Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 958 - 16 Octombrie, 2010 - Anul XX
de Eduard Ovidiu Ohanesian
O solutie pentru situatia jenanta in care se afla guvernantii In lipsa solutiilor economice, perspectiva unei lovituri militare de palat naste initiative bizare. Noul sef al M.A.I. Traian Igas ordona bancilor sa pasuiasca “uniformele” cu datorii. O solutie simpla si eficace putea proteja Sistemul de situatia jenanta in care se afla acum. Banca Armatei, proiect demarat in 1996 si lasat de izbeliste din lipsa de finantare. Interesanta prima initiativa a noului ministru de interne Traian Igas. A da......Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (958)
de A. C. Ton
* Foarte probabil, in multitudinea problemelor cu care va confruntati, ziua Inaugurarii presedintilor Statelor Unite ale Americii nu a constituit o problema care sa va suscite atentia. Oricum, spre stricta dumneavoastra informare, intre anii 1793-1933 ziua inaugurarii noului ocupant al Biroului Oval, avea loc pe data de 4 martie. Incepand cu anul 1933, Amendamentul 20 la Constitutia Americana, muta aceasta data in ziua de 20 a lunii ianuarie. Ca un paradox, ziua de 20 ianuarie 2013, cand actualu...... Citeste »
Argumente
de Andrei Marga
Universitatea “Babes-Bolyai” acorda, in 12 octombrie 2010, cel mai inalt titlu academic doamnei Angela Merkel, doctor in stiinte, Cancelarul federal al Germaniei, pentru merite istorice in configurarea unui nou fel de a face politica, in abordarea inovativa a problemelor contemporane si in consolidarea unitatii europene. Argumentele majore ale deciziei Senatului institutiei noastre pot fi rezumate dupa cum urmeaza. In primul rand, doamna Angela Merkel, dupa o cariera foarte apreciata ca ministru...... Citeste »
Stuttgart
Balul celor Originari din Romania... Citeste »
Cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu va conduce elita astronautilor europeni
de Lucretia Berzintu
Capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, a gazduit in perioada 5-11 octombrie 2010 lucrarile celui de-al 23-lea Congres Planetar al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE), unica asociatie independenta, non-profit, planetara, cu scop profesional si educational a astronautilor din intreaga lume. Pe agenda Congresului desfasurat sub genericul “O planeta, o speranta si un viitor comun” s-au aflat dezbateri si mese rotunde vizand problematica si provocarile explorarii spatiale in secolul XXI, prec...... Citeste »
Un proiect stiintific de anvergurã, Sesiune stiintificã nationalã la Târgu Mures
In organizarea Muzeului Judetean de Istorie Mures, in parteneriat cu Academia Romana-Comisia Oraselor si cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Judetean Mures si al Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National - Mures, in perioada 15-16 octombrie a.c., se va desfasura la Targu Mures o importanta Sesiune stiinifica nationala. Avand ca tema generala ”Evolutia oraselor transilvanene in perioada interbelica, 1918-1940”, sesiunea isi propune sa clarifice o serie de aspecte referitoare la ...... Citeste »
Politica »
BASARABIA, INCOTRO?
de Lazar Ladariu
Dupa cum se stie, in Republica Moldova, in toamna acestui an, in luna noiembrie, urmeaza sa aiba loc alegeri parlamentare anticipate. Mai zilele trecute, presedintele interimar, Mihai Ghimpu, a semnat Decretul pentru dizolvarea Parlamentului de la Chisinau, conform legii, pentru a avea loc pregatirile campaniei electorale. Incercarile din Parlament pentru alegerea presedintelui tarii au esuat. Cu un esec s-a soldat si Referendumul pentru modificarea Constitutiei si alegerea presedintelui direct,...... Citeste »
PASI SPRE ACORDUL SCHENGEN
de Dan BRUDASCU
Una din aspiratiile majore ale romanilor inca din perioada ceausista o reprezenta posibilitatea liberei lor circulatii in Europa si in afara continentului. Nici dupa caderea lui Ceausescu, aceasta justificata aspiratie a lor nu s-a implinit, din pacate, imediat. Imi aduc si acum aminte de cozile interminabile, adeseori de zile si nopti intregi, insotite de tot felul de umilinte din partea unor marunti, dar extrem de infatuati functionari ai ambasadelor straine, intre care, din pacate, si in prez...... Citeste »
Ras cu plans... Va disparea, oare, si zambetul de pe fetele romanilor?...
Va disparea, oare, rasul sanatos al oamenilor din Carpati, care orienta miscarile lumii spre o tara unicat a fericirii eterne? Ne pierdem, rand pe rand, tot ce am avut mai bun in noi si ne va fi rusine ca suntem romani – daca vom mai fi… Originalul este valoarea reala a unei reprezentari estetice - copia, o preluare intamplatoare ce isi pierde din valoarea reala. Noi am fost noi cand eram incarcati de virtute, cand aveam nume de natura si de personaje biblice, aveam suflete de ingeri si putere d...... Citeste »
Cultura »
Pentru Credinta Neam si Tara
Pentru Credinta Neam si Tara, de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu... Citeste »
Cultura si credinta »
BIBLIA NU SE CONTRAZICE. NICI NU SE DEZICE
de Benone Burtescu
Scurtul comentariu care urmeaza, nu ar fi trebuit sa aiba loc si tare m-as bucura ca sa fie de prisos. Pentru ca este vorba de ZICERILE Bibliei cu privire la Domnul Isus Hristos, Mantuitorul nostru, intelegerea trebuie si este frumos sa fie deplina si de la sine. - ZICERE. Apocalipsa 5, 5: Iata ca LEUL din semintia lui Iuda, radacina lui David, a biruit ca sa deschida cartea . - ContraZICERE. Ioan 1, 29: Iata MIELUL lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii . Doua imagini ale Mantuitorului, aparent...... Citeste »
Istorie »
Cei ce au îmbracat camasa mortii (III) - Grupul muresean de rezistenta Grigorescu-Cândea-Voinescu –
de Nicolae Balint
Putregaiul politic adus din Occident a fost nenorocirea noastra. Timpul ce a trecut ne-a aratat cat de orbi si de slabi erau cei in care noi, ca popor, am crezut. Fara patima si ura, vin si acuz sistemul de guvernare... Tiberiu Hentea Doua grupuri de rezistenta anticomunista. Unul avand centrul de actiune in zona Sibiu-Medias-Sighisoara, celalalt in zona Rastolita-Deda-Vatava-Reghin. Ambele grupuri au folosit metode similare de actiune si au actionat aproximativ in aceeasi perioada. Desi in plan...... Citeste »
Religie »
NU FII NECREDINCIOS, CI CREDINCIOS
de Aurel Sas
Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas, Nevada „Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios” (Ioan 20:27). „Iar credinta este incredintarea celor nadajduite, dovedirea lucrurilor celor nevazute. Prin ea cei din vechime au dat buna lor marturie” (Evrei 11:1-2). „Caci Hristos, inca fiind noi neputinciosi, la timpul hotarat a murit pentru cei necredinciosi” (Rom. 5:6). (Continuare din editia precedenta) Cai...... Citeste »
Sport »
Calificarile pentru Campionatul european de fotbal 2012
de Viorel Baetu
Reportaj de Viorel Baetu Paris 09.09.2010 Franta (albastru-alb) – Romania (galben) Romanii dupa doua meciuri pe care e mai bine sa nu le comentam, joaca contra Frantei care incerca sa-si revina dupa un CM ratat si un inceput in CE 2012 care nu e demna de „La Grande Natione”. Lucescu Junior, despre care comentatorii spun ca ar fi antrenor numai datorita influentei tatalui, trebuie sa dovedeasca ce poate. Certurile cu jucatori care joaca in Europa nu-i fac bine. Un Chivu, un Rat, un Marica sunt cu...... Citeste »
Primul turneu european de minifotbal
Asociatia Romana de Minifotbal Adresa postala: Piata Romana, nr. 9, sc. B, ap.17, Sector 1, Bucuresti ; Tel.: +40.723.165.032, Fax: +40.21.781.36.36 http://www.campionateminifotbal.ro Comunicat de presa Primul turneu european de minifotbal Vineri, 15 octombrie 2010, va avea loc la Zalau reunirea selectionatei de minifotbal a Romaniei. Este primul turneu international la care participa si reprezentanta Romaniei. Comitetul Executiv al Asociatiei Romane de Minifotbal din care fac parte Razvan Burle...... Citeste »
Din Comunitate »
Washington - Expozitia „Transilvania Heritage and Future” marcheaza 130 de ani de diplomatie româneasca in Statele Unite ale Americii
de Simona Botezan
By Simona Botezan Cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si SUA, Ambasada Romaniei la Washington va organiza expozitia Transylvania – heritage and future. Festivitatea de deschidere va avea loc joi, 14 octombrie 2010, orele 6.30 pm. Expozitia „Transylvania – heritage and future” este organizata de Mihai Eminescu Trust, Ambasada Romaniei la Washington, Institutul Cultural Roman din New York si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu sp...... Citeste »
Evenimentele lunii octombrie la Washington D.C.
de Simona Botezan
By Simona Botezan Cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si SUA, Ambasada Romaniei la Washington va organiza o serie de evenimente culturale. Unul dintre acestea este expozitia „Transylvania – heritage and future”, a carei festivitate de deschidere va avea loc joi, 14 octombrie 2010, orele 6.30 pm. Expozitia „Transylvania – heritage and future” este organizata de Mihai Eminescu Trust, Ambasada Romaniei la Washington, Institutul Cultural Roman di...... Citeste »
SCRISOARE DESCHISA
Ioan Muntean 1661 Bimini place Costa Mesa, CA 92626 Octombrie 01-2010 Scrisoare deschisa catre Ministrul Justitiei Romane, Domnul Catalin Predoiu Stimate domnule Ministru, Din cauza nedreptati ce mi se face, nedreptate pe care o voi descrie mai jos, am fost nevoit de a ma adresez Dumneavoastra pentru a repara o eroare care persista in sistemul romanesc al Justitiei. In anul 1977, in biroul primului secretar al partidului comunist al municipiului Sighisoara, tovarasul Danasan Ioan, mi-a spus dire...... Citeste »
It’s time to be patriotic, Again!
de Angela Slayton
It happened over 28 years ago, the day I first put my foot down on this blessed land and I still remember the sweet smell of freedom.....what an extraordinary feeling that was... and now 28 years later I am looking around and I can’t recognize this wonderful country I live in .....slowly, gradually, silently our God given rights have been stolen away from us by this always hungry of power beast called government... The government has corrupted our understanding of the constitution. The governmen...... Citeste »
SCRISOARE DESCHISA
Stimate domnule Preot Aurel Sas, In “clipa” numarul 956 din 2 octombrie 2010, am citit despre avort, (expresie care nici nu exista in Biblia tradusa de ortodoxul Cornilescu). Acum, la 69 ani, am terminat Academia Teologica “Sola Scriptura”, din Atlanta, Georgia (prin corespondenta). Avortul este crima……… Femeia nu are decat o singura cale de mantuire; nasterea de copii, scrie Sf. Pavel la 1 Timotei, cap.2, Vers. 15. Daca un copil avortat si aruncat in W.C. ar iesi dupa 25-30 ani si s-ar aseza in...... Citeste »
Concursul fotografic “Romania mea!”, Italia
Asociatia Aripi de Lumina, sub patronajul Bisericii Ortodoxe Romane Sf. Ierarh Grigorie Dascalu Chieri, organizeaza concursul fotografic: Romania mea!”, duminica 24.10.2010, Chiesa di San Guglielmo, Piazza Mazzini, Chieri. Concursul este destinat tuturor celor ce traiesc in afara Romaniei, indiferent de varsta si care au ceva de spus despre tara noastra, in imagini. Fotografiile vor fi trimise la adresele: - Biserica Ortodoxa Romana Chieri; Chiesa di San Guglielmo; piazza Mazzini;10023-Chieri,IT...... Citeste »
Pastel de Toamna
Pastel de Toamna, fotografie realizata de Andrei Balint... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La examen: - De regula, spune profesorul de psihologie, un nebun poate pune mai multe intrebari decat poate raspunde un om intelept! - Pai, atunci nu e de mirare ca pica atatia studenti la examenul dumneavoastra. * Profesorul enervat de intreruperi, catre studenti: - Daca printre dumneavoastra este vreun tampit, sa se ridice in picioare! Dupa o pauza indelungata, din ultimul rand se scoala un student. - Asa, sa inteleg ca te consideri un tampit? intreaba profesorul. - Nu, pur si simplu mi s-a fa...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page