropat banii in buzunarele altor javre, iar acum vrea sa piarda o tara, declara cinic, in fata unei in...... Citeste »
Cultura »
POVESTIND POEZIA ; UN CIOB DE INIMA PE RUGUL DE LINISTE
de Cezarina Adamescu
Mariana Cristescu, CONVERSATIE DE SEARA, Editura Nico, Targu-Mures, 2006. De ce poetii obisnuiesc sa se adune, sa se numere si sa se imparta-inmultindu-se astfel, la ceas de taina, in jurul Vetrei, vechi ori noua, depanand cu osebire in serile lungi, pluvioase, istorisiri de neam, populate cu eroi legendari care s-au petrecut demult de pe aceste meleaguri, stransi in chingile suspinului care numai acasa isi gaseste ogoiul? Cu inima un ciob de vitral sortit rugului, ei urca’naltul fumegand al Cru...... Citeste »
Cultura si credinta »
BIBLIA NU SE CONTRAZICE. NICI NU SE DEZICE
de Benone Burtescu
Exod 20, 10: ... ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului. tau... Romani 14, 5: Unul socoteste o zi mai pe sus decat alta, pentru altul, toate zilele sunt la fel . La cata cunoastere teologica exista azi - cand peste cativa ani se va face 2000 de la fagaduinta Domnului Ma voi intoarce si a carei implinire o asteptam ca iminenta, - s-ar cuveni macar in privinta zilei de odihna saptamanale sa fie si lumina si acord in crestinatate. Este ciudat ca in timp ce numarul institut...... Citeste »
Istorie »
Falsificarea istoriei României continua
de Dan BRUDASCU
Pentru o buna parte dintre romani, 25 octombrie reprezinta Ziua Armatei, respectiv momentul in care, in octombrie 1944, printr-o exemplara putere de sacrificiu si daruire pentru cauza nationala, Armata Romana a reusit eliberarea orasului Carei de sub ocupatia straina, adica a ultimei palme de pamant romanesc cotropit de armatele hitleristo – horthyste. Adevarul este, insa, altul. Evenimentul s-a petrecut, de fapt, in cursul zilei de 24 octombrie 1944. Deoarece a doua zi, respectiv in 25 octombri...... Citeste »
De la Cititori »
NOTA DE PROTEST PRIVIND NEACORDAREA CETATENIEI REPUBLICII MOLDOVA SCRIITORULUI DISIDENT ROMAN DE ORIGINE BASARABEANA, PAUL GOMA
de Damian Hincu
Scrisoare deschisa catre membrii Aliantei pentru Integrare Europeana, Domnilor Marian Lupu, Vlad Filat, Serafim Urechean, Mihai Ghimpu Stimati Membri ai Aliantei pentru Intergrare Europeana! Numele meu a devenit cunoscut in mass media din Republica Moldova si Uniunea Europeana ca victima a evenimentelor din 7 aprilie 2009 din RM. Eventual, as fi putut sa Va scriu pentru a-mi manifesta tot felul de nemultumiri legate de desfasurarea anchetei masacrului din 7 aprilie 2009, si nu numai, dar este pe...... Citeste »
SCRISOARE DESCHISA ADRESATA TUTUROR CELOR CARE VOR SA AUDA SI SA REACTIONEZE
de Irina Constantinescu
Consternata de faptul ca in Romania s-a ajuns sa se moara pentru a-ti revendica drepturile obtinute prin lege, fac un apel catre toate cadrele didactice din Romania de a se alatura prin aceasta scrisoare deschisa, demersului d-nei invatatoare Cristina Irina Anghel, in varsta de 51 ani, invatatoare la Scoala nr. 2 din Caracal, de a sensibiliza autoritatile responsabile din Romania pentru a intra in legalitate. TREBUIE gasita o solutie rezonabila pentru ca acest DASCAL al Romaniei sa fie salvat! S...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Smi...... Citeste »
Mantuiti cu faramituri… ; I. Mantuiti cu … un cuvant!
de Valentin Danaiata
… ci zi doar un cuvant, si robul tau va fi tamaduit… Mt. 8:8 Istoria ne introduce intr-o epoca dura, cand oamenii ajunsesera moneda de schimb, intr-o cultura a exploatarii, cand viata nu valoreaza nimic, si mila era considerata ca fiind doar apanajul celui slab… Contextul acesta da valoare gestului acelui centurion, care vine cale lunga sa-l intalnesca pe Isus, pentru a-I vorbi despre sclavul lui..., care era slabanog, si se chinuia cumplit. Descrierea bolii sugereaza o boala degenerativa de lun...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a XII-a a Ligii I: Vineri Victoria Branesti - FC Brasov 1-1 Au marcat: Olariu ’62 (penalti) ; Cristescu ‘71 FC Timisoara - Universitatea Cluj 2-2 Au marcat: Axente ‘4, Zicu ’68 ; Szilagyi ’12, Machado ‘28 Gloria Bistrita - Dinamo Bucuresti 0-2 Au marcat: Danciulescu ’15, An. Cristea ‘90 Sambata Gaz Metan Medias - Otelul Galati 0-2 A marcat: Paraschiv ’73, ‘87 Astra Ploiesti - FCM Targu Mures 0-0 Universita...... Citeste »
Din Comunitate »
A 30-a Aniversare
BISERICA ROMANA INDEPENDENTA PHILADELPHIA MARANATHA www.philadelphiamaranatha.com 12500 Indiana Ave Riverside, CA 92503 Tel: 951 - 642 - 9060 Slujitorii acestei Biserici invita, indiferent de denominatia religioasa de care apartineti, la a 30-a aniversare a Bisericii pe toti cei care au placerea sa fie in partasie cu noi pentru zilele de 19 Noiembrie 2010, ora 8.00 PM ; 20 Noiembrie 2010, ora 6.00 PM ; si 21 Noiembrie 2010 ora 9.00 AM si ora 6.00 PM si doresc sa asiste la un serviciu de inalta s...... Citeste »
Nota Redactiei
Multumim domnului Liviu Apahidean din Knoxville Tennessee, OM ale carui virtuti intelectuale morale si spirituale sunt un exemplu pentru marea majoritate dintre locuitorii acestei imperfectiuni numita Terra, pentru cuvintele de apreciere facute la adresa publicatiei noastre.... Citeste »
La Universitatea ”Dimitrie Cantemir”din Târgu Mures, Simpozion stiintific international cu tema „Research, Education and Development”
de Nicolae Balint
Dupa ce a castigat doua proiecte cofinantate din FONDUL SOCIAL EUROPEAN, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures se prezinta in fata studentilor, masteranzilor si cadrelor didactice cu o noua activitate de exceptie. In parteneriat cu ISJ Mures, Universitatea ”Dimitrie Cantemir” organizeaza in perioada 29-30 octombrie a.c., un Simpozion stiintific international, la care vor fi prezenti peste 150 de invitati. ...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Profesorul catre micul Pacala: - Spune-mi ce este un patruped? - Un animal cu patru picioare. - Foarte bine! Spune cateva animale d-astea! - Calul, elefantul. - Minunat. Pe urma? - Doua gaini… * Doctorul catre pacient: - Cum iti merge? - Bine! - Arata-mi limba! E frumoasa. Dar pofta de mancare? - Mare! - Si durerea de cap? - N-o mai am! - Foarte bine! Am sa-ti prescriu un medicament care sa faca sa dispara toate astea. * La tribunal: - Liniste, doamna, liniste! Pentru a divorta trebuie motive. C...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page