Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 948 - 10 Iulie, 2010 - Anul XX
Urmatoarea editie a revistei Clipa , editia nr. 949, va aparea pe data de 11 august, 2010....Citeste »
Editoriale »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (948)
de A. C. Ton
* Foarte probabil ca multi dintre dumneavoastra nu-si mai reamintesc de referirile mele anterioare, privitoare la Drew Westen. Nu, nu va acuz de ignoranta sau nivel educational precar! Conform unui precept, pe care marea majoritate a populatiei il impartaseste, creierul este structurat ca un computer, avand spatii limitate pentru primirea informatiilor si poate inmagazina un anumit numar dintre ele; odata ocupate spatiile respective, nu mai putem receptiona nimic si este obligatoriu sa stergem -...... Citeste »
La Toplita Româna, cea de-a XIII-a editie a Zilelor „Miron Cristea”
de Nicolae Balint
Parte distincta in cadrul „Zilelor toplitene”, cea de-a XIII-a editie a „Zilelor Miron Cristea” a fost consacrata comemorarii celui care a fost primul Patriarh al Romaniei reintregite, Miron Cristea, originar din aceste locuri. Manifestarea a devenit de ani buni una traditionala, dar participarea din ultimul timp a unui numar tot mai mare de cadre didactice universitare, din tara si din strainatate, a unor recunoscuti cercetatori ai istoriei, culturii si civilizatiei romanesti, precum si a unor ...... Citeste »
TARA DE VANZARE???
de Mariana Cristescu
Motto: E noapte si e frig, seniori! (Laurentiu Fulga) Aflata in profunda criza economica, Grecia a fost obligata sa ceara un imprumut de 110 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Bani care trebuie inapoiati, evident! Dupa un deceniu de cheltuieli exagerate, masurile de austeritate, impuse recent, au scos sute de mii de locuitori ai Greciei pe strazi, grevele paralizand tara. In disperare de cauza, pentru a-si plati datoria externa, Grecia se vede obligata sa s...... Citeste »
Comunicat Apel - Fundatia Academia DacoRomana
A fi pentru a sti, a sti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiti! F U N D A T I A ACADEMIA DACOROMANA TEMPUS DACOROMANIA COMTERRA Sediul legal central: Bucuresti, Dr. Taberei nr.26/119, dosar 4375/303/2008 la jud. sect.6; cont CEC Bank, Ag. Dr. Taberei, Buc., sect.6, Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, cod fiscal nr. 4929150. Academia DacoRomana –A.D.R.- este institutie autonoma in cadrul Fundatiei Academia DacoRomana TDC din 9.05.2008. Of. ...... Citeste »
Multumim din inima domnului Boc
de Rares Bogdan
V-ati intrebat vreodata, stimati cititori, ce ar fi fost Emil Boc fara presa? Daca nu ati gasit un raspuns, vi-l dau eu. Ar fi fost un excelent cosas sau, cu putin noroc, poate chiar un bun avocat de mana a saptea. Dar viata a fost generoasa cu Emil Boc si i-a acordat sansa de a fi iubit si, mai ales, respectat de presa romaneasca. In 2002-2003, daca deschideai frigiderul, o conserva de ton sau de peste in bulion, fierul de calcat sau sandwich makerul, aveai toate sansele sa sara din ele Emil Bo...... Citeste »
Politica »
Declaratie politica - Titlul declaratiei: Nimicirea presei libere – ultimul pas catre dictatura
de Senator Valer Marian
DECLARATIE POLITICA Senator: VALER MARIAN Circumscriptia electorala: SATU MARE Colegiul electoral: 1 Grupul parlamentar: PSD+PC Sedinta Senatului din: 28.06.2010 Titlul declaratiei: Nimicirea presei libere – ultimul pas catre dictatura Mai bine presa fara guvern, decat guvern fara presa a spus Thomas Jefferson, unul dintre parintii fondatori ai natiunii americane si unul dintre cei mai prestigiosi presedinti ai Statelor Unite ale Americii. Spusele sale au constituit un far calauzitor al democrat...... Citeste »
Statu-Palma-Barba-Cot
de Ioan Cismas
Numele piticului din poveste, ager la minte, vazut de obicei, calarind un iepure schiop, se potriveste la propriu institutiei statului nostru, ale carui fapte sunt intr-adevar de-o schioapa, dar neintrecut la vorbarie. Dupa ce timp de mai bine de o luna si ceva a tinut-o una si buna, impotriva evidentelor, ca nu va fi marit sub nicio forma TVA, pentru ca aceasta ar insemna uciderea initiativei private si distrugerea economiei, acum, cand Curtea Constitutionala a dat Guvernului si presedintelui c...... Citeste »
Un guvern care nu-si protejeaza propriii cetateni nu are ce cauta in fruntea tarii!
de Gheorghe Giurgiu
Cand economia - principala sursa de alimentare a bugetului - nu merge (mai ales, acum, in timp de criza) inseamna un singur lucru: ca guvernul (in cazul nostru, Guvernul Boc IV) nu a stiut sa implementeze (sa activeze) acele masuri care sa puna in miscare economia. Or, cand economia nu are mecanismele stimulative care sa duca, pe termen scurt, la crestere economica - singura in masura sa aduca bani fara a lovi in nivelul de trai al populatiei -, de unde bani? Activand solutiile cele mai simple, ...... Citeste »
Cultura »
TRAIM CA PRINTRE DUNE MISCATOARE?
de Vavila Popovici
By Vavila Popovici Raleigh, North Carolina Emigrarea inseamna plecarea din tara ta, inseamna o schimbare a vietii si care are repercusiuni in plan psihologic. Este un proces care rupe intr-un fel linia vietii. Unii cred ca este o boala , un curent care rastoarna si modifica valorile existente pana in acel moment al vietii si ne usuca radacinile . Putem spune, totusi, ca este o provocare pe care putini au curajul s-o incerce, ca o proba de atletism - saritura in lungime sau inaltime, de exemplu, ...... Citeste »
Cultura si credinta »
ZICERI si contraZICERI
de Benone Burtescu
SCRIPTURA este exprimarea vointei lui Dumnezeu cu noi, oamenii. Prin definitie. FIECARE OM ESTE liber sa CREADA in Dumnezeu sau nu, este LIBER sa considere Biblia, Cuvantul Sau sau nu. Aceasta LIBERTATE i-a dat-o chiar Dumnezeu - Creatorul sau - pentru ca El a creat fiinte cu VOINTA LIBERA. Asa dar, BIBLIA NU SE CONTRAZICE pe ea insasi. Ar fi o autoanulare. Si daca ea s-ar CONTRAZICE ar insemna ca DUMNEZEU care ne-a lasat-o S-ar CONTRAZICE pe SINE INSUSI si ar fi un sacrilegiu din partea noastra...... Citeste »
Religie »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" si Conducatori dupa "Inima Oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul (1 Regi 13:13-14). (Continuare din editia precedenta) Reflectie Ce putem observa? Ca Domnul Du...... Citeste »
Din Comunitate »
PAPPAS HONORS CHICAGOLAND’S ETHNIC CHAMBERS OF COMMERCE
OFFICE OF THE COOK COUNTY TREASURER Maria Pappas TOPS - Treasurer’s Outreach Program and Services 118 North Clark Street, Room 218 Chicago, Illinois 60602 PAPPAS HONORS CHICAGOLAND’S ETHNIC CHAMBERS OF COMMERCE Photo caption: Cook County Treasurer Maria Pappas presents an award of excellence to John Varan, (left) president of the Romanian American Chamber of Commerce and Gabriel Dutu, Consul of Economic Affairs with the Consulate General of Romania, in Pappas’ downtown Chicago office. Chambers o...... Citeste »
CLUBUL MONTAN ALTITUDINE
CLUBUL MONTAN ALTITUDINE Comunicat de presa Alpinista Crina COCO Popescu urca Mt. McKinley – al cincilea din circuitul Seven Summits Pe 21 iunie 2010, sportiva Crina COCO Popescu membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine a incheiat ascensiunea Mt. McKinley, cel mai inalt varf al Americii de Nord. * Crina COCO Popescu, alpinista in varsta de 15 ani, reprezentanta a Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, a urcat astfel cel de-al cincilea varf din circuitul Seven Summits. * Mt. McKinley (6,19...... Citeste »
CLUBUL MONTAN ALTITUDINE
Press release 15 years old Romanian girl climb McKinley – her fifth of Seven Summits On June 21, 2010, 15th years old Crina COCO Popescu finished the ascent of Mt. McKinley, the highest peak in North America. * Mt. McKinley (6193.5 m) in Alaska - USA is the highest mountain of North America but also the fifth on Seven Summits that Crina has climbed. The climb took just 10 days in conditions that most expeditions in good weather require 14 days and Denali National Park authorities recommend suppl...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
Un tanar care se hotarase in cele din urma sa renunte la burlacie intra intr-o librarie si zice catre vanzatoare: - As dori cartea intitulata: Cum sa aveti o casnicie fericita, in zece pasi . - Utopie si SF-uri avem la etajul intai! * Culmile fotbalului: - Sa dai gol si la reluare sa ratezi! - Sa inceapa meciul si pe gazon sa scrie: Nu calcati pe iarba! - Sa dai gol cu capul din penalty! - Sa joci singur si sa iei cartonas rosu! * De-ale comentatorilor: - Televiziunea va transmite integral secve...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page