Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 954 - 18 Septembrie, 2010 - Anul XX
de Adrian Botez
Inca din 2008-2009, am reusit sa creez o punte de suflet (si romaneasca, de durere si dor...), cu o prima revista a romanilor din California: revista Clipa, condusa de „Director Publisher”, DWIGHT LUCHIAN-PATTON si de „Editor in Chief”, VERA LUCHIAN-PATTON. Acestia, precum si ceilalti redactori si colaboratori onorifici (Preot Chris Terhes, Eduard Ovidiu Ohanesian, Viorel Roman, Germania, Rev. Lazar Gog, Mariana Cristescu, Lazar Ladariu, Dr. Emil G. Onet, Gino Dobrescu, Octavian Curpas, Rev. Fr.......Citeste »
Editoriale »
Proiect european câstigat de Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mures
de Nicolae Balint
Investeste in oameni ! Proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axa prioritara. 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii” Domeniul major de interventie 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa” Titlul proiectului: “Pregatirea practica a studentilor – premisa a insertiei eficiente pe piata muncii” Cod contract: POSDRU/90/2.1/S/61514 Beneficiar: Universitatea Dimitrie Cantemir din Targu-Mure...... Citeste »
Comunicat de presa
Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1 011822 Bucuresti, Romania Tel.: +40 (0)21 431 1186 Fax: +40 (0)21 319 2195 E-mail: presa@mae.ro www.mae.ro 1 septembrie Publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului comun al ministrului Afacerilor Externe si al ministrului Finantelor Publice privind revizuirea cuantumului unor taxe consulare MAE a initiat un Ordin comun al ministrului Afacerilor Externe si al ministrului Finantelor Publice privind revizuirea cuantumului unor taxe din anexa la Legea nr. 198/2008 pr...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (954)
de A. C. Ton
* In multitudinea problemelor care ni le ofera existenta noastra trecatoare-pasagera in acest haos generalizat, rod al creatiei celor care inca din 1773, pe o strada obscura din Frankfurt au hotarat evolutia ulterioara si soarta Planetei Terra, sunt convins ca, pentru majoritatea dintre dumneavoastra, cea mai profesionala organizatie Americana de Law Enforcement nu mai prezinta nici cel mai mic interes. Eu, din ratiuni care tin exclusiv de etica profesionala si patriotism dus pana la limitele ex...... Citeste »
“Otrava informationala”
de Rares Bogdan
Un grup de parlamentari, in frunte cu acelasi, permanent acelasi, Prigoana de la Gherla, dar si cu deputatul UDMR de Cluj Mate Levente, s-au gandit si s-au rasucit, astfel incat sa rezolve definitiv si vrajmasii din “presa ticalosita” care inca isi mai permite in Romania sa critice. Personajele in cauza, care considera ca absolut totul functioneaza in Romania perfect si singurul lucru care mai trebuie reglementat e functionarea presei scrise, incearca sa promoveze o initiativa legislativa prin c...... Citeste »
Inamicii viitorului
de Andrei Marga
In doua ipostaze majore, unii politicieni de astazi distrug viitorul. Pe de o parte, unii angajeaza indatoriri publice atat de masive (vezi, de pilda, politica actualei guvernari a Romaniei, dar nu numai acestea!), incat primul rost al generatiilor active in 2015-2025 va fi sa plateasca datorii facute de antecesori. Viitorul imediat este, astfel, controlat de erori facute de guvernantii din, de pilda, 2010. Pe de alta parte, politicieni si intelectuali de astazi desfasoara argumentari propagandi...... Citeste »
Intre "fraier" si numele bun
de Lazar Ladariu
Nu mi-am facut un obicei, desi motive suficiente, cat se poate de intemeiate, aveam, sa flutur pe dinaintea ochilor tuturor lozinca arhicunoscuta: Sarac si cinstit! (o face Ion Iliescu destul de des, pentru a o repeta!), adept fiind, de cand ma stiu, al altui slogan, liberal, ce-i drept, cam de domeniul iluziei si al imposibilului: Bogat si cinstit! .Din ce cauza invoc cele de mai sus? Pentru ca, mai zilele trecute, cineva, un amic - vorba lui Nenea Iancu - imi reprosa: Fraier ai fost! . De ce a...... Citeste »
Politica »
BISERICA SI POLITICA
de Dan BRUDASCU
Este din ce in ce mai evident faptul ca societatea romaneasca post-decembrista este departe de a-si fi regasit echilibrul sau solutiile potrivite pentru situatiile noi si diferite care apar ca urmare a noului context intern si international in care traim. Sunt mereu sesizate de catre mass-media, de cele mai multe ori absolut cu totul intamplator, nereguli sau disfunctii care influenteaza direct sau indirect (adeseori dramatic) munca si existenta unor largi categorii socio-profesionale sau ale so...... Citeste »
"Cazul" Dorin Popa
de Alexandru Calinescu
Am luat la cunostinta cu stupoare de sentinta Judecatoriei Iasi, prin care domnul Dorin Popa, cadru didactic universitar, scriitor si jurnalist iesean reputat, este condamnat (la o pedeapsa foarte severa) pentru un accident de circulatie petrecut in decembrie 2004. Am fi dorit sa nu fim obligati a pune aici in discutie integritatea morala a instantei si cu atat mai mult demersul justitiei in sine. Consideram totusi, si o facem in modul cel mai responsabil, cu luciditate si fara partinire, ca sen...... Citeste »
DE CE SA MERG LA SCOALA?
de Nicolae Baciut
Iata o intrebare aparent absurda! Cum, adica, de ce se merge la scoala? Stim cu totii, inca de pe vremea cand umblam la gradinita, ca nu ne vom gasi o cale in viata decat prin invatatura, caci ni se spunea fara echivoc: Daca ai carte, ai parte! . Intelepciunea de secole e contrazisa de realitatea romaneasca a mileniului trei. Oameni cu carte nu reusesc sa-si gaseasca o cale adevarata in viata, pe masura invataturii lor, ajungand la cules de capsuni, in constructii etc., medici, profesori, specia...... Citeste »
Cultura si credinta »
BIBLIA NU SE CONTRAZICE - NICI NU SE DEZICE
de Benone Burtescu
Exodul 20, 13: SA NU UCIZI Ezechiel 9, 6: Ucideti si nimiciti... Fara indoiala ca porunca SA NU UCIZI - cum de altfel TOATE PORUNCILE - au fost date de la inceput neamului omenesc, iar la Sinai au fost doar REPETATE, in contextul formarii unui popor care urma sa fie spre invatatura tuturor popoarelor in spatiu si timp. Cand in copilaria omenirii Cain l-a omorat pe Abel, din raportul Bibliei reiese clar ca porunca SA NU UCIZI fusese data si era in directa legatura cu PACATUL, la fel cum porunca A...... Citeste »
Istorie »
Primele victime ale odiosului Dictat de la Viena: MACELUL de la Diosig - Bihor
de Iosif Popa
Autor: Iosif BRATCANU Dictatul de la Viena si macelul de la Diosig La Diosig, localitate de frontiera, retraiesti usor evenimentele tragice petrecute acum 7o de ani, la numai cateva zile dupa odiosul Dictat de la Viena, prin care a fost rupta din trupul tarii partea de nord a Transilvaniei. In dorinta de a lua in stapanire teritorii romanesti, trupele horthyste au incalcat flagrant termenele stabilite prin acest document si au creat incidente precum cel de la Diosig, primul de altfel, dupa care ...... Citeste »
Agent al serviciilor speciale arestat la Târgu Mures
de Nicolae Balint
Petru P. Capota, 35 de ani, inginer, originar din Sibiu. Potrivit documentelor prezentate, aceasta era identitatea agentului de informatii arestat de Politia mureseana. Arestarea s-a produs la Targu Mures, pe strada Horea, nr. 3. Cel retinut nu a opus rezistenta. Asupra lui s-a gasit o servieta cu documente care, din inalt ordin ministerial, a fost sigilata si trimisa la Bucuresti. La doua zile dupa arestare, Petru P. Capota, incatusat si escortat de doi lucratori de Politie, a plecat spre Bucur...... Citeste »
Statul la romani
de Viorel Roman
(Continuare din editia precedenta) Presedintii moldo-valahi Nicolae Ceusescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu, toti ortodocsi moldo-valahi, membri marcanti, activisti ai Partidului Comunist Roman, continua modelul bizantino-fanariot binecunoscut cu ingrediente din modelele antioccidentale ale greco-pravoslavnicilor mascate de curentele culturale occidentale la moda si liberalitatea masonica laica. Ideea Corifeilor Scolii Ardelene este diluata si de slabiciunea Bisericii Unite,...... Citeste »
Sport »
Rezultate din Liga I
Rezultate inregistrate in meciurile disputate vineri, sambata, duminica si luni in etapa a VII-a a Ligii I: Vineri Universitatea Cluj - Gloria Bistrita 2-1 Au marcat: Niculescu ’41, Balde ’68 ; Junior Moraes ‘50 Rapid - CFR Cluj 2-0 A marcat: Cassio ’58, ’90+1 Sambata Sportul Studentesc - Victoria Branesti, 2-2 Au marcat: T. Balan ‘1, D. Varga ‘9 (din penalti) ; Olariu ’20 (din penalti), D. Popa ‘82 Unirea Urziceni - Steaua Bucuresti, 1-0 A marcat: Semedo ‘61 Duminica FCM Targu Mures - Gaz Metan...... Citeste »
Din Comunitate »
Româno-americanul Florentin Smarandache a primit Medalia de Aur pentru stiinta!
Printre cei 10 oameni de stiinta (2 din Australia, 2 din Italia, 2 din SUA, cate unul din Egipt, India, Israel, si Rusia) care au primit in 12 iunie 2010 la Universitatea din Pécs, Ungaria, Medalia de Aur pentru stiinta acordata de catre Academia de stiinte “Telesio-Galilei” (organizatie neguvernamentala internationala cu sediul in Marea Britanie), s-a aflat si prof. univ. dr. Florentin Smarandache (n. 10.12.1954, Balcesti, Valcea), cu dubla cetatenie, romano-americana, de la Facultatea de stiin...... Citeste »
Umor »
PRIMIM DE LA CITITORI
de Vasile Teris
(UMOR BATRANESC) POVESTEA unui MOSNEAG De Vasile Teris, emigrat din Romania din anul 1947 Un mosneag cu plete albe cu o frunte incretita Barba lunga cu mustata cu privirea obosita Cu pasi rari batuti de vreme si cu gandurile departe Se plimba pe malul Senei in orasul fara noapte Multe amintiri deodata ii apar ca-n vis in fata Aventuri pe care nimeni nu le are intr-o viata A cutreierat pamantul pe uscat si peste mari Tot ce-a vrut sa vada-n lume a vazut in multe tari In gradina lumii plina cu fem...... Citeste »
Bancuri primite de la cititori
Gogu se plimba agale, pe aleea din fata unei frizerii. Frizerul il vede si ii spune tipului, pe care tocmai il tundea: - L-ai vazut pe baiatul, care tot trece pe alee? E cel mai prost copil din cati am intalnit ! Uite, o sa iti arat ! Deschide usa si il cheama pe Gogu. Scoate o bancnota de 5 euro si o moneda de 2 euro. Cu bancnota intr-o mana si moneda in cealalta, ii zice: - Baiete, ia uite aici ! Ce alegi? Gogu ia moneda de 2 euro si pleaca. - Ai vazut ? E cel mai prost copil! Niciodata nu ale...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page