Corneliu LEU - SECOLUL SI DEMOCRATIA
Mariana Cristescu, Damen Passo Doble, Editura Nico, Târgu Mures, 2012
Editia: 947 - 03 Iulie, 2010 - Anul XX
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Reportaje de Viorel Baetu Au fost 16 au ramas 8 si acum inca 4 pleaca acasa. Cine rade, cine Plange? Africa ziua 21 / 3 Iulie (Sfert de finala 4) Stadionul Elis Park din Johannesburg/ ora 2030 Paraguay() – Spania() Spania are buturuga mica in drumul spre finala. si (Sfert de finala 3) Stadionul Green Point din Kapstadt/ ......Citeste »
Editoriale »
Arestati-ne pe toti
de Rares Bogdan
In urma cu cateva saptamani faimoasa deja ministra a dezvoltarii vorbea despre proiectul continuarii canalului Bucuresti - Marea Neagra. Proiectul fusese enuntat in urma cu mai bine de 30 de ani de catre sinistrul cuplu Nicolae si Elena Ceausescu, dar exista un proiect de legare a Bucurestiului cu Dunarea si apoi cu Marea Neagra inca de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu Dej. In urma documentului prezentat presei ieri (23 iunie, 2010, n.r.), am putut afla ca in Romania una dintre problemele de ins...... Citeste »
Ardealul Ingenuncheat - Apel Umanitar
APEL UMANITAR Romania din nou incercata. Ploi torentiale si furtuni au facut din vasnicul Ardeal un scenariu apocaliptic de groaza. Posturile de televiziune nu reusesc sa redea cruda realitate. Sate intregi cu tot avutul lor, case si animale sunt maturate de puhoaiele din ce in ce parca mai puternice. Mandrie de Ardeal priveste resemnat spre cer, implorand o iesire din aceasta inclestare cu fortele naturii. La UIOARA, Ocna-Mures judetul Alba, viitura a distrus case omorand oameni si vite, a matu...... Citeste »
70 de ani de la declansarea Marelui Refugiu Românesc
de Nicolae Balint
In organizarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei si Harghitei, Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, a Arhivelor Nationale Covasna si a Centrului de Cultura Arcus, vineri, 25 iunie 2010, incepand cu ora 11, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, din Sf. Gheorghe, s-a desfasurat simpozionul cu tema “70 de ani de la declansarea Marelui Refugiu Romanesc”, manifestare comemorativa desfasurata in cadrul celei de-a XVIII-a editii a Zilelor Andrei Sagu...... Citeste »
Din Lumea... lui Stanley Kramer (947)
de A. C. Ton
* Intre preocuparile curente ale celei mai disfunctionale administratii din istoria Statelor Unite se inscrie si noua Lege a imigrarii, adoptata de statul Arizona, Pontifus Maximus considerand ca noua lege submineaza-minimalizeaza notiunile de cinste, corectitudine, loialitate, dreptate, obiectivitate, sinceritate etc., atribute atat de indragite de americani. Sunt foarte sceptic ca americanii indragesc aceste notiuni, pentru simplul motiv ca nici Declaratia de Independenta, nici cele zece amend...... Citeste »
Politica »
Efectele incompetentei
de Andrei Marga
Fiecare cetatean al Romaniei de astazi a ajuns sa plateasca din greu – prin nesiguranta sau pierderea postului, scaderi de venituri, inchiderea perspectivei profesionale – ceea ce devine tot mai vizibil: incompetenta autoritatilor si gravele efecte ale plasarii in functii de decizie a persoanelor necalificate si corupte. Invatamantul superior nu face exceptie. Astazi este limpede ca nu s-au dat lovituri mai grele universitatilor de prim-plan din tara, dupa 1989, decat in anii 2005-2006 si in 200...... Citeste »
Nicio sansa ultimei sanse
de Ioan Cismas
De la atatea epidemii care s-au abatut in ultima vreme asupra planetei noastre; de la gripa umana la cea aviara si porcina, s-au molipsit si tarile mapamondului. Boala lor se numeste criza mondiala economico-financiara, venita ca din senin si tare ne gandim daca in spatele acestor “minuni” nu se afla niste “papusari”, de obicei aceiasi ca si in primele cazuri, care stiu cand si cum sa traga sforile. Daca in situatia bolilor umane scopul declansarii lor ar putea fi lichidarea unor stocuri insemna...... Citeste »
Cu mainile curate?
de Mariana Cristescu
Motto: O fapta rea se-ndreapta printr-o fapta buna, o vorba rea nu se indreapta prin nimic . (Ileana Vulpescu, Arta conversatiei ). Stire de ultima ora, pe Alerta 9AMNews: Un pensionar francez, aflat in pragul colapsului financiar, si-a inscenat un jaf, acuzand de spargere niste romani aflati, in trecere (intr-o masina, prin fata casei lui!), la momentul nepotrivit, la locul nepotrivit . Batranul a depus, in septembrie 2009, o plangere la Jandarmerie, afirmand ca i-au fost furate din casa tablou...... Citeste »
ROMANIA, TARA IN CARE TRAIM!
de Lazar Ladariu
O recenta investigatie socio-economica, destul de rapid trecuta cu vederea, din pacate, mai ales de autoritatile statului, scotea in evidenta un fapt de-a dreptul ingrijorator: 77% dintre romani se considera saraci! Iar asta se petrece in anul 2010, secolul 21, mileniul al treilea! Simultan cu aceasta tot mai crescuta rata a saraciei, o alta veste, cu efectul unei bate in moalele capului, venea sa ne afunde si mai mult intr-o stare negativa a trairii noastre mioritice: Romania este tara cu cea m...... Citeste »
Cultura »
O saga basarabeana – Veneticii de Ion Lazu
de Ileana Costea
de Ileana Costea, Profesor California State University, Northridge La implinirea a 70 de ani de la Cedarea Basarabiei (26 iunie 1940), merita prezentat singurul roman care ataca frontal drama basarabenilor refugiati in tara: Veneticii de Ion Lazu (a treia editie, “definitiva” (440 pagini), lansata anul trecut la Targul de Carte Gaudeamus, Editura Ideea Europeana, 2009). Data fiind tacerea impusa asupra subiectului tabu-Basarabia, in anii comunismului, nici unul din cei 200 de scriitori proveniti...... Citeste »
Carente sau omisiuni interesate?!?
de Dan BRUDASCU
Dr. Dan BRUDASCU Carente sau omisiuni interesate?!? Continuare din editia precedenta La 13 aprilie 1889 s-a constituit o comisie de curatela a poetului, bazata pe buletinul de diagnostic fals, dat de cei doi medici amintiti, deoarece poetul putea oricand sa revina la normal, fiindca suferea de o psihoza cu remisiuni spontane, chiar si in perioada cand nu beneficia de nici un fel de tratament. Dr. VINES, pe care l-am mai citat, urmarind indeaproape evolutia pacientului sau, va constata ca: „mai t...... Citeste »
Cultura si credinta »
ZICERI si contraZICERI
de Benone Burtescu
Fereste-te de onoruri care nu onoreaza. * Cea mai grea povara - onorurile nemeritate. * Cea mai mare onoare - cea de a nu fi onorat. * Intre netrebnic si prietenul lui, e de ales primul. * Statistica. Numarul doctorilor in teologie a depasit numarul teologilor. * Candva. Sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa . Azi. Sa nu faci nici ce face, nici ce zice. * Predica. Zece minute te asculta, dar nu te aude. Alte zece te aude, dar nu te asculta. Apoi bombane ca nu mai termini. * Bietul magar!...... Citeste »
Istorie »
Bernady Gyorgy, primarul de dincolo de mit (II)
de Nicolae Balint
In 1926, Victor G. Maior, lansa o grava acuzatie la adresa omului politic muresean Bernady Gyorgy. Potrivit lui Maior, Bernady ar fi dispus, in calitatea oficiala pe care o avea in cadrul defunctului Imperiu Austro-Ungar, alcatuirea in urma cu zece ani (1916 - n.a.) a unei liste cu intelectualii romani din Targu Mures si judet - lideri de opinie - care urmau sa fie arestati si spinzurati imediat ce Regatul Romaniei ar fi intrat in razboi impotriva Puterilor Centrale. Avea sau nu dreptate Victor ...... Citeste »
Religie »
Conducatori dupa "Inima lui Dumnezeu" si Conducatori dupa "Inima Oamenilor"
de Aurel Sas
de Preot Paroh Iconom Stavrofor Aurel Sas „Iar Samuel i-a zis (regelui Saul): Rau ai facut ca nu ai implinit porunca Domnului Dumnezeului tau, care ti s-a dat, caci ar fi intarit Domnul domnia ta peste Israel de-a pururi. Acum insa nu va dura domnia ta. Domnul Si-a ales un om dupa inima Sa; si Domnul Ii va porunci sa fie rege peste tot poporul Sau, fiindca tu n-ai pazit ceea ce ti-a poruncit tie Domnul” (1 Regi 13:13-14). Continuare din editia precedenta Dumnezeu s-a aratat a 2-a oara lui Solomo...... Citeste »
Sport »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XIX) - Semifinale
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Reportaje de Viorel Baetu Acum incepe drumul spre finala. Cine pe cine lasa pe drum? Africa ziua 19 / 29 Iunie (Semifinala 8) Stadionul Green Point in Cape Towni ora 2030 Spania() – Portugali() Villa golgheterul mondialelor 2006 contra Ronaldo jucatorul anului 2009 si (Semifinala 7) Stadionul Loftus Versfeld in Pretoriai...... Citeste »
Campionatul mondial de fotbal - Africa de Sud - 2010 (XX)
de Viorel Baetu
Balonul e rotund. Campionatul mondial de fotbal Africa de Sud- 2010 Dupa o luna, una din cele 32 de echipe care au ajuns aici va ridica spre cerul Africii fosta Cupa Jules Rimet Reportaje de Viorel Baetu Au fost 16 au ramas 8 si acum inca 4 pleaca acasa. Cine rade, cine Plange? Africa ziua 20 / 2 Iulie (Sfert de finala 2) Stadionul Soccer City din johannesburg/ ora 2030 Uruguay() – Ghana() Doua echipe surpriza si pentru ca balonul e rotund una va ajunge in semifinala. si (Sfert de finala 1) Stad...... Citeste »
Umor »
Bancuri primite de la cititori
La o serata, un domn pune o intrebare intregii asistente: - Stiti care este diferenta dintre un doctor si o nuca de cocos? - E foarte simplu, zice unul dintre participanti. O nuca de cocos iti ofera intotdeauna sa bei, un medic - niciodata! Intervine un altul: - O clipa! Eu sunt medic. Doresti sa bei ceva? - Sigur, domnule doctor! - Atunci cumpara-ti o nuca de cocos! * In familie: - Cred ca am fost oarba, surda si amnezica atunci cand m-am maritat cu tine, spune o sotie furioasa. - Vezi ce noroc...... Citeste »
O noua aparitie editoriala - Elena Chirita
STEFAN CUCU - „EMBLEMATIC FILOLOG CLASIC ROMÂN DE AZI”
Coperta Carte - Elena Chirita
Elena Chirita - Cum vorbim in public
Madalina Corina Diaconu
Madalina Corina Diaconu
Lazar Ladariu –„Secunda de pamânt”
HOLOCAUST. Destine la rascruce
Elena Chirita - POLITICA SI DIPLOMATIE - interviuri
Mariana Cristescu - Trandafirii desertului
Pentru Credinta, Neam si Tara de Lazar Ladariu si Mariana Cristescu
Locations of visitors to this page