Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 951 - 28 August, 2010 - Anul XX
de A. C. Ton
* Intr-un haos generalizat, intr-un mapamond aflat in cadere libera, guvernul din umbra-guvernul invizibil isi continua nestingerit opera de destabilizare politica si economica a lumii, care, n-am nici cel mai mic dubiu, va duce la disparitia totala a omenirii. Jenantul situatiei este ca aproape 6.8 miliarde de componenti ai “masei amorfe” asista neputinciosi la eliminarea treptata a celor mai elementare norme de civilizatie, juridice sau constitutionale. Fara a-mi asuma virtuti care sunt apanaj......Citeste »
Editoriale »
Spre Vest, sau inapoi, spre Est?!
de Lazar Ladariu
Prezent la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului, in cadrul unei interventii privind situatia politica din Republica Moldova, reputatul jurnalist Valeriu Sahareanu, directorul postului de radio “Vocea Basarabiei”, declara ca, dupa 20 de ani, de cand Basarabia este independenta, ea “se zbate intre Est si Vest”. Dupa alegerile trecute si victoria Aliantei pentru Integrare Europeana, a fost activata Coloana a V-a a rusofonilor, care lupta impotriva intereselor nationale. Frontul mediatic a ...... Citeste »
Cresterea economica, solutie universala?
de Andrei Marga
Astazi evaluam reusita guvernarilor dupa masura in care realizeaza cresterea economica. In democratiile actuale se prefera lideri care sunt capabili sa antreneze, prin proiectele lor, sporirea productiei industriale, marirea avantajelor comerciale, mai buna plasare pe piete a produselor proprii, cu un cuvant, cresterea economica din propria societate, cu toate rasfrangerile in veniturile cetatenilor. Doctrina tacita de la baza evaluarii ne vine in continuare de la clasicul economiei de piata, Ad...... Citeste »
RAPN Members and Friends,
de Jacob Segal
Tomorrow, RAPN and the Consulate General of Romania in Los Angeles invite you to a wine and cheese networking event and educational seminar. Come join us, meet people, and learn about the Romanian business culture. Wednesday August 25 Study Discussion: Romanian competitiveness in the European market (FREE attendance) *Wine and Cheese Networking included* RAPN and the Consulate General of Romania in Los Angeles invite you to attend a presentation by Associate Professor Alina Dima PhD from the Aca...... Citeste »
“ROSIA MONTANA REZISTA !” - TABARA NATIONALISTA DIN MUNTII APUSENI
de Florin Dobrescu
COMUNICAT DE PRESA In cadrul campaniei pentru salvarea Rosiei Montane, lansata in aceasta primavara de Partidul „Pentru Patrie”, impreuna cu mai multe organizatii civice, intre care Federatia Romana a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti, Fundatia „Buna Vestire” si Asociatia pentru Memorie Identitara „Carpatii”, a fost organizata in Muntii Apuseni o tabara prin care tinerii nationalisti au dorit, in mod simbolic, sa evidentieze dorinta lor de a lupta pana la capat pentru sistarea p...... Citeste »
Norocul LOR vs Ghinionul NOSTRU
de Sorin Platon
De SorinPLATON Prin termenul de “lor” ma refer la orice cetatean cel putin european (ca nu putem duce comparatia chiar pana la hardaul cu rahat), ce se vede treaba ca este intr-o contradictie metafizica tot mai pregnanta cu termenul de “nostru”, cu noi rumanii cu alte cuvinte… Nici nu mai stii ce sa zici. Daca in scop autocritic constati si sustii public ca suntem o natie ghinionista, fara trecut, prezent si viitor notabil, complexata, ratata, demobilizata, meschina, perversa, egoista, ai toate ...... Citeste »
Familia traditionala în fata provocarilor mileniului trei
de Nicolae Balint
Familia traditionala si toate valorile pe care aceasta le-a promovat in decursul timpului sunt intr-un mare pericol. Urmare a conditiilor socio-economice, in principal, dar si al unui alt tip de mentalitate, concubinajul a luat proportii. Se nasc putini copii - multi dintre acestia in afara casatoriei (familiei) - iar din ce in ce mai multe familii se destrama. Raportul dintre natalitate si mortalitate este unul alarmant. Statul roman nu are o politica demografica si asta, pentru ca statul insus...... Citeste »
Politica »
Costurile naivitatii… ; Romani, treziti-va!
de Gheorghe Giurgiu
Multora ne-a fost mila (ca de jena nu poate fi vorba) vazand cum, la un post de televiziune, un pensionar - cu doar 3,5 milioane de lei vechi pe luna (350 de lei) - ii ura presedintelui Basescu (cel care cere si impozitarea pensiilor de sub 1.000 de lei!) La multi ani! ; Sa ne traiti, cu multi ani si sanatate! , spunea omul. Sa-i dea Domnul, presedintelui, sa traiasca «La multi ani!», dar – adauga un privitor al aceluiasi post TV - cu 3,5 milioane de lei vechi pe luna (inca, neimpozitati!), sa v...... Citeste »
Drona iraniana Karar seamana izbitor cu unul dintre proiectele secrete ale lui Ceausescu
de Eduard Ovidiu Ohanesian
Tomahawk-ul romanesc bazat pe TU 143, casat pe sest de MApN “Moartea dusmanilor”, avionul fara pilot prezentat zilele acestea cu mare tam-tam de presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad drept principala amenintare la adresa inamicului israelo-american, pare a fi o copie usor modificata a dronelor rusesti TU 143, TU 300 Korshun. Un proiect strict secret demarat la sfarsitul anilor ‘80 de regimul Ceausescu, la care s-a renuntat imediat dupa Revolutie, odata cu aderarea Romaniei la structurile euro...... Citeste »
Nevoia de masuri ferme împotriva dusmanilor poporului român
de Dan BRUDASCU
De-a lungul istoriei, au fost frecvente si numeroase cazurile cand popoarele, lovite in interesele lor nationale de diversi venetici sau personaje cu infirmitati psihice, care au actionat, cu dusmanie, impotriva intereselor lor si ale tarilor lor. In afara de condamnari la moarte sau ani grei de detentie, cu intelepciune, liderii politici si sfatuitorii lor cu bune cunostinte de ordin juridic, au inventat si pus frecvent in practica: expulzarea surghiunirea sau exilarea celor cu astfel de naravu...... Citeste »
Cultura »
CRONICAR AL PLAIURILOR BISTRITENE
de Dan BRUDASCU
Pentru cititorii ardeleni si, indeosebi, pentru cei din Bistrita-Nasaud, Menut Maximinian este unul dintre numele cele mai cunoscute si, cred eu, pretuite pentru implicarea lui generoasa si neobosita, permanenta, de mai bine de un deceniu in tot ceea ce inseamna viata cultural-literara pe aceste binecuvantate meleaguri. Menut Maximinian este actualmente ziarist, conducand departamentul cultural al cotidianului Rasunetul, dar – in acelasi timp – fiind si redactor sef la publicatia „Drepturile Tal...... Citeste »
DEBUT LITERAR
de Smaranda Iacoban
Smaranda Iacoban este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii, din cadrul Universitatii „Stefan Cel Mare” din Suceava. E tanara, e frumoasa si isi cauta un drum in viata. Deocamdata, il mai cata inca aici, in Romania, o tara abulica, furata, tradata si mereu inselata, dar si foarte prost guvernata. O tara in care visele mor chiar inainte de a se naste. Intre timp, Smaranda Iacoban scrie. Scrie frumos, scrie din suflet si spera. Si asta pentru ca speranta moare ultima, nu-i a...... Citeste »
Cultura si credinta »
BIBLIA NU SE CONTRAZICE. NICI NU SE DEZICE
de Benone Burtescu
Sustinerea ca Biblia SE CONTRAZICE in ZICERILE ei si ca SE DEZICE in sustinerile ei este atribuita de obicei lumii seculare, celor care nu cred in Dumnezeu. Toata libertatea, desigur. Dumnezeu nu impune cuiva sa creada in El sau in Biblie. Este o problema de alegere si inca una responsabila. Pe de alta parte, ce altceva este in lumea crestina care opune zicerile Bibliei unele-altora si aleg din ele pe cele convenabile parerilor personale? Cea mai mare CONTRAZICERE CRESTINA este, cum am mai spus ...... Citeste »
Istorie »
Statul la romani
de Viorel Roman
Problema este de mare interes. Primul articol (Anexa I) a aparut in Romania Mare, romare.ro, in USA in Clipa ; clipa.com, in Germania in agero-stuttgart.de, de aceea readuc in memorie cateva momente din istoria ideii si faptei privind statul la romani. Pentru ca in lipsa dialogului moldo-valahilor cu Roma, statul lor s-a rebizantinizat, el mimeaza numai colaborarea cu vestul. Astazi trei milioane capsunari si trei de salariati din economia de piata asigura supravietuirea a patru milioane de pens...... Citeste »
Sport »
Rezultate din etapa a V-a a Ligii I
Rezultate inregistrate in partidele disputate, vineri, sambata, duminica si luni, in etapa a V-a a Ligii I: Vineri Sportul Studentesc - CFR Cluj 3-0 Au marcat: T. Balan ’22, ’58, Patrascu ‘63 Rapid - Gloria Bistrita 2-0 A marcat: Herea ’45+2 (penalti), ’90+1 Sambata FCM Targu Mures - Dinamo 2-6 Au marcat: Fl. Dan ’30 (penalti), Vancea ’67 ; Topici ‘5 (autogol), N’Doye ‘9, L. Ganea ’53, M. Niculae ’64, C. Munteanu ’88, A. Cristea ’90+2 (penalti) Astra Ploiesti - Universitatea Craiova 2-2 Au marca...... Citeste »
Din Comunitate »
COMUNICARE FARA FRONTIERE: «DIALOG ROMÂNO-NIPON ÎN MUNICIPIUL DE PE CRIS»
de Loredana Ionas
Doua lumi, doua culturi, doua civilizatii diferite... S-au intalnit in sala mare a Primariei Oradea, cu prilejul evenimentului cultural romano-nipon intitulat „Comunicare fara frontiere”, in cadrul proiectului realizat de LEX Institute for Language Experience, Experiment & Exchange, Hippo Family Club Japan & Angela Pugna, in parteneriat cu Primaria Oradea, Prefectura Bihor, Inspectoratul scolar Judetean, Palatului Copiilor si Elevilor, Muzeului tarii Crisurilor, Colegiului National “Miha...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Voiaj de nunta Doi scotieni in compartimentul unui tren: - Stiti, sunt in voiaj de nunta, fac o calatorie in Italia, spune unul. - Dar sotia dv. Unde este? Intreaba celalalt mirat. - A, pe sotie am lasat-o acasa, ca ea a mai fost maritata si a mai vazut Italia... * Pilotul rus capturat de americani Un avion rusesc se prabuseste in Alaska. Pilotul se salveaza, dar il prind americanii. La sediul CIA, interogatoriu: - Bai tavarisci, ce sistem de radiolocatie folositi voi? - !?! - Bai tavarisci, ce ...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page